-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Τα πρατηρια υγραεριου εχουν μικρες δεξαμενες! Τα περισσοτερα γεμιζουν με 7000-75000 λιτρα... Αρα σχεδον ανα 1-2 μερες και πολλες φορες και καθε μερα υπαρχει ανεφοδιασμος!
Και εγω να δεχτω οτι 5-10 πρατηριουχοι αποφασισαν να κλεψουν και ανεβασαν την τιμη χωρις να παραλαβουν και κερδισαν το αστρονομικο ποσο των 200 ευρω επιπλεον! Εσεις τους κατηγορειτε ολους... Και αυτους που οντως παρελαβαν την Δευτερα και πουλουσαν την Δευτερα και την Τριτη το πρωι με ζημια!!!!
Ο φορος μαθευτηκε απο τις εταιριες που εμπορευονται χονδρικα το υγραεριο την Τριτη το πρωι και εφαρμοστηκε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο την Δευτερα! Γιατι κανεις δεν φωναζει για τα πρατηρια που πουλουσαν την Δευτερα και αρκετες ωρες της Τριτης σε τιμες κατω του κοστους???
Λες και το προβλημα ειναι αν θα βγαλει το λαμογιο ο βενζινας και 200 ευρω παραπανω για μια μερα!!!! Αυτο ειναι το δεντρο... Αλλα ολοι σας χανετε το δασος σαν καταναλωτες!!!! Και αυτο δεν ισχυει μονο για το υγραεριο... Και στις βενζινες το ιδιο πραγμα ειναι!!! Θα πληρωνετε απο εδω και εμπρος περι τα 3 ευρω επιπλεον νταβατζιλικι στο κρατος και ο κα'ι'μος σας ειναι ακομα το λαμογιο ο βενζινας!!!
1ον μπορεί να λες ότι θέλεις γιατί βασίζεσαι στην ανωνυμία που σου προσφέρει η πόλη αλλά επειδή εγώ ζω στην επαρχία σε πληροφορώ ότι εδώ έχουν πολύ μεγαλύτερες δεξαμενές και επειδή δεν έχει τόσα πολλά υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα εδώ δεν αγοράζουν υγραέριο κάθε μέρα όπως ισχυρίζεσαι.
2ον πως είναι δυνατόν τα πρατήρια στην Θεσσαλονίκη να έχουν όλα υψηλότερη τιμή από αυτά που βρίσκονται λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη. Και μιλάω και ακόμα για αυτά που βρίσκονται έξω από τα διυλιστήρια και πρακτικά δεν έχουν μεταφορικά, που ως γνωστών το χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία. Να μην μιλήσω για τιμές σε άλλους νομούς που είναι πολύ χαμηλότερες.
Και δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι πρατήριο που δεν έχω δει αυτοκίνητο ποτέ να βάζει υγραέριο λόγω τιμής και ύπαρξης άλλου πρατηρίου πιο φθηνού κοντά βάζει υγραέριο κάθε μέρα; Δηλαδή αυτοί που έχουν κίνηση βάζουν κάθε 3ώρο ας πούμε;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι με τιμή υγραερίου στο 1.20 δεν συμφέρει να κινούμαστε με υγραέριο αν βάλεις μέσα και την πιθανή ζημία που μπορεί να βγάλει, και έτσι όπως το πάτε και εσείς και το κράτος σε 3 μήνες από τώρα εκεί θα είναι η τιμή.Οι δεξαμενες ειναι ειτε 9αρες (9000 λιτρα) ειτε 18αρες και γεμιζουν στο 80%! Αρα 7200 και 14400 λιτρα αντιστοιχα...
Η πλειοψηφια των πρατηριων εχει 9αρες γιατι αυτες για την εγκατασταση τους δεν χρειαζονται οικοδομικη αδεια και αρα ειναι φθηνοτερες!
Τα πρατηρια που εχουν μεγαλη κινηση ανεφοδιαζονται 2 φορες την ημερα ενω για τα υπολοιπα το συνηθες ειναι ανα 1-2-3 μερες max...
