-
20.000 χοντρά χοντρά τώρα, και του χρονου θα το πάρω εγώ, οπότε θέλω να κυκλοφορήσει και λίγο ώστε αν παρουσιαστεί κάτι να διορθωθεί.
Με τη βενζίνη στα 2€ έχεις κάνει απόσβεση σε λιγότερο από ένα χρόνο πλέον. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
20.000 χοντρά χοντρά τώρα, και του χρονου θα το πάρω εγώ, οπότε θέλω να κυκλοφορήσει και λίγο ώστε αν παρουσιαστεί κάτι να διορθωθεί.
Με τη βενζίνη στα 2€ έχεις κάνει απόσβεση σε λιγότερο από ένα χρόνο πλέον.Ίσως, αν κάνεις μπόλικα χιλιόμετρα. Το πρόβλημα είναι αν η μετατροπή θα είναι αξιόπιστη, γιατί γενικώς έχουν ακουστεί θέματα σε μοτέρ προέλευσης Ford.
Να το ψάξεις καλά πριν δοκιμάσεις και δεν χρειάζεται να ρωτήσεις μόνον στην αντιπροσωπεία, ρώτα κι αλλού και κυρίως πάρε απόψεις και τιμές από διάφορες μάρκες και κιτ υγραερίου. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kάνοντας μια έρευνα αγοράς τις τελευταίες μέρες για υγραέριο στο mazda6, βρήκα ότι ο κολοκυθάς στην Πάτρα (έχει την αντιπροσωπία της mazda) κάνει εγκαταστάσεις υγραερίου.
Τηλεφώνησα, αλλά ο τεχνικός που είναι υπεύθυνος είναι σε άδεια και μίλησα λίγο με τον πωλητή. Μου είπε ότι εγκαθιστούν το lovato με 2 χρόνια εγγύηση. Εχουν δουλέψει πολύ με 6άρι, έχουν γύρω στα 15 ταξί στο νομό τα οποία έχουν γράψει αρκετά χλμ. Δεν έχουν βάλει σε δίλιτρο, αλλά μου είπε ότι η μόνη διαφορά απ το 1.8 είναι ένας προθερμαντήρας.Το κόστος είναι ~1.100€.
Από δευτέρα που θα μιλήσω με τον τεχνικό θα επανέλθω με νεώτερα.
Βενζινοκινητα ταξι εχουν στην Πατρα;
-
ελα μου, ντε!
εκτος αν εκειθε χαμου, βρηκανε τροπο να περνανε υγραεριο σε ντιζελ! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ελα μου, ντε!
εκτος αν εκειθε χαμου, βρηκανε τροπο να περνανε υγραεριο σε ντιζελ! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ελα μου, ντε!
εκτος αν εκειθε χαμου, βρηκανε τροπο να περνανε υγραεριο σε ντιζελ!Όπως ξέρεις, εγώ είχα ειδοποιήσει εγκαίρως γι αυτή τη δυνατότητα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ελα μου, ντε!
εκτος αν εκειθε χαμου, βρηκανε τροπο να περνανε υγραεριο σε ντιζελ!Όπως ξέρεις, εγώ είχα ειδοποιήσει εγκαίρως γι αυτή τη δυνατότητα
Πήγα να τρελαθώ πρωινιάτικα, βλέπω ποστάρισμα του koutsan στα Τεχνικά!
Μπαίνω μέσα και βλέπω Υγραεριοκίνηση!Σίγουρα σήμερα οι Αθηναίοι θα μείνουν χωρίς ψωμί. Πρέπει να γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι!
ΥΓ: Αφού δεν μπήκες να ρωτήσεις για υγραέριο στην Alfa και στο Punto, πάλι καλά...
-
Δεν ειναι κατι αγνωστο. Γινεται ψεκασμος πετρελαιου και υγραεριου συγχρονως, ειναι η μονη επιλογη, αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο σαν εγκατασταση/λειτουργια σε σχεση με τοποθετηση σε βενζινοκινητο και δεν ξερω αν ειναι και τοσο συμφερον γιατι νομιζω οτι το ποσοστο υγραεριου στο μειγμα καυσης (πετρελαιο/υγραεριο) ειναι σχετικα μικρο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ελα μου, ντε!
Πήγα να τρελαθώ πρωινιάτικα, βλέπω ποστάρισμα του koutsan στα Τεχνικά!
Μπαίνω μέσα και βλέπω Υγραεριοκίνηση!Σίγουρα σήμερα οι Αθηναίοι θα μείνουν χωρίς ψωμί. Πρέπει να γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι!
ΥΓ: Αφού δεν μπήκες να ρωτήσεις για υγραέριο στην Alfa και στο Punto, πάλι καλά...
