-
Που να μην σωσουνε να μπουνε ποτε οι σκυλλοι...
-
Το ότι λένε μα...κίες μερικοί εδώ, είναι δική μου άποψη. Ξέρεις, στην ΕΕ μπορείς να έχεις γνώμη και να την εκφράζεις χωρίς να κινδυνεύεις να σε ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΙ η αστυνομία και να σε χώσει στη φυλακή.
Μιλώντας για Μεσαίωνα, επειδή όπως ισχυρίζεσαι δεν διαβάζεις τα Τουρκικά ΜΜΕ, να σε πληροφορήσω ότι πριν μερικά χρόνια Τούρκος Υπουργός επέβαλλε ιατρικό τεστ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ στις κοπέλες που φοιτούν σε σχολές νοσοκόμων. Η δε Τουρκική κοινή γνώμη αγαλλίασε με τη σωστή στάση του υπουργού. Αν μάλιστα επέβαλε να είναι και αλυσοδεμένες ίσως να ήταν ακόμα καλύτερα.
-
Εγώ προτίνω οι Τουρκολάγνοι και λάτρες του Οθωμανικού δίκαιου , να χαρίσουν την περιουσία τους στα ορφανά, και να πάνε να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στους σύγχρονους Σουλτάνους.
Εκεί θα βρούν τον πολιτισμό, την κουλτούρα την Δημοκρατία που αποζητάνε και δεν μπορουν να βρούν στην Ελλάδα και στον Δυτικό Πολιτισμό.
Επίσης θα μπορούν να θαυμάζουν το μεγαλεία την Οθωμανικής αυτοκρατορίας και το υπέροχο γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης με τους πολιτισμένους Τούρκους φίλους τους.
Δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα πρόθυμοι να ανοίξουν Κερκόπορτες. -
Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι με τους αλλους
-
Η Τουρκία έχει δύο πρόσωπα, υπάρχουν 20-30 εκ. Τούρκοι υπήκοοι που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου (τουλάχιστον). Αλλά οι υπόλοιποι ζουν στο Μεσαίωνα. Εάν πάτε στη Κωνσταντινούπολη (δεν έχω πάει σε άλλες πόλεις) θα πάθετε τη πλάκα σας με τα μπαρ, κλαμπ και τις live μουσικές που παίζουν. Τα εστιατόρια έχουν τεράστιες μερίδες ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ.
Δυστυχώς υπάρχει ένα μειονέκτημα, τα υπόλοιπα 50-60 εκ. Τούρκων υπηκόων, διαφόρων εθνικοτήτων, αμόρφωτοι, και Μουσουλμάνοι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η Τουρκία έχει δύο πρόσωπα, υπάρχουν 20-30 εκ. Τούρκοι υπήκοοι που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου (τουλάχιστον). Αλλά οι υπόλοιποι ζουν στο Μεσαίωνα. Εάν πάτε στη Κωνσταντινούπολη (δεν έχω πάει σε άλλες πόλεις) θα πάθετε τη πλάκα σας με τα μπαρ, κλαμπ και τις live μουσικές που παίζουν. Τα εστιατόρια έχουν τεράστιες μερίδες ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ.Δυστυχώς υπάρχει ένα μειονέκτημα, τα υπόλοιπα 50-60 εκ. Τούρκων υπηκόων, διαφόρων εθνικοτήτων, αμόρφωτοι, και Μουσουλμάνοι.
Το συγκεκριμένο γιατί το αναφέρεις ως αρνητικό?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι με τους αλλουςNαι, συμβαίνει κι αυτό καμμιά φορά.....Μπορεί να είναι κι επιλογή του τελικά.Που είναι το κακό? Ολοι εχουμε την αναγκη αλλωστε να ανήκουμε κάπου....Απο πότε είναι κακό να ανήκει κάποιος 'αλλού' ? ? ?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η Τουρκία έχει δύο πρόσωπα, υπάρχουν 20-30 εκ. Τούρκοι υπήκοοι που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου (τουλάχιστον). Αλλά οι υπόλοιποι ζουν στο Μεσαίωνα. Εάν πάτε στη Κωνσταντινούπολη (δεν έχω πάει σε άλλες πόλεις) θα πάθετε τη πλάκα σας με τα μπαρ, κλαμπ και τις live μουσικές που παίζουν. Τα εστιατόρια έχουν τεράστιες μερίδες ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ.
Δυστυχώς υπάρχει ένα μειονέκτημα, τα υπόλοιπα 50-60 εκ. Τούρκων υπηκόων, διαφόρων εθνικοτήτων, αμόρφωτοι, και Μουσουλμάνοι.
Το συγκεκριμένο γιατί το αναφέρεις ως αρνητικό?