Tα υπολοιπα δεν νομιζω οτι εχει αξια να τα συζητησουμε! Οπως σου ειπα αλλου ειναι το δεντρο και αλλου το δασος... -
[spoiler=:2exsdu1b]>Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τα πρατηρια υγραεριου εχουν μικρες δεξαμενες! Τα περισσοτερα γεμιζουν με 7000-75000 λιτρα... Αρα σχεδον ανα 1-2 μερες και πολλες φορες και καθε μερα υπαρχει ανεφοδιασμος!
Και εγω να δεχτω οτι 5-10 πρατηριουχοι αποφασισαν να κλεψουν και ανεβασαν την τιμη χωρις να παραλαβουν και κερδισαν το αστρονομικο ποσο των 200 ευρω επιπλεον! Εσεις τους κατηγορειτε ολους... Και αυτους που οντως παρελαβαν την Δευτερα και πουλουσαν την Δευτερα και την Τριτη το πρωι με ζημια!!!!
Ο φορος μαθευτηκε απο τις εταιριες που εμπορευονται χονδρικα το υγραεριο την Τριτη το πρωι και εφαρμοστηκε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο την Δευτερα! Γιατι κανεις δεν φωναζει για τα πρατηρια που πουλουσαν την Δευτερα και αρκετες ωρες της Τριτης σε τιμες κατω του κοστους???
Λες και το προβλημα ειναι αν θα βγαλει το λαμογιο ο βενζινας και 200 ευρω παραπανω για μια μερα!!!! Αυτο ειναι το δεντρο... Αλλα ολοι σας χανετε το δασος σαν καταναλωτες!!!! Και αυτο δεν ισχυει μονο για το υγραεριο... Και στις βενζινες το ιδιο πραγμα ειναι!!! Θα πληρωνετε απο εδω και εμπρος περι τα 3 ευρω επιπλεον νταβατζιλικι στο κρατος και ο κα'ι'μος σας ειναι ακομα το λαμογιο ο βενζινας!!!
1ον μπορεί να λες ότι θέλεις γιατί βασίζεσαι στην ανωνυμία που σου προσφέρει η πόλη αλλά επειδή εγώ ζω στην επαρχία σε πληροφορώ ότι εδώ έχουν πολύ μεγαλύτερες δεξαμενές και επειδή δεν έχει τόσα πολλά υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα εδώ δεν αγοράζουν υγραέριο κάθε μέρα όπως ισχυρίζεσαι.
2ον πως είναι δυνατόν τα πρατήρια στην Θεσσαλονίκη να έχουν όλα υψηλότερη τιμή από αυτά που βρίσκονται λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη. Και μιλάω και ακόμα για αυτά που βρίσκονται έξω από τα διυλιστήρια και πρακτικά δεν έχουν μεταφορικά, που ως γνωστών το χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία. Να μην μιλήσω για τιμές σε άλλους νομούς που είναι πολύ χαμηλότερες.
Και δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι πρατήριο που δεν έχω δει αυτοκίνητο ποτέ να βάζει υγραέριο λόγω τιμής και ύπαρξης άλλου πρατηρίου πιο φθηνού κοντά βάζει υγραέριο κάθε μέρα; Δηλαδή αυτοί που έχουν κίνηση βάζουν κάθε 3ώρο ας πούμε;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι με τιμή υγραερίου στο 1.20 δεν συμφέρει να κινούμαστε με υγραέριο αν βάλεις μέσα και την πιθανή ζημία που μπορεί να βγάλει, και έτσι όπως το πάτε και εσείς και το κράτος σε 3 μήνες από τώρα εκεί θα είναι η τιμή.Οι δεξαμενες ειναι ειτε 9αρες (9000 λιτρα) ειτε 18αρες και γεμιζουν στο 80%! Αρα 7200 και 14400 λιτρα αντιστοιχα...
Η πλειοψηφια των πρατηριων εχει 9αρες γιατι αυτες για την εγκατασταση τους δεν χρειαζονται οικοδομικη αδεια και αρα ειναι φθηνοτερες!
Τα πρατηρια που εχουν μεγαλη κινηση ανεφοδιαζονται 2 φορες την ημερα ενω για τα υπολοιπα το συνηθες ειναι ανα 1-2-3 μερες max...
