-
Γεια σας φίλοι forum-ιτες!
Είμαι σε αναζήτηση scooter αυτή τη περίοδο, ως 125 κυβικά, και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας όχι μόνο για τα μοντέλα που γράφω παρακάτω αλλά και για οσα άλλα χρήζουν προσοχής.
Αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει σε δύο :
- Piaggio Liberty 125 (τετράχρονο)
- Peugeot Looxor 100 (δίχρονο)
Πιστέυω οτι τελικά θα επιλέξω το Piaggio αλλά με φοβίζει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα αρνητικά σχόλια για το service της εν λόγω εταιρίας (στα forums του piaggio.gr) . Για την Peugeot ιδέα δεν έχω...
-
Είμαι σε αναζήτηση scooter αυτή τη περίοδο, ως 125 κυβικά, και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας όχι μόνο για τα μοντέλα που γράφω παρακάτω αλλά και για οσα άλλα χρήζουν προσοχής.
Πιστέυω οτι τελικά θα επιλέξω το Piaggio αλλά με φοβίζει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα αρνητικά σχόλια για το service της εν λόγω εταιρίας (στα forums του piaggio.gr) . Για την Peugeot ιδέα δεν έχω...
-
-
τετράχρονο οπωσδήποτε!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τετράχρονο οπωσδήποτε!Μα δεν υπάρχουν πλέον δίχρονα πάνω από 100 сс
-
Ο χρήστης Elias76 έγραψε:
Πιστέυω οτι τελικά θα επιλέξω το Piaggio αλλά με φοβίζει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα αρνητικά σχόλια για το service της εν λόγω εταιρίας (στα forums του piaggio.gr) . Για την Peugeot ιδέα δεν έχω...Υπάρχει και εδώ κάτι σχετικό με το service της Piaggio http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=13086
-
Ο χρήστης Elias76 έγραψε:
Γεια σας φίλοι forum-ιτες!Είμαι σε αναζήτηση scooter αυτή τη περίοδο, ως 125 κυβικά, και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας όχι μόνο για τα μοντέλα που γράφω παρακάτω αλλά και για οσα άλλα χρήζουν προσοχής.
Για το liberty μακριά γιατί το συγκεκριμένο βγάζει βαριές ζημιές απο πολύ νωρίς. Για το looxor μαλλον πλάκα κάνεις. Μονόδορμος το SH της honda σε αυτή την κατηγορία τιμής
-
παρε οποιο Γιαπωνεζικο σου αρεσει
-
Εγω εχω το eliseo 100 και παρ οτι εχουν αναφερθει πολλα προβληματα για το συγκεκριμενο εμενα το μονο (χοντρο) που μου εβγαλε στα 4 χρονια που το εχω ειναι καμμενη ηλεκτρονικη με κοστος 170
-
Για τα scooter της Peugeot δεν εχω αποψη αντιγραφω ομως την εμπειρια μου με ενα Gilera απο το topic
Τι Μοτοσυκλέτα εχετε*9/7/04
Μετα απο 15 χρόνια και συμβιωσης με ένα παπι Yamaha Townmate 50 (Aθανατο, ακόμα λειτουργει), είπα αν αναβαθμιστώ αγοράζοντας ένα Gilera Runner 125 (4T) πριν απο 2 χρόνια. Οικονομικό ειπα, πολλά τετοια κυκλοφορουν, δεν ακουσα κατι γνωστούς (παρε Ιάπωνα να εχεις ήσυχο το κεφαλι σου).Το μετάνοιωσα πικρά. Κάθε που κρυωνε κατα Νοεμβριο μηνα βραχυκυκλωνε το μπουζι και εμενα οπου να'ναι, 1,5 μηνα στα συνεργεια στα 300 χλμ. αλλαγη πολλαπλασιαστή και το προβλημα υποτίθεται λυθηκε.
Η ταπα του ψυγειου οποτε ήθελε ειχε διαρροή, το χρώμα ξέβαφε (δεν κάνω πλάκα), 4 μήνες να μου στείλουν ενα μπροστινό φτερο που καλυπτοταν απο την εγγυηση, ο καθρεφτης μια μερα βαρεθηκε να καθεται στην θεση του και εφυγε απο μόνος του να βρει την τυχη του.
Με ολα αυτα μολις ηρθε ο 2ος Νοεμβριος και ξαναρχισε το μπουζι τα δικά του (αλλαξα 7 μπουζιά σε 1,5 χρόνο) το ξεφορτωθηκα και πηρα ενα Honda Pantheon 150 (μοντ. 2004) και στους 8 μηνες που το εχω ησυχασα.
