-
Τώρα που θα πάει η βενζίνη στα 2ευρώ και το diesel στα 1,5€ να δω πόσοι από εσάς που 'βρίζετε' το υγραέριο, στο τέλος θα γυρίσετε σ'αυτό, όσο είναι ακόμα φτηνό...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ή ακόμα καλύτερα να μην κάνεις τίποτα απολύτως, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα.Γενικεύσεις...
Αν κάνεις πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, μια χαρά απόσβεση κάνεις σε σύντομο διάστημα, και μετά έχεις και κέρδος.
Γι'αυτό ρώτησα τον φίλο πιο πάνω να μας δώσει παραπάνω στοιχεία, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ή ακόμα καλύτερα να μην κάνεις τίποτα απολύτως, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα.
Γενικεύσεις...
Έχεις δίκιο, εξαιρούνται οι μετατροπές που:
- δεν επηρεάζουν την εργοστασιακή εγγύηση
- πιστοποιούν το ότι η απόδοση πριν και μετά δεν αλλάζει με δύο δυναμομετρήσεις (πριν και μετά)
- πιστοποιούν πως η κατανάλωση δεν αλλάζει προς το χειρότερο
- δίνουν εγγύηση (με χρηματική ρήτρα και αποκατάσταση της μετατροπής) πως δεν θα υπάρχει κανένα ίχνος από αναθυμιάσεις. - δίνουν εγγύηση για τον κινητήρα πχ 3 χρόνια από την μετατροπή
-
Δύσκολα τα δίνουν αυτά...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παιδιά ποια η γνώμη σας; Να βάλω ή όχι υγραέριο σε VW Golf Gt 1.4 tsi ? Πιστεύετε να έχει πρόβλημα μελλοντικά ο κινητήρας; Ευχαριστώ
το καλυτερο ειναι να το πουλησιες και να παρεις το ιδιο σε diesel
H ερώτησή μου είναι απλή! Να βάλω υγραέριο ή όχι; Εάν βάλω θα έχω πρόβλημα μελλοντικά;;;
-
Ο χρήστης konv έγραψε:
H ερώτησή μου είναι απλή! Να βάλω υγραέριο ή όχι;Η ερώτηση δεν είναι απλή.
Πάμε πάλι.
- Τι αυτοκίνητο έχεις;
- Πόσα km κάνεις το χρόνο;
- Έχεις σταθμό ανεφοδιασμού κοντά στο σπίτι ή τους προορισμούς σου;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
H ερώτησή μου είναι απλή! Να βάλω υγραέριο ή όχι;
Η ερώτηση δεν είναι απλή.
Πάμε πάλι.
- Τι αυτοκίνητο έχεις;
- Πόσα km κάνεις το χρόνο;
- Έχεις σταθμό ανεφοδιασμού κοντά στο σπίτι ή τους προορισμούς σου;
- Vw Golf Gt tsi 1.4
- 25.000 km
- Mένω θεσσαλονίκη
-
Είσαι εντός εγγύησης;
Στην Θεσσαλονίκη έχει 5 σταθμούς ανεφοδιασμού και το καλύτερο συνεργείο μετατροπής.. -
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Είσαι εντός εγγύησης;
Στην Θεσσαλονίκη ..... το καλύτερο συνεργείο μετατροπής..Ποιό είναι αυτό; Γνωρίζετε κάτι για σταθμούς ανεφοδιασμού στη Δυτική Μακεδονία;
-
O gastheodorou στα κτελ.
Για Δ.Μακεδονία μπα - που ακριβώς θέλεις;
-
Καστοριά ή έστω Κοζάνη
-
μάγκες... (που λέει και ο Γεωργίου)
όποιος δεν έχε υγραέριο τώρα, την έβαψε.....τραβατε πληρώνετε βενζίνες στο 1.40 !!!
-
Ποιο 1,40, σήμερα έβαλα με 1,52!!!
-
1,357 Ποιό υγραέριο και ...
Πέρα από την πλάκα χρόνια τώρα ο θείος μου ήθελε να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε υγραεριοκίνητο...
Πραγματικά όμως, σε πόσα πρατήρια στην Ελλάδα θα μπορούσε να φουλάρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;Φαντάζομαι θα έχει απαντηθεί, ομολογώ ότι δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα όμως...