Tα υπολοιπα δεν νομιζω οτι εχει αξια να τα συζητησουμε! Οπως σου ειπα αλλου ειναι το δεντρο και αλλου το δασος...[/spoiler:2exsdu1b]
Μήπως θίξαμε τον κλάδο σου;
-
Μηπως δεν υπαρχει λογος για τετοια επιθετικοτητα ; Για πιο ηρεμα παρακαλω. [mod]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως δεν υπαρχει λογος για τετοια επιθετικοτητα ; Για πιο ηρεμα παρακαλω. [mod]Δεν επιτέθηκα ούτε προσέβαλα κάποιον όπως έγινε προς το μέρος μου.
Έκανα ερώτηση διευκρινιστική η οποία μπορεί να εξηγήσει πολλά.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Μηπως δεν υπαρχει λογος για τετοια επιθετικοτητα ; Για πιο ηρεμα παρακαλω. [mod]
Δεν επιτέθηκα ούτε προσέβαλα κάποιον όπως έγινε προς το μέρος μου.
Έκανα ερώτηση διευκρινιστική η οποία μπορεί να εξηγήσει πολλά.
Δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε εσενα αλλα στο γενικοτερο κλιμα που υπαρχει στα τελευταια μηνυματα.
-
Νομιζω οτι πανω κατω ολοι ξερουν οτι ο κλαδος μου ειναι τα πρατηρια!
Αλλα να θιχτω γιατι? Οχι δεν θιχτηκα! Κουβεντα κανουμε... και μαλιστα κουβεντα που δεν ειναι επι προσωπικου!
Εσυ δεν καταλαβα γιατι θελησες να την πας επι προσωπικου αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...Εγω σου ειπα πως εχουν τα πραγματα! Εσυ παλι σαν καταναλωτης πιστευεις κατι αλλο -το οποιο βεβαια δεν ειναι η πραγματικοτητα- αλλα εξακολουθεις να το πιστευεις γιατι μαλλον ειναι πιο βολικο το να νιωθεις αδικημενος!
Η πραγματικοτητα λοιπον ειναι οτι καποια πρατηρια οντως ανεβασαν την τιμη τους και εβγαλαν 100-200 ευρω απο αυτο... Τα περισσοτερα ομως πουλησαν δευτερα και λιγες ωρες την τριτη κατω του κοστους γιατι η αποφαση για την αυξηση του φορου ανακοινωθηκε την τριτη και εφαρμοστηκε απο δευτερα αναδρομικα! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Νομιζω οτι πανω κατω ολοι ξερουν οτι ο κλαδος μου ειναι τα πρατηρια!
Αλλα να θιχτω γιατι? Οχι δεν θιχτηκα! Κουβεντα κανουμε... και μαλιστα κουβεντα που δεν ειναι επι προσωπικου!
Εσυ δεν καταλαβα γιατι θελησες να την πας επι προσωπικου αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...Εγω σου ειπα πως εχουν τα πραγματα! Εσυ παλι σαν καταναλωτης πιστευεις κατι αλλο -το οποιο βεβαια δεν ειναι η πραγματικοτητα- αλλα εξακολουθεις να το πιστευεις γιατι μαλλον ειναι πιο βολικο το να νιωθεις αδικημενος!
Η πραγματικοτητα λοιπον ειναι οτι καποια πρατηρια οντως ανεβασαν την τιμη τους και εβγαλαν 100-200 ευρω απο αυτο... Τα περισσοτερα ομως πουλησαν δευτερα και λιγες ωρες την τριτη κατω του κοστους γιατι η αποφαση για την αυξηση του φορου ανακοινωθηκε την τριτη και εφαρμοστηκε απο δευτερα αναδρομικα!Δεν ήξερα ότι είσαι πρατηριούχος και γι'αυτό ρώτησα άλλωστε. Δεν ήταν ειρωνία ή ρητορική.
Δεν μπορώ να ακούω ότι '200€ την μέρα δεν είναι πολλά' και άλλα παρεμφερή. Ξαναλέω ότι φυσικά και φταίει το κράτος. Είμαι καταναλωτής αλλά για να αποκτήσω δύναμη είναι δύσκολο. Εσύ σαν πρατηριούχος τι έκανες; Το κράτος - εταιρίες θα πονέσει περισσότερο αν πχ για μία εβδομάδα δεν πάρει παραγγελίες από εσάς παρά εγώ καύσιμο απο εσένα.
