-
Παραλληλα με το μερκ που αρρωστησε εβαλα υγραεριο στο γκολφ 4 1,4 της STAG:
Εντυπωσεις:Η εγκατασταση σιγουρα μου αρεσε.Η ποιοτητα της επισης.
Χρησιμοποιηθηκαν μεταλλικα Τ και κολλαρα που θυμιζουν κολλαρα αυτοκινητου και οχι λαστιχα ποτισματος.Ο πνευμονας μπηκε στο σωστο υψος και η μπεκιερα στο καλυτερο δυνατο σημειο.Γενικα πολυ πρεσεγμενη εγκατασταση.
Στο δρομο:Αρχικα το αμαξι πρεπει να θελει αλλαγη MAP αφου και στη βενζινη εκανε ενα δυο χαζομαρες.Το αμαξι αλλαζει απο παγωμενο σε υγραεριο σε πολυ μικρο χρονο σε σχεση με το μερκ(παιζει ρολο και το μπλοκ αλουμινιου υποθετω) ΚΑΙ ρελαντι καιει υγραεριο ΚΑΙ δεν χρειαζεται να πατησω γκαζι για να γυρισει σε υγραεριο.Το αμαξι παει καλυτερα απο τη βενζινη,στις δε χαμηλες σκορτζαρει δυσκολοτερα σε σχεση με τη βενζινη.(αεριο vs υγρο καυσιμο?).
Ανεβηκα το σκ σε χωριο 900μετρα με 500κιλα βαρος,το αμαξι υποφερει με τοσο βαρος ωστοσο ανεβηκε κανονικα αλλα ο δεικτης της βενζινης επεσε και ξανασηκωθηκε αργοτερα.(Γιατι συμβαινει αυτο αφου δεν ψεκασε βενζινη?το χοντα οταν το ανοιγες εριχνε τον δεικτη 1μμ και ξανασηκωνονταν οταν εκοβες,το μερκ παντα δειχνει σωστα)Τελος παντων υπο φουλ φορτιο δεν φανηκε να εκαψε βενζινη.Βενζινη καιει πανω απο τις 4000σαλ οπου ψεκαζει λιγη(γινεται με εγκεφαλο stag 200gofast?) και λιγο πιο ψηλα γυρναει 100% βενζινη.
Στο μερκ βαζω stag?Το γκολφ δεν το παταω απλα θα αντικαταστησει το μερκ για την καθημερινοτητα,ενω το μερκ θα κανει ταξιδια με υψηλες ταχυτητες και τα αναλογα κικνταουν,κοινως φοβαμαι μην το παρω στα χερια με νεο κιτ.OBD δεν εχει το μερκ .Χρειαζεται καλυτερο εγκεφαλο της stag?Το κιτ που εχει πανω ειχε δυο προβληματα αδιορθωτα:
1ον ρελαντι με το αυτοκινητο στο D και γυρνωντας το τιμονι ρεταριζε αρα γυριστηκε οριστικα σε βενζινη(σε καμια περιπτωση δεν θελω ξανα βενζινη σε ρελαντι).
2ον Με μαπα lpg και ταχυτητες 160χαω το αμαξι γινοταν φτωχο με σταδιακη επιδεινωση απο τον πρωτο κυλινδρο προς τον 4ο ,προφανως η μπεκιερα και ο πνευμονας δεν εφθαναν.Χρονια τωρα βαζω καλο υγραεριο και ειναι αψογα τα μπουζι,ενω πριν του τελευταιου ηταν σαν το χιονι......
Και το σεντονι κλεινει με ερωτηση για τον MAP:Παιρνω μονο FAE ή και φθηνες εταιρειες?
-
Το κιτ υγραεριου(tartarini.........)στο μερκ εχει κανει 280.000κμ.Παρατηρησα διαρροη νερου σε διαφορα σημεια σημερα το πρωι.Τα κολλαρα πρησμενα με σβηστο και παγωμενο κινητηρα.Ανοιγω δοχειο διαστολης και εκτόνωσε .Πρεπει να μυριζει υγραεριο.Αρα πνευμονας υποθετω.Η δεξαμενη ληγει σε 1,5 χρονο.Δεν τον επισκευαζουν ,λενε οτι θα αποτυχει.Να παω για αλλαγη ολου του κιτ?
