-
Νομίζω ότι το ΑΕΒ σε καλύπτει με τα Hana και τον tomasetto στις τιμές της Qgasσε σχέση με αυτά που ανέφερες έχει 850 το απλό και 950 το OBD αυτο το βάζουν στην Αμφιθεας και κάνουν και κάποιες δόσεις νομίζω .. Είναι best value for money πάντα κατα τη γνώμη μου, αν πας στα 1150 € βάλε prins silver line έχει 1150 € και πολυ ανωτέρο της brc .. Εγκατάστατης Qgas .. www.qgas.gr
-
Ο χρήστης Erkos Axaion έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω προσπαθήσει να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή αλλά και πάλι εδώ μια ερώτηση. Πως θα αποφασίσω τι κιτ θα βάλω στο αυτοκίνητο μου. Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό και γενικά έχω μπερδευτεί. Έχω ένα Peugeot 307 2003 μοντέλο 1600κιβυκα,έχω ρωτήσει σε κάποια συνεργεία και μου έχουν πει ο καθένας το δικό του (ανάλογα με το ποια εταιρία δουλεύει). Από έρευνα στο ίντερνετ (έτσι βρήκα και εσάς εδώ) βρήκα μια μάρκα atiker που ήταν ιταλική και έγινε τουρκική και ταυτόχρονα μου το πρότεινε εμάς συνάδελφος που το βάζει το συνεργείο που πηγαίνει το αμάξι του. Μου είπε 900ευρω τελική τιμή. Αξίζει τον κόπο? Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστει λόγο της τουρκικής προελευσεις. Εν τέλει υπάρχει κανείς να μου προτείνει άλλο κιτ (και συνεργείο εννοείται) με τα ίδια λεφτά περίπου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη μιας και θέλω την άλλη βδομάδα να το προχωρήσωτο 90% των συστηματων της αγορας καλυπτουν ευκολα το αυτοκινητο σου, για εμενα επελεξε πρωτα απ ολα τον τεχνικο που θα συνεργαστεις μαζι του απο δω και στο εξης.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω προσπαθήσει να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή αλλά και πάλι εδώ μια ερώτηση. Πως θα αποφασίσω τι κιτ θα βάλω στο αυτοκίνητο μου. Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό και γενικά έχω μπερδευτεί. Έχω ένα Peugeot 307 2003 μοντέλο 1600κιβυκα,έχω ρωτήσει σε κάποια συνεργεία και μου έχουν πει ο καθένας το δικό του (ανάλογα με το ποια εταιρία δουλεύει). Από έρευνα στο ίντερνετ (έτσι βρήκα και εσάς εδώ) βρήκα μια μάρκα atiker που ήταν ιταλική και έγινε τουρκική και ταυτόχρονα μου το πρότεινε εμάς συνάδελφος που το βάζει το συνεργείο που πηγαίνει το αμάξι του. Μου είπε 900ευρω τελική τιμή. Αξίζει τον κόπο? Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστει λόγο της τουρκικής προελευσεις. Εν τέλει υπάρχει κανείς να μου προτείνει άλλο κιτ (και συνεργείο εννοείται) με τα ίδια λεφτά περίπου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη μιας και θέλω την άλλη βδομάδα να το προχωρήσωτο 90% των συστηματων της αγορας καλυπτουν ευκολα το αυτοκινητο σου, για εμενα επελεξε πρωτα απ ολα τον τεχνικο που θα συνεργαστεις μαζι του απο δω και στο εξης.
ακριβως......και μην τσιμπας απο δηθεν ουδετερους φορουμακηδες......
-
.......και οπου ακους πολλα κερασια ..........κρατα και μικρο καλαθι.........
