-
LFA
κι ας κανει και 500 χιλιαρικα λεμε τωρα ...Αν δινεις 250 για ενα αυτοκινητο, δεν θα δωσεις 350 για ενα αλλο ; Σοβαροι να ειμαστε ...
Αλλωστε εχουν γραφτει πολλες φορες οι λογοι για τους οποιους κοστιζει τοσο, οπως ας πουμε εδω και εδω*Take the carbon fiber, for instance. To make the LFA's, Toyota created one of only two circular looms in the entire world, then used it to simultaneously weave one tube of carbon inside another. They built this system just to make the A-pillars on the car.
Αντιλαμβανεστε το κοστος φανταζομαι ... μονο για τις μπροστα κολωνες ...
Χαιρομαι που εθαψε την Χ6 και γουσταρω που δεν ειναι δηθεν. Ξερουν πως ξερουμε οτι ολο
το σκηνικο ειναι στημενο, τρωνε επιτηδες τουμπες on camera και μπερδευουν (και καλα) την χρονια,
για να φανει οτι το επεισοδιο δεν εναι live.Ποιος αλλος στον πλατητη θα το εκανε αυτο ;
Top Gear for Life !
-
Καλα....
Αυτο με την χρονια που μπερδευαν ολη την ωρα..... Τι γαματο;;;
Πεθανα!!Εμενα...
Που μου αρεσει το Χ6....
Οχι γι αυτα που κανει ή δεν κανει, αλλα εμφανησιακα...
Που πρεπει να με κλεισουν;;;
Πειτε μου, να παω μονος μου... -
Και εμενα μου αρεσει...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
LFA
κι ας κανει και 500 χιλιαρικα λεμε τωρα ...Αν δινεις 250 για ενα αυτοκινητο, δεν θα δωσεις 350 για ενα αλλο ; Σοβαροι να ειμαστε ...
Αλλωστε εχουν γραφτει πολλες φορες οι λογοι για τους οποιους κοστιζει τοσο, οπως ας πουμε εδω και εδω*Take the carbon fiber, for instance. To make the LFA's, Toyota created one of only two circular looms in the entire world, then used it to simultaneously weave one tube of carbon inside another. They built this system just to make the A-pillars on the car.
Αντιλαμβανεστε το κοστος φανταζομαι ... μονο για τις μπροστα κολωνες ...
πραγματικα ομως ειναι ανουσιο αυτοκινητο, αφου ειναι ακριβο ακομα και για τους πλουσιους
καλυτερα ενα πιο ρεαλιστικο αυτοκινητο οπως το gtr ή το R8 οταν δεν σε λενε ferrari, παρα ασκησεις επι χαρτου οπως η lexus και η 8c ( η οποια τουλαχιστον βγηκε σε λιγα κομματια, οχι οτι θα πουλαγε σε περισσοτερα )
-
Απο μια εταιρεια που δεν βαδιζει στα μονοπατια των supercars, η δημιουργια ενος τετοιο αυτοκινητου
δεν αποτελει τιποτα περισσοτερο απο επιδειξη δυναμης.Τι θελει να μας πει δηλαδη η Toyota-Lexus ? Πως θελησε να βγαλει ενα supercar και μετα απο 9 χρονια
και 9.000.000.000$ τα καταφερε με επιτυχια. Οκ σεβαστο, αλλωστε θα μπορουσε να κανει κατι αντιστοιχο
η ΚΙΑ ας πουμε ; Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, πιστευω πως κανενας κατασκευαστης που δεν παρηγαγε
μεχρι σημερα τετοιου ειδους αυτοκινητα, θα ηταν σε θεση να φερει τοσο ικανοποιητικα αποτελεσματα.Απο εκει και περα οι κοστολογησεις και οι γραμες παραγωγης βγαινουν και στο ποδι που λεει ο λογος,
ισως σε μια απελπιδα προσπαθεια να προσεγγισουν 'ψωνισμενο' τζαπανοφιλο κοινο, επεδιωξαν την
υπερκοστολογηση με τον ιδιο τροπο που κοστολογειται το Blue Label, με μονη διαφορα οτι αυτοι δεν
θα βγαλουν φραγκο.Μηπως σας θυμιζει μια παρομοια ιστορια, με κατασκευαστη που προσφατα επεστρεψε στην παραγωγη
supercars με 1.000.000$ για 1.000.000Hp ?Kερδος μπορει να μην υπαρξει, αλλα μπορει με αυτην την κινηση να εγκριθηκε μολις η εγγραφη τους
στο Supercar Club και κατι τετοιο δεν μπορεις να το εξαγορασεις.Anyway, ποτε δεν ξερεις ... lets wait and see
ΥΓ: Δεν υπαρχει τιποτα σε αυτον τον κοσμο, που να ειναι υπερβολικα ακριβο για τους πλουσιους.
