-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Ή, δες τι γράφει η φιάλη πάνω το οποίο είναι η συνολική χωρητικότητα εάν γράφει 42,4 που λες (την ίδια φοράμε) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει καν τα 42,4 παρά μόνο εάν έχει χαλάσει ο πλωτήρας του. Στα 50 λίτρα που λες υπάρχει σίγουρα κλοπή αν και περίεργο μου φαίνεται τέτοια απόκλιση. Δε ρισκάρει κανείς να πειράξει το μετρητή του πάνω από 5%. Πρέπει να έχει τα κότσια «υπουργού».Όχι, φίλε Κώστα. Η φιάλη γράφει 53l. Αν αφαιρέσουμε το 20%, 53-10,6 μας κάνει 42,4 l και χώρεσε 50,51l. Δηλαδή αν δεν υπήρχε φλοτέρ όλα θα ήταν οκ[/quote]
Καλά το λες.Τότε δες μήπως –μακάρι- σου βγάλει παραπάνω χιλιόμετρα κάτι που σημαίνει βλάβη στον πλωτήρα ή με το που αδειάσει πας σε άλλο υγραεριάδικο και ξαναγεμίζεις.
-
Έχω ενα polo 1200 cc 2006 με τρεις κιλυνδρους . Έχει κανεις καμία παρωμια περίπτωση και αν ναι συμφέρει η μετατροπή ?
-
Ο χρήστης b124 έγραψε:
Έχω ενα polo 1200 cc 2006 με τρεις κιλυνδρους . Έχει κανεις καμία παρωμια περίπτωση και αν ναι συμφέρει η μετατροπή ?το αν συμφαιρει μονο εσυ το ξερεις....
παραγοντες που επειρεαζουν
α. ( και κυριο ) ποσα χλμ κανεις το χρονο...το οποιο εχει και συναρτηση με το
β. ποσο στοιχιζει το συστημα που κανει για το αυτοκινητο σου. οσο ποιο πολυπλοκο το μοτερ τοσο πιο ακριβο το συστημα.
ωστε να δεις αν θα το αποσβεσεις και ποτε....
επιλεγεις μαστορα ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ιδιο συστημα σε ιδιο αυτοκινητο ή εστω ιδιο μοτερ..
γενικώς αν το α. ειναι κατω απο 10.000χλμ / ετος μαλλον ξεχνα το... ειδικά αν σε καταναλωση εισαι στα 6-7 λιτρα...
οπως λεει και καποια ψυχη 'ναι μεν αλλα'......
-
Ο χρήστης b124 έγραψε:
Έχω ενα polo 1200 cc 2006 με τρεις κιλυνδρους . Έχει κανεις καμία παρωμια περίπτωση και αν ναι συμφέρει η μετατροπή ?εχεις το 6βαλιδο η το 12βαλβιδο μοντελο;
στο ρωταω αυτο γιατι αν εχεις το 6βαλβιδο ειναι επιρρεπεις κινητηρας σε φυσιολογικες συνθηκες λειτουργιας να καψει βαλβιδα, ο συγκεκριμενος κινητηρας δουλευει με χαμηλο ρελαντι 660 περιπου και κατα τη λειτουργια παραγει εντονους κραδασμους που θελω να καταληξω αν προκειται να το κανεις μετατροπη να εχεις 300-400 ευρωπουλα να αντιμετωπισεις καποια βλαβη, να βαλεις ενα συστημα της προκοπης σε εγκαταστατη που εχει το αντικειμενο, για να μην τραβιεσαι στα συνοικιακα μαγαζακια που συντηρεις το αυτοκινητο που απλα ξερουν να τα κουμπωνουν ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ
το κιτ για τα τρικυλινδρα ειναι φθηνοτερο, κοιτα κατι σε prins ,europegas,stag,ac gas synchro,atiker,fobos -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Η φιάλη γράφει 53l. Αν αφαιρέσουμε το 20%, 53-10,6 μας κάνει 42,4 l και χώρεσε 50,51l. Δηλαδή αν δεν υπήρχε φλοτέρ όλα θα ήταν οκΔεν ειναι το ιδανικό αλλα μπορει να συμβει αν δυσλειτουργει το φλοτερ ή η αντλια του πρατηριου εχει μεγαλη πιεση. Εν κατακλειδι, κοίτα τα συνολικα χλμ για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.