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Γενικά θα επισκεφθώ 2 με 3 συνεργεία ακόμα και θα καταλήξω. Σήμερα πήγα από κοντά να δω για το BRC και μου είπε ότι είναι το sequence 24.μου έκανε καλή εντύπωση ο μάστορας γιατί το βάζει χωρίς να φαίνεται και χωρίς να τρυπήσει (είδα δουλειά σε ένα subaru). αλλά πάλι είμαι λίγο πάνω από το μπάτζετ μου. Γενικά όσους έχω ρωτήσει μου είπαν αυτό που λέτε, ότι δηλαδή το δικό μου αμάξι δεν έχει πρόβλημα σε ότι και να βάλω. Απλά το ψάχνω για ποιότητα στα λεφτά που διαθέτω.
Ξέχασα να ρωτήσω.. Γενικά θα υπάρχει διαφορά στο αυτοκίνητο μου αν πληρώσω να βάλω κάτι καλύτερο ή δεν θα είναι αισθητή η διαφορά? Εννοώντας αν ουσιαστικά θα έπρεπε να ασχοληθώ με την ποιότητα του εγκαταστατη και όχι τόσο με το κιτ, μιας και τα περισσότερα θα αποδίδουν καλά στο αμάξι μου -
LOVATTO στα 1000 ευρώ.εγώ έβαλα λοβατο με 850 μαζί με το κτεο αλλά χωρίς ΦΠΑ κ θεωρησα πως πληρώνω κ κάτι παραπανω αλλά ήξερα το μάστορα κτλ κτλ (που τελικά κ αυτός τις εκανε τις μαλακιες του αλλά τελος παντων)
ωραίο το λοβάτο αλλά το ότι όταν τελειώνει το αεριο χτυπαει συνεχόμενα μπιπ μπιπ σου σπαει τα παπαρια. κ το πατάς να απενεργοποιηθεί, οπότε όταν βάλεις αεριο πρεπει να θυμηθείς να το ξαναπατήσεις γιατί θα δουλευεις με βενζίνη
αλλάζει αυτή η μαλακία ρύθμιση?
στο σταγκ που είχα όταν τελειωνε το αεριο απλά κτύπαγε τρεις φορές κ τέλος. Μετά όταν έβαζα αεριο, εβαζα εμπρός, αυτό ξαναδοκίμαζε να δουλεψει αεριο, έβρισκε ότι είχα βάλει κ δεν μου έπρηζε τα παπαρια -
ευκολο ειναι να καταργησεις το μπιπερ, εντοπιζεις τη θεση του και κοβεις τα 2 καλωδια που πηγαινουν προς αυτο για να μην παραγει το χαρακτηριστικο ηχο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ευκολο ειναι να καταργησεις το μπιπερ, εντοπιζεις τη θεση του και κοβεις τα 2 καλωδια που πηγαινουν προς αυτο για να μην παραγει το χαρακτηριστικο ηχοαυτο το μπιπερ σε ενημερωνει και για βλαβη του συστηματος καθως και για το προκαθορισμενο σερβις του υγραεριου,
καλο ειναι να μην το απενεργοποιησεις.
συνεχεια μενεις απο υγραεριο εσυ και σε πριζει? -
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Γενικά θα επισκεφθώ 2 με 3 συνεργεία ακόμα και θα καταλήξω. Σήμερα πήγα από κοντά να δω για το BRC και μου είπε ότι είναι το sequence 24.μου έκανε καλή εντύπωση ο μάστορας γιατί το βάζει χωρίς να φαίνεται και χωρίς να τρυπήσει (είδα δουλειά σε ένα subaru). αλλά πάλι είμαι λίγο πάνω από το μπάτζετ μου. Γενικά όσους έχω ρωτήσει μου είπαν αυτό που λέτε, ότι δηλαδή το δικό μου αμάξι δεν έχει πρόβλημα σε ότι και να βάλω. Απλά το ψάχνω για ποιότητα στα λεφτά που διαθέτω.
