-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ο θόρυβος να ειναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί. Τα μπεκ τυπου βενζίνης ( injection ) κάνουν σαφώς μικρότερο θόρυβο, σχεδόν καθόλου.
και τα απλά μπεκ αν τοποθετηθούν σωστά δεν ακούγονται καθόλου.
υπαρχουν μπεκ που κανουν αρκετο θορυβο και υπαρχουν μπεκ που κανουν αρκετα λιγοτερο θορυβο.
τα θορυβωδη οπως και οπου και να τα βαλεις ακουγονται, το μονο που μπορεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση να προσεξεις την στηριξη τους ετσι ωστε να μην δημιουργουν το φαινομενο του ηχειου (τα μερη στηριξης) και πολλαπλασιαζουν τον ηχο. -
Με κλειστό το καπο δεν ακούγεται τιποτα απλός εγω νόμιζα ότι είχαν κάποιο ελατομα αλλα πείρα σημερα το πρωί τηλέφωνο στην ατικερ και μου είπαν ότι ετσι δουλεύουν αυτα τα μπεκ και ότι είναι απο τα καλλίτερα που εχουν επίσης μου είπαν ότι αν εχω οποίο διποτε προβλημα αρκεί ενα λαπτοπ και μια σινδεση Ίντερνετ και μπορούν να μου κάνουν ότι ριθμηση χρειάζεται στον εγκέφαλο του απο την αθήνα
-
Το ίδιο δεν λέμε όλοι; Τα πιο θορυβώδη που έχω δει εγώ είναι τα Lovato, αλλά και αυτά αν δεν τα στηρίξεις ή ακουμπάν σε πλαστικό με κλειστό καπό δεν ακούγονται καθόλου.
-
καλησπέρα παιδες. θέλω να ρωτήσω για την λαδιέρα, πως την ρυθμίζουνε; πως το βρίσκουν οτι πρεπει να στάζει συγκεκριμένες σταγόνες το λεπτό;
-
2 αποριες:Στα ποσα χιλιομετρα περιπου θελουν συντηρηση οι βαλβιδες;
και γιατι στο παλιο φιλτρο αερος υπηρχε αρκετη ποσοτητα λαδιου; -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Το ίδιο δεν λέμε όλοι; Τα πιο θορυβώδη που έχω δει εγώ είναι τα Lovato, αλλά και αυτά αν δεν τα στηρίξεις ή ακουμπάν σε πλαστικό με κλειστό καπό δεν ακούγονται καθόλου.Δεν θα μάστε καλα ... τα λοβάτο κροταλιζουν απίστευτα οπως και τα med , φυσικα όταν κλείνεις το καπό δεν τα ακούς πολυ εκτός και αν έχεις αμάξι με κακη μόνωση όπου τα φέρνει όλα μέσα. Ακούστε ένα Prins με keihin με ανοιχτό καπό δεν ακούς κιχ και όταν γυρνά βενζίνη ακούς τα μπεκ της βενζίνης να βαράνε !!
-
Ο χρήστης κωστας καλοκυρης έγραψε:
καλησπέρα παιδες. θέλω να ρωτήσω για την λαδιέρα, πως την ρυθμίζουνε; πως το βρίσκουν οτι πρεπει να στάζει συγκεκριμένες σταγόνες το λεπτό;Με 6-8 σταγόνες το λεπτό είσαι κομπλέ κάθε 6 - 8 δευτερόλεπτα , προσοχη γιατι κάποιες τρέχουν ασύστολα αυτές οι στρογγυλές σαν σαμπουαν και αν δεν το κάνουν στην αρχή λόγο έλλειψης κόντρας , το κάνουν μετα να τις τσεκάρετε συνεχεια,
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
2 αποριες:Στα ποσα χιλιομετρα περιπου θελουν συντηρηση οι βαλβιδες;Δες το πρόγραμμα σερβις του αυτοκινήτου σου. Πολλές φορές έχει και ταμπελάκι κάτω από το καπό. Βέβαια με το υγραέριο καλό θα είναι να το κάνεις πιο συχνά.