Δές και τη συμπίεση , έχει τα χιλιόμετρα του.
Βάλε ενα πολωνικό Stag ή Europegas με Tommaseto Πνευμονα .
Πλέον ειναι παλιό το Tartarini και δεν θα έχει και υποστηριξη.
Εγω στο Mazda 6 θα βάλω Europegas Avance 32 με μπέκ βενζινης και Tommaseto Πνευμονα
-
Μερσεντακια η stag δεν βγαζει ως εξτρα μηχανημα για την ρυθμιση του αβανς;;;;;, γιατι δεν τον εβαλες;;;
-
Μερσεντακια η stag δεν βγαζει ως εξτρα μηχανημα για την ρυθμιση του αβανς;;;;;, γιατι δεν τον εβαλες;;;
Τι μηχανημα Lap?Μηπως θελει συνδεση με συγχρονο εγκεφαλο βενζινης?Στο γκολφ δεν ξερω αν γινοταν,στο μερκ που με ενδιαφερει περισσοτερο αμφιβαλλω,εχει εναν παραξενο εγκεφαλο αναφλεξης που δεν εχω δει ανθρωπο να ξερει τι παιζει.Μια ρυθμιση για 91-95 οκτανια εχει και ολοι δηλωνουν αγνοια.
Meletis δεν εχει νοημα να μετρησω συμπιεση(αν βολεψει βεβαια θα γινει) μιας και το μοτερ σπαει καποτε (600-700.000?) απο ελατηριο εμβολου που με τοσα χιλιομετρα εχει φαει πολυ ζορι.Μεχρι τοτε δεν χανει συμπιεση.Για την ιστορια προσφατα εψαξα για blow by λογω του γκολφ,το μερκ εχει ανυπαρκτο.Ελπιζω να βγαλει αλλα 150.000κμ
-
Αυτο, θυμαμαι το ειχα δει πριν κατι χρονια..λογικα υπαρχει ακομα.
https://www.stag.gr/sites/default/files/stag-tap-03_manual_eng_v1.0.pdf
-
Δείξε μου κανένα καλό. Γιατί καλός μαστορας είναι αυτός που λέει την αλήθεια στο πελάτη και δε το βλέπει σα 500 Ευρο. Ξέρεις φίλε στο δικό σου επί παραδείγματι ford mondeo δε μπαίνει αέριο γιατί διότι κτλπ. Δε θα το πει. Και ξέρεις γιατί; Έτσι απλά θα πάει στο διπλανό εγκαταστατη που θα του πει ότι ο προηγούμενος δεν ήταν ενημερωμένος. Και μετά αρχίζει το γαϊτανάκι της αναζήτησης. Κανονικά θα έπρεπε να του πει ότι 20000 Χιλ πρέπει να έρχεσαι για έλεγχο βαλβίδων 50 €. Μετά ξαναελα σε περίπου 10000 να το ξαναδούμε γιατί είσαι στο κατώτερο διάκενο. Η συνέχεια είναι αλλαγή καπελοτων και αν γνωρίζει ομαστορας και υπάρχει η επιλογή καπελοτου στο ανώτερο διάκενο και άλλα που είναι σημαντικές λεπτομερειες. Έχει κανείς άλλη άποψη;;;;
Δεν ξέρω τι δειγματολειπτικό έχεις αλλά εγώ θα σου πω για τα ευαίσθητα γιαπωνέζικα. Mitsubishi carisma 1,6 300.000 με βενζίνη και 200.000χλμ με γκάζι. Κανένα πρόβλημα.
Mazda 6 1,8 2004. 120.000χλμ με βενζίνη και 240.000χλμ με γκάζι. Κανένα πρόβλημα.
Το δικό μου mazda 6 1,8. 100.000χλμ με βενζίνη και 110.000 με γκάζι. Κανένα πρόβλημα.
Το δικό μου mitsubishi colt 2007 65.000χλμ με βενζίνη και 100.000€ με γκάζι κανένα πρόβλημα.
Σε όλα εγκατάσταση συστήματος BRC Plug n Drive και sequent 24 με κόστος στο 1000€.
