-
Στο λεω απλως για μην βαλεις στο προγραμμα πχ οτι θα παντρευτω τοτε ή θα μετακομισω τοτε γιατι αλλαζει ο τοπος εργασιας,και περιμενεις οτι ολα θα πανε ρολόι.
Εγω αγορασα σπιτι σχεδον ετοιμο στα τελη Σεπτεμβρη,και μεχρι σημερα δεν εχω τελειωσει
Ενας φιλος μου που εβαλε το συνταξιούχο πατερα του να τρεχει (που ηταν τεχνιτης και ηξερε κοσμο) ανακαίνισε σπιτι 20ετιας μεσα σε 2-3 μήνες -
Because he knows people who know people
Aλλά και πάλι κάπου θα κόλλησε έτσι για το καλό
Το ου μπλέξεις με μάστορα το ξέρετε έτσι? -
Κανονικά για να βγάλεις οικοδομική άδεια χρειάζεται ένα τέτοιο διάγραμμα (υπάρχει και αμοιβή ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ) αλλά πλέον ατόνησε και δεν το ζητάνε - κυκλοφορούσε ένα στάνταρ σε φωτοτυπίες.
-
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πολλές εργασίες μπορούν να γίνουν παράλληλα και να εξοικονομήσουμε χρόνο. πχ σοβάδες, ηλεκτρικά και υδραυλικά.
Πάντως όσο και να φωνάζεις ή να τους κυνηγάς αν μπλέξεις με κακούς επαγγελματίες την έκανες και δεν έχεις και πολλές δυνατότητες διαφυγής. -
...Ισχυει οτι πλεον για καθε νεα αδεια για πολυκατοικια ή νεο σπιτι θα πρεπει α υπαρχει υποχρεωτικα και ολοκληρωμενο συστημα υγραεριου για τα διαμερισματα?????
-
Νομιζω πρεπει να υπαρχει μελετη για αυτο και οχι η εγκατασταση...
Σιγα μην πληρωνει ο καθενας κατι που μπορει να μην βαλει ποτε...
Σε τελευταιες οικοδομες που ασχολουμαι παντως αεριο το πολυ στον καυστηρα....
-
Πρεπει να υπαρχει μελέτη φυσικού αερίου,για υγραέριο δεν εχω ακουσει.
Αν ειναι βιομηχανια και γενικοτερα επαγγελματικος χωρος,πρεπει να υπαρχει κανονικη προεγκατασταση. -
Και στην τελική γιατί να μην υπάρχει ειδικά εφόσον στην περιοχή υπάρχει κάλυψη από την ΔΕΠΑ το αέριο και πιο φτηνό είναι και πιο πρακτικό από το πετρέλαιο, ακόμα και μέσα στην κουζίνα είναι πιο πρακτικό, γρήγορο και οικονομικό από το ηλεκτρικό τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία μου από το εξωτερικό.
-
Η μελέτη καυσίμου αερίου είναι υποχρεωτική εκτός αν το κτίριο βρίσκεται σε περιοχή που δεν προβλέπεται να περάσει αγωγός αερίου (π.χ. Περαία, Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης).
Η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική (καπνοδόχοι, εξαερισμοί) αν και προβλέπεται επανέλεγχος από την εταιρεία διανομής αερίου πριν τη σύνδεση. Να υπάρχουν τουλάχιστον οι εξωτερικές εγκαταστάσεις γιατί μπορεί να χρειαστεί να περάσουν από κοινόχρηστους τοίχους και να υπάρχει μετά πρόβλημα.
Το ΦΑ είναι τώρα περίπου 30% φθηνότερο από το πετρέλαιο αλλά από το 2007 θα ελευθερωθεί σταδιακά η τιμή του και στην Αμερική τώρα είναι λίγο ακριβότερο από το πετρέλαιο (πληρώνεις το πλεονέκτημα της ευκολίας και είναι πιο καθαρό χωρίς δεξαμενή). Εδώ αρχικά υπήρχε διαφορετική ακριβότερη τιμολόγηση για αέριο που θα χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα (και θερμοσίφωνο) αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε αυτή η τιμολόγηση, μόνο το φθηνότερο της θέρμανσης.
Αν κάποιος βάλει θερμοσίφωνο ΦΑ, καλύτερα να το τοποθετήσει στο σαλόνι παρά στο μπάνιο, εκτός αν είναι μεγάλο μπάνιο και έχει απαραίτητα τα ανοίγματα εξαερισμού (άνω και κάτω στη πόρτα) και καπνοδόχο - στα πατάρια είναι βόμβες, ξεχάστε τα.