Το ίδιο δεν λέμε όλοι; Τα πιο θορυβώδη που έχω δει εγώ είναι τα Lovato, αλλά και αυτά αν δεν τα στηρίξεις ή ακουμπάν σε πλαστικό με κλειστό καπό δεν ακούγονται καθόλου.
Δεν θα μάστε καλα ... τα λοβάτο κροταλιζουν απίστευτα οπως και τα med , φυσικα όταν κλείνεις το κατω δεν τα ακούς πολυ εκτός και αν έχεις αμάξι με κακη μόνωση όπου τα φέρνει όλα μέσα. Ακούστε ένα Prins με keihin με ανοιχτό καπό δεν ακούς κιχ και όταν γυρνά βενζίνη ακούς τα μπεκ της βενζίνης να βαράνε !!
Εντάξει το είπαμε μόνο αυτά που προωθείς εσύ είναι καλά όλα τα άλλα είναι δευτεράντζες αλλά όταν περιμένεις στο φανάρι ακόμη και τα πιο θορυβώδη δεν ακούγονται μέσα αν είναι στερεωμένα σωστά. Τώρα με ανοιχτό καπό τι να πω. Αν κάνουν και λίγο θόρυβο εφ όσον το σύστημα δουλεύει σωστά δεν χάθηκε και ο κόσμος.
-
Δεν είπα οτι χάθηκε ο κόσμος γράφω παραπάνω ο θόρυβος είνσι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί , δεν προωθώ κάτι η κανένα οι αλήθειες ομως να λέγονται , τα δικά μου δε τα ακούς ποτε με ανοιχτό η κλειστό καπό
και τα BRC δε έχουν ιδιετερα προβλημα θορύβου λόγω της θωράκισης της μπεκιερας ...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν σου εχει βαλει τον αισθητηρα θερμοκρασιας νερου γιαυτο ειχες αυτο το προβλημα.
δεν νομίζω γιατί είναι το δεύτερο λοβάτο που χρησιμοποιώ, σε διαφορετικό αμάξι κ τοποθετημένο από διαφορετικό μάστορα. Νομίζω πως είναι κάποια default ρύθμιση των λοβάτο.
Επίσης, στο σταγκ είχα παει να μου μαζέψουν την εγκατάσταση, γιατί αρχικά είχαν μπει χύμα όλα. Κατά τη διάρκεια του 'μαζέματος' είχαν ξεχάσει να μου συνδέσουν τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Το αμαξι έκανε αρκετές δυσλειτουργίες όταν δούλευε με το lpg (βεβαια δεν ξέρω αν ήταν αυτός ο αισθητήρας θερμοκρασίας που δεν είχε συνδεθεί, γιατί νομίζω πως έχει δύο? ). Αντίθετα, με το λοβάτο εχουμε ομαλότατες 'αλλαγές' lpg-βενζίνες ενώ ούτε το ρελαντί παίζει (όπως το σταγκ όπου είχαν ξεχάσει ξεκουμπωτο τον αισθητήρα).εγω εχω βαλει περιπου 120 κιτ lovato, για να γλυτωσουν 12 ευρω δεν βαζουν τον αισθητηρα θερμοκρασιας νερου και η αλλαγη απο βενζινα σε υγραεριο γινετε σε 2.5 λεπτα της ωρας ασχετα με την θερμοκρασια της μηχανης.
Στην έκδοση 1.6.1 σε αφήνει να γυρίζεις σε αέριο και από τον αισθητήρα θερμοκρασίας του αερίου, στον πνεύμονα. Στο Panda μας το έχω στους 35 βαθμούς και δουλεύει μιά χαρά. Όταν είναι ζεστή η μηχανή, γυρνάει σε αέριο μετά από 15 δευτερόλεπτα. Φυσικά θα πάω να βάλω και τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερου, γιατί έτσι θα μπορεί να κάνει hotstart κατευθείαν σε αέριο. Συν ότι στα πολλά κρύα (το αμάξι ανεβαίνει σε ορεινή Χαλκιδική καθημερινά τον χειμώνα), θα γυρνάει σε αέριο λίγο πιό γρήγορα.