Να σε βοηθήσω; Όταν η έλλειψη μόρφωσης, τα χαμηλά βιωτικά επίπεδα και οι οικονομικές δυσχέρειες συνδυάζεται με μουσουλμάνους, έχουμε γκέτο, έχουμε περιοχές που ακόμα και όταν υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθούν μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης, αυτές παραμάνουν αυστηρά περίκλειστες και περιορισμένες στα δικά τους δεδομένα, αρνούμενες κάθε μορφή ξένης παρέμβασης, θεωρώντας ότι επιχειρεί να θίξει τον τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Όλα αυτά είναι πολύ έντονα προβλήματα για μία πόλη και μια κοινωνία και θα τα βλέπεις σχεδόν καθημερινά μπροστά σου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι με τους αλλουςΈτσι είναι
Το είπε κ ο Μπους αυτό -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι με τους αλλους
Έτσι είναι
Το είπε κ ο Μπους αυτόΟ Κύριος Μπους!!!! [κεριά και λιβάνια]!!!!
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Εγώ προτίνω οι Τουρκολάγνοι και λάτρες του Οθωμανικού δίκαιου , να χαρίσουν την περιουσία τους στα ορφανά, και να πάνε να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στους σύγχρονους Σουλτάνους.Εκεί θα βρούν τον πολιτισμό, την κουλτούρα την Δημοκρατία που αποζητάνε και δεν μπορουν να βρούν στην Ελλάδα και στον Δυτικό Πολιτισμό.
Επίσης θα μπορούν να θαυμάζουν το μεγαλεία την Οθωμανικής αυτοκρατορίας και το υπέροχο γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης με τους πολιτισμένους Τούρκους φίλους τους.
Δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα πρόθυμοι να ανοίξουν Κερκόπορτες.Οι βρισιές και οι ...αλαλλαγμοί είναι εύκολοι και 'ανέξοδοι'.
Λυπάμαι που θα απογοητευτείς αλλά σε χυδαιότητες δεν απαντάω.
Αν το έκανα θα ήμουν όμοιός σου.
Και ευτυχώς για μένα, δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το ότι λένε μα...κίες μερικοί εδώ, είναι δική μου άποψη. Ξέρεις, στην ΕΕ μπορείς να έχεις γνώμη και να την εκφράζεις χωρίς να κινδυνεύεις να σε ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΙ η αστυνομία και να σε χώσει στη φυλακή.Βέβαια οι ατομικές ελευθερίες τωρα τελευταία με πρόσχημα την 'τρομοκρατία' (ή τρομοκρατία) έχουν υποχωρήσει σε άλλες χώρες σημαντικά και σε άλλες λιγότερο και δεν προβλέπεται να καλυτερεύσουν τα πράγματα.
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες στην Τουρκία αλλά οι τουρκική κοινωνία τι φταίει για αυτό;; Αν θεωρήσουμε ότι οι πολίτες των κρατών που ήδη έχουν ενταχθεί στην ΕΕ έχουν ωφεληθεί από την ένταξή τους ,γιατί να μη ωφεληθεί και μια άλλη κοινωνία;; Αφού έτσι κι αλλιώς η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, θα πρέπει να κάνει βήματα εκδημοκρατισμού για να ενταχθεί και από αυτά τα βήματα θα ωφεληθεί ο τουρκικός λαός, γιατί να μη γίνουν;; Εμάς τι μας συμφέρει σαν κράτος;; Η τουρκική κοινωνία να ευημερεί ή να συνεχίσει να είναι όπως τώρα;;Μην ξεχνάς ότι οι ρατσισμοί , οι εθνικισμοί και όλες αυτές οι βλακείες ανθούν όπου υπάρχει αμορφωσιά, φτώχεια , ανεργία, οπισθοδρόμηση και γενικά εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα.
Τωρα βέβαια ποια τμήματα του πληθυσμού ευημερούν μέσα στην ΕΕ είναι μια άλλη 'ιστορία' που σηκώνει πολλή κουβένταΜιλώντας για Μεσαίωνα, επειδή όπως ισχυρίζεσαι δεν διαβάζεις τα Τουρκικά ΜΜΕ, να σε πληροφορήσω ότι πριν μερικά χρόνια Τούρκος Υπουργός επέβαλλε ιατρικό τεστ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ στις κοπέλες που φοιτούν σε σχολές νοσοκόμων. Η δε Τουρκική κοινή γνώμη αγαλλίασε με τη σωστή στάση του υπουργού. Αν μάλιστα επέβαλε να είναι και αλυσοδεμένες ίσως να ήταν ακόμα καλύτερα.
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να 'διαμορφώνεις' την κοινή γνώμη.
Εγώ δε μπορώ να δεχθώ ότι μια κοινωνία a priori είναι τραμπούκοι. Μη μπερδεύεις τις πολιτικές των κυβερνώντων με τις κοινωνίες.
Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικότατο. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;; Αν ναι, πάσο.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που μερικοί γουστάρουν να είναι υποανάπτυκτες οι κοινωνίες των γειτόνων μας (Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι, κ.τ.λ) για να αισθανόμαστε εμείς 'ανώτεροι'.