Είδα αυτό viewtopic.php?p=2595055#p2595055 και ζήλεψα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με τη βενζίνη στα 2€ έχεις κάνει απόσβεση σε λιγότερο από ένα χρόνο πλέον.Ίσως, αν κάνεις μπόλικα χιλιόμετρα. Το πρόβλημα είναι αν η μετατροπή θα είναι αξιόπιστη, γιατί γενικώς έχουν ακουστεί θέματα σε μοτέρ προέλευσης Ford.
Να το ψάξεις καλά πριν δοκιμάσεις και δεν χρειάζεται να ρωτήσεις μόνον στην αντιπροσωπεία, ρώτα κι αλλού και κυρίως πάρε απόψεις και τιμές από διάφορες μάρκες και κιτ υγραερίου.Ναι για τους κινητηρες 1.8 & 2.0 του Mondeo απο 2000 και μετα
Τα focus με τους 1.4 & 1.6 δεν εχουν κανενα προβλημα -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δεν ειναι κατι αγνωστο. Γινεται ψεκασμος πετρελαιου και υγραεριου συγχρονως, ειναι η μονη επιλογη, αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο σαν εγκατασταση/λειτουργια σε σχεση με τοποθετηση σε βενζινοκινητο και δεν ξερω αν ειναι και τοσο συμφερον γιατι νομιζω οτι το ποσοστο υγραεριου στο μειγμα καυσης (πετρελαιο/υγραεριο) ειναι σχετικα μικρο.το εφαρμοζουν σε μεγαλους κινητηρες (φορτηγα κλπ) για να εχουν μειωση της καταναλωσης
στα 'μικρα' δεν συμφερει
-
Εκανα ενα πρωτο μαζεμα δαπανων για τα πρωτα 18500 χλμ που ειχα κανει μετα την τοποθετηση κιτ υγραεριου σε Subaru Forester 2.0 (2009)(σταματησα να τα γραφω μετα γιατι βαρεθηκα)
Εχουμε λοιπόν: 1792 Lit lpg και 240 lit βενζίνη.Διαφορά δαπάνης (αν ειχα μονο βενζινη) περίπου 1200 ευρω ή 40% κέρδος.Και θα είχα μεγαλύτερο κέρδος αν ειχα αλλαξει νωριτερα πρατηριο (βρηκα lpg με χαμηλότερη τιμή και μου βγάζει πολύ περισσότερα χλμ η ίδια ποσότητα.... )
Φυσικά στο πενταλ του γκαζιού δεν εβαλα αβγό..Ολόκληρη την κότα έβαλα -
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
Φυσικά στο πενταλ του γκαζιού δεν εβαλα αβγό..Ολόκληρη την κότα έβαλα
Μη στενοχωριέσαι μόνο. Στο δρόμο βλέπω κάθε μέρα και περισσότερους να μου κάνουν παρέα στα ... 80 χλμ/ώρα.
Είδες τα μέτρα; Ελβετία γίναμε -
Προφανως ταξι βενζινα με υγραεριο θα εχουν, ασε τον κουτσαν να λεει
Δεν επειγει το θεμα, συνεχιζω να ψαχνω, γι αυτο ρωταω κι εδω, αλλα βλεπεις μπαινει ο καθε ασχετος και τρολαρει
Παλι καλα που Καταλαβε ο κουτσαν οτι δεν την παλευει απο συνταγματικο και ασχοληθηκε λιγο με αυτα που κατεχει -
Το έγραψα και σε άλλο φόρουμ, αυτή τη στιγμή έχουμε τιμή υγραερίου ίδια με αυτή του χειμώνα πέρσι στα υψηλά του με το μετρικό τόνο να είναι και κατά 100Ε φτηνότερος..
Παράδειγμα: 0.89 στην Αλεξανδρούπολη με το τόνο στα 780-790Ε
Πέρσι το χειμώνα υψηλότερη τιμή στο ίδιο πρατήριο 0.89 με το τόνο στα 890Ε
Άρα ετοιμαζόμαστε για 1Ε/λίτρο χαλαρά..Επίσης με το πετρέλαιο κίνησης στα 1,40Ε και δεδομένο της μικρότερης κατανάλωσης, θα καθίσταται πλέον πιο οικονομικό ασυζητητί αυτό το καύσιμο (dieseil) ... Και χωρίς λάδια, ξύδια, στροφές ως 3000 για να μη πας για βαλβίδες .....
Λαμόγια υγραεριατζίδες πουλήστε όσο προλαβαίνετε γιατί έρχετε η ώρα σας... Άκου εκεί κέρδος 15&20 λεπτά στο λίτρο...