Πάντος αυτο που ΔΕΝ μπορει να γινει με τιποτα, ειναι να σου βαλει πανω απο 53 lt. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Παντελή μου καλό σου απόγευμα, καλή σαρακοστή!.
Το θέμα δεν είναι εάν με έξτρα πίεση σου έβαλε έξτρα καύσιμο, και αμείφθηκε χωρίς να κλέψει….
Το θέμα είναι ότι σε έκανε μπαλόνι. Και καλά έχουμε χειμώνα…. Το καλοκαίρι?.
Το οριοθετημένο κενό του 20%, δεν είναι για να πηγαίνουμε συχνότερα στο πρατήριο!!!!!!.....
Φιλικά
Α.Κ Αντώνη
Το υγραέριο λόγω ειδικού βάρους μπορεί να συμπιέζεται περισσότερο αναλόγως της πίεσης της αντλίας ? -
και στο δικο μου καταφερε πρατηριουχος να βαλει πανω απο το οριο ασφαλειας Lpg στην δεξαμενη.Και μαλιστα 3 φορες.Σε ενδιαμεσο γέμισμα σε άλλο πρατηριο δεν περνουσε το 80% της δεξαμενης.Αλλα οντως εκανα περισσοτερα χιλιομετρα, άρα μαλλον λογω αυξημενης πιεσης στην αντλια το καταφερε.Ως αποτελεσμα ομως ειχε να χαλασει το φλοτερ και αναγκαστηκα τελικα να το αντικαταστησω (για να μην γινεται μπαλονι η δεξαμενη).
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Παντελή μου καλό σου απόγευμα, καλή σαρακοστή!.
Το θέμα δεν είναι εάν με έξτρα πίεση σου έβαλε έξτρα καύσιμο, και αμείφθηκε χωρίς να κλέψει….
Το θέμα είναι ότι σε έκανε μπαλόνι. Και καλά έχουμε χειμώνα…. Το καλοκαίρι?.
Το οριοθετημένο κενό του 20%, δεν είναι για να πηγαίνουμε συχνότερα στο πρατήριο!!!!!!.....
Φιλικά
Α.Κ Αντώνη
Το υγραέριο λόγω ειδικού βάρους μπορεί να συμπιέζεται περισσότερο αναλόγως της πίεσης της αντλίας ?
Και σίγουρα όχι το υγραέριο!.
Μα η βάνα της δεξαμενής, δεν είναι ηλεκτρική και κλίνει με την ανόρθωση του φλοτέρ προοδευτικά. Έτσι όταν η πίεση πληρώσεως είναι μεγαλύτερη, τότε για να κλίσει, πρέπει να βυθιστεί περισσότερο το φλοτέρ στο καύσιμο.
Α. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Καλησπερα Αντωνη,
γι'αυτο υπαρχουν οι βαλβιδες ανακουφισης/εκτονωσης!
Σιγουρα το 20% ειναι μια δεικλιδα ασφαλειας αλλα δεν γινεται τοσο ευκολα το μοιραιο οταν βαλεις κατι παραπανω.Για να φτασει σε τετοιο σημειο μια δεξαμενη θα πρεπει ολες οι βαλβιδες να μην λειτουργουν και να αναπτυχθουν θερμοκρασιες καυσης κατι που ειναι αδυνατο με γηινες μετεωρολογικες συνθηκες.
Ασχετως φυσικα αν πρεπει να τηρουμε τα κατασκευαστικα και λειτουργικα ορια.
Παντελή μου, ευχαριστώ που ενημέρωσες όσους δεν το γνωρίζουν!!!!!!!.......
Και σίγουρα εσύ γνωρίζεις, ότι η παροχέτευση της υπερχείλισης, βγαίνει κυρίως στην άσφαλτο!.
Φουλαρισμένο υπέρμετρα, και παρκαρισμένο στον Ήλιο του καλοκαιριού, θα έχουμε εκτόνωση σίγουρα……- Απώλεια ενέργειας.