Καλή αισθηση (για scooter), όμορφο, τετράχρονο και γιαπωνέζικο
*και μεχρι τωρα 1,5 χρονο μετα την αγορα του κανενα προβλημα
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Για τα scooter της Peugeot δεν εχω αποψη αντιγραφω ομως την εμπειρια μου με ενα Gilera απο το topic
Τι Μοτοσυκλέτα εχετε*9/7/04
Μετα απο 15 χρόνια και συμβιωσης με ένα παπι Yamaha Townmate 50 (Aθανατο, ακόμα λειτουργει), είπα αν αναβαθμιστώ αγοράζοντας ένα Gilera Runner 125 (4T) πριν απο 2 χρόνια. Οικονομικό ειπα, πολλά τετοια κυκλοφορουν, δεν ακουσα κατι γνωστούς (παρε Ιάπωνα να εχεις ήσυχο το κεφαλι σου).Το μετάνοιωσα πικρά. Κάθε που κρυωνε κατα Νοεμβριο μηνα βραχυκυκλωνε το μπουζι και εμενα οπου να'ναι, 1,5 μηνα στα συνεργεια στα 300 χλμ. αλλαγη πολλαπλασιαστή και το προβλημα υποτίθεται λυθηκε.
Η ταπα του ψυγειου οποτε ήθελε ειχε διαρροή, το χρώμα ξέβαφε (δεν κάνω πλάκα), 4 μήνες να μου στείλουν ενα μπροστινό φτερο που καλυπτοταν απο την εγγυηση, ο καθρεφτης μια μερα βαρεθηκε να καθεται στην θεση του και εφυγε απο μόνος του να βρει την τυχη του.
Με ολα αυτα μολις ηρθε ο 2ος Νοεμβριος και ξαναρχισε το μπουζι τα δικά του (αλλαξα 7 μπουζιά σε 1,5 χρόνο) το ξεφορτωθηκα και πηρα ενα Honda Pantheon 150 (μοντ. 2004) και στους 8 μηνες που το εχω ησυχασα.
Καλή αισθηση (για scooter), όμορφο, τετράχρονο και γιαπωνέζικο
*και μεχρι τωρα 1,5 χρονο μετα την αγορα του κανενα προβλημα
ΕΧΩ ΕΝΑ GILERA RUNNER 125 ΔΙΧΡΟΝΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ 15,000 ΧΛΜ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΑΔΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΕΡΒΙΣ
30ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ 20ΕΥΡΩ
Α ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑΚΑΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΣΩ ΔΥΟ
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ... -
Μα και συ να μην βαλεις ενα αντιηλιακο με μεγαλο δεικτη προστασιας, αμελεις βρε παιδι μου
Ειχα το Runner παρκαρισμενο μπροστα στο Φαρμακειο μου οταν ενας μ@λ@κ@ς κανωντας οπισθεν γρατζουνισε το φτερο.
Πανω στο εμπρος φτερο ειχε ενα φωσφοριζε αυτοκολλητο που σκιστηκε. Για να μην φαινεται λοιπον σκισμενο το ξεκολλησα και πηρα λιγο οινοπνευμα με βαμβακι να βγαλω την κολλα. Η κολλα παρεμεινε αλλα διπλα το φτερο ξεβαφε. Δεν μπορει λεω με γελουν τα ματια μου. κανω το ιδιο παραδιπλα ξεβαφει παλι.
Στελνω ενα αγανακτισμενο και ταυτοχρονα ειρωνικο e-mail στην Piaggio και μου απαντουν οτι ειναι αδυνατον να συμβαινει αυτο που τους λεω.
Παιρνω λοιπον βαμβακι και οινοπνευμα και πηγαινω στον αντιπροσωπο που το αγορασα. Ξεβαφει του λεω; ξεβαφει μου λεει.
Στελνω 2ο e-mail οπου τους προτρεπω να ρωτησουν τον αντιπροσωπο τους. Οταν το επιβεβαιωσαν μου ζητησαν συγνωμη μου ειπαν οτι θα μου στειλουν ενα αλλο φτερο μεσα στην εγγυηση το οποιο για να ερθει απο Αθηνα στα Γιαννιτσα Πελλας οπου μενω εκανε 4 μηνες. Μαλλον ηρθε μονο τουΓια καλη μου τυχη οταν πηγα στον ιδιο αντιπροσωπο για να παρω το Honda πετυχα αντιπροσωπους της Piaggio να ακουν τα παραπονα του εμπορου για τις ζημιες που βγαζουν. Οταν ακουσαν την δικια μου ιστορια απαντησαν με χαμογελα και λογοπαιγνια. Ελλειψη σεβασμου προς τον πελατη που τους εδωσε 3Κ
-
ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ................ -
Ο χρήστης ΑΝT3 έγραψε:
ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ................Εχεις δικιο.
