-
Νομίζω ναι , αν ήταν φτηνότερα θα αγόραζες το πρώτο πολύ φτηνά και το το δεύτερο και αυτό φτηνά με μικρότερο κόστος ανακαίνισης κτλ αλλά τα έξοδα σου ειδικά στο δεύτερο σκέλος με παιδιά φοιτητές θα παραμείνει ένα μεγάλο αγκάθι , αλήθεια κάνα 1000ε το μήνα δεν πηγαίνει σε κάθε φοιτητή ? ανάλογα βέβαια και την οικονομική επιφάνεια του καθένα !
-
Ναι 1000 ευρώ χοντρικά.
Πες αλλα 600-700 το δάνειο ή και παραπάνω αν ανέβουν μια άλλο οι τιμες
Πες 300 ευρώ τα φροντιστήρια στο μικρότερο αν πάει σε ωδεία κτλ αλλά 200-300 και το χαρτζιλίκι κάνα 100 αρι το μήνα.
Πες αλλα 1000 ευρώ πάγια σπιτιού τον χειμώνα
Πες αλλα 300-400 καύσιμο ανάλογα τα χιλιόμετρα.
Είσαι στα 3500 με 3800 χαλαρά.
Εάν ένας από τους δύο μείνει χωρίς εργασία για Χ,ψ λόγους γονατίζει η οικογένεια -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ναι 1000 ευρώ χοντρικά.
Πες αλλα 600-700 το δάνειο ή και παραπάνω αν ανέβουν μια άλλο οι τιμες
Πες 300 ευρώ τα φροντιστήρια στο μικρότερο αν πάει σε ωδεία κτλ αλλά 200-300 και το χαρτζιλίκι κάνα 100 αρι το μήνα.
Πες αλλα 1000 ευρώ πάγια σπιτιού τον χειμώνα
Πες αλλα 300-400 καύσιμο ανάλογα τα χιλιόμετρα.
Είσαι στα 3500 με 3800 χαλαρά.
Εάν ένας από τους δύο μείνει χωρίς εργασία για Χ,ψ λόγους γονατίζει η οικογένειαΆσε τα Ωδεία και πιάσε τα Αι...α
Τα 1000ε πάγια τα βρίσκω υπερβολικά ....μαζέψου παιδί φοιτητή έχεις , κάντα 500ε
και τα καύσιμα πάλι πολλά , είπαμε θα πάρεις ηλεΧτρικό και η σύζυγος το swift που δεν καίει τίποτα.
οπότε με 2500κ είσαι καλά , σκέψου ότι είναι πολλοί που τα καταφέρνουν με πολύ λιγότερα ! -
Λαπ 120 καθαρά , είναι 135 μικτά.
Δηλαδή 250000 για μία φτηνή περιοχή.
Καταλαβαίνω ότι αν δεν μπορέσεις να αγοράσεις αμάξι Ε κλάσε , κυκλοφορείς με τα πόδια... -
Χέχε τωρα κατάλαβες γιατί όταν μιλώ για αυτοκίνητα έχω στον ορίζοντα 15-17 έτη διότι θα παίξουν και το ρόλο του δεύτερου χαμαλι.
Όχι τόσα είναι στους φοιτητές.
Αν όχι 1000 τότε 800 με δυσκολίες. Για αυτό πολλά παιδιά δουλεύουν ως φοιτητές. Έχουν ενοίκια στη μέση από σπίτια των 600 ευρώ. Δηλαδή 300 στην μέση και μετά προσθέσε ρεύμα,θέρμανση ίντερνετ, κοινοχροιστα φτάνει τα 500 600 το άτομο βάλε σε αυτά φαγητό, έξοδοι ,καφέδες, ρούχα, ταξιδακια με συμφοιτητές φτάνεις τα 800-1000 ευρώ.Βάλε τα έξοδα του δεύτερου παιδιού.
Βάλε το δάνειο. Βάλε τα δικά σου έξοδα. Βάλε τα έξοδα του σπιτιού σου.
Μόνο υψηλομισθοι μπορούν να αγοράσουν, όσοι βγάζουν μαύρα, και όσοι έχουν σταθερό εισόδημα δημ υπαλλήλων για 35 έτη. -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Λαπ 120 καθαρά , είναι 135 μικτά.