Ξέχασα να ρωτήσω.. Γενικά θα υπάρχει διαφορά στο αυτοκίνητο μου αν πληρώσω να βάλω κάτι καλύτερο ή δεν θα είναι αισθητή η διαφορά? Εννοώντας αν ουσιαστικά θα έπρεπε να ασχοληθώ με την ποιότητα του εγκαταστατη και όχι τόσο με το κιτ, μιας και τα περισσότερα θα αποδίδουν καλά στο αμάξι μουΣτη πορεία θα φανεί η επιλογη σου το πόσο καλα θα ρυθμίσει ο εγκαταστατης που θα επικλεξεις το κιτ χωρις τρύπες βάζουν σχεδόν ολοι οι μάστορες αν το επιτρέπει ο χώρος του αυτοκινήτου, φυσικα κρατά μικρο καλάθι ένα μετρο σύγκρισης είνσι το τι μοτέρ φτιάχνει ο κάθε εγκαταστατης ολοι μπορούν με ένα μέτριο κιτ να κάνουν ένα απλο αυτοκίνητο να δουλευπψει το θέμα είνσι τι γίνετε όταν έχεις πχ ένα μεγάλου κυβισμού τουρμπάτο οπως το Subaru που είδες , το seq που αναφέρεις της BRC είνσι η φθηνη έκδοση καλυτερο ειναι το plug n drive. Έχω το seq 24 εδω και 2 χρονια εγκαταστημένο.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ξέχασα να ρωτήσω.. Γενικά θα υπάρχει διαφορά στο αυτοκίνητο μου αν πληρώσω να βάλω κάτι καλύτερο ή δεν θα είναι αισθητή η διαφορά? Εννοώντας αν ουσιαστικά θα έπρεπε να ασχοληθώ με την ποιότητα του εγκαταστατη και όχι τόσο με το κιτ, μιας και τα περισσότερα θα αποδίδουν καλά στο αμάξι μουΣτη πορεία θα φανεί η επιλογη σου το πόσο καλα θα ρυθμίσει ο εγκαταστατης που θα επικλεξεις το κιτ χωρις τρύπες βάζουν σχεδόν ολοι οι μάστορες αν το επιτρέπει ο χώρος του αυτοκινήτου, φυσικα κρατά μικρο καλάθι ένα μετρο σύγκρισης είνσι το τι μοτέρ φτιάχνει ο κάθε εγκαταστατης ολοι μπορούν με ένα μέτριο κιτ να κάνουν ένα απλο αυτοκίνητο να δουλευπψει το θέμα είνσι τι γίνετε όταν έχεις πχ ένα μεγάλου κυβισμού τουρμπάτο οπως το Subaru που είδες , το seq που αναφέρεις της BRC είνσι η φθηνη έκδοση καλυτερο ειναι το plug n drive. Έχω το seq 24 εδω και 2 χρονια εγκαταστημένο.
ποσο σωστη επιλογη ειναι να μπουν οι ανταπτορες για τα μπεκ (για να μην βγαλουμε εξω την εισαγωγη του αυτοκινητου και ετσι να γλυτωσουμε 2-3 ωρες δουλιας) και να απομακρυνουμε τα μπεκ της βενζινης 2-3cm απο την θεση που εχει επιλεξει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου?
ειναι τυχαιο οτι τα μπεκ της βενζινης στα 16βαλβιδα εχουν συγκεκριμενη θεση που μπαινουν και δεν εχουν την δυνατοτητα ουτε να περιστραφουν γυρο απο τον εαυτο τους?
τα μπεκ πλεον δεν ψεκαζουν σε σχημα βενταλιας οπως το πιο παλια χρονια αλλα κανουν τον ψεκασμο σε σχημα δεσμης (καρφακια για την ακριβεια) τα οποια στοχευουν την καθε βαλβιδα εισαγωγης σε συγκεκριμενο σημειο ετσι ωστε να γινετε σωστα η αναμιξη της βενζινης μς τον αερα, οταν τραβηξουμε πιο πισω τα μπεκ βενζινας η δεσμη τους ψεκαζει σε λαθος σημειο γιαυτο και σε αρκετα αυτοκινητα διμιουργουνται πολλες δυσλειτουργιες στην χρηση της βενζινας.οι lovato, tartarini, europgaz, zavoli θεωρεις οτι εχουν μετριο κιτ?