Μερικοί εγκαταστάτες έβαζαν υγραέρια με συνολικό κόστος 500€ και την πάτησαν οι καταναλωτές και πελάτες. Ένα σύστημα υγραερίου δεν μπορεί να έχει κόστος κάτω από 900€ διότι 250€ κάνει μόνο η μπεκιέρα τύπου βενζίνης και όχι ηλεκτροβαλβίδας και 250€ ο εγκέφαλος. +100€ πνεύμονας + 100€ δεξαμενή + 100€ αναλώσιμα σωληνάκια κλπ +100€ εργατικά της πλάκας και βγάζεις το κόστος ... Αν πας στο 500ε ξεκινάμε με απαράδεκτα μπεκ ηλεκτροβαλβίδες παλαιό εγκέφαλο που δεν διαβάζει το αντίστοιχο του αυτοκινήτου κλπ κλπ.
-
Καλησπέρα σας,
Σχεδων πριν 1 χρόνο 5/2/2019 πείρα την απόφαση και εγκατέστησα σε Audi A4 B5 1,8cc 20βαλβιδο (υδραυλικές) ατμοσφαιρικό με 206.000 στην πλάτη του το σύστημα υγραερίου Autogaz (AC) STAG 4QBOX PLUS με σύνδεση στην OBD
Ρύθμιση από τις 2500στρ/λ Μεικτή καύση βενζίνης ~7% και πάνω από τις 4500στρ/λ μονο βενζίνη (σπάνια δουλεύω το αμάξι σε αύτα τα μεγάλα φορτία) κόστος εγκατάστασης παραδοτέο με κτεο 750€
Από τότε (ημέρα εγκατάστασης - ρύθμισης) έχω κάνει 40.000 και δεν είχα κανένα απολητος πρόβλημα δεν έχω ξανά επισκευθει τον εγκατάσταση μου για κανένα λόγο πάρα μόνο για τα απετουμενα service.
Εχω μείνει πολύ πολύ ευχαριστημένος από την ομαλή του λειτουργία και την οικονομία που έχω, η χρήση του είναι κύριος σε εθνική οδό με ταχύτητες 100-120 χλμ/ω , ελπίζω να εξακολουθεί να πάει έτσι καλά για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμη
-
Για το δικό σου mazda 6 o.k 100000km αν δεν το κυνηγάς πιθανόν και να βγάλει τόσα. Για το mazda του γνωστού προφανώς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση καθώς φοράει το ίδιο μοτέρ με το mondeo της δικής μου κακής εμπειρίας αλλά και άλλων 2. Κόστος εγκατάστασης πάνω από 1000€ με zavoli. Τι να κάνουμε κάποια μοτέρ δεν σηκώνουν αέριο.
-
Για το δικό σου mazda 6 o.k 100000km αν δεν το κυνηγάς πιθανόν και να βγάλει τόσα. Για το mazda του γνωστού προφανώς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση καθώς φοράει το ίδιο μοτέρ με το mondeo της δικής μου κακής εμπειρίας αλλά και άλλων 2. Κόστος εγκατάστασης πάνω από 1000€ με zavoli. Τι να κάνουμε κάποια μοτέρ δεν σηκώνουν αέριο.
Σε ποιο συγκεκριμένα mazda 6 γνωστού αναφέρεσαι; Με ποιο κινητήρα ;
Γιατί και εγώ πρόσφατα πήρα mazda 6 2005 ( με με καπελωγα) πριν είχα σε accord υγραέριο και έκανα 160.000.
Όλα είναι θέμα σωστής χαρτογράφησης , το αμάξι να βγει να ρυθμιστεί στο δρόμο. Είναι πιο ευαίσθητα τα ιαπωνικά αλλά έχω δύο γνωστούς με ίδιο αμάξι με το δικό. Έχουν συστηματα europegas . Και οι 2 έχουν >120.000 με υγραέριο, συγκεκριμένο ο ένας φτάνει στις 300.000 χιλιόμετρα.
