-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Επειδή είμαι κολλημένος με το νέο passat και θέλω να το αγοράσω προσπαθώ να βρω άκρη με το καίει και δεν καίει λάδι ή καίει λάδι αλλά σε λογικά όρια. Καθώς γύριζα από την δουλειά είδα δύο στενά από το σπίτι μου να αράζει κάποια με το AUDI A4 1.6. Χωρίς να την ξέρω την ρώτησα εάν καίει λάδια και μου είπε: ' Στο service που έκανα μου πρόσθεσαν 1/2 κιλό λάδια. Δεν το περίμενα να καίει λάδια. Η εξήγηση είναι οπως μου είπαν στο service ότι έτσι είναι τα καινούργια αυτοκίνητα.'' Επίσης μου είπε ότι κάνει φοβερό θόρυβο και έβαλαν εxtra ηχομόνωση στο καπό. Παρεπιπτόντως ήταν γυναίκα η οδηγός οπότε δεν πρέπει να τα έβγαλε από το μυαλό της και δεν νομίζω να το σπάει το moter. Αυτά για την δική μου εμπειρία για τον 1.6 FSI του AUDI A4. παρόλα αυτά το παλεύω για να μην αλλάξω γνώμη για την αγορά του passat .Συγγνώμη, αλλά αν δεν κάνω λάθος το Audi A4 1.6 δε βγαίνει/έβγαινε με τον 1.6 FSi, μόνο με τον απλό 1.6 102 ίππων νομίζω ότι έβγαινε/βγαίνει.
-
ναι έχεις δίκιο aserf
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν ήταν το πρώτο ετήσιο service, το μισό λίτρο είναι λογική κατανάλωση. Αλλά μόνο ως εκεί, όχι μισό λίτρο ανά 1000 χλμ.Στο σερβις δεν αλλαξε λαδια;Τι εννοει προσθεσαν μισο κιλο λαδι;
-
Ναι, σωστά. Μάλλον το πήγε εκτάκτως για έλεγχο του θορύβου και της κοίταξαν και τα λάδια. Η δικαιολογία βέβαια ότι όλα τα καινούρια αυτοκίνητα καίνε λάδι είναι αστεία και ψευδής. Λίγο μπορεί να κάψουν, ειδικά στο στρώσιμο.
Πάντως 'πονήρεψαν' όλοι και πλέον γράφουν τρελά πράγματα στο βιβλιαράκι περί της 'δικαιολογημένης' κατανάλωσης λαδιού. Πχ στο Astra λένε ότι ως 1 λίτρο στα 1000 χλμ δικαιολογείται - άλλο το ότι δεν καίει καθόλου μετά το στρώσιμο. Όμως αν σου τύχει να καίει πχ 900 ml στα 1000 χλμ, δεν δικαιούσαι καν επισκευή του μοτέρ στην εγγύηση - πόσο μάλλον αντικατάστασή του. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με άλλα TFSI που γνωρίζω.
Έχουν μια κατανάλωση μεν, αυτή όμως δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη δε...Ίσως πάντως έχει να κάνει και με το λάδι όπως γράφτηκε παραπάνω 5-30 ίσως για το δικό μας καλοκαίρι είναι πολύ λεπτά...
Edit Χθες πήγα για service και απ'ότι μου είπαν 5-30 βάζουν μόνο για το στρώσιμο (μέχρι τα 15000) από εκεί και μετά 5-40 αυτά στον 2.0 TFSI.
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα δεδομένα της κατανάλωσης ν'αλλάξουν...
-
5-30 βάζουν και στους opel-ecotec με διάστημα αλλαγής τα 2 χρόνια/30.000 χλμ ή όποτε ανάψει το λαμπάκι (συνήθως στον 1,5 χρόνο/15.000 χλμ με αστική χρήση). Λάδι ΔΕΝ καίνε σχεδόν ποτέ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
5-30 βάζουν και στους opel-ecotec με διάστημα αλλαγής τα 2 χρόνια/30.000 χλμ ή όποτε ανάψει το λαμπάκι (συνήθως στον 1,5 χρόνο/15.000 χλμ με αστική χρήση). Λάδι ΔΕΝ καίνε σχεδόν ποτέ.Ακριβώς. Στον δικό μου Ecotec 1.8 125PS (Z18XE), μετά από 27 μήνες χρήσης και 31500 χλμ με 2 αλλαγές λαδιών (στα 12,5Κ χλμ στον 1ο χρόνο και στα 27Κ χλμ στο 2ο) δεν έχει κάψει σταγόνα. Το λάδι που βάζω είναι το συνθετικό 5W30 της Opel, το δε μοτέρ το έχω σκίσει αρκετές φορές από πλευράς στροφαρίσματος, αλλαγών ταχυτήτων ψηλά κλπ...
-
Και η Ρενώ βάζει επίσης 5-30 ή 5-40 σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της χωρίς προβλήματα κατανάλωσης λαδιού...
Πιστεύω οτι ειναι θέμα σχεδιασμού του κινητήρα.