Παντα υπαρχει αγοραστικο κοινο και θα ημασταν τουλαχιστον αφελης αν θεωρουσαμε 'ανουσια'
τα προιοντα εταιρειων-κολοσσων οπως της Toyota. -
Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, πιστευω πως κανενας κατασκευαστης που δεν παρηγαγε
μεχρι σημερα τετοιου ειδους αυτοκινητα, θα ηταν σε θεση να φερει τοσο ικανοποιητικα αποτελεσματα.Διαφωνώ.Τα παραδείγματα κάμποσα για να αναιρούν το απόλυτο του επιχείρήματος. Έχουμε και λέμε :
Ford GT40, 40 years ago καθαρή επίδειξη δύναμης εντός και εκτός τεραίν
Chrysler Viper (The fleet and rental car sales company )
Honda NSX, καθαρή επίδειξη δύναμης εντός και εκτός τεραίν σε εποχή παντοδυναμίας
Dodge Viper ACR, (O κλώνος)
Ford GT, τώρα
Koenigsegg CCX/CCR, (ποιοί είναι τούτοι και από που ήρθαν?)
Pagani Zonda and alike, το αυτό
Bugatti Veyron, με τεχνολογία και όβολα κατευθείαν από το Λαικό αυτοκίνητο -
Πολύ μετριοπαθές το τεστ της Insignia. Νόμιζα ότι θα συνδίαζε την θείτσα με το sign recognition.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πραγματικα ομως ειναι ανουσιο αυτοκινητο, αφου ειναι ακριβο ακομα και για τους πλουσιους
για πες μας και ένα ουσιαστικό supercar
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Διαφωνώ.Τα παραδείγματα κάμποσα για να αναιρούν το απόλυτο του επιχείρήματος. Έχουμε και λέμε :
Ford GT40, 40 years ago καθαρή επίδειξη δύναμης εντός και εκτός τεραίν
Chrysler Viper (The fleet and rental car sales company )
Honda NSX, καθαρή επίδειξη δύναμης εντός και εκτός τεραίν σε εποχή παντοδυναμίας
Dodge Viper ACR, (O κλώνος)
Ford GT, τώρα
Koenigsegg CCX/CCR, (ποιοί είναι τούτοι και από που ήρθαν?)
Pagani Zonda and alike, το αυτό
Bugatti Veyron, με τεχνολογία και όβολα κατευθείαν από το Λαικό αυτοκίνητοΜαλλον δεν με καταλαβες
Με το δικο σου σκεπτικο, υπαρχουν κι αλλα παρα πολλα που θα μπορουσαμε να αναφερουμε,
αλλα δεν το πηγαινα προς τα εκει εγω.Μιλησα για το σημερα, με οτι κι αν συνεπαγεται αυτο καθως επισης και για κατασκευαστες που δεν
ειχαν ασχοληθει ποτε ξανα με κατι παρομοιο. Η Ford οπως ειπες και μονος σου ειχε την τεχνογνωσια
και το know how εδω και 40 χρονια για να κανει κατι τετοιο. Το Viper εχει ξεπερασει τα 10 χρονια
ζωης και επετρεψε μου να αμφιβαλω αν και δεν το εχω οδηγησει προφανως, το κατα ποσο ειναι
'ικανοποιητικο αποτελεσμα' ενα ομορφο καλουπι με εναν V8 μεσα του ; Για το Zonda τι να πουμε ;
Ειναι ενα απ'τα αγαπημενα μου, αλλα και αυτο εχει δανεικο μοτερ αλλα και δανεικους μηχανικους
με δανεικη-ισως και κλεμμενη τεχνογνωσια. Η Bugatti αν προσεξες το post μου, ειναι το αυτοκινητο
με το οποιο παρομοιαζω το LFA λογω τεραστιου κοστους παραγωγης αλλα δεν παυει και αυτη να ειχε
ξανακατασκευασει παλαιοτερα supercars καθως επισης και η δικη της 'ψυχη' ειναι δανεισμενη απο την VW.