- ….και εάν κάποιος πετάξει ένα τσιγάρο?. (μακριά από εμάς……).
Έτσι δογματικά λέω, και έτσι είναι:
Είναι εντελώς ΣΧΕΤΙΚΟ με την ασφάλεια, η ευλαβική τήρηση των θεσμοθετημένων κανόνων μιας εγκατάστασης.
Οπότε όταν ένας χρήστης, αντιληφτεί σε δυο διαδοχικά πρατήρια ένα τέτοιο φαινόμενο, και επειδή είναι ‘φαινόμενο’ και όχι κανόνας, δεν πάει στο τρίτο, αλλά το αναφέρει στον εγκαταστάτη του!.
Θα συμβούλευα την πλήρη εκμετάλλευση του καυσίμου, και εν συνεχεία την πλήρωση της δεξαμενής, ζητώντας συγκεκριμένη ποσότητα. Έτσι δεν θα ‘στραμπουλίζετε’ το φλοτέρ!……
Σίγουρα δεν τα γράφω για εσένα φίλε, διότι εσύ τα γνωρίζεις!.
Α. -
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
και στο δικο μου καταφερε πρατηριουχος να βαλει πανω απο το οριο ασφαλειας Lpg στην δεξαμενη.Και μαλιστα 3 φορες.Σε ενδιαμεσο γέμισμα σε άλλο πρατηριο δεν περνουσε το 80% της δεξαμενης.Αλλα οντως εκανα περισσοτερα χιλιομετρα, άρα μαλλον λογω αυξημενης πιεσης στην αντλια το καταφερε.Ως αποτελεσμα ομως ειχε να χαλασει το φλοτερ και αναγκαστηκα τελικα να το αντικαταστησω (για να μην γινεται μπαλονι η δεξαμενη).
Κατά συνέπια δεν ξανά πας στον συγκεκριμένο πρατηριούχο, μα και του αναφέρεις ότι πρέπει να ρυθμίσει την τρόμπα του….
Εάν σου πει μα και μου, απλά το διαδίδεις…..
Α. -
τελικά το ασφαλεστερο για την πολυβαλβιδα ειναι να ΜΗΝ λες 'γεμισε το'....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
τελικά το ασφαλεστερο για την πολυβαλβιδα ειναι να ΜΗΝ λες 'γεμισε το'....
+1000....
A. -
Και σίγουρα εσύ γνωρίζεις, ότι η παροχέτευση της υπερχείλισης, βγαίνει κυρίως στην άσφαλτο!.
Φουλαρισμένο υπέρμετρα, και παρκαρισμένο στον Ήλιο του καλοκαιριού, θα έχουμε εκτόνωση σίγουρα……- Απώλεια ενέργειας.
Καλά μιλάμε τρελό fail Και εντελώς παντελώς ότι να ναι.
Όπως έγραψε και ο Παντελής αν ζεις στον Ερμή ή στην αφροδίτη μπορεί και να ανέβει η θερμοκρασία και η πίεση και να κάνει εκτόνωση. Στην Γη και το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση.
Για το τσιγάρο: Όπως σου είπα είναι απίθανο να κάνει εκτόνωση αλλά ας το δεχτούμε για να έχουμε να γράφουμε: Για να πάρει φωτιά χρειάζεται τρελά μεγάλη συγκέντρωση υγραερίου που στο ανοιχτό περιβάλλον είναι απίθανο να συμβεί, Εκτός και αν παει το τσιγάρο ακριβός στο στόμιο της εξόδου του υγραερίου αλλά πάλι με την πίεση που θα φύγει το υγρό φαντάζομαι ότι ή θα το σβήσει ή θα το σπρώξει μακρία.
Γενικά αποφεύγω πλέον να ασχολούμαι μαζί σου να μην νομίζουν κιόλας ότι σε τρολάρω αλλά τέτοιες χόντράδες τις διαβάζουν πολλοί και δεν λέει να σχηματίζουν λάθος εντύπωση.
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Κ Αντώνη
Το υγραέριο λόγω ειδικού βάρους μπορεί να συμπιέζεται περισσότερο αναλόγως της πίεσης της αντλίας ?Αν και δεν είμαι ο Αντώνης θα σου απαντήσω:
Βασική φυσική: Τα υγρά είναι ασυμπίεστα, άρα εφόσον το γκάζι είναι υγρό εξ ου και υγρ(ο)αεριο = ΔΕΝ συμπιέζεται άλλο.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Καλά μιλάμε τρελό fail Και εντελώς παντελώς ότι να ναι.
Όπως έγραψε και ο Παντελής αν ζεις στον Ερμή ή στην αφροδίτη μπορεί και να ανέβει η θερμοκρασία και η πίεση και να κάνει εκτόνωση. Στην Γη και το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση.
Για το τσιγάρο: Όπως σου είπα είναι απίθανο να κάνει εκτόνωση αλλά ας το δεχτούμε για να έχουμε να γράφουμε: Για να πάρει φωτιά χρειάζεται τρελά μεγάλη συγκέντρωση υγραερίου που στο ανοιχτό περιβάλλον είναι απίθανο να συμβεί, Εκτός και αν παει το τσιγάρο ακριβός στο στόμιο της εξόδου του υγραερίου αλλά πάλι με την πίεση που θα φύγει το υγρό φαντάζομαι ότι ή θα το σβήσει ή θα το σπρώξει μακρία.
Γενικά αποφεύγω πλέον να ασχολούμαι μαζί σου να μην νομίζουν κιόλας ότι σε τρολάρω αλλά τέτοιες χόντράδες τις διαβάζουν πολλοί και δεν λέει να σχηματίζουν λάθος εντύπωση.
Μετά από 710 παραθέσεις και 5800…… οι διαβαστές μπορούν να κρίνουν τον περιστασιακό από τον ιδικό!.
Σίγουρα οι απρόσκλητοι απαντητές κρίνονται!.
Όπως και κρίνονται οι επώνυμοι γνώστες του αντικειμένου!.
Όπως και 806 σελίδες της ενότητας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές αυτών που γνωρίζουν.
Σίγουρα το να μνημονεύω και υπερβολές,(που δεν είναι) δεν είναι ντιπ κακό, έχουν στοιχεία μεγάλης αλήθειας.!!!!!..... δεν θα έλεγε ο λαός μα το «φυσάω και το γιαούρτι»!.
Δεν σου κρύβω, ότι γενικά οι φίλοι και πελάτες μου, με ονομάζουν ‘ψείρα’ και ‘υπερβολικό’!. Έτσι θέλω να είμαι, για να αποφεύγω το οποιοδήποτε ποσοστό ατυχήματος.
Την στιγμή που πετάει ένας ένα τσιγάρο, με το που πέφτει, γίνετε ένα σπινθήρας, που αναφλέγει το κάθε επιβαρυμένο με καύσιμο περιβάλλον. Σίγουρα μετά λουφάζει!. Μάλιστα η καινούργια σχεδίαση των τσιγάρων, τα κάνει και σβήνουν σχεδόν άμεσα!. Πράγμα που με εκνευρίζει εμένα που είμαι ηλιθίως καπνιστής!!!!!!.......
Σίγουρα τα γραφόμενα πρέπει να διαβάζονται, και να κρίνονται, και όποιος άμεσα δεν γίνετε κοινωνός, ας ζητάει διευκρινίσεις. Το να μην καταλαβαίνεις, και να παραθέτεις για να παραθέσεις και μόνον….. και αυτό κρίνετε!. Ας διατηρήσουμε το επίπεδο σε εποικοδομητικά πλαίσια, για να βοηθήσουμε…..
Φιλικά
Α. -
Έχω πάρει απόφαση να βάλω υργαέριο στο αυτοκίνητο μου. Ξέρετε κανένα καλό συνεργείο στα Β. Προάστεια; Κατά προτίμηση να είναι 'δοκιμασμένο'!
-
Ο χρήστης arampo έγραψε:
Έχω πάρει απόφαση να βάλω υργαέριο στο αυτοκίνητο μου. Ξέρετε κανένα καλό συνεργείο στα Β. Προάστεια; Κατά προτίμηση να είναι 'δοκιμασμένο'!
Όταν θα έχουμε επιτυχία στην τράπουλα ‘ταρό’, και θα ξέρουμε μάρκα μοντέλο και χρονολογία.
Διανυόμενα κατ’ έτος χιλιόμετρα. Τότε με σιγουριά θα μπορέσουμε να σε ενημερώσουμε!.
Προσωρινά ο Α έχει ένα ωραίο έργο μυστηρίου…….
Πάντως βόρια προάστια, έχει Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη κλπ….
Α. -
Όταν θα έχουμε επιτυχία στην τράπουλα ‘ταρό’, και θα ξέρουμε μάρκα μοντέλο και χρονολογία.
Διανυόμενα κατ’ έτος χιλιόμετρα. Τότε με σιγουριά θα μπορέσουμε να σε ενημερώσουμε!.
Προσωρινά ο Α έχει ένα ωραίο έργο μυστηρίου…….
Πάντως βόρια προάστια, έχει Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη κλπ….
Α.Κύριε Αντώνη έγραψες πάλι, έγραψες.
-
Γεια σε ολους, ειμαι νεο μελος και εχω μια απορια για το θεμα της παραληλης καυσης βενζινης μαζι με το υγραεριο.
Εχω ενα hyundai atos του 06 και εχω υγραεριο απο τον σεπτεμβριο του 2011.
Οταν εχω βενζινη καιω 50 ευρω στα 500 χλμ δηλαδη 30 λιτρα στα 500χλμ οποτε 6 λιτρα στα 100χλμ, 10.4 ευρω στα 100 χλμ.
Με το υγραεριο καιω 40 ευρω στα 500 χλμ δηλαδη 43 λιτρα στα 500 χλμ οποτε 8 λιτρα στα 100 χλμ,** 7,4 ευρω στα 100 χλμ**.
Γνωριζω οτι με το υγραεριο η καταναλωση ειναι αυξημενη, αλλα μηπως ειναι αρκετα αυξημενη?
Και εκτος αυτου με εβαλε σε υποψιες ενας φιλος και εκανα εναν προχειρο υπολογισμο για το ποση βενζινη καιω παραληλα με το υγραεριο. Απο την μετριση μου βρηκα οτι στα 1750 χλμ εκαψα 140 ευρω υγραεριο και 45 ευρω βενζινη, σαν αποτελεσμα καιω 2,5 ευρω βενζινη στα 100 χλμ + τα 8,5 ευρω σε υγραεριο συνολο 11 ευρω για 100 χλμ. Οποτε που ειναι το κερδος 40 με 50 % που λενε ολοι? Μηπως υπαρχει καποιο λαθος στην εγκατασταση ή στις ρυθμισεις? -
Καλώς ήρθες.
Φίλε έχεις 33 % μεγαλύτερη κατανάλωση κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι το μίγμα σου είναι από πλούσιο μέχρι πάμπλουτο. Άλο που πάει στο νού μου είναι ότι έχεις κάποια διαρροή. Μήπως μπορείς να το κοιτάξεις; Η λυχνία check σου ανάβει;
Έχω ακούσει από εγκαταστάτη ότι υπάρχει περίπτωση να ψεκάζει και βενζίνη –όταν πάς με αέριο- αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις π.χ. κοντά στον κόφτη. Δεν έχω διασταυρώσει τη πληροφορία απλά στο δικό μου είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνει διότι έχω απενεργοποιήσει και την αντλία βενζίνης. Δηλαδή εάν ισχύει κάτι τέτοιο το 33% που σου έγραψα πρέπει να είναι πολύ παραπάνω κάτι ήδη μου φαίνεται αδύνατο. Ποιο πιθανό μου φαίνεται διαρροή, αν μπορείς όταν δουλεύει το αέριο ρίξε σαπουνόνερο σε όλες τις συνδέσεις μήπως και δεις τίποτα φουσκάλες να βγαίνουν. Αν δε δεις ξαναπόσταρε.
Υγραεριοκίνηση!