Και τώρα που σε βρήκα, ο πνεύμονας της Lovato για τα turbo πόσο παραπάνω κάνει από τον standard? Τα μπεκάκια injection?
-
Και τώρα που το είδα, βγηκε και έκδοση Lovato software 1.6.5, που περιέχει και νέο firmware 591 για τον εγκέφαλο. Όποιος έχει καλωδιο προχωράει, αλλιώς πάει στον εγκαταστάτη να βάλει και τον θερμοκρασίας...
-
Ξέρει κάνεις φίλος τα θετικά και τα αρνητικά από τα παρακάτω συστήματα ?
BRC Sequent Direct Injection GPL
OMEGAS EVO
AEB2001NC OBDΠχ Για το 1ο μου είπανε πως έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση.
-
πήγα εχθές να γεμίσω 3 φορά τη μπουκάλα. Παρατήρησα τις άλλες δυο πως πήρε 55 λίτρα σε 57αρα μπουκαλα αρα υπέθεσα πως δεν εχει ρυθμίσει το φλοτέρ. Αλλά είπα να το δω κ άλλη μια φορά για να βεβαιωθώ μια κ θα του παω ετσι κ αλλιώς το αμαξι για τη δεύτερη ρύθμιση. Επίσης ήθελα να επιβεβαιώσω ότι όντως μυρίζει κατά τον ανεφοδιασμό (όντως μυρίζει).
Έλα όμως που το βενζινάδικο είχε πολύ πίεση (το δεύτερο στην λεωφόρο αθηνών προς παλατάκι μετά τη θηβών). Ετσι, η μπουκάλα ζορίστηκε κ ανοιξε η βαλβίδα ανακουφισης ενώ η αντλία του ακόμα δούλευε. Το αέριο βγήκε κάτω από το αμαξι στην πίσω αριστερή ρόδα ενω η μπουκάλα είναι στην ρεζέρβα στο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Οπότε ίσως να μην η βαλβίδα αλλά κόπηκε κανάς σωληνας?
εδωσα κ 850 ευρώ για να μην εχω προβλήματα τρομάρα μου ενώ του άφησα κ το αμαξι κ του είπα κράτα το όσο θες, αρκεί να γίνει καλή δουλειά
Μόλις αδειάσει η μπουκάλα θα περάσω από τον εγκαταστάτη να τον πηδήξω λίγο. Αμάν αυτό το φλοτέρ, τόσο δύσκολο ειναι να ρυθμιστεί? αυτουνού δεν του βρόμισε όταν έκανε το πρώτο φουλάρισμα?
Αν πάντως ήταν η βαλβίδα ανακούφισης που άνοιξε, θέλε αλλαγή τώρα ή κάτι τέτοιο? -
Κανονας Νο1 και απαραβατος ( κατ' εμε )
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στο 'γεμισε το'
πχ
ξερω οτι η δεξαμενη μου ειναι 67 λιτρα - 20% = 53 λιτρα.οταν ξερω οτι ειναι αδεια κι εχω ταξιδι και θελω να 'γεμισω' δε λεω 'γεμισε το' αλλα 'βαλε 50 λιτρα'....
Για ποιο λογο, για 3 λιτρα που δεν ειναι ουτε 30χλμ να πηδηξω την πολυβαλβιδα απο την πιεση της αντλιας...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κανονας Νο1 και απαραβατος ( κατ' εμε )ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στο 'γεμισε το'
πχ
ξερω οτι η δεξαμενη μου ειναι 67 λιτρα - 20% = 53 λιτρα.οταν ξερω οτι ειναι αδεια κι εχω ταξιδι και θελω να 'γεμισω' δε λεω 'γεμισε το' αλλα 'βαλε 50 λιτρα'....
Για ποιο λογο, για 3 λιτρα που δεν ειναι ουτε 30χλμ να πηδηξω την πολυβαλβιδα απο την πιεση της αντλιας...