To NSX-R ισως να ειναι το πιο πετυχημενο παραδειγμα, βεβαια και αυτο μας παει μερικα χρονια πισω
καθως επισης με 280 αλογα ηταν αναγκασμενοι να το κανουν ενα light weight track day car ωστε να
μπορει να ειναι ανταγωνιστικο, αντι για ενα supercar με τα ολα του ...Τελος παντων επειδη εχουμε ξεφυγει και ειμαστε , ναι υπαρχουν εταιρειες οπως η
Koenigsegg, οπως η Saleen, η Ascari, η Spyker κτλ κτλ αλλα ολες εφτιαξαν αυτοκινητα με δανεικη
τεχνογνωσια, δανεικους μηχανικους και δανεικα μοτερ. Νομιζω πως καταλαβαινεις τι θελω να πω.Καλα κανεις και διαφωνεις με το απολυτο του επιχειρηματος, αλλωστε ποτε δεν πρεπει να ειμαστε
απολυτοι αλλα ετσι μου βγηκε εκεινη την ωρα και το εγραψα. Κοτζαμ post εκανα μωρε κι εγω, εκει
βρηκες μονο να σταθεις ; -
Δανεικά μοτέρ ναι, μηχανικούς και τεχνογνωσία όχι.
Α και το Viper φοραει φορτηγίσιο V10 -
Μιλησα για το σημερα, με οτι κι αν συνεπαγεται αυτο καθως επισης και για κατασκευαστες που δεν
ειχαν ασχοληθει ποτε ξανα με κατι παρομοιοΒασικά οι κατασκευαστές που προανέφερα διαφέρουν από τους καθιερωμένους στο χώρο, οι οποίοι έχουν διαρκή παρουσία στο αντικείμενο , ενδεχομένως έχουν ταυτόχρονα και αγωνιστική παρουσία και φυσικά το πιστό τους αγοραστικό τους κοινό.
Και διαφέρουν διότι μια στις τόσες παρουσιάζουν κάποιο κόνσεπτ, το οποίο συνήθως δεν έχει άμεση συνέχεια, και ο λόγος είναι να κάνουν επίδειξη ισχύος, να αναβάσουν το γόητρό τους στρέφοντας προσωρινά έστω τα φώτα της δημοσιότητας απάνω τους, και να βγάλουν και κανα δίφραγκο το οποίο συγκρινόμενο με αυτά που βγάζουν από τα υπόλοιπα είναι αστείο.
Θα χαρακτήριζα τα δημιουργήματά τους κομήτες επειδή δεν έχουν διαρκή παρουσία αλλά κάποιο χρόνο επανεμφάνισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην εποχή τους δεν είναι καλά, κάθε άλλο, οι εταιρείες αυτές δεν αστειεύονται, ούτε φείδονται εξόδων για το προιόν τους.Φυσικά οι Παγκάνι και Κένισεγκ διαφέρουν επιπλέον διότι δεν έχουν άλλο αντικείμενο και από αυτό περιμένουν να ζήσουν, και φυσικά και στο ότι δανείζονται τεχνογνωσία σε μεγάλο βαθμό για να ολοκληρώσουν την σύνθεσή τους.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
για πες μας και ένα ουσιαστικό supercar
αυτο ειναι παρα πολυ σχετικο..
(εκτος και αν θεωρεις ολα τα υπεραυτοκινητα ανουσια)πιστευω οτι η καθε εταιρεια πρεπει να τιμολογει μεχρι εκει που την παιρνει, αν η ferrari εβγαζε ενα τετοιο αυτοκινητο και το τιμολογουσε αναλογα , θα μας φαινοταν λογικο, οταν ομως εισαι η lexus, η audi ,η bmw, η nissan πρεπει να ξερεις μεχρι που μπορεις να φτασεις
και πολυ απλα πιστευω οτι η lexus ξεπερασε τα ορια
το να εχει φουλ ανθρακονηματινο αυτοκινητο ειναι επειδηξη δυναμης, ομως με το κοστος που συνεπαγεται κατι τετοιο ξεπερνας τα ορια και βγαινεις πολυ εξω απο τα νερα σου
εμπορικα το αυτοκινητο θα ειναι αποτυχια (δεν ξερω καν αν θα εχουν κερδος απο κατι τετοιο, οπως δεν εχουν και στη veyron), το μονο που μου φαινεται λογικο ειναι να σκοπευουν να το παραγουν σε λιγα κομματια μονο και μονο για να ανεβασουν το image της εταιρειας, διαφορετικα δεν το λες αυτοκινητο που βγηκε για να σαρωσει την αγορα
και πες με εγκαθετο, προτιμω πιο ρεαλιστικες προσεγγισεις τυπου R8 , που λογω της τιμης του θα σε βαλει σε σκεψη κοντρα στον ακριβοτερο και πιο 'γαλαζοαιματο' ανταγωνισμο, ή ακομα καλυτερα ενα gtr, παρα να φτιαχνονται τετοια υπερβολικα κατασκευασματα που δεν αφορουν ουτε και τους λιγοστους που θα μπορουσαν να το αγορασουν
και στο κατω κατω αν μιλαμε για μια υπερβολικη veyron , εκει πες οτι ειχαν καποιο στοχο (να ειναι οι πρωτοι που θα ξεπερασουν τα 400 χλμ σε αυτοκινητο παραγωγης) , η λεξους για ποιο λογο πουλαει τοσο ακριβα το αυτοκινητο της?