Το 1ο μου σχόλια με το 'ΘΑ' πήγαινε στην διάθεση κάποιων να ανεβάσουν την τιμή αδικαιολόγητα.
Αδικημένος νιώθω κάθε φορά που μου έρχεται ο ΦΠΑ.
Δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλλω ή να σου επιτεθώ προσωπικά.
-
No problem then!
Σαν πρατηριουχοι τι αλλο μπορουμε να κανουμε περα απο το να δηλωσουμε οτι ειμαστε αντιθετοι σε τετοιου ειδους μετρα? Εδω συνταξεις αναπηρων κοψανε, το υγραεριο θα αφηναν απειραχτο?!?! Εμεις με το μερος του καταναλωτη βρισκομαστε ειτε μιλαμε για υγραεριο ειτε για βενζινες και πετρελαια! Ουτε εμας φυσικα συμφερει η οποιαδηποτε αυξηση ΕΦΚ αλλα η αποψη μας λιγη σημασια εχει...Τελος, 200 ευρω την μερα ειναι παρα πολλα! 200 ευρω ομως για μια μερα δεν ειναι τιποτα φοβερο... Οχι τοσο μεγαλο τουλαχιστον που να δικαιολογει την αντιδραση που ειδαμε σε τηλεορασεις και ακουσαμε σε ραδιοφωνα! Ειμαι ο πρωτος που κραζω τους συναδελφους μου, ο πρωτος που μιλαει στο αλλο θεμα για πειραγμενες αντλιες και νοθευμενα καυσιμα αλλα αυτη τη φορα η αντιδραση του κοσμου ηταν καθε αλλο παρα λογικη! Και κερατας και δαρμενος παει πολυ...
-
Να σε ρωτήσω φίλε μου. Έχει γίνει καμιά μελέτη στον κλάδο σας για το αν και πόσα χάνει το κράτος από την αύξηση της τιμής των καυσίμων?
-
Άστο γιατί με τη βλακεία που δέρνει αυτό το κράτος, αν κάνουν και τέτοια μελέτη, τα καύσιμα θα πάνε στα 3 και ευρώ το λίτρο για να βγάλουν τα σπασμένα...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Να σε ρωτήσω φίλε μου. Έχει γίνει καμιά μελέτη στον κλάδο σας για το αν και πόσα χάνει το κράτος από την αύξηση της τιμής των καυσίμων?Κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς για τις βενζίνες έχω κάνει εδώ: http://dog80.gr/?p=90
Χοντρικά, η πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2007 είναι της τάξης του 40%, ενώ οι φόροι στη βενζίνη έχουν υπερδιπλασιαστεί. Οπότε το κράτος εισπράτει λίγο πολύ τα ίδια χρήματα απο φόρους, και μάλλον λίγα περισσότερα.
Η αίσθηση μου πάντως είναι πως η πτώση στις πωλήσεις θα υπήρχε ακόμη και αν οι τιμές της βενζίνης παρέμεναν στα ίδια επίπεδα με το 2007
-
Μυρίστηκαν οι κανίβαλοι που μας κυβερνούν και (όχι μόνο) και το υγραέριο και την έπεσαν και σε αυτό. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει και στο LPG η αρπαχτεί. Όταν το είχα αναφέρει σε αυτό το φόρουμ το καλοκαίρι του 2010 μονό που δεν με έβρισαν μερικοί. Βέβαια δεν θα σταματήσουν εδώ. Όσο η ζήτηση θα μεγαλώνει τόσο θα προσθέτουν αυξήσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με το πετρέλαιο κίνησης απλά η αγορά στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ακόμη παρθένα. Τώρα αν θέλουμε σαν καταναλωτές να τους κάνουμε να μετανιώσουν μπορούμε. Όσο το δυνατό λιγότερα χιλιόμετρα με συντηρητική οδήγηση και γιατί όχι και ένα εμπάργκο στο υγραέριο.
