-
Πάλι εγώ με τα περίεργα συγκριτικά...λοιπόν τί λέτε και γιατί?
0-180 GOLF4 GTI (150ps) ή SAXO VTS 1.6 (120ps)
Τα έχει στήσει κανείς? -
Τα έχει στήσει κανείς? -
Τα έχει στήσει κανείς? -
Το normal saxo, θα δυσκολευτεί και μάλλον θα χάσει....αλλά η σύγκριση είναι 'λίγο άδικη' (1600 ατμοσφαιρικό vs 1800 Turbo..., χωρίς τεράστια διαφορά στα βάρη...)
Με 1-2 βελτιωσούλες όμως (σκούπα, τελικό, πρόγραμμα) και 140hp με ελάχιστο κόστος (σε σχέση με το GTi) το saxo δεν θα πιάνεται...
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Το normal saxo, θα δυσκολευτεί και μάλλον θα χάσει....αλλά η σύγκριση είναι 'λίγο άδικη' (1600 ατμοσφαιρικό vs 1800 Turbo..., χωρίς τεράστια διαφορά στα βάρη...)Με 1-2 βελτιωσούλες όμως (σκούπα, τελικό, πρόγραμμα) και 140hp με ελάχιστο κόστος (σε σχέση με το GTi) το saxo δεν θα πιάνεται...
Είναι τεράστια διαφορά στα βάρη αυτων των δύο:
1200+ κιλά το Golf (νομίζω φτάνει τα 1250)
920 κιλά το Saxo.- -
Λέμε πάντα για μαμά και τα δύο ε!!!
Και μην ακούω για άδικες συγκρίσεις...στο δρόμο όταν κολλάμε πίσω απ΄ό άλλους και το χαιρόμαστε σκεφτόμαστε ποτέ...χμ δεν το ρώτησα το παληκάρι όμως πόσα αλόγατα είναι και πόσο βάρος και τί βενζίνη και και και και....
-
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)
Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
1200+ κιλά το Golf (νομίζω φτάνει τα 1250)
920 κιλά το Saxo.-Είχα την εντύπωση ότι το saxo είναι λίγο πιο βαρύ.
Αν είναι όπως τα λες...τότε δεν χρειάζεται καμία βελτίωση... -
Mιλάμε γιά 0-180 ετσι δέν είναι;
Πιστεύω ότι στά 'ψηλά' μετά τα 150-160,τό σαξό θα ψιλοαργήσει έναντι τού τούμπο κινητήρα,οπότε μάλλον πρός τό γκόλφ κλείνω περισσότερο. -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Λέμε πάντα για μαμά και τα δύο ε!!!Και μην ακούω για άδικες συγκρίσεις...στο δρόμο όταν κολλάμε πίσω απ΄ό άλλους και το χαιρόμαστε σκεφτόμαστε ποτέ...χμ δεν το ρώτησα το παληκάρι όμως πόσα αλόγατα είναι και πόσο βάρος και τί βενζίνη και και και και....
Την επόμενη φορά, 'κόλλα' με το Saxo σε κανένα Impreza, και μην τον ρωτάς πόσα αλόγατα είναι....
Είπαμε.....
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
-
Από πότε τό μεγαλύτερο βάρος δίνει καλύτερο κράτημα όμως δέν μας είπες.
-
Να σας πω εγω την ταπεινή μου γνώμη αν και δεν είμαι κοντράκιας ... δεν ξέρω πως γίνονται οι εκκινήσεις στις κόντρες να σας πω ότι όπως μου έχει τύχει αν ξεκινήσω και πατήσω το γκάζι από τις 900 στροφές όπως έχως συνηθήσει για να μην σπινιάρω ανάλογα το δρόμο και τα λάστιχα μου τα Saxo/ Rallye φεύγουν πιο μπροστά.... αλλά κάπου μετά από τα 140 - 150 τα πιάνω και η συνέχεια άπτεται του κατά πόσο θες να πας στα 210+.....
Αυτα... εγώ τελείως μαμα.... για τους άλλους δεν ξέρω κανα δυο φορές που μου έχει τύχει βέβαια -
Ο χρήστης yani έγραψε:
Και μην ακούω για άδικες συγκρίσεις...στο δρόμο όταν κολλάμε πίσω απ΄ό άλλους και το χαιρόμαστε σκεφτόμαστε ποτέ...χμ δεν το ρώτησα το παληκάρι όμως πόσα αλόγατα είναι και πόσο βάρος και τί βενζίνη και και και και....
Την επόμενη φορά, 'κόλλα' με το Saxo σε κανένα Impreza, και μην τον ρωτάς πόσα αλόγατα είναι....
Είπαμε.....
Γιατί σε κανα Leon (180) μαμά άμα κόλλαγα?
Μουχει πεί φίλος πως με το VTS του έχανε λιγότερο από μισό αμάξι με ένα Leon. -
Ο χρήστης yani έγραψε:
Είπαμε.....
Γιατί σε κανα Leon (180) μαμά άμα κόλλαγα?
Μουχει πεί φίλος πως με το VTS (μαμά κινητήρα, μόνο χαμηλωμένο) του έχανε λιγότερο από μισό αμάξι με ένα Leon στην ευθεία. Βέβαια δυσκολευτικα να τον πιστέψω! -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Στις στροφές??? τι λε ρε φίλε? με το μαμά το Saxo? που είναι και σαν καρυδότσουφλο με τα 920 κιλά (εάν ο Taurus είναι ακριβής). Εγώ θα έλεγα πως ειδικά στις στροφές το GTI 'κάθεται και μπαίνει' λόγω βάρους κιόλας. Εγώ θα το περίμενα στην ευθεία να χάνει...
εε ναι... το ΒΑΡΥ αυτοκινητο κραταει καλυτερα... αλλωστε μου το μα8ανε οι παπουδες στα καφενεια, αυτοι ξερουν.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Στις στροφές μάλλον δεν έχει τύχη ο μύθος(ή θρύλος ? δεν θυμάμαι!!)
Σε ευθεία μάλλον υπερτερεί!!
Η λέξη αδράνεια σου λέει κάτι ???
Αυτό που μετράει είναι το στήσιμο στο δρόμο...
Δηλ. η πανάλαφρη elise δεν πατάει καλά και στρίβει χειρότερα από το Golf ???
Θα πέσει φωτιά και θα μας κάψει............Τι άλλο θα 'διαβάσουμε'.....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Από πότε τό μεγαλύτερο βάρος δίνει καλύτερο κράτημα όμως δέν μας είπες.Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά...
-
Στις στροφές είμαι σίγουρος ότι τα Rallye οποτε φανταζομαι και τα Saxo στρίβουν πολυ καλύτερα από το GTI... το οποίο θέλει παραπάνω προσοχή... Σε ΕΟ με ανοικτές καμπές το GTI τα καταφέρνει καλά
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Από πότε τό μεγαλύτερο βάρος δίνει καλύτερο κράτημα όμως δέν μας είπες.Από τότε που γεννήθηκα έτσι είναι. Αμά δηλαδή έχεις ίδιο σεταπ σε δύο ίδια αμάξια και στο ένα του βάλεις πίσω και μέσα τσουβάλια με βάρος στη στροφή θα νιώσεις ασφάλεια με το ελαφρύ? Με το νοικιάρικο 1.1 Saxo που εκανα βόλτες όταν εμπαινε η παρέα μέσα στησ τροφές καθότανε το αμάξι, ενώ μόνος μου ήμουνα δίχως αυριο άμα το τσίτωνα λιγάκι.
0-180 [Golf4 GTI vs SAXO VTS1.6]