Αν έχεις καλή πολυβαλβίδα (όχι από αυτές που ανοιγοκλείνουν και κάνουν θόρυβο όταν φτάσεις στο 80%) δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.
-
καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε?????
εδω ρε φιλε πολλοι δε ξερουν καν τι μαρκα συστημα τους βαζουν θελεις να ξερουν αν εχουν καλη πολυβαλβιδα??????
( γενικά μιλαω βεβαιως) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κανονας Νο1 και απαραβατος ( κατ' εμε )ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στο 'γεμισε το'
...Φίλε Φωκίωνα έχω μια διαφωνία εδώ. Προσωπικά τώρα και 8 χρόνια ποτέ δεν πήγα και να μην του πω να το φουλάρει. Δεν παρατήρησα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Η βαλβίδα ανακούφισης που γράφει ο φίλος Chemic πιστεύω ότι είναι η βαλβίδα που ανοίγει σε περίπτωση πυρκαγιάς που τότε η πίεση στη φιάλη ανεβαίνει στο Θεό. Δεν νομίζω να έφυγε αέριο από εκεί διότι όριο διαφυγής έχουν πάνω από 20 bar και όχι 3 που έχουμε συνήθως. Εάν έτσι είναι, που δεν το νομίζω, τότε θέλει αλλαγή το ελατήριό της. -
κ εμείς 3 χρόνια κοντά σε 3 αμαξια παντα φουλ λεμε στο βενζιναδικο χωρίς πρόβλημα. Στα δυο μάλιστα λέγαμε φουλ ακόμα κ όταν δεν δουλευε το φλοτερ. Απλά όχι το καλοκαίρι
τώρα τί πακέτο εκατσε με το σενικ θα ενημερώσω όταν κάψω τα 55 λίτρα που φούλαρε για να παω στο μάστορα.
παντως κ εγώ νομίζω πως τελικά θα έφυγε κανά σωληνάκι από τη βαλβίδα πλήρωσης προς τη μπουκάλα (η βαλβίδα πλήρωσης είναι στο πορτάκι της βενζίνης). Γιατί το άεριο'ετρεξε' κάτω από το πορτάκι πλήρωσης στη πίσω δεξιά ρόδα (κάτω από τα αμορτισερ ας πουμε). αυτό εξηγεί κ τη μυρωδιά που είχε στους προηγουμενους δυο ανεφοδιασμους -
Καλημέρα παιδιά.
Ένας φίλος μου εγκατέστησε σε ένα VW Caddy ένα σύστημα 4ης γενιάς της Lovatto.
Το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα λειτουργεί υποδειγματικά σε όλο το φάσκα των στροφών.
Παρόλ' αυτά, 2 φορές του έσβησε έχοντας μέσα 2α και πατώντας τέρμα το συμπλέκτη, τη μία σε παρκάρισμα και την άλλη σταματώντας σε φανάρι στην πόλη. Δεν γύρισε σε βενζίνη, αλλά έσβησε με τη μία και χρειάστηκε να το βάλει πάλι μπρος.
Ο εγκαταστάτης λέει πως φταίει το μείγμα, αλλά δεν τον πείθει.
Έχετε κατά νου τι μπορεί να φταίει; -
Εχω ενα hyundai accent του 2009 και μου εχουν πει τιμη (επαρχια) περιπου στα 1100 (ξεχασα να ρωτησω αν ειναι και το ΚΤΕΟ μεσα στη τιμη) και με προβληματιζει που ο ενας μου λεει πως χρειαζεται να βαλω λαδιερα (ολη η εγκατασταση ειναι κιτ της ΚΙΑ) ενω ο αλλος δεν βαζει λαδιερα γιατι δε χρειαζεται.
Ξερω 2 περιπτωσεις που απευθυνθηκαν σε αυτους (απο μια εκαστος) και δεν ειχαν προβληματα.
Εχει καποιος εμπειρια απο τη συγκεκριμενη μαρκα-μοντελο να με διαφωτισει;
Υγραεριοκίνηση!