Ισως διότι αν συγκριθούμε απευθείας με αυτό που- εν πολλοίς- ονομάζουμε 'πολιτισμένο κόσμο' (=Δυτική Ευρώπη) πιάνουμε πάτο. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
....Ισως διότι αν συγκριθούμε απευθείας με αυτό που- εν πολλοίς- ονομάζουμε 'πολιτισμένο κόσμο' (=Δυτική Ευρώπη) πιάνουμε πάτο.Δε νομιζω οτι τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα.
Ειπαμε εχουμε προβληματα αλλα σαν λαος να μου επιτρεψεις να διαφωνησω οτι πιανουμε πατο...
Ειμαστε η χωρα με το υψηλοτερο ποσοστο ιδιοκτητης 1ης και 2ης κατοικιας.
Ειμαστε η χωρα που παρα τα σοβαροτατα προβληματα παιδειας εχουμε απο τα υψηλοτερα ποσοστα γλωσσομαθειας στην Ευρωπη.
Ειμαστε ενας λαος που διασκεδαζει, ειναι 'ζωντανος', συζηταει, με το μεγαλυτερο ποσοστο αλληλεγγυης προς το γειτονα,συγγενη,φιλο.
Ειμαστε ενας λαος που αποτι λενε τα στοιχεια της ΕΕ δουλευουμε σε μεσο ορο περισσοτερο απο ολους τους αλλους .
Ολοι μας ζηλευουν για τον τροπο ζωης μας.Παρα τα 1000 προβληματα ο Ελληνας θα βρει τον τροπο και το χρημα να διασκεδασει να βοηθησει το ανεργο παιδι του να συνδραμει στο μετρο του δυνατου το γερο γονιο του να κλαψει με τη δυστυχια του γειτονα να χαρει με τη χαρα του φιλου.
Και για μενα τουλαχιστον αυτα ειναι πολυ πιο απαραιτητα απο το να εχω αλλα 200 χλμ. αυτοκινητοδρομο (οχι πως δεν το θελω η οτι ειμαι ευχαριστημενος με την υπαρχουσα κατασταση) και τα θεωρω πιο σημαντικα απο τη μειωση του ελλειματος κατα μια μοναδα.
Βεβαια το ιδανικο θα ηταν να ειμαστε σε επιπεδο οργανωσης ισοι με την Δ.Ευρωπη και να ειχαμε και ολα τα παραπανω.
Οχι ομως οτι ειμαστε και πατος.
Και στο τελος τελος λιγη αισιοδοξια και αυτοπεποιθηση δε βλαφτει ειδικα οταν ξερει κανεις απο που ξεκινησε η Ελλαδα το 1950 που ουσιαστικα τελειωσε ο Β' ΠΠ και που εχει φτασει..... -
Τελικά φαίνεται ότι το 75% των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε Εθνικιστές, Ρατσιστές, αμόρφωτοι κλπ σύμφωνα με τον Traveller.
Παρόλα αυτά περιμένω ακόμη την απάντηση σου, αφού γουστάρεις τόσο πολύ την Τουρκιά γιατί δεν πηγαίνεις να μείνεις εκεί???? και να τους βοηθήσεις μάλιστα να δείξουν το 'καλό' Ευρωπαικό τους πρόσωπο και να γίνουν μέλη της Ε.Ε?
Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι ο πάτος της Ευρώπης........ μάλλον δεν έχει πάει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες διάβασε την απάντηση του KRIEZA γιατί βαριέμαι να στα ξαναγράφω μπας και τα καταλάβεις.
-
Το γιατί υπάρχει τόσο μίσος για τους Τούρκους το υποψιάζομαι. Μήπως μπορείτε να μου πείτε για πιο λόγο μισούν οι Τούρκοι εμάς;
-
Ο χρήστης gaitan777 έγραψε:
Το γιατί υπάρχει τόσο μίσος για τους Τούρκους το υποψιάζομαι. Μήπως μπορείτε να μου πείτε για πιο λόγο μισούν οι Τούρκοι εμάς;Ακριβώς για τον ίδιο λόγο: πλύση εγκεφάλου.
-
Μίση μεταξυ λαων δεν υπάρχουν, δημιουργούνται από την κατάλληλη προπαγάνδα, όπως πολύ σωστά λέει ο kyan!
edit
Βέβαια σε περίπτωση πολέμου τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά! -
Αλήθεια,υπάρχουν πουθενά στόν πλανήτη κράτη πού συνορεύουν καί τα έχουν καλά αναμεταξύ τους;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλήθεια,υπάρχουν πουθενά στόν πλανήτη κράτη πού συνορεύουν καί τα έχουν καλά αναμεταξύ τους;Ούτε καν πόλεις δεν θα βρεις που να συνορεύουν και να τα έχουν καλά μεταξύ τους!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλήθεια,υπάρχουν πουθενά στόν πλανήτη κράτη πού συνορεύουν καί τα έχουν καλά αναμεταξύ τους;
Ούτε καν πόλεις δεν θα βρεις που να συνορεύουν και να τα έχουν καλά μεταξύ τους!!!!
Επίσης δύσκολο είναι να βρεις ανθρώπους που οι περιουσίες τους γειτονεύουν, που να τα είχαν πάντα καλά μεταξύ τους....
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση