-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Από πότε τό μεγαλύτερο βάρος δίνει καλύτερο κράτημα όμως δέν μας είπες.
Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι. Αμά δηλαδή έχεις ίδιο σεταπ σε δύο ίδια αμάξια και στο ένα του βάλεις πίσω και μέσα τσουβάλια με βάρος στη στροφή θα νιώσεις ασφάλεια με το ελαφρύ? Με το νοικιάρικο 1.1 Saxo που εκανα βόλτες όταν εμπαινε η παρέα μέσα στησ τροφές καθότανε το αμάξι, ενώ μόνος μου ήμουνα δίχως αυριο άμα το τσίτωνα λιγάκι.
Ελα όμως που μιλάμε για δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αυτοκίνητα.
Άσε που κι αυτό που λες δεν ισχύει ΓΕΝΙΚΑ! -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι.Μάλλον δε γεννήθηκες ποτέ...γιατί κάτι τέτοιο ποτέ δεν ίσχυσε...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά...
Κατάμαυρη και βρέχει κιόλας!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Mιλάμε γιά 0-180 ετσι δέν είναι;
Πιστεύω ότι στά 'ψηλά' μετά τα 150-160,τό σαξό θα ψιλοαργήσει έναντι τού τούμπο κινητήρα,οπότε μάλλον πρός τό γκόλφ κλείνω περισσότερο.Το 'μέχρι 180' είναι πολύ άδικο για το Σάξο, καθώς από κάποια χιλιόμετρα και πέρα μετράνε αεροδυναμική και ροπή κινητήρα (περισσότερα κυβικά και turbo)
Aν πούμε όμως μέχρι 130-140 (από στάση πάντα), ο γάλλος θα είναι μπροστά, καθώς μέχρι εκεί μετράνε τα κιλά/ίππο (δεν χρειάζεται να σας πω ποιος έχει καλύτερη αναλογία νομίζω) και η ελκτική πρόσφυση στο ξεκίνημα, τομέας που τα σαξόραλλα παραδοσιακά πάνε καλά. Αν δε η άσφαλτος είναι μέτριας ποιότητας και το Γκολφ φοράει τις 'μαμά' 16άρες ζάντες, τότε ο Γερμανός δεν έχει καμία τύχη...
Προσωπικά και για να πω την δικιά μου εμπειρία, έχω ξεκινήσει με Λεόν 180άρι (ΟΚ, σε μέτρια άσφαλτο) και μέχρι την τρίτη ήμασταν μαζί, από κει και πέρα άρχισε να φεύγει. Το συγκεκριμένο είχε 17άρες και 30 άλογα πάνω από το IV Gti.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά...
Κατάμαυρη και βρέχει κιόλας!!!
...μαύρη σαν καλιακούδα....
μάλλον είσαι λίγο νυχτωμένος φίλε. Αν ήταν έτσι, θα πάλευαν οι ομάδες ποια θα χωρέσει περισσότερο... τσιμέντο στο WRC της... -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι. Αμά δηλαδή έχεις ίδιο σεταπ σε δύο ίδια αμάξια και στο ένα του βάλεις πίσω και μέσα τσουβάλια με βάρος στη στροφή θα νιώσεις ασφάλεια με το ελαφρύ?
Αυτό ισχύει...........για τα αγροτικά/κλούβες με πίσω κίνηση....
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)
Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
Η λέξη αδράνεια σου λέει κάτι ???
Αυτό που μετράει είναι το στήσιμο στο δρόμο...
Δηλ. η πανάλαφρη elise δεν πατάει καλά και στρίβει χειρότερα από το Golf ???
Θα πέσει φωτιά και θα μας κάψει............Τι άλλο θα 'διαβάσουμε'.....
για να τρέξεις στις στροφές θέλεις τετρακίνηση...
Auto sou kanei?
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι.
Μάλλον δε γεννήθηκες ποτέ...γιατί κάτι τέτοιο ποτέ δεν ίσχυσε...
Αλλά τί ίσχυσε?
Και by the way με ποιόν μιλάς τότε? -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
Δηλαδή αυτούς που κάνουν τις Lotus με τα 700 κιλά και τα 120-190 αλογάκια τους θεωρείς Μ@Λ@Κες?:roll:
Και αυτούς που φτιάχνουν αμάξια από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα για να ελαφρώσουν κι αυτοί Μ@λ@κες πρέπει να είναι
Θα έλεγα κι άλλα αλλά με κάλυψαν
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι. Αμά δηλαδή έχεις ίδιο σεταπ σε δύο ίδια αμάξια και στο ένα του βάλεις πίσω και μέσα τσουβάλια με βάρος στη στροφή θα νιώσεις ασφάλεια με το ελαφρύ? Με το νοικιάρικο 1.1 Saxo που εκανα βόλτες όταν εμπαινε η παρέα μέσα στησ τροφές καθότανε το αμάξι, ενώ μόνος μου ήμουνα δίχως αυριο άμα το τσίτωνα λιγάκι.
