-
Δεν είναι compact. Είναι mirrorless (η Panasonic GM1 με τον 12-32 και τον 35-100), απλά η πιο μικρή micro four thirds που έχει βγει ποτέ. Εμένα με έχει βολέψει πολύ γιατί το πιο σημαντικό πράγμα στη φωτογραφία μου είναι η φορητότητα του εξοπλισμού. Αυτό το πολύ μικρό μέγεθος όμως έρχεται με σημαντικούς συμβιβασμούς (πχ δεν έχει οφθαλμοσκοπιο, αρθρωτή οθόνη κλπ).
Υπάρχουν πολλές επιλογές με λιγότερους συμβιβασμούς και ακόμα πιο καλούς αισθητήρες που δίνουν πρόσβαση στην τεράστια γκάμα φακών του συστήματος. Στα σωστά χέρια πάντως, το M4/3 έχει αποδειχτεί ότι αποδίδει πάρα πολύ καλά.
-
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, πως γίνεται να θολώσω μια φωτό από κινητό, στο κάτω μέρος της και στο πάνω, ώστε να δείχνει πιο επικεντρωμένη στο θέμα.
Ξέρει κανείς ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κάποιο app από το Google Play για επεξεργασία κατευθείαν στο κινητό ή αλλιώς κατέβασμα στον υπολογιστή, επεξεργασία μέσω Photoshop - gimp κλπ προγράμματα και ξανα ανέβασμα στο κινητό.
Δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω, για να σου πω ακριβώς.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, πως γίνεται να θολώσω μια φωτό από κινητό, στο κάτω μέρος της και στο πάνω, ώστε να δείχνει πιο επικεντρωμένη στο θέμα.Ξέρει κανείς ;
Κατεβασε το PhotoDirector εφοσον εχεις Android και χρησιμοποιησε το Blur tool. Γενικως εξαιρετικη εφαρμογη.
Τη φωτογραφια παντα να τη ξεφορτωνεις σε pc μετα ωστε σε μεγαλη οθονη να βλεπεις το αποτελεσμα που πολλες φορες σε οθονη κινητου δειχνει διαφορετικο απ οτι στη πραγματικοτητα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η ποικιλία φακών εξαρτάται από την μάρκα στην οποία θα πας. Από όσο ξέρω, Olympus και Panasonic έχουν ό,τι φακό τραβάει η καρδιά σου (+ πληθώρα 3rd party), ενώ καλούτσικη γκάμα νομίζω πως έχει και η Sony. Αν πας σε Canon mirrorless, τότε ναι, οι επιλογές σου είναι πολύ περιορισμένες.Το θεμα μου ειναι οτι δε παιζει να δωσω πανω απο 400-500e και το κοστος φακων στις mirrorless μετα ειναι υψηλοτερο απ οτι σε μια DSLR, χοντρικα αυτα που λεω απο την αναζητηση μου. Αν εχεις διαφορετικη αποψη ,με χαρα να σε ακουσω.
-
Γιατί είναι πιο υψηλό (δεν ξέρω, ρωτάω) ;
Εγώ πάντως τον τηλεφακό μου (70-200 σε 35mm) τον πήρα καινούργιο από το eBay με €114 αν θυμάμαι καλά, και προκαλώ οποιονδήποτε να βρει φακο με καλύτερη απόδοση τιμής ποιότητας και φορητότητας!
-
κορακλα τασκ ντανε...
κορακλα θελει ασχοληθει με φωτο ως χομπυ
πως ξεκιναμε?
mirrorless, dslr?
φακοι?
αξεσουαρ?
χωσιμο - εχουμε και εφκα ρε - περιορισμενο
εχω δει κατι σονυ α7 τριο και πενταξ κ1 δυο
πολλα. αν ηταν μονο αυτα αντεχονται οριακα αλλα τι επιπλεον θελωμε?
οταν μαθει θα τα κλαψωμε τα ευρα? πρεπει να παμε πιο δεξια-συντηρητικα?
τας γνωσεις σας.... -
Είμαι άσχετος με το θέμα , αλλά όταν ξεκινάει κάποιος κάτι πας συντηρητικά , γιατί μπορεί απλά να είναι ενθουσιασμός .
-
https://m.dpreview.com/reviews/sony-a7-iii-review/11
Η A7 mk3 θα ήταν η δίκη μου επιλογή. Από εκεί και πέρα ότι φακούς θέλει να κουμπώσει πάνω.