-
Θέλω να κάνω ενα presentation στατιτικών στοιχείων απο το 'ημερολογιο' που κρατώ, και με το οποιο θέλω να καταδείξω πόσο συμφέρει σήμερα να έχει κάποιος υγραέριο. Οι καταναλώσεις πάρθηκαν με δική μου μέτρηση*, χωρίς να συμβουλευτώ κάν το car computer.
*φουλάρισμα, κάνουμε χλμ, φουλάρισμα ξανα. ΄Ξέρωντας πόσα λιτρα βάλανε τη 2η φορά, και πόσα χλμ κάναμε, βγάζουμε την μέση κατανάλωση.
Γνωρίζω - και αυτώ φαίνεται κ απο τα στατιστικά μου - οτι το υγραέριο καίει 2 λίτρα παραπάνω απο ότι καίει μου καίει με βενζίνη. Εχω ενα αυτοκίνητο ατμόσφαιρα, το οποιο με βενζίνη καίει εντός Αθηνών 11 λίτρα στα 100. Εκτός πόλης 8,5-9.
Πάμε λοιπον
Στις 27/3/2010 φουλάρισα με υγρέριο. Τιμή υγραερίου 0,668. Τιμή βενζίνης (απο το πρατήριο που θα έβαζα αν δεν είχα υγραέριο) 1,389. Βλέπετε οτι κρατάω μια μέση εως καλή τιμή στη βενζίνη. Δεν υπολογίζω με 1.50 ούτε με 1.30 απο κατι τυχαίους και έπικίνδυνους βενζινοπώλες.
Πλήρωσα 26,62 ευρώ για 39,85 λίτρα υγραέριο, και είχα διανύσει 302χλμ. Μέση κατανάλωση 13,2lt/100χλμ. (αρα με βενζίνη 11,2 που είναι πραγματικό στοιχείο)
Αν αυτά τα 26,62 ευρώ τα είχα δώσει για βενζίνη, θα είχα βάλει 19,16 λίτρα, και με κατανάλωση 11,2/100 θα είχα διανύσει 171,18χλμ απόσταση.
Αρα το κέρδος μου είναι 302χλμ - 171,18χλμ = 130,82χλμ.
Πάμε να κάνουμε τα χιλιόμετρα σε ευρώ :
Με 11,2 λίτρα βενζίνης κάνω 100χλμ, τα 132,82χλμ με πόσα λίτρα τα κάνω ? Απάντηση 14,87 λίτρα.
Αρα 14,87 επι 1,389 που έχει το λίτρο η βενζίνη, μας κάνει 20,65 ευρω. Αυτο είναι το κέρδος μου σε 1 μόνο γέμισμα. -
Τι αμάξι;;;; Πόσο καιρό έχεις αέριο;
-
Ενα C4 έχω 2λιτρο, και υγραέριο έχω απο τέλη Ιανουαρίου. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό θέμα.
-
Τι τρυπες ανοιγονται στο αμαξι? Μπαινει πολυ τρυπανι?
Edit
μετα απο ψαξιμο στο δικτυο καταλαβα οτι ανοιγονται τρυπες στην πολλαπλη εισαγωγης για να μπουν τα μπεκ του υγραεριου. Πειτε μου οτι καθονται και ξεμονταρουν την πολλαπλη για να κανουν αυτο, ειδαλως δεν θελω να σκεφτομαι που πανε τα γρεζια....
Τρυπανε επισης λαμαρινα και πισω στο χωρο της δεξαμενης για βγουν οι σωληνες απο κατω να πανε στην μηχανη, εκει ενταξει, θελω να πιστευω οτι μονώνουν σωστα την τρυπα ωστε να μην μπαινουν νερα, αερας κτλ...Αυτα τα συμεπρασματα εβγαλα ψαχνοντας χωρις να εχω ιδεα περι τετοιων εγκαταστασεων...
Οι εμπειροι με το υγραεριο ας μας δωσουν παραπανω τεχνικες λεπτομερειες γυρω απο την εγκατασταση για το τι ακριβως γινεται....
Είναι αρχή μου και λέω: οι τρύπες που ανοίγουμε ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, είναι + στην αξία του αυτοκίνητου.
Ενόσω οι τρύπες που ανοίγουμε κατά λάθος είναι -!.