Προσωπικά θα το βάλω σε λίγο διάστημα, του έκανα μερικά μαζεματα. Απόσβεση θα κάνω και με το παραπάνω κάνω 40.000 / ετησίως
-
Καλησπέρα σας,
Σχεδων πριν 1 χρόνο 5/2/2019 πείρα την απόφαση και εγκατέστησα σε Audi A4 B5 1,8cc 20βαλβιδο (υδραυλικές) ατμοσφαιρικό με 206.000 στην πλάτη του το σύστημα υγραερίου Autogaz (AC) STAG 4QBOX PLUS με σύνδεση στην OBD
Ρύθμιση από τις 2500στρ/λ Μεικτή καύση βενζίνης ~7% και πάνω από τις 4500στρ/λ μονο βενζίνη (σπάνια δουλεύω το αμάξι σε αύτα τα μεγάλα φορτία) κόστος εγκατάστασης παραδοτέο με κτεο 750€
Από τότε (ημέρα εγκατάστασης - ρύθμισης) έχω κάνει 40.000 και δεν είχα κανένα απολητος πρόβλημα δεν έχω ξανά επισκευθει τον εγκατάσταση μου για κανένα λόγο πάρα μόνο για τα απετουμενα service.
Εχω μείνει πολύ πολύ ευχαριστημένος από την ομαλή του λειτουργία και την οικονομία που έχω, η χρήση του είναι κύριος σε εθνική οδό με ταχύτητες 100-120 χλμ/ω , ελπίζω να εξακολουθεί να πάει έτσι καλά για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμη
Καλό σύστημα έχεις βάλει .
Θα σου πρότεινα κάθε 20.000 να αλλάζεις τα φίλτρα του υγραερίου και τα 2 και να μην παραμελείς τα μπουζί του και το φίλτρο αέρα του μοτέρ .
-
ptsiaggas wrote:
Καλησπέρα σας,
Θα σου πρότεινα κάθε 20.000 να αλλάζεις τα φίλτρα του υγραερίου και τα 2 και να μην παραμελείς τα μπουζί του και το φίλτρο αέρα του μοτέρ .
Έτσι ακρηβος φίλε μου, κάθε 20Κ service στο σύστημα αλλαγή τα φίλτρα και έλεγχο στις καμπύλες καύσης και τα μπουζι κάθε 20Κ αλλαγή μαζί με το φίλτρο αέρος ... Και στα μισά 10Κ δηλαδή αλλαγές λαδιων με φίλτρο ,.
Ο εγκατάστασης μου είπε ότι βάλαμε κάτι καλό δείχνει να μην βγενει ψεύτης,.
Θα είχε βέβαια ενδιαφέρον να ακούγαμε απόψεις και από άλλα άτομα για αυτό το σύστημα
-
meletis_m wrote:
ptsiaggas wrote:
Καλησπέρα σας,
Έτσι ακρηβος φίλε μου, κάθε 20Κ service στο σύστημα αλλαγή τα φίλτρα και έλεγχο στις καμπύλες καύσης και τα μπουζι κάθε 20Κ αλλαγή μαζί με το φίλτρο αέρος ... Και στα μισά 10Κ δηλαδή αλλαγές λαδιων με φίλτρο ,.
Ο εγκατάστασης μου είπε ότι βάλαμε κάτι καλό δείχνει να μην βγενει ψεύτης,.
Θα είχε βέβαια ενδιαφέρον να ακούγαμε απόψεις και από άλλα άτομα για αυτό το σύστημα
Και εγω είμαι ανάμεσα στα 2 συστήματα δηλαδή:
α) Europegas avance 32 obd , μπέκ βενζίνης Hana , πνεύμονας Tommaseto
β) Stag Qbox με το ίδιο συνδυασμό.
Στο προηγούμενο αμάξι είχα Lovato , με το οποίο ταλαιπωρήθηκα στίς αρχές λόγω ημιμάθειας του αρχικού εγκαταστάτη και τής τότε αντιπροσωπείας ( το είχα βάλει το 2016) . Το μειονέκτημα για μένα στο Lovato είναι οτι δέν έχει προφίλ σε Ohm για μπέκ άλλων εταιρείων . Βέβαια λένε όλοι οτι δουλεύει και μπέκ της Hana. Του είχα βάλει Hana μέτα τις 50.000 γιατί τα δικά του μου παρουσίασαν πρόβλημα .
Ο εγκαταστάτης που θα πάω τώρα το Mazda μου διορθώσε και το προηγούμενο αμάξι με το Lovato και βάζει και τα 2 συστήματα . Ίδια χρήματα είναι .
-
Το άλλο mazda6 1,8 2004 είναι της αδερφής μου και έχει 250.000χλμ με υγραέριο συνολικά καμιά 370.000χλμ χωρίς προβλήματα.