Ελα όμως που μιλάμε για δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αυτοκίνητα.
Άσε που κι αυτό που λες δεν ισχύει ΓΕΝΙΚΑ!Πρόσεξε τι λέει ο Hunter.... απαντώ στο τι είπε [Από πότε τό μεγαλύτερο βάρος δίνει καλύτερο κράτημα όμως δέν μας είπες.] με επιχείρημα... μάλλον!
-
H GT3-RS, η 360 CS, η M3 CSL είναι ακριβότερες εκδόσεις των αντίστοιχων 'απλών' μοντέλων. Κύριο χαρακτηριστικό τους, το μικρότερο βάρος. Κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχει A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, καθίσματα, ραδιόφωνο. H GT3-RS έχει πλαστικό πίσω τζάμι και η Μ3 έχει ξύλινη σανίδα στο πάτωμα του πορτ μπαγκάζ. Όλα αυτά για να μειωθεί το βάρος στο ελάχιστο.
Και πίστεψέ με, δεν το έκαναν για πλεονέκτημα στις ευθείες...
-
Παρε ενα hummer...
ειναι βαρυ, και 4χ4... θα κραταει βεντουζα στις στροφες!και δεν 8α χρειαζεσαι καν την κορνα της υπογραφης σου! (φρενα δεν εχει ουτως ή αλλως...)
-
Πώς φαίνονται οι Saxoralloi!
Καλός ο χαβαλές αλλά ξεφύγαμε και από το θέμα μας όμως! -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δηλαδή αυτούς που κάνουν τις Lotus με τα 700 κιλά και τα 120-190 αλογάκια τους θεωρείς Μ@Λ@Κες?:roll:
Και αυτούς που φτιάχνουν αμάξια από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα για να ελαφρώσουν κι αυτοί Μ@λ@κες πρέπει να είναι
Θα έλεγα κι άλλα αλλά με κάλυψαν
Δηλαδή τί εννοείς πως έιναι Μ@λ@κες όλοι οι άλλοι που σταδιακά αυξάνουν τα βάρη των μοντέλων βλέπε C2, C4, IBIZA, Polo, Golf, A3 κλπ.
-
Τώρα ο φίλος μου lotusnick μου την λέει ... αλλά δεν πειράζει θα το προσπεράσω..... εξάλλου εγώ εχω πει ότι δεν έχω πολλές γνώσεις από αυτοκίνητα ... απλά θεωρούσα ότι κάτι το τετρακίνητο κρατάει καλύτερα μέσα στην στροφη και βάζει πιο εύκολα την δυναμη στο δρόμο...
εγώ αναφέρω αυτά που παρατηρώ σε σχέση με τα αυτοκίνητα....
Soryy που δεν έχω lotus αλλά και μέσα δεν χωράω και πηγαίνω εκδρομές και παίρνω και καμμια βαλίτσα πράγματα μαζί μου και τα χιονοπέδιλα μου
-
ναι η σαξοραλλοι φαινονται... κι οι γκολφακιδες ομως κανουν μπαμ!
-
Ποιο saxorallοι;;
Δεν ξεφύγαμε καθόλου. Έχει πέσει ένα ολόκληρο forum πάνω σου και προσπαθεί να σου πει ότι αγνοείς ένα από τα βασικότερα πράγματα στη δυναμική του αυτοκινήτου. Τελείως φιλικά στο λέω, αλλά γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία να ρωτήσεις να μάθεις; Δε σου κάνει εντύπωση που με τη μία 10 άνθρωποι σου λένε ότι κάνεις λάθος;
Φιλικά,
Θέμης
-
Μ' αρέσει που ενώ έχεις πεί κοτσάνα συνεχίζεις στον ίδιο ρυθμό. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση...
Το ξέρατε οτι μια F1 στρίβει χειρότερα από Discovery?
Το άλλο οτι οι βλάκες στην BMW Μ6 βάλανε ανθρακονιμάτινη οροφή για να την ελαφρώσουν και να χαμηλώσουν το κέντρο βάρος της? Βέβαια τώρα στρίβει πιο αργά από μια απλή 6αρα.
Άγνοια... -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
ναι η σαξοραλλοι φαινονται... κι οι γκολφακιδες ομως κανουν μπαμ!γκολφάκιδες? μόνο έναν βλέπω
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Παρε ενα hummer...
ειναι βαρυ, και 4χ4... θα κραταει βεντουζα στις στροφες!και δεν 8α χρειαζεσαι καν την κορνα της υπογραφης σου! (φρενα δεν εχει ουτως ή αλλως...)
Eisai sigouros?
0-180 [Golf4 GTI vs SAXO VTS1.6]