Πάντως αν είχα VAG με χαμηλή (σε λογικά πλαίσια) δηλαδή κατανάλωση δε θα με πείραζε προσωπικά (οταν λέω λογικά εννοώ φυσικά να μην ξεφραγκιάζομαι για να αγοράζω λάδια να συμπληρώνω )
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Πάντως αν είχα VAG με χαμηλή (σε λογικά πλαίσια) δηλαδή κατανάλωση δε θα με πείραζε προσωπικά (οταν λέω λογικά εννοώ φυσικά να μην ξεφραγκιάζομαι για να αγοράζω λάδια να συμπληρώνω )+1
Εμένα με 5-30 στα πρώτα 15.000 χλμ χρειάστηκε να συμπληρώσω μισό λίτρο στα 7.500 και κατανάλωσε άλλο τόσο στα υπόλοιπα 7.500 πριν το service, τώρα που πέρασε το στρώσιμο και με λάδι 5-40 θα δείξει... -
Στο δίλιτρο Passat TFSI (200 ps) φίλου μου έγινε το εξής :
προχτές άναψε το λαμπάκι του λαδιού και χρειάστηκε να προσθέσει περίπου 2 λίτρα λάδι για να μπορέσει να το βάλει μπροστά να το πάει σε συνεργείο
Στο συνεργείο του είπαν πως στην αρχή μπορεί να του καίει έως 1.5 λίτρα λάδι
Το αμάξι το έχει 5 μήνες και έχει 6.200 χλμΑυτά τώρα που λένε ' ότι έτσι είναι τα καινούργια αυτοκίνητα' είναι τουλάχιστον ανοησίες για τους ανυποψίαστους.
Τα ίδια είχαν πει και σε συνάδελφό μου με Skoda Fabia 1.4 (101ps)
Τα άλλα σύγχρονα (και το δικό μου δλδ) γιατί δεν καίνε σταγόνα ;
-
Το Clio μου πάντως έχει 75.000+ χλμ κι ως τώρα δεν έχει κάψει ΣΤΑΓΟΝΑ λάδι (1.200, 16βάλβιδο). Όση ποσότητα μπαίνει στο μοτέρ, τόση βγαίνει στην αλλαγή.
-
Μάλλον η τεχνολογία FSI έχει κάνει το θαυμα της.
Ως πρωην κάτοχος vw Golf του 98 είχα κάνει 130000 και δεν έκαψε σταγόνα. -
Ενα παιδι με Passat 2.0 FSi ,πηγε απο Ελλαδα στη Γερμανια και μολις εφτασε στη Γερμανια του αναψε το φωτακι του Λαδιου...Τα ειδε ολα.Ηταν σχετικα καινουριο ,περιπου με7000 χμ,μπορει να εστρωσε μετα.
Και τα παλιοτερα παντως το εκαιγαν το λαδακι τους.
Το Golf 4 1,6 Της πεθερας μου τσιμπαει απο τα 70000χμ.
Να μη μιλησω για τον 1,4 με τα 101 αλογα.Εκει λενε οτι το ελυσαν το προβλημα.Ευτυχως το ιμπιζακι μου ακομα δεν καει σταγονα. -
ειχαμε ενα προβληματακι στο λεον 1.8Τ που ξαφνικα εμεινε με μισα λαδια το καλοκαιρι αλλα οι συνθηκες ηταν λιγο ακραιες...ειχαμε καθυστερησει την αλλαγη και ειχε φαει μεγαλο σκισιμο..
για καινουριο πασσατ σα πολυ μου φαινεται εκτος και αμα το ξεσκισε ο φιλος σου..να παει να το κοιταξουν και να το παρακολουθουν..
-
Επανερχομαι στο θεμα μιας και διαβασα οτι στο S5 που βρισκεται για δοκιμη μακρας διαρκειας στο EVO ,αναψε ειδοποιηση λαδιου και χρειαστηκε 2 λιτρα λαδι συμπληρωμα.Ενω εχει 8500 μιλια.
Το γεγονος αυτο σε συνδυασμο με το οτι και το RS4 που ειχαν παλιοτερα ηθελε σχετικα συχνα συμπληρωμα λαδιου τους εχει βαλει σε σκεψεις.. -
6,500 ΧΛΜ και 2 λίτρα είναι πολλά και με βάζουν σε υποψίες!!! Η μούφα ή πρόβλημα
Και εγώ αλλά EVO στα 10,000χλμ συμπλήρωσα στο TFSI 200ps 750ml λαδάκι με αρκετό σκίσημο!!!
Άλλαξα τα λάδια μου κανονικά στα 15,000χλμ και αν μου ζητήσει στα 25,000χλμ πριν το service των 30,000χλμ 1 λίτρο δεν θα εκπλαγώ αφου ο κινητήρας δουλεύει κανονικά!!!! (έχω κάβα 1 λίτρο long life στο πορτμπαγκαζ)
Αν το service ήταν στα 7,500χλμ και όχι στα 15,000χλμ θα έλεγα δεν καίει σταγόνα!!!!