Γι αυτο και εγω τι καλοκαιρι του εβαζα αντιηλιακο με δεικτη προστασιας 60, το φθινοπωρο του εδινα μια ομπρελα για να μην ξεβαψει απο καμμια οξινη βροχη και το χειμωνα πριν το πουλησω το ειχα τυλιγμενο με κασκολ
Το χρωμα το εξυνες με το νυχι σου και εμενε στο δαχτυλο σου
Να μην μιλησω για τα ηλεκτρονικα του, τα μπουζια που εκαψε και τις 45 μερες που το συγκεκριμενο μηχανακι με μολις 300 km στο οδομετρο εφαγε στα συνεργεια χωρις τελικα να βρει κανενας τι εχει -
Καλημέρα!
Θα σου πρότεινα να δεις τα Nes@125 και SH125 της Honda. Εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορώ καθημερινά στην Αθήνα με μένα NES@150 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ενώ και το SH125 ενός φίλου είναι εξίσου άριστο. Πληρώνεις αρχικά κάτι παραπάνω αλλά παίρνεις εξαιρετική οικονομία, πολύ καλές επιδόσεις, φοβερά ησυχη λειτουργία μοτέρ και εξαιρετική ποιότητα κύλισης, EURO4 εκπομπες ρύπων... Θα νομίσετε οτι τα παίρνω απο το Σαρακάκη για να τα λέω αυτά αλλά πραγματικά είναι το μόνο μηχανάκι που έχω κρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δε σκεφτομαι καν να το πουλήσω! Ακόμα και αν ξαναπάρω μεγάλη μηχανή θα το κρατήσω σίγουρα... -
Το SH150 ειναι πολυ καλο οντως, αλλα αν ειχε και πλαϊνο σταντ θα ειχε πουλησει τα διπλασια κομματια η Honda. Μεγαλη ελειψη κατα τη γνωμη μου και ηταν κριτηριο μη αγορας του.
-
Έχω ένα 125άρι Liberty, με τ' οποίο έχω διανύσει περίπου 17.000 km σε 34 μήνες. Έχει χρειαστεί εκτάκτως μόνο μια λάμπα μεσαίων φώτων και λάστιχα (τα οποία άλλαξα στα 12.000 km, γιατί τα 'μαμίσια' ήταν 'ξύλινα' ). Ο μόνος λόγος που θα πρότεινα ένα 'ψεκαστό' Honda SH, θα ήταν το άθλιο after-sales service της 'αντιπροσωπείας' της Piaggio (πρόβλημα, που λύνεται όταν λήξουν οι 'εγγυήσεις', οπότε το πας σε κάποιον γνωστό για τα χρήζοντα), αλλά ποιός εγγυάται ότι οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Honda είναι καλύτερες...;
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Το SH150 ειναι πολυ καλο οντως, αλλα αν ειχε και πλαϊνο σταντ θα ειχε πουλησει τα διπλασια κομματια η Honda. Μεγαλη ελειψη κατα τη γνωμη μου και ηταν κριτηριο μη αγορας του.To NES έχει!
Στο SH υπάρχει aftermarket με 100αριά ευρώ...(και εγώ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε αυτό η Honda...τοοοοόσο ακριβό ήταν πια?)
Πάντως, από όσα σκουτεράκια είχα οδηγήσει αυτή η σειρά της Honda (nes, sh, dylan, pantheon) είχαν την καλύτερη ποιότητα κύλισης... -
Οταν ρωτησα τον αντιπροσωπο μου ειπε οτι το SH150 δεν παιρνει πλαϊνο σταντ και ετσι το διεγραψα απο τα υποψηφια. Θα ξαναρωτησω και σε αλλον αντιπροσωπο τωρα βεβαια.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Οταν ρωτησα τον αντιπροσωπο μου ειπε οτι το SH150 δεν παιρνει πλαϊνο σταντ και ετσι το διεγραψα απο τα υποψηφια. Θα ξαναρωτησω και σε αλλον αντιπροσωπο τωρα βεβαια.Σίγουρα παίρνει αυτό του δικού μου αλλά το πλαϊνο σταντ ήταν ένα στάνταρ aftermarket αξεσουαρ για τους παλιούς βεσπόβιους... θεωρώ απίθανο να μη μπορεί να προσαρμοστεί κάποιο τέτοιο..
(είναι όντως κρίμα, να μην το βάζουν εξ'αρχής γιατί είναι απίστευτα εκνευριστικό να το σηκώνεις συνέχεια...)
Αν σκέφτεσαι ακόμα την αγορά του, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, πάντως!
Αγορά καινούργιου scooter. Ποιό είναι το καλύτερο;