-
Δε ξερω όλα τα αμάξια μου ειναι τρυπημενα αλλα απο οτι ακούω δεν υπαρχει σοβαρο προβληα, με τους ανταπτορες σε πολλα αυτοκίνητα αν οι ανταπτορες ταιριάζουν και προσαρμόζονται σωστα.
Σχετικά μα τα κιτ λοβάτο = ΑΕΒ ταρτατινι = ΑΕΒ το κακο με αυτα τα δυο είνσι τα μπεκ τους που δεν ειναι injection ενω έχουν όλα τα καλα της AEB πχ αυτόματη χαρτογράφηση τσυτοχρονη χρήση υγραεριου βενζίνης , διόρθωση με OBD μειγμάτων κτλ επίσης το Europegas εχει τα Hana και πολυ καλα ηλεκτρονικό δεν εχει όμως τη χρήση βενζίνης υγραεριου το μονο που υστερεί
-
[/quote]ποσο σωστη επιλογη ειναι να μπουν οι ανταπτορες για τα μπεκ (για να μην βγαλουμε εξω την εισαγωγη του αυτοκινητου και ετσι να γλυτωσουμε 2-3 ωρες δουλιας) και να απομακρυνουμε τα μπεκ της βενζινης 2-3cm απο την θεση που εχει επιλεξει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου?
ειναι τυχαιο οτι τα μπεκ της βενζινης στα 16βαλβιδα εχουν συγκεκριμενη θεση που μπαινουν και δεν εχουν την δυνατοτητα ουτε να περιστραφουν γυρο απο τον εαυτο τους?
τα μπεκ πλεον δεν ψεκαζουν σε σχημα βενταλιας οπως το πιο παλια χρονια αλλα κανουν τον ψεκασμο σε σχημα δεσμης (καρφακια για την ακριβεια) τα οποια στοχευουν την καθε βαλβιδα εισαγωγης σε συγκεκριμενο σημειο ετσι ωστε να γινετε σωστα η αναμιξη της βενζινης μς τον αερα, οταν τραβηξουμε πιο πισω τα μπεκ βενζινας η δεσμη τους ψεκαζει σε λαθος σημειο γιαυτο και σε αρκετα αυτοκινητα διμιουργουνται πολλες δυσλειτουργιες στην χρηση της βενζινας.οι lovato, tartarini, europgaz, zavoli θεωρεις οτι εχουν μετριο κιτ?[/quote]
για να καταλάβω, εννοείς πως το να κρύψει πίσω τα μπεκ και όλο το σύστημα δεν είναι καλό??
δηλαδή να προτιμήσω κάποιον που θα τρυπήσει το αυτοκίνητο? σορυ αν λέω βλακείες απλά δεν έχω καταλάβει. -
Όχι δεν εννοεί αυτο εννοεί αν το αμάξι εχει δυνατότητα να μπουν χωρις να αλλάξουν οι συνθήκες ψεκασμού βενζίνης καλώς να μπουν αν αλλάζει έστω και λίγο ο ψεκασμος τότε καλώς να τρυπηθει η εισαγωγη. ( σιγα το πράγμα ) δες εδω μια εφαρμογή τους
http://www.qgas.gr/lpgconversions/179-m ... 84hp.html#Τωρα να αυτο να τα κρύψει ειναι σχετικό , αν τα μπεκ ειναι Keihin, Hana ,BRC Γενικα injection Κτλ που δεν χάλανε μπορει όλα τα υπολοπα πρέπει να είνσι προσβάσιμα για τυχόν επισκευη τους ( κάθε 25-30 χιλιάδες χιλιόμετρα )
-
ποσο σωστη επιλογη ειναι να μπουν οι ανταπτορες για τα μπεκ (για να μην βγαλουμε εξω την εισαγωγη του αυτοκινητου και ετσι να γλυτωσουμε 2-3 ωρες δουλιας) και να απομακρυνουμε τα μπεκ της βενζινης 2-3cm απο την θεση που εχει επιλεξει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου?