Δηλαδή 250000 για μία φτηνή περιοχή.
Καταλαβαίνω ότι αν δεν μπορέσεις να αγοράσεις αμάξι Ε κλάσε , κυκλοφορείς με τα πόδια...Εμ αυτό λέμε. 250.000 αλλά είτε οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν είτε τα σπίτια να πέσουν. Είτε και τα δύο μαζί.
Είμαστε οι τελευταίοι στη Ευρώπη στην αποταμίευση, κάτι λάθος γίνεται.
-
Yem και δάνειο σπίτου ,κα πάγια έξοδα διαβιωσης και δύο παιδιά ή έστω ένα σε εποχές φοιτητών κτλ δεν τα καταφέρνουν με κάτω από 2500-2200ευρω
Για αυτό το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα πιάνει ταβάνι και τα κόκκινα δάνεια επίσης. Επειδή ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μπορούν αλλά στην πράξη ΔΕΝ μπορούν.
-
Λαπ να σε ενημερώσω ότι σήμερα τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται , εκτός των ακριβών περιοχών είναι κάτω από το κόστος αντικατάστασης.
Αρα μην περιμένεις να φτηνύνουν.
-
4.3 σταθερο η τοπικη τραπεζα τελικα 100.000 σε 20 χρονια
στο γραφειο τραβανε τα μαλλια τους μου λενε οχι, τι πηγες και εκανες κτλ
3.5 με 3.6 εδινε η πειραιως. βασικα δεν εδινε.
επειτα κατι μου ειπε επειδη ειναι τοπικη τραπεζα, δεν ειναι συνδεδεμενη με το euribor κατι τετοια
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
επειτα κατι μου ειπε επειδη ειναι τοπικη τραπεζα, δεν ειναι συνδεδεμενη με το euribor κατι τετοια
Τα 100κ σε 20 χρόνια με 4.3 πόσο θα κοστίσουν?
Αν δεν στα έδινε η Πειραιώς τότε δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει λόγος να τραβάει κανένας τα μαλλιά του. -
σαν πατηρ φοιτητων να ξεκαθαρισω.
αθηνα το κοστος ειναι στα 400 το κεφαλι.
200 εξοδα κινησης και εξοδου και 200 μεσα μτφ, κινητα, ιντερνετ, η/υ, εξοπλισμος σχολης, ντυσιμο. και επιπλεον διατροφη ενηλικων. συντηρητικα και δυτικων προαστειων αυτο το νουμερο. υμεις ομιλειτε με υποθεσεις, εγω με πραγματικοτις.
σε επαρχια το κοστος ειναι στα επιπεδα που λεει ο λαπης. στα παραπανω βαλτε και ακριβοτερη διατροφη αφου δεν ειναι ενα ακομη πιατο στο οικογενειακο τραπεζι, βαλτε 3-4 κατοσταρικα ενοικιο (προσφατα νεα φοιτητρια του κολλητου μου η κορη στο ρεθυμνο σε σκατοπεριοχη επιασε με 350 και δεν υπηρχε χαμηλοτερα), σοβαρο κοστος μετακινησης απο και προς το πατρικο σπιτι.
μια οικογενεια λοιπον με 2 φοιτητες ταυτοχρονους και χωρις ανεσεις και πολυτελειες, με δανειο σπιτιου ή ενοικια, θελει ενα τριχιλιαρο για να πηγαινει και στη ταβερνα καθε 17η Κυριακη.
οι χειροτερες ομως χρονιες κοστολογιακα ειναι οι 3ες λυκειου. πικρα.
και υπαχρει ανοιχτο βλεπω το θεμα σπιτιου.