Τα πάσα στις σωληνώσεις πρέπει να είναι για αέριο αλλιώς θα έχουν πάντα μικροδιαρροές. Το αέριο είναι ελαφρύτερο του αέρα και με ένα ανοικτό φεγγίτη δεν υπάρχει πρόβλημα, στα λεβητοστάσια χειμώνα-καλοκαίρι ανοικτός ο εξαερισμός.
Προσοχή στα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα μπορεί κάποιος να αγοράσει μια φτηνή βάνα διακοπής για νερό και να τη βάλει στην εγκατάσταση του αερίου. Σε λίγο καιρό όμως το αέριο θα χαλάσει το στεγανωτικό λαστιχάκι και θα έχει διαρροές. Μόνο εξαρτήματα για αέριο αν και ταιριάζουν μια χαρά τα φθηνότερα της ύδρευσης.
Το αέριο είναι ελαφρύτερο του αέρα.
-
Κουφώματα: Αλουμίνιο, Συνθετικά (Πλαστικά) ή ξυλινα και γιατί ;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Κουφώματα: Αλουμίνιο, Συνθετικά (Πλαστικά) ή ξυλινα και γιατί ;Συνθετικά (PVC)...
Καλύτερη εφαρμογή, καλύτερες προδιαγραφές, οι καλές μάρκες έχουν χρώματα και υφές που πλησιάζουν πολύ το φυσικό ξύλο, δεν επηρεάζονται από καιρούς και είναι για μία ζωή!
Χωρίς συζήτηση συνθετικό!!!
-
Από τιμες που βρίσκονται σε σχέση με το αλουμίνιο ;
Δηλαδή τα αλουμινια περίπου είναι 800-900 ευρώ ανα μπαλκονόπορτα ενώ τα ξυλινα 1200-1500... τιμές κομπλέ με σίτες και ρολα
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Από τιμες που βρίσκονται σε σχέση με το αλουμίνιο ;Δηλαδή τα αλουμινια περίπου είναι 800-900 ευρώ ανα μπαλκονόπορτα ενώ τα ξυλινα 1200-1500... τιμές κομπλέ με σίτες και ρολα
Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο φίλε μου... Αλλά νομίζω ότι αν μιλάμε για την ίδια εταιρία (μία απ' τις σοβαρές του χώρου ας πούμε), το συνθετικό είναι οικονομικότερο απ' το αντίστοιχο προφίλ αλουμινίου... Αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου. Πάντως, τα πληρώνεις ΜΙΑ φορά, όσο και αν κάνουν!
-
για ξύλινα μην το σκέφτεσαι καθόλου
πολύ μπελάς και σε 10 χρόνια θα σου έχει πάει άλλο 50% η συντήρηση -
τα αλουμινια περίπου είναι 800-900 ευρώ ανα μπαλκονόπορτα ενώ τα ξυλινα 1200-1500... τιμές κομπλέ με σίτες και ρολα
Μισό εκατομμύριο δραχμές (κάποτε) για 1 ξύλινο κούφωμα για μπαλκονόπορτα....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
τα αλουμινια περίπου είναι 800-900 ευρώ ανα μπαλκονόπορτα ενώ τα ξυλινα 1200-1500... τιμές κομπλέ με σίτες και ρολα
Μισό εκατομμύριο δραχμές (κάποτε) για 1 ξύλινο κούφωμα για μπαλκονόπορτα....
...και την ίδια εποχή αγόραζες ολόκληρο το διαμέρισμα στο 1/3ο της σημερινής τιμής...
-
Καλό μήνα. Εσωτερικά χωρίσματα σοφίτας με τούβλα, ή γυψοσανίδες? Ποιά τα συν και πλην της κάθε επιλογής?
Ευχαριστώ.
Jacob -
Το ξύλο, αποκλείεται; Όμορφο, εύκολο, γρήγορο και (σχετικά) οικονομικό...
-
Υπάρχουν τα μπλοκ-κάτι που είναι ελαφριά, δεν θέλουν σοβά και είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τις γυψοσανίδες. Πιο λεπτά από τούβλα (άρα περισσότερος χώρος διαθέσιμος), πιο όμορφα, βάφονται εύκολα σαν τοίχος, δεν βαραίνουν πολύ (σημαντικό αν επιβαρύνεις την οροφή σε σημείο που δεν έχει κολώνα).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχουν τα μπλοκ-κάτι που είναι ελαφριά, δεν θέλουν σοβά και είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τις γυψοσανίδες. Πιο λεπτά από τούβλα (άρα περισσότερος χώρος διαθέσιμος), πιο όμορφα, βάφονται εύκολα σαν τοίχος, δεν βαραίνουν πολύ (σημαντικό αν επιβαρύνεις την οροφή σε σημείο που δεν έχει κολώνα).Αλφαμπλόκ εννοείς; YTONG κτλ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