Είναι αρκετά χρήματα πάντως, το full frame εξακολουθεί να είναι σπορ για λίγους, συνηθως όχι ανθρωπους που ξεκινούν τώρα να ασχολούνται με την φωτογραφία.
-
Μόλις πάγωσε η κόλαση. Η Nikon σήμερα αποκάλυψε επίσημα δυο full frame mirrorless μηχανές:
https://www.dpreview.com/articles/41606 ... -frame-ilc
Ήταν θέμα χρόνου φυσικά να συμβεί. Και έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα απαντήσει η Canon.
-
κορακλα τασκ ντανε...
πως ξεκιναμε?Ξεκινάμε πάντα με κάτι σχετικά φθηνό, έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα για κλαυθμούς και οδυρμούς αυτοί να είναι οι λιγότερο δυνατοί.Και η ώρα αυτή θα έρθει νομοτελειακά έτσι κι αλλιώς.
Είτε όταν η νεαρά βαρεθεί το νέο της χόμπυ και το αφήσει να σκονίζεται στο ράφι, είτε αντίθετα, όταν ανακαλύψει ότι της αρέσει πολύ και θα ήθελε να χώσει κι άλλα όβολα σε αξεσουάρια και φακά που της ταιριάζουν περισσότερο σε σχέση με της αρχική της επιλογή, ακόμα περισσότερο δε όταν συνειδητοποιήσει ότι η αρχική της επιλογή δεν είναι και η πλέον κατάλληλη.Ούτως προτείνω δύο εναλλακτικές:
-Αγορά μιας σχετικά φθηνής ακάθρεπτης ή δσλρ κροπ φορμά με κόστος 3-4 φορές κάτω από τις 2 που προτάθηκαν. Παίρνεις όλη σχεδόν τη γεύση της φουλ φορμά Α7 ή της Κ1 με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αυξημένης φορητότητας λόγω μικρότερου βάρους και όγκου, προσόντα ανεκτίμητα από τις νεαρές.
-Αγορά μιας μετάχειρης φουλ φορμά δσλρ ή και κροπ φορμά ακάθρεπτης 3-4 ετών με κόστος 3-4 φορές κάτω από την καινούργια. Μετά από 2 χρονάκια βλέπεις που κατοικοεδρεύει συνήθως η μηχανή, στο ράφι του εξοχικού ή στην τσάντα της, και αναλόγως πράττεις. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
κορακλα τασκ ντανε...
πως ξεκιναμε?
mirrorless, dslr?
φακοι?
αξεσουαρ?
χωσιμο - εχουμε και εφκα ρε - περιορισμενο
εχω δει κατι σονυ α7 τριο και πενταξ κ1 δυο
πολλα. αν ηταν μονο αυτα αντεχονται οριακα αλλα τι επιπλεον θελωμε?
οταν μαθει θα τα κλαψωμε τα ευρα? πρεπει να παμε πιο δεξια-συντηρητικα?
τας γνωσεις σας....Oμοιοπαθής... πέρσι
Είχαν εισαγάγει την φωτογραφια σαν μαθημα στο σχολειο σε ομιλους και καλά (Μπαμπά μπαμπά μου αρέσει, θέλω μηχανή τώρα )
Τα χρήματα σχετικά περιρισμένα (Σεπτέμβριος, επιστροφή απο διακοπές, 2 παιδιά, σκυλιά, φόροι, ΕΝΦΙΑ κλπ κλπ)Επειδή η δική μου ξέρω οτι βαριέται εύκολα (οχι απίθανο στις ηλικιες αυτές) βρήκα μια μεταχειρισμένη Nikon D90 μαζί με ένα 18-105 VR προς 240 Ευρώ ολα μαζι. Η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση απο χομπίστα που ήθελε να αναβαθμιστεί
Δεν το μετανοιώσαμε καθόλου, η μικρή έκανε μια χαρά την δουλειά της, και από οτι φαίνεται έχει ταλέντο. Αν συνεχίσει θα δούμε τι και πως θα επενδύσουμε..
Η γνώμη μου είναι να κινηθείς καπως έτσι.. Πολύς κόσμος μεταβαίνει σε mirrorless με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή προσφορά από καλομεταχειρισμένες DSLRs σε καλές τιμές..
Φωτογραφία. Ασχολείστε;