ξεκαθαρα εκει που ειναι οι τιμες, ακομη και στις φθηνοτερες περιοχες, ειναι σχεδον απιθανο καποιος να αποκτησει σπιτι χωρις βοηθεια απο το κοινο, βλεπε μαμα-μπαμπας. θες για ενα ασφαλες διαμερισμα, δηλαδη βασικα χτισμενο με τον γοκ του 2001 αν το λεω σωστα χαρηκριου, 100τμ, 250 χιλιαρικα μαζι με τα εξοδα νομικων, δανειων και επιπλοεξοπλισμου. ρε μαγκες δεν μαζευονται αυτα τα λεφτα με μισθους 1500 ακομη και αν τους παιρνει ο καθεις σε ενα ζευγαρι απο τη πρωτη μερα. οσο πικρα ζωουλα και να ζεις.
ερχονται εποχες, οπως οι τριτες λυκειου ή τα φοιτητιλικια που δεν μαζευονται τα γιουρα για το δανειο, πως να το κανουμε. εδω καποιες φορες ζοριζομαι εγω μα πραγματικα μεγαλο εισοδημα για εργατικη ταξη, εκει ανηκουμε κυριοι αστοι που τα βρηκατε στρωμενα...
αληθεια απο αυτους που εδω παραθετουν αποψις ακριβου-φθηνου ή αν φτανουν τα γιουρα με δανειο, ποσοι εχουν πραγματι ζοριστει να αγορασουν κεραμμυδι απο μονοι τους? ε? -
δες αν πραγματι αντεχεις το μηνιαιο εξοδο. προσπαθησε να δεις σε βαθος χρονου. και κανε σεναρια με το τι χειροτερο μπορει να συμβει. και απο υγεια. μονο οταν εκει νοιωσεις οκ, προχωρα. τωρα πειραιως κλπ, μικροδιαφορες και αν δεν σε εγκρινουν ουτε λογος να γινεται.
-
Σκέψου για να δυσκολεύεται ένας επιχειρηματίας, σκέψου το νέο παιδί ή ο 45-50αρης που είναι απλος υπάλληλος.
Σας τα λέω με κάθε τρόπο το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε ποιος αγόρασε τι, ούτε ποιες κωλοτουμπες έκανε.
Το πρόβλημα είναι ότι νεοι άνθρωποι με σπουδές που τις πλήρωσε το δημόσιο (ως έναν βαθμό) δεν έχουν προοπτική. Είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να αξιολογούν αυστηρά και να βλέπουν πολλές παραμέτρους και πολύ απλά δεν τους βγαίνουν τα κουκιά.
Άλλες οι εποχές του βλέπουμε και κάνουμε. Ο κόσμος δεν έχει πλέον τέτοια νοοτροπία. Μετά την κρίση όλοι αξιολογούν καλύτερα τα ανοίγματα τους. Και όταν το κάνουν πέφτουν σε τοίχο.Χθες μιλούσα με υπάλληλο καλής εταιρίας και μου είπε πως κάνει αποταμίευση 100 ευρώ το μήνα με συνετή διαβίωση. Δεν έχει αυτοκίνητο!!!!
Σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό. Έχει 2 μεταπτυχιακά και τα δύο ψηλοσχετικα με το αντικείμενο εργασίας.Είτε πρέπει να πέσουν οι τιμές, είτε να μπουν πολυεθνικές να χτίζουν σε γραμμή παραγωγής τα σπίτια ώστε να μειώσουν τα δυναμικά έξοδα λόγω όγκου εργασιών είτε να χτίσει το κράτος και να τα πουλάει στο κόστος.
Κάτι πρέπει να γίνει και στον τομέα της στέγασης και στον τομέα των μισθών.
-
49,000 οι τοκοι
χωρις πεναλτυ ομως προωρης αποπληρωμης
622 η δοση συν 10-20 περιπου η ασφαλεια το μηνα -
Άρα 640 το μήνα, αν έχετε δύο καλά εισοδήματα και εσύ έχεις σταθερή εργασία μέχρι τη σύνταξη και δεν υπάρχει κάποια άλλα εναλλακτική. Οκ έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα.
Το παν είναι το σταθερό εισόδημα.
-
49,000 οι τοκοι
622 η δοση συν 10-20 περιπου η ασφαλεια το μηνααντεχεις λοιπον τα 622? οσο για τα 10-20 ασε να εχω επιφυλαξη μεγαλη, μπορει τωρα που εισαι μικρος να ισχυει, αλλαζει δραματικα οσο γερνας.