τα μπεκ πλεον δεν ψεκαζουν σε σχημα βενταλιας οπως το πιο παλια χρονια αλλα κανουν τον ψεκασμο σε σχημα δεσμης (καρφακια για την ακριβεια) τα οποια στοχευουν την καθε βαλβιδα εισαγωγης σε συγκεκριμενο σημειο ετσι ωστε να γινετε σωστα η αναμιξη της βενζινης μς τον αερα, οταν τραβηξουμε πιο πισω τα μπεκ βενζινας η δεσμη τους ψεκαζει σε λαθος σημειο γιαυτο και σε αρκετα αυτοκινητα διμιουργουνται πολλες δυσλειτουργιες στην χρηση της βενζινας.οι lovato, tartarini, europgaz, zavoli θεωρεις οτι εχουν μετριο κιτ?[/quote]
για να καταλάβω, εννοείς πως το να κρύψει πίσω τα μπεκ και όλο το σύστημα δεν είναι καλό??
δηλαδή να προτιμήσω κάποιον που θα τρυπήσει το αυτοκίνητο? σορυ αν λέω βλακείες απλά δεν έχω καταλάβει.[/quote]σε ανθρωπο που ρωταει για να μαθει δεν υπαρχει η προταση 'ρωταω βλακειες'.
ο σωστος τροπος ειναι να βγει εξω η εισαγωγη και να τρυπηθει στα καταλληλα σημεια και με την σωστη κληση, το αν θα κρυφτουν τα εξαρτηματα ή οχι του υγραεριου ειναι ασχετο.
παντως προτιμω στα εξαρτηματα του υγραεριου να εχω ευκολη προσβαση ετσι ωστε και ο ελεγχος τους να γινετε ευκολα και ο πελατης να μην φορτωνετε με εξτρα εργατικα στο μελλον αν υπαρχει καποια δυσλειτουργια μετα το περας της εγγυησης. καταλαβαινεις οτι αν χρειστει για παραδειγμα να αλλαξω σωληνακια στα μπεκ (μετα απο καποια χρονια) και φαω 3 ωρες η χρεωση θα ειναι διαφορετικη απο το αν χρειστω 15-20 λεπτα. -
Παιδια να ρωτήσω και εγω κάτι που θέλω αν κάποια στιγμή για κάποιο λόγω θελουμε να βγάλουμε το ιγραεριο απο το αυτοκίνητο τι γίνετε με αυτές της τριπες?? ίσος να ρωτάω βλακιες αλλα εχω αυτή την απορία
-
Να κάνω μια ερώτηση:
Σε Ford Transit 2.0 με καρμπυρατέρ (εννοείται μονό), σε τι τιμή θα πρέπει να το υπολογίζω με 80άρα μπουκάλα? -
Ο χρήστης theo pantermarakhs έγραψε:
Παιδια να ρωτήσω και εγω κάτι που θέλω αν κάποια στιγμή για κάποιο λόγω θελουμε να βγάλουμε το ιγραεριο απο το αυτοκίνητο τι γίνετε με αυτές της τριπες?? ίσος να ρωτάω βλακιες αλλα εχω αυτή την απορίατις ταπωνουμε με κολλα αν ειναι πλαστικη η εισαγωγη, με κολλημα μεταλλου αν ειναι αλουμινενια.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δε ξερω όλα τα αμάξια μου ειναι τρυπημενα αλλα απο οτι ακούω δεν υπαρχει σοβαρο προβληα, με τους ανταπτορες σε πολλα αυτοκίνητα αν οι ανταπτορες ταιριάζουν και προσαρμόζονται σωστα.Σχετικά μα τα κιτ λοβάτο = ΑΕΒ ταρτατινι = ΑΕΒ το κακο με αυτα τα δυο είνσι τα μπεκ τους που δεν ειναι injection ενω έχουν όλα τα καλα της AEB πχ αυτόματη χαρτογράφηση τσυτοχρονη χρήση υγραεριου βενζίνης , διόρθωση με OBD μειγμάτων κτλ επίσης το Europegas εχει τα Hana και πολυ καλα ηλεκτρονικό δεν εχει όμως τη χρήση βενζίνης υγραεριου το μονο που υστερεί
κατι μαλλον δεν καταλαβαίνω σωστα, τρυπιέται ή όχι η εισαγωγή ? και αν τρυπηθεί τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ? ή είναι μόνο 'ψυχολογικό' για τον κάθε υποψήφιο που θέλει να τοποθετήσει αέριο αλλά δεν θέλει πολλές επεμβάσεις στο αμάξι του?
