-
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μετέτρεψα σε τριφασικό το διαμέρισμα και άλλαξα όλη την καλωδίωση από το ρολόι μέχρι τον πίνακα. Πέρασε γύρω-γύρω εξωτερικά, γιατί οι αγαπητοί γειτόνοι αρνήθηκαν να περάσω συνολικά 3 μέτρα καλώδιο .............................................Αυτό το τελευταίο παρουσία και με εντολές του ΔΕΔΔΗΕ για το πως θα γινόταν.
Κατάλαβα τι πέρασες...Εμένα βέβαια ήταν και παρέμεινε 3φασικό. Εσυ από ποιο όροφο έφτασες στο ρολοϊ; Το έκανες μόνος σου ή μέσω εργολάβου/ηλεκτρολόγου; Αν δε σε πειράζει μπορείς να πεις και κόστος; Φαντάζομαι σου πήρε μήνες; Για να κανω την ενοποίηση, απο το αρχες Ιουνη που έκανα την αίτηση, τωρα θα έρθουν (και δε θα κάνουν τίποτα). Για νυχτερινό που ήθελα, τους ειχα πει αν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζι, μου έιπαν όχι. Φανταζομαι