εγω εχω 580. με την ασφαλεια μαζι. βασικα για την ακριβεια εχω 500. αλλα ξεκινησε απο 580. και βαζω παντα καθε μηνα 580. για να μαζευτει γρηγοροτερα το ποσο και να ξοφλησω και να μην εχω μεχρι τα 65 μου το καθε 30 μηνα χωσε. λογικα θα κερδισω ετσι 3+ χρονια
οταν λοιπον το εκλεισα ειχα εισοδηματα, οχι βεβαια σταθερα σαν ιδιωτικου τομεα, στα 3+k. το δικο μου γουορστ κέις ηταν να πανε στα μισα. καποια στιγμη λοιπον πηγανε. και παρακατω. και ειδα οτι το γουορστ κέις συνεβει πολυ ευκολα. και τρομαξα. για αυτο σου λεω να το σκεφτεις με κριση αγορας, με μειωση καποιου σταθερου σημερα εισοδηματος κλπ. -
Το πολυ πολυ να γινει πασοκικο και αγυριστο
και να τους το δωσουμε και να γυρισουμε στο ενοικιο η στο πατρικο
δημοσιος εγω 1200 και η συζυγος καταστημα, σχετικα καλα παει βεβαια εφαγε φαπα με αυξηση ενοικιου ρευματα πρωτες υλες και φυσικα κορονοιο -
Εξαρτάται μόνο τί θα υποθηκεύσεις για να πάρεις το δάνειο.
Αν δεν υποθηκεύεις κάτι σημαντικό παρά μόνο το ίδιο το δανειοδοτούμενο, και στο νοίκι να έμενες θα τα πλήρωνες σχεδόν αυτά τα χρήματα, κι όσο νωρίτερα εξοφλείς κεφάλαιο τόσο θα κερδίζεις.
Και για το μέλλον έχεις και το κέρδος της επένδυσης, εφόσον πάει καλά η αποπληρωμή. Βέβαια, αν υπάρχει λύση φθηνότερου ακινήτου, να την προτιμήσεις. -
49,000 οι τοκοι
622 η δοση συν 10-20 περιπου η ασφαλεια το μηναΑυτά τα ποσά βλέπω και ακούω και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο... Τα λέω και στην γυναίκα αλλά είναι τραπεζικός και δεν της κάνει αίσθηση... Με 49.000 κάνεις το σπίτι golden house Patoylis style, παίρνεις τις καλύτερες οικοσυσκευες και έπιπλα και θα έχεις και ρέστα για Dacia spring...
@gatoz εγώ το έχω ξαναπεί για το σπίτι είναι το πατρικό μου, υπο άλλες συνθήκες δεν θα την πάλευα με 500-600 ενοίκιο και χρόνια τώρα θα είχα πάει να σπάω πέτρες στην ξενιτιά.
Καταλαβαίνω απόλυτα τον @lap , το μεγαλύτερο πρόβλημα κάποιου είναι να μαζέψει μια ικανοποιητική προκαταβολή για να μην τον γδαρουν στο δάνειο... Πράγμα που δεν γίνεται έτσι εύκολα με ένα ενοίκιο να σε αρμέγει -
εχουμε και αλλες επιλογες
να παω να παρω ενα σπιτι με 80.000 20ετιας και να το βαψω
τι να κανουμε ουανς πασοκος ολγουεηζ πασοκος και ας το ριχνω αλεξη3000 λενε να αγορασω μετοχες της τραπεζας και τα κλασσικα εξοδα
πως θα γινει να πεισω τον μηχανικο που τη σηκωνει να ριξει λιγο την τιμη και να τα παρει μαυρα; βασικα αυτο θα γινοταν οταν ειχε 1300 το τμ πριν 2 μηνες. θα πηγαιναμε πχ στα 1200. τωρα το εβαλε 1500 και θελουμε να το παμε 1350. παρανοια
αν περιμενω ενα χρονο μου δινει η πειραιως 3.5 επειδη θα χουμε καλυτερο εισοδημα κτλ. σε ενα χρονο ομως θα εχουμε αυξηση πληθωρισμου και επιτοκιων αρα μια η αλλη με το 4.2. τι λετε;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