και από την άλλη αν δεν τρυπηθεί λειτουργεί ή όχι σωστα το αυτοκίνητο (κυριως όταν μπαίνει βενζίνη) και ιδίως όταν είναι κρύο, στο ρελαντί? οι αντάπτορες ειναι σιγουρη λύση ή ημίμετρο για να μην επεμβαινουμε στο αμάξι και για λιγοτερη δουλεια στη τοποθετηση του συστήματος? -
Τρυπιεται εκτός και αν υπαρχει ανταπτωρας για τα μπεκ σου ή/και το αυτοκίνητο σου.
τα θεματα ειναι τα ακόλουθα.- Θα βγει ( όπως ειναι το σωστο ) ωστε να μην πεσουν μεσα γρεζια τα οποια θα ρoυφιξει ο κιλινδρος?? ( ναι υπαρχουν διαφορες 'τεχνικές' αποφυγης υποτίθεται του προβλήματος...
- Θα τρυπηθει στη σωστη γωνια ή όπως λαχει κι οπως φτανει το τρυπανι?
- Θα τρυπηθει αρκετα 'κοντα' στην εισαγωγή ( βαλβιδες ) ή θα ειναι κανα χιλομετρο μακρυα?
μπορει να εχει και μερικά άλλα, αλλά αυτά νομιζω ειναι τα σοβαρότερα και ειδικα το πρωτο
-
κατι μαλλον δεν καταλαβαίνω σωστα, τρυπιέται ή όχι η εισαγωγή ? και αν τρυπηθεί τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ? ή είναι μόνο 'ψυχολογικό' για τον κάθε υποψήφιο που θέλει να τοποθετήσει αέριο αλλά δεν θέλει πολλές επεμβάσεις στο αμάξι του?
και από την άλλη αν δεν τρυπηθεί λειτουργεί ή όχι σωστα το αυτοκίνητο (κυριως όταν μπαίνει βενζίνη) και ιδίως όταν είναι κρύο, στο ρελαντί? οι αντάπτορες ειναι σιγουρη λύση ή ημίμετρο για να μην επεμβαινουμε στο αμάξι και για λιγοτερη δουλεια στη τοποθετηση του συστήματος?Το σωστό είναι εφόσον ο κινητήρας είναι πολλαπλού ψεκασμού (είναι σχεδόν όλα τα τελευταία 20 χρόνια) να τρυπηθεί η πολλαπλή και πράγματι είναι καθαρά ψυχολογικό που γράφεις και εσύ διότι κανείς δεν θέλει να του τρυπάνε οτιδήποτε στο αυτοκίνητο, έτσι πρέπει όμως. Έτσι αντί ο παλμός να πάει στο εργοστασιακό μπέκ της βενζίνης, πηγαίνει στο αντίστοιχο κύλινδρο του αερίου και έτσι έχεις σωστό ψεκασμό.
Απλά εάν το μοτέρ δεν έχει πολλά χλμ πρέπει έχεις προμηθευτεί και την –τις απαραίτητη-τες φλάντζες οι οποίες στεγανώνουν την τελευταία με το καπάκι του κινητήρα έτσι ώστε να μην καθυστερήσει ο εγκαταστάτης να τις προμηθευτεί για να κάνει τη δουλειά του. Το δικό μου πάλι είχε λίγα χλμ με αποτέλεσμα να βάλει τις ίδιες
Από την άλλη πρέπει να γίνουν αυτά που πολύ σωστά λέει ο Φωκίων εκτός που βγει η πολλαπλή πρέπει να τοποθετηθούν σε σωστό σημείο.
Υγραεριοκίνηση!