Σε 1.8Τ που έκανε αλλαγή λαδιών στα 7,500χλμ με 160,000χλμ όταν πουλήθηκε δεν χρειάστηκε συμπλήρωμα λαδιών ποτέ και ενάντια στις κασάνδρες δούλευε και η τουρμπίνα κανονικότατα!!!Τελος και η 55 AMG και ή 997 4S θέλουν το λαδάκι τους
-
Για να φρεσκάρω το θέμα ...........
την κάβα 1 λίτρου long life που είχα την χρησιμοποήσα απόψε καθώς άναψε το λαμπάκι, αλλά τα χιλιόμετρα είναι 21,500 και επειδή στα 15,000χλμ στην αντιπροσωπεία έβαλαν τα λάδια μπροστά στα μάτια μου, συνεπαγεται ότι σε 6,500χλμ όντως κάψαμε 1,000ml.
'Αντε τώρα να βγάλεις άκρη...
'φυσιολογικό' οπως λέει το manual ή πρόβλημα? -
Δεν είναι υπερβολική η κατανάλωση. Απλώς παρακολούθησέ το. Εάν δεις ότι στα πρώτα 2-3000χλμ δεν καταναλώνει και στα υπόλοιπα 2-3000χλμ καταναλώνει 200-300μλ/1000χλμ (με αυξανόμενο ρυθμό) ή μέχρι τα 5000χλμ όλα φυσιολογικά και ξαφνικά στα επόμενα 1000χλμ καταναλώνεται 1 λίτρο σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσεις και ένα άλλο λιπαντικό, πιο ποιοτικό-ανθεκτικό στις υψ.θερμοκρασίες, στην συμπίεση ή και στο πλούσιο μίγμα.
Ποιό λιπαντικό χρησιμοποιείς; Μάρκα και τύπος.
Στα 15000χλμ είχες αλλάξει και το φίλτρο λαδιού; Αν λες ότι το αλλαξες το ξέρεις σίγουρα ή το υποθέτεις επειδη το πλήρωσες; Το λέω για όλους: Το κόλπο με την δήθεν αλλαγή φίλτρου είναι συνηθισμένο γιατί όταν μετά την αλλαγή τσεκάρεις το λάδι και το δεις ξανθό αισθάνεσαι ασφαλής και φεύγεις όντας σίγουρος ότι όλα έγιναν καλώς. Όταν μετά από 5-6000 χιλιάδες χιλιόμετρα δούμε το λιπαντικό πολύ μαύρο ή καταναλώνεται γρήγορα ή ο κινητήρας ακούγεται ασυνήθιστα τραχύς, τότε μας φταίει το ποιοτικό λιπαντικό που επιλέξαμε και δεν πηγαίνει ποτέ ο νους μας στο παλιό φίλτρο που μόλυνε το λάδι και τον κινητήρα από άκρη σε άκρη. Τα συνηθισμένα -χάρτινα- φίλτρα λαδιού δύσκολα βγάζουν πάνω από 10-15000χλμ ή 6 μήνες. Εννοείται ότι πολύ πριν φρακάρει έχει σταματήσει και να φιλτράρει σωστά. Από φρακαρισμένο φίλτρο έχουν καταστραφεί πολλοί κινητήρες αλλά δεν το ψάχνουν οι μηχανικοί (είναι όπως αυτοί που προκαλούν τροχαία υπό την επήρεια ναρκωτικών αλλά δεν το ψάχνουν και μετά φταίει η υπερβ.ταχύτητα).Πρέπει να τα σκεφτόμαστε κι αυτά πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε κινητήρες ή λιπαντικά.
-
Το service έγινε όλο παρουσία μου με τον μηχανικό να με έχει βάλει κάτω από το αυτοκίνητο και να μου δείχνει και να μου εξηγεί διάφορα πραγματάκια. Όντως αλλαξε φίλτρο και έβαλε τα
Audi Long Life που προβλέπει ο κατασκευαστής σε 5-30Προς το παρόν θα το παρακολουθήσω στα σίγουρα, αλλά έτσι όπως γίνεται πρέπει όλοι να κουβαλάμε 1 λίτρο λάδι κάβα για το οποίο πρέπει να περάσω από την αντιπροσωπεία να το αγοράσω.
Τέλος απορώ γιατί πανε το service σε διαστήματα των 15,000χλμ ενώ η κατανάλωση λαδιού άλλα υποδυκνύει προς 7,500χλμ νομίζω.
΄Με αυτα και με αυτά επιβαρύνεσαι με έξτρα 30Ε ανάμεσα σε κάθε service επιπλέον συν του ότι μ -
Τότε τα συγκεκριμένα λιπαντικά, για το αυτοκίνητό σου, με τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησής σου, άλλαζέ τα ανά 7500χλμ (ή 4-6 μήνες, εσύ θα κρίνεις). Παράλληλα σκέψου την επιλογή να δοκιμάσεις κάποιο ποιοτικότερο 5W30 από το φασόν της αντιπροσωπείας.
Group VAG FSI. Καίει λάδια;