-
Γεια σας φιλοι,σκοπευω να αγορασω την 116i(τωρα αν προκειται για καλη αγορα ή οχι πολλα εχουν ακουστει αλλα δημοκρατια εχουμε anyway) και με απασχολει το εξης.Υπαρχει μια εκδοση, η dynamic η οποια εχει σπορ ρυθμιση αναρτησης και ειναι χαμηλωμενη κατα 15mm.Σε ενα αυτοκινητο με οχι τοσο δυνατο κινητηρα οπως αυτος της 116,εχει νοημα αυτη η αναρτηση ή απλα θα βλασφημαω σε καθε ανωμαλια του οδοστρωματος?Η αληθεια ειναι παντως οτι αφου ο κινητηρας δεν ειναι κ τοσο sport θα ηθελα μια αισθηση πιο σπορτιβικης συμπεριφορας και αναρωτιεμαι αν αυτη η ρυθμιση εχει να προσφερει κατι.Επισης ισως να φαινεται κ στο ματι καλυτερα με αυτο το χαμηλωματακι.Τι λετε??Καθε αποψη θα βοηθησει
-
Γεια σας φιλοι,σκοπευω να αγορασω την 116i(τωρα αν προκειται για καλη αγορα ή οχι πολλα εχουν ακουστει αλλα δημοκρατια εχουμε anyway) και με απασχολει το εξης.Υπαρχει μια εκδοση, η dynamic η οποια εχει σπορ ρυθμιση αναρτησης και ειναι χαμηλωμενη κατα 15mm.Σε ενα αυτοκινητο με οχι τοσο δυνατο κινητηρα οπως αυτος της 116,εχει νοημα αυτη η αναρτηση ή απλα θα βλασφημαω σε καθε ανωμαλια του οδοστρωματος?Η αληθεια ειναι παντως οτι αφου ο κινητηρας δεν ειναι κ τοσο sport θα ηθελα μια αισθηση πιο σπορτιβικης συμπεριφορας και αναρωτιεμαι αν αυτη η ρυθμιση εχει να προσφερει κατι.Επισης ισως να φαινεται κ στο ματι καλυτερα με αυτο το χαμηλωματακι.Τι λετε??Καθε αποψη θα βοηθησει
-
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Γεια σας φιλοι,σκοπευω να αγορασω την 116i(τωρα αν προκειται για καλη αγορα ή οχι πολλα εχουν ακουστει αλλα δημοκρατια εχουμε anyway) και με απασχολει το εξης.Υπαρχει μια εκδοση, η dynamic η οποια εχει σπορ ρυθμιση αναρτησης και ειναι χαμηλωμενη κατα 15mm.Σε ενα αυτοκινητο με οχι τοσο δυνατο κινητηρα οπως αυτος της 116,εχει νοημα αυτη η αναρτηση ή απλα θα βλασφημαω σε καθε ανωμαλια του οδοστρωματος?Η αληθεια ειναι παντως οτι αφου ο κινητηρας δεν ειναι κ τοσο sport θα ηθελα μια αισθηση πιο σπορτιβικης συμπεριφορας και αναρωτιεμαι αν αυτη η ρυθμιση εχει να προσφερει κατι.Επισης ισως να φαινεται κ στο ματι καλυτερα με αυτο το χαμηλωματακι.Τι λετε??Καθε αποψη θα βοηθησειΠροσφέρει. Σκέψου ότι αν μη τι άλλο, θα την εκμεταλευτείς σε κατηφορικό δρόμο με στροφές...
Το θέμα είναι ότι με τα ίδια λεφτά αγοράζεις ένα από τα δίλιτρο golf, δίλιτρο focus, δίλιτρη alfa147 και δίλιτρο mazda 3. Κάνε στο εαυτό σου μία χάρη και επέλεξε ένα από τα παραπάνω, αντί της 116...
Καλό αυτοκίνητο είναι, αλλά με αυτά τα λεφτά αγοράζεις κάτι πολύ καλύτερο.
Ακόμα και οι 1600 εκδόσεις των παραπάνω μοντέλων είναι σε γενικές γραμμές καλυτερα αυτοκίνητα απο την 116. Πόσο μάλλον οι δίλιτρες... -
Αν εχεις αποφασισει οριστικα να παρεις την 116 τοτε να παρεις την dynamic.
Παντως ο meco ειναι σωστος...
Μπορεις να παρεις κατι σε διλητρο με αυτα τα λεφτα. Ειμαι φανατικος λατρεις των BMW αλλα η σειρα 1 για μενα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Σ'αυτην την κατηγορια εγω παντα θεωρω την 147 σαν το νουμερα 1. Δυστηχως ομως δεν εχω καταφερει να οδηγησω ακομη την μικρη Μπεμπα και ειναι κατι που θελω πολυ. Αν τα οικονομικα σου το επιτρεπουν τοτε παρε την 120 αλλιως εγω προτεινω να το ξανασκεφτεις. Ο 1.6 ειναι πολυ λιγος για το συγκεκριμμενο αυτοκινητο και αυτο θα το καταλαβεις οταν δεις καποια συγκριτικα διαφορων περιοδικων. Οπως και να εχει πρωτα θα πρεπει να την οδηγησεις και μετα τα υπολοιπα... -
Καλά τα λέει ο meco, αλλα ο φίλος δε ζήτησε συμβουλή για το αυτοκίνητο, αλλά για την έκδοση.. πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποφασίσει ήδη μάλλον..
Για την ανάρτηση εγώ πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα βλαστημάς..
Εξαρτάται τι υπομονή έχεις, και σε τι διαδρομές θα το οδηγείς. -
Αν έχεις επιλέξει στανταρ την 116 τότε πάρε την dynamic.
-
Στα συν αυτού του αυτοκινήτου, απ' ό,τι έχω δει, συγκαταλέγεται το 'handling' και δεν εννοώ ότι το αυτοκίνητο στρίβει καλύτερα από άλλα της ίδια κατηγορίας, αλλά ότι είναι οδηγικά ευχάριστο.
Φυσικά στα μειονεκτήματα είναι ο κινητήρας και η υψηλή τιμή, αλλά αφού το έχεις αποφασίσει, εμάς δε μας πέφτει λόγος. Εμένα μου αρέσει πολύ η σειρά 1 ούτως ή άλλως, οπότε δεν πρόκειται να σου πω πάρε κάτι άλλο.
Τώρα, σε ό,τι αφορά την ερώτησή σου, και πάλι εσύ γνωρίζεις την απάντηση, αφού εσύ ξέρεις τι είδους χρήση θα κάνεις στο αυτοκίνητο. Για να δώσω όμως την δική μου άποψη όπως ζήτησες, εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα την dynamic, καθότι θεωρώ πως στους ελληνικούς δρόμους το αμάξι θα υποφέρει και θα καταπονείται με μια πιο σφιχτή ανάρτηση. Η 116 έχει ήδη σπορτίβικη συμπεριφορά και στη standard έκδοση.
Πάντως, από τις δικές μας εικασίες, νομίζω ένα test drive θα σε πείσει καλύτερα.
Θέμης
-
Δεν ξερετε ποσο με εχει απασχολησει αυτο το διλλημα,δηλαδη καποιο φθηνοτερο διλιτρο η την 116.Ή αλλιως κινητηρας η ποιοτητα-κυρος. Ημουν συγκεκριμενα στο διλλημα c4 2.0vts και της bmw.Τελικα εκλεισα μετα απο πολυ σκεψη στην 116.Και αυτο που ανεφερα για κυρος ας μην το παρεξηγησουν καποιοι,δε μιλαω για 'ψωνισμενες σκεψεις' τυπου: οδηγω bmw καντε περα ολοι.Ξερω πολυ καλα τι ειναι η 116,τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο απο ενα ποιοτικο-καλοφτιαγμενο hatchback,το οποιο προοριζω για χρηση πολης-εθνικης σε ενα ποσοστο 80-20 περιπου.Μεχρι πριν λιγο καιρο και εγω εκανα ειρωνικες σκεψεις η αληθεια ειναι για τους κατοχους bmw,κυριως για τα μικροτερα μοντελα,οτι πηραν μια bmw μονο και μονο για να τη δειχνουν.Τελικα ομως οταν ερχεται η ωρα να καταθεσεις τα χρηματα σου σε μια σοβαρη αγορα οπως ειναι κατα τη γνωμη μου αυτη ενος αυτοκινητου θελεις(εκτος και δεν εισαι τρελλαμενος με καποιο συγκεκριμενο μοντελο)να ξερεις οτι τα 'ακουμπας' καπου που σου εμπνεει εμπιστοσυνη και καλως η κακως η bmw σαν εταιρια σου την παρεχει.
Τα παραπανω ειναι προσωπικη μου αποψη και μονο και εννοειται πως σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχουν απολυτες αποψεις.Επισης ενα αλλο καλο για μενα ειναι πως η 116 δεν εχει 'πολυφορεθει' σε σχεση με τους ανταγωνιστες Α3 και 147. -
Η 116 δεν έχει τους καλύτερους χώρους πίσω, δεν έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, δεν είναι το πιο άνετο στην πόλη και είναι πανάκριβο.
Αν είσαι σίγουρος ότι η έλλειψη δύναμης δε θα σε ενοχλήσει, και τα παραπάνω μειονεκτήματα που ανέφερα δε σε ενδιαφέρουν, τότε πάρτη. Δεν είναι πια τόσο χάλια που να μην κάνεις ένα άνετο ταξίδι, αλίμονο. Απλώς δεν είναι τόσο γρήγορο όσο όλα τα άλλα σε αυτή την τιμή. Κρίμα που ένα αυτοκίνητο τόσο ευχάριστο στην οδήγηση χαντακώνεται από την έλλειψη δύναμης και η αγορά του μετατρέπεται σπαζοκεφαλιά.
Πάντως, φαίνεται να γνωρίζεις καλά τι θες, οπότε αν το έχεις σκεφτεί καλά προχώρα, και πιστεύω πως δε θα το μετανοιώσεις. Στο κάτω κάτω, μεταπώληση υποψιάζομαι πρέπει να έχει καλή
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Υπαρχει μια εκδοση, η dynamic η οποια εχει σπορ ρυθμιση αναρτησης και ειναι χαμηλωμενη κατα 15mm.Σε ενα αυτοκινητο με οχι τοσο δυνατο κινητηρα οπως αυτος της 116,εχει νοημα αυτη η αναρτηση ή απλα θα βλασφημαω σε καθε ανωμαλια του οδοστρωματος?Η αληθεια ειναι παντως οτι αφου ο κινητηρας δεν ειναι κ τοσο sport θα ηθελα μια αισθηση πιο σπορτιβικης συμπεριφορας και αναρωτιεμαι αν αυτη η ρυθμιση εχει να προσφερει κατι.Επισης ισως να φαινεται κ στο ματι καλυτερα με αυτο το χαμηλωματακι.Τι λετε??Καθε αποψη θα βοηθησειΚατ΄αρχήν καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Η ανάρτηση θα σε βοηθήσει σε ορισμένες συνθήκες άσχετα από τη δύναμη του κινητήρα, κατηφόρες, ανοικτές καμπές που έχεις 'μαζέψει' χιλιόμετρα κ.λ.π. .
Αν θα βλαστημάς σε κάθε ανωμαλία του δρόμου εξαρτάται από εσένα, αν έχεις ξαναοδηγήσει 'χαμηλωμένο' αυτοκίνητο θα ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Αν δεν έχεις βρές κάποιου γνωστού σου και μπες να δεις τη 'γλύκα' (κυριολεκτικά και μεταφορικά) .
Για το 'οπτικό' θέμα, συνήθως δείχνουν πιο όμορφα τα 'χαμηλωμένα'.Από εκεί και πέρα μια δοκιμή σε κάποια αντιπροσωπεία θα λύση τις απορίες σου.
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Δεν ξερετε ποσο με εχει απασχολησει αυτο το διλλημα,δηλαδη καποιο φθηνοτερο διλιτρο η την 116.Ή αλλιως κινητηρας ή ποιοτητα-κυρος..?εγω νομιζω οτι θα μπορουσες να μπεις στο διλλημα ποιοτητα-κινητηρας ή ποιοτητα-κυρος.
αυτο ειναι πιο ωραιο διλλημα.
αν δεν γινομαι αδιακριτος, ποσο εχεις κλεισει τη μπεμπα?
(υποψην οτι παρολα τα 'μειονεκτηματα' της μαλλον εχει την καλυτερη ποιοτητα κυλησης) -
Πραγματικα ειναι σπαζοκεφαλια αυτο το αυτοκινητο,λιγο καλυτερο κινητηρα να ειχε..Θα πηγαινα για την 120 αλλα ξεφευγει πολυ.
Φιλε tazio δεν εχω οδηγησει καποιο χαμηλωμενο αυτοκινητο αλλα δε νομιζω αυτο που προσφερει η bmw να ειναι και καμια σαυρα.Οσο για test drive,το ζητησα αλλα δεν ειχαν διαθεσιμο.
Petran δεν το εκλεισα ακομη,η dynamic με χρωματα-πινακιδες κλπ κλπ,κλειδι στο χερι παει 27.000 και η exclusive 27.500.
Ελπιζω να μην πεσει πολυ κραξιμο -
Ο χρήστης neten έγραψε:
Πραγματικα ειναι σπαζοκεφαλια αυτο το αυτοκινητο,λιγο καλυτερο κινητηρα να ειχε..Θα πηγαινα για την 120 αλλα ξεφευγει πολυ.
Φιλε tazio δεν εχω οδηγησει καποιο χαμηλωμενο αυτοκινητο αλλα δε νομιζω αυτο που προσφερει η bmw να ειναι και καμια σαυρα.Οσο για test drive,το ζητησα αλλα δεν ειχαν διαθεσιμο.
Petran δεν το εκλεισα ακομη,η dynamic με χρωματα-πινακιδες κλπ κλπ,κλειδι στο χερι παει 27.000 και η exclusive 27.500.
Ελπιζω να μην πεσει πολυ κραξιμοΔε μου αρέσει να μπλέκομαι και να μπερδεύω τον άλλο όταν αυτός έχει ήδη αποφασίσει, αλλά αυτή τη φορά θα το πω: γιατί δεν παίρνεις κανα cooper s σ'αυτά τα λεφτά; Είναι αμαρτία...27500 είναι να περνάς έξω από την αντιπροσωπεία κ να τους πετάς πέτρες
-
Φιλε skye ειπαμε ακριβη η 116 αλλα οχι και cooper!Δε θελω να προσβαλλω κανεναν κατοχο,συμπαθω πολυ τα cooper αφου ειναι ομορφα,μοδατα,διασκεδαστικα,γρηγορα(τα s),αλλα στην παρουσα φαση αν ειναι να δωσω 27κ προτιμω αυτοκινητο και οχι παιχνιδι..
-
E δεν νομίζω προσωπικά ότι η σειρά 1 είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο όπως λες...
Γιατί δεν κοιτάς τα 2λιτρα που σου ανέφεραν παραπάνω (Golf GTi, 3 2.0, Focus 2.0, 147 2.0)...;
Tι σε ώθησε να τα απορρίψεις;Είναι επίσης καλοφτιαγμένα, με πολύ καλά μοτέρ, ενδιαφέρον «στρίβειν» και σίγουρα πολύ περισσότερο value4money...!
Eγώ πάντως 26Κ για το συγκεκριμένο 1600άρι δεν τα έδινα που να μου κοβόνταν το χέρι.
-
η bmw δεν ειναι κακη επιλογη
παντως σε αυτα τα λεφτα υπαρχουνε αλλες επιλογες...
passat fsi,
octavia2 fsi (με εντελως πληρες εξοπλισμο , ακομα και 4χ4 ή στεησον..οτι και να θες να βαλεις, σου φτανει το budget σου- και μην ξεχνας οτι εχει αποσπασει ενα σωρο τιτλους σαν καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας)
καννα a3/sportback αλλα ψιλογυμνο..
ολα τα παραπανω με το διλιτρο μοτερακι των 150 ιππων
παιρνεις ακομα και τη μεσαια εκδοση του δικου μου, με τον 1.8τ στα +200 αλογα (superb abt).
τελος, αφου εισαι που εισαι σε αυτα τα λεφτα, τσονταρεις μετα κοπων και δακρυων 1-1.5 χιλιαρικο ακομα και παιρνεις ενα golf gti και εισαι παλι και ωραιος, και γρηγορος.
ή κανεις υπομονη μεχρι νοεμβρη και παιρνεις με αυτα τα λεφτα το νεο skoda octavia rs, με 2.0 turbo fsi, στημενο, και με πληρη εξοπλισμο.
(χμμμ τωρα που το σκεφτομαι, με τους χρονους παραδοσης του Gti, μαλλον rs θα παρεις πιο πριν απο golf...αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια)αν η 116 ειχε χωρους, κομματια να γινει το μοτερ.
αλλα οταν κατι δεν ειναι φτηνο και χανει απο παραπανω απο μια μερια,
τοτε σηκωνει rethink.
κατα τη γνωμη μου η bmw οταν εβγαζε την σειρα 1, στην ουσια entry level θεωρουσε την 120d.
αλλο τωρα το οτι στην αθηνα απαγορευεται και οτι κανει πολυ παραπανω απο οσο σκοπευεις να διαθεσεις..ακομα και μια 156, ενα mondeo, μπορει να μην εχουνε το ονομα bmw, αλλα σιγουρα ειναι πιο αυτοκινητα απο τη μικρη μπεμπα..
-
Απίστευτη σύμπνοια γνώμεων!!!!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Απίστευτη σύμπνοια γνώμεων!!!!κι από μένα!
Θεωρώ τα 26 χιλιάρικα υπέρογκο ποσό για ένα σχετικά αργό, 2θέσιο 4πορτο ( ) αυτοκίνητο, κι ας φέρει το όνομα BMW. Το εμφανισιακό του το έχουμε σχολιάσει πολλάκις, οπότε δεν θα αναφερθώ. Σε αυτά τα λεφτά, θα πήγαινα δαγκωτός για τη δίλιτρη C4 με φουλ (κι όταν λέμε φουλ, το εννοούμε!) εξοπλισμό.
Εφόσον ο φίλος το έχει αποφασίσει, απλώς λέμε καλοτάξιδη, και μάλλον με την κανονική ανάρτηση
Αλλά....
-
Κι εγώ βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να κρίνω την επιλογή ενός ανθρώπου , που στο κάτω κάτω έχει το δικαίωμα να πάρει ότι θέλει.
Οταν ακούω όμως 27000
BMW 116 Dynamic-Έχει νόημα??