μηπως επειδη δε μπορουσε να τα καταφερει αλλιως (βλεπε gtr) και κατεφυγε στα εξωτικα υλικα για μειωση βαρους?? -
ναι τα 'supercars' με τιμές άνω των 80-100Κ (και πολλά λέω) είναι ανούσια ως κάτι άλλο απο τεχνική άσκηση (η nissan μάλιστα έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη πληρώνουν οι supercaristi)
στην πλειοψηφία τους μάλιστα είναι επίδειξη των ιδιοκτητών στην πλέμπα τριγύρω τους και τίποτα αλλο
πέρα απο αυτό έχω σχεδόν πειστεί απο αυτά που διαβάζω για το LF-A οτι την toyota/lexus δεν την πολυνοιάζει για το εμπορικό αποτέλεσμα μια και δεν στηρίζει τις πωλήσεις της σε halo cars
αμα έρθει και η εμπορική επιτυχία και το ιμαντζζζ τοσο καλύτερα αλλα και να μην έρθει κλαιν (τα ποσά είναι αστεία για την toyota)
αυτό που ήθελε το πέτυχε κατασκευάζοντας ένα εξωτικό (στα υλικά) αυτοκίνητο χωρίς να στηριχθεί σε εξωτερικούς προμηθευτές και κρατώντας την τεχνογνωσία για τον εαυτό της
η τεχνογνωσία θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά μοντέλα και όντας κάτι που δεν πρέπει να αγοραστεί απο άλλους θα σημαίνει περισσότερα κέρδη λογικά και επίτευξη του στοχου της
-
οκ αν το παμε ετσι εχουν δικιο, απλα θεωρησα πιο λογικο να βγαλουν ενα αντιστοιχο gtr και οχι μονο να ακουστουν , αλλα και να πουλησουν
αυτο που δε γνωριζω ειναι το κατα ποσο θα μπορουσαν..
-
Το να ακουστείς ορισμένες φορές είναι καλύτερο απο το να κερδίσεις .
Επίδειξη δύναμης , δυνατοτήτων και αποτελέσματος μοιάζει να είναι . Και επιτυχημένη μάλιστα .Ας μην κολλάμε , ας απολαύσουμε .
Άλλωστε αυτό μπορεί να σημαίνει καλύτερη σειρά IS μεθαύριο .
-
Η Toyota δεν τα έκανε όλα αυτά απλά ως άσκηση τεχνολογίας. Η τεχνογνωσία που απέκτησε σύντομα θα περάσει και σε άλλα οχήματα αλλά κυρίως θα την μετατρέψει σε βασικό παίχτη στην παραγωγή μηχανών για την ύφανση σύνθετων υλικών.
-
Άραγε το GT-R να απέφερε περισσότερη τεχνογνωσία εφαρμόσιμη σε αυτοκίνητα δρόμου για τη Nissan ή η LF-A για την Toyota;
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Άραγε το GT-R να απέφερε περισσότερη τεχνογνωσία εφαρμόσιμη σε αυτοκίνητα δρόμου για τη Nissan ή η LF-A για την Toyota;μα το gtr είναι αυτοκίνητο δρόμου. Δεν είναι κάτι σπέσιαλ. Ανέκαθεν έβγαζε η Νισσαν τέτοια οχήματα βλέπε skyline.
-
Το LF-A τι είναι off road ή track car? Δρόμου είναι και αυτό σαν το ΓΤ-Ρ, το κοστολόγιο δεν παίζει ρόλο.
-
Δεν είπα διαφορετικά. Ή απορια μου είναι άν η Nissan αποκομισε περισσότερη τεχνογνωσία δημιουργώντας και εξελίσσοντας το GT-R (ένα αυτοκίνητο δρόμου) εφαρμόσιμη σε πιο καθημερινά αυτοκίνητα δρόμου (tiiida, micra, qasqai (ή όπως γράφεται), 370Ζ κτλ) απο ότι αποκόμισε η Toyota απο την LF-A για τα δικά της καθημερινα αυτοκίνητα απο τα οποία έχει το πλήθος των εισόδων της
Top Gear - Fifth Gear - Best Motoring Discussion