-
Παρακαλάτε να μην κάνουν το υγραέριο όπως τα τσιγάρα. Κάθε χρόνο θα το ανεβάζουν λίγο.
-
Το πρατηριο που βαζω αεριο (ΒΡ) ανεβασε την τιμη κατα 10λεπτα
απο 0,809 σε 0,909€η coral αντιστοιχα το ανεβασε 12,5 λεπτα
απο 0,829 σε 0,955€ -
το θεμα τιμολογιακης πολιτικης-αν το λεω σωστα- φυσικα και δεν καθοριζεται απο τους πρατηριουχους. το 'παιχνιδι' παιζεται απο τις εταιρειες και απο το κρατος συνεταιρο. οι πρατηριουχοι ειναι οι τελευταιοι αποδεκτες πριν απο μας, αλλα παιζουν και εκεινοι το ρολο τους. και φυσικα ειναι δικαιωμα του καταναλωτη να διαμαρτυρεται ΚΑΙ προς εκεινους για την τιμη, αφου σε ενα νομό βλεπει 5 πρατηρια να εχουν την ιδια τιμη μονιμα-στυλ καρτελ οπως θελετε το λετε-και σε όμορο νομο , σε αποστασεις π.χ. 40-50-60 χιλιομετρων να βλεπεις την τιμη υγραεριου σε καποια πρατηρια και 10 λεπτα μικροτερη. και εδω τιθεται το ερωτημα και ως αναφορα σε οσα προανηρτησε ο φιλος melos86, ΔΕΝ ειναι θεμα και των πρατηριουχων να 'βοηθησουν' την κατασταση? η ζητηση σιγουρα θα μειωθει και στο υγραεριο ή οταν θα κινουμαστε και σε αλλες περιοχες εκτος του τοπου μας , θα αναζητουμε το φθηνοτερο πρατηριο για φουλαρισμα ή θα βαζουμε την απαραιτητη κατα την κριση μας ποσοτητα για να κινηθουμε, οπως καναμε ή κανουμε και με τη βενζινη. βεβαια, αν η βενζινη ηταν 20 λεπτα πιο ακριβη απ'ο,τι τωρα, ο εκνευρισμος και η απογοητευση θα ηταν πιο κατευνασμενα και η ψυχολογια καλυτερη χωρις να χαιρομαστε φυσικα με την ταλαιπωρια των 'βενζινοκινητων' συνανθρωπων μας. μεσα σε ενα 10ημερο υπηρξε ενα σοκ και μειωση της διαφορας μεταξυ των 2 καυσιμων 25-30 λεπτα. δεν ειναι λιγο. ολοι λιγο πολυ περιμεναμε αυξηση του υγραεριου, δεν ξεραμε ομως ποση θα ειναι η διαφορα τιμης με τη βενζινη. για πολυ καιρο ακουγαμε απο εγκαταστατες αλλα και πρατηριουχους φρασεις τυπου 'μη φοβαστε, ο,τι και να γινει η διαφορα θα ειναι στο 50% στην τιμη. 1 ευρω το υγραεριο? στα 2 η βενζινη. 'η το γνωστο...υπαρχει οδηγια-κανονισμος-νομος κλπ απο ευρωπαικη ενωση για τη σχετικη διαφορα'!!!! τωρα, για τα παραπονα μας στο....κρατος, μια ειναι η απαντηση :Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. και ο κοσμος δυστυχως μονο ενωμενος δεν ειναι.
-
Η αγορά χθες το βράδυ απο πρατηριουχο στον ασπροπυργο ειναι 0,84 λεπτα το λίτρο φυσικά αγόρασε σε κιλά το μείγμα petrogas
-
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βςνζινης...οποτε να περιμενουμε μεχρι τελος του χρονου τη βενζινη 2 ευρω
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βςνζινης...Που το λεει αυτο;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βςνζινης...οποτε να περιμενουμε μεχρι τελος του χρονου τη βενζινη 2 ευρωκαλό!!! το άλλο με τον τοτό το ξέρεις
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το υγραεριο θα ειναι παντα 50% στην τιμη της βςνζινης...
Που το λεει αυτο;
Το λενε οι εγκαταστατες
Υγραεριοκίνηση!