Και βεβαίως όταν ξεζουμίζουμε τον μάστορα με εκπτώσεις, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. «το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι».
Είναι ο λόγος που φώναζα στην ενότητα ( όχι σε σκιτσιδες, μα σε καταξιωμένους) και πήγαν να με φάνε.
Δυστυχώς φίλε, η εγκατάσταση δεν γίνετε με αυτοκόλλητα!!…
Antonis-team.Δεν σε γνωρίζω αγαπητέ Antonis-team, ούτε έχω κάποια άποψη για την υγραεριοκίνηση.
Απλά ερευνώ και διαβάζω το post για ενημέρωση.Εάν δέχεσαι καλοπροαίρετη κριτική, έτσι για την κριτική και για όχι κανένα άλλο λόγο.
Με εντυπωσιάζει που χαρακτηρίζεις άλλους ως 'Άσχετους','μη επαγγελματίες','patronized', κτλ. δίχως να τους γνωρίζεις.
Επίσης την μια φορά τα γραφόμενά σου είναι ανορθόγραφα και με όχι και την καλύτερη σύνταξη....και την άλλη παραπέμπουν σε ειδήμονα - επιστήμονα.
Κάτι μου φαίνεται σαν κείμενα από βιβλιογραφία μεταφρασμένη.Επίσης έχεις άποψη για τα πάντα και μονοπωλείς το θέμα.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Ενα C4 έχω 2λιτρο, και υγραέριο έχω απο τέλη Ιανουαρίου. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό θέμα.έχεις βάλει την δεξαμενή στην ρεζέρβα ? αν ναι πόσα λτ είναι ?
τι γενειάς είναι το σύστημα ? γιατί στα τελευταίας λένε, ότι δεν αυξάνεται ούτε η κατανάλωση σε λτ, σε σχέση με την βενζίνη.
όταν ξεκινάει το όχημα, μετά από πόσα λεπτά το γυρίζεις στο αέριο ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ενα C4 έχω 2λιτρο, και υγραέριο έχω απο τέλη Ιανουαρίου. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό θέμα.
έχεις βάλει την δεξαμενή στην ρεζέρβα ? αν ναι πόσα λτ είναι ?
τι γενειάς είναι το σύστημα ? γιατί στα τελευταίας λένε, ότι δεν αυξάνεται ούτε η κατανάλωση σε λτ, σε σχέση με την βενζίνη.
όταν ξεκινάει το όχημα, μετά από πόσα λεπτά το γυρίζεις στο αέριο ?
Ναι η δεξαμενή είναι στη ρεζέρβα. Ειναι 50λιτρη, και την πρώτη φορά την γέμισα 47 λίτρα. Εκει σταμάτησε η αντλία. Μου είπαν οτι ποτε δεν γεμιζει στο 100% για λόγους ασφαλείας... είχαν βάλει κ αυτοι 1-2 λίτρα για να το τεστάρουν, οποτε υπολόγισε λίγο παραπάνω. Αλλα όταν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι, ξέρω οτι πανω κάτω μου μένουν 6-7 λίτρα ακόμα για να αδειάσει. Γι αυτο όταν φουλάρω σπανίως ξεπερνάω τα 41 λίτρα.
Είναι 5ης γενιάς σύστημα. Δεν χάνεις σε επιδόσεις. Η κατανάλωση φυσικά και αυξάνεται, απο 1 εως 2 λίτρα. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπαν όταν πήγα για ενημέρωση. Αλλα δεν με εδιαφέρει καθόλου, γιατι γιατι η διαφορά τιμής υπερκαλύπτει την αυξημένη κατανάλωση. Δεν ξέρω γιατι το λένε όμως... ίσως γιατι κανεις δεν κρατάει στατιστικά στο αυτοκίνητό του όπως πχ εγω, για να τους αντικρούσει. Εγω έχω αρχείο ΚΑΙ με βενζίνη ΚΑΙ με υγραέριο,οποτε δεν μπορούν να με κοροιδέψουν. Το excel δεν λέει ποτέ ψέμματα.Το όχημα ξεκινάει με βενζίνη για το πρώτο λεπτό. Μετά αλλάζει σε υγραέριο αυτόματα.
Υγραεριοκίνηση!