-
Ρε παιδιά, διάβασα πριν για τεστ διαρροής με αναπτήρα; Είναι δυνατόν !?...
-
Ρε παιδιά, διάβασα πριν για τεστ διαρροής με αναπτήρα; Είναι δυνατόν !?...
Εξακριβωση αν ηταν οντως υγραεριο σε ενα δοχειο διαστολης, σε εναν χωρο λιγων ml ο οποιος πρωτα αεριστηκε, χωρις συνεχη ροη αεριου λογω κοινης λογικης ,απεχει μερα με τη νυχτα απο καθε πηγη που θα μπορουσε να τον τροφοδοτησει αεριο και μπλα μπλα μπλα.
Δεν γινονται ετσι τα μπουμ
-
Ετσι για την ιστορια....
-
Άφησα σήμερα το Mazda 6 για υγραέριο.
Σύστημα μπήκε το Europegas Avance 32 , με μπεκ της Hana .
Είχαν αλλαχτεί από πριν μπουζοκαλωδια λόγω διακοπών .
Το αμάξι πήγε σε εγκαταστατη που μου είχε διορθώσει και το προηγούμενο αμάξι με υγραέριο.
Το Σάββατο θα το παραλάβω .
Θα έχω περισσότερα νεότερα , σίγουρα θα ενεργοποιηθεί και ο παράλληλος ψεκασμός.
-
Άφησα σήμερα το Mazda 6 για υγραέριο.
Σύστημα μπήκε το Europegas Avance 32 , με μπεκ της Hana .
Είχαν αλλαχτεί από πριν μπουζοκαλωδια λόγω διακοπών .
Το αμάξι πήγε σε εγκαταστατη που μου είχε διορθώσει και το προηγούμενο αμάξι με υγραέριο.
Το Σάββατο θα το παραλάβω .
Θα έχω περισσότερα νεότερα , σίγουρα θα ενεργοποιηθεί και ο παράλληλος ψεκασμός.
Αφού μεσολάβησε και η πανδημία δέν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα από το Μάρτιο . ~3000 χιλιόμετρα .
To αμάξι όσο άφορα το υγραέριο δουλεύει μια χαρά , έχει ενεργοποιήθει - κανονίζει πόσο βενζίνη να ρίχνει αναλόγως το φορτίο του κινητήρα. Επιπλέον έχει ενεργοποιηθεί και η γρήγορη διόρθωση μέσω της Obd
Απο κατανάλωση καυσίμου δουλεύει περισσότερο σε ανοιχτό δρόμο εχω μετρήσει 9 λίτρα /100 με A/C . Εάν πηγαίνω πιο γρήγορα και σε μεικτό κύκλο ανεβαίνει
-
Καλησπέρα είμαι καινούργιος εδώ. Έχω ένα Renault megane 2 (2004 μοντέλο) πρώτο χέρι με 1400cc 98 αλογα. Το αυτοκίνητο έχει 250.000 χιλιόμετρα αλλά επειδή σκοπεύω να το κρατήσω θέλω να το περάσω αέριο δυσπιστω αν θα το αντέξει η μηχανή. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει: ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα είμαι καινούργιος εδώ. Έχω ένα Renault megane 2 (2004 μοντέλο) πρώτο χέρι με 1400cc 98 αλογα. Το αυτοκίνητο έχει 250.000 χιλιόμετρα αλλά επειδή σκοπεύω να το κρατήσω θέλω να το περάσω αέριο δυσπιστω αν θα το αντέξει η μηχανή. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει: ευχαριστώ.
Εάν είναι σε καλή κατάσταση ο κινητήρας δουλεύει σωστά ο κινητήρας στη βενζίνη. Του κάνει ένα πλήρες service , κοιτάς και τα ρεύματα του δηλαδή μπουζοκαλωδια ή πολλαπλασιαστές αναλόγως και προχωράς.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα επιλογής εγκαταστατη και ρύθμισης .
Πλέον έχουν , βγει στη αγορά σύγχρονα συστήματα υγραεριου με υποστήριξη παράλληλου ψεκασμού βενζίνης .
Το αμάξι πρέπει να δουλεύει σωστά στη βενζίνη , εάν έχει οποιοδήποτε θέμα θα φανεί στο υγραεριο.
Υγραεριοκίνηση!