(Μόλις το τσέκαρα.. 887/τόνος πέρσι το χειμώνα, 787/τόνος σήμερα τιμή αντλίας ίδια και στις δύο περιπτώσεις 0,89€)
-
Ο χρήστης body125z έγραψε:
Το έγραψα και σε άλλο φόρουμ, αυτή τη στιγμή έχουμε τιμή υγραερίου ίδια με αυτή του χειμώνα πέρσι στα υψηλά του με το μετρικό τόνο να είναι και κατά 100Ε φτηνότερος..Παράδειγμα: 0.89 στην Αλεξανδρούπολη με το τόνο στα 780-790Ε
Πέρσι το χειμώνα υψηλότερη τιμή στο ίδιο πρατήριο 0.89 με το τόνο στα 890Ε
Άρα ετοιμαζόμαστε για 1Ε/λίτρο χαλαρά..Επίσης με το πετρέλαιο κίνησης στα 1,40Ε και δεδομένο της μικρότερης κατανάλωσης, θα καθίσταται πλέον πιο οικονομικό ασυζητητί αυτό το καύσιμο (dieseil) ... Και χωρίς λάδια, ξύδια, στροφές ως 3000 για να μη πας για βαλβίδες .....
Λαμόγια υγραεριατζίδες πουλήστε όσο προλαβαίνετε γιατί έρχετε η ώρα σας... Άκου εκεί κέρδος 15&20 λεπτά στο λίτρο...
(Μόλις το τσέκαρα.. 887/τόνος πέρσι το χειμώνα, 787/τόνος σήμερα τιμή αντλίας ίδια και στις δύο περιπτώσεις 0,89€)
Το ντιζελ εχει 1,40€?Που το ειδες αυτο; 1,465€ εχει αγορα απο τα διυλιστηρια χωρις μεταφορικα . Το αεριο εχει 796,360 ΒΟΡΡΑΣ L.P.G. (AUTO) χωρις επιβαρυνσεις.
http://oil.gge.gov.gr/ -
Sorry λάθος μου δεν ανέφερα οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την εξίσωση θα έχει 1,40ε το χειμώνα το πετρέλαιο κίνησης.. Σίγουρα ο ντόπιος αεριτζής δεν αγόρασε με 796ε και πρόλαβε το έφερε και φούλαρε με τόσο ... Παραπέμπω εδώ για πιο αναλυτική ενημέρωση
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... hvMD#gid=6 -
Ο χρήστης body125z έγραψε:
Sorry λάθος μου δεν ανέφερα οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την εξίσωση θα έχει 1,40ε το χειμώνα το πετρέλαιο κίνησης.. Σίγουρα ο ντόπιος αεριτζής δεν αγόρασε με 796ε και πρόλαβε το έφερε και φούλαρε με τόσο ... Παραπέμπω εδώ για πιο αναλυτική ενημέρωση
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... hvMD#gid=6Πολύ ωραίο το εξελάκι. Έχουν κέρδος δηλαδή ~20 σεντ το λίτρο!!!
Διαβάστε κι αυτό : Αυξήθηκαν κατά 36% τα κέρδη του ομίλου ΕΛΠΕ.Και κάποιοι το χαρακτηρίζουν και επιτυχία αντί για κλοπή.
Και φταίνε και οι Έλληνες που δεν πάνε ακόμα καλύτερα οι επιτυχημένοι αυτοί, επειδή είναι κάπως (βάλτε εδώ ότι θέλει ο καθένας)Βούρδουλας που χρειάζεται
-
για το συστημα της ταρταρινι για huyndai atos εχει κανεις να κανει καποιο σχολιο θετικο ή αρνητικο?
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... hvMD#gid=6Πολύ ωραίο το εξελάκι. Έχουν κέρδος δηλαδή ~20 σεντ το λίτρο!!!
Διαβάστε κι αυτό : Αυξήθηκαν κατά 36% τα κέρδη του ομίλου ΕΛΠΕ.Και κάποιοι το χαρακτηρίζουν και επιτυχία αντί για κλοπή.
Και φταίνε και οι Έλληνες που δεν πάνε ακόμα καλύτερα οι επιτυχημένοι αυτοί, επειδή είναι κάπως (βάλτε εδώ ότι θέλει ο καθένας)Βούρδουλας που χρειάζεται
Εμ φυσικά! Γιατί να μην βγάζουν τουλάχιστον 12λεπτά ανά λίτρο;!!! Πως αλλιώς θα κάνουν απόσβεση της επένδυσης τους σε σύντομο χρονικό διάστημα;!
Δεν σκέφτονται ότι ο κόσμος βλέποντας την τιμή του υγραερίου να ανεβαίνει διστάζει να κάνει την μετατροπή.
Λίγο φιλότιμο ρε.....
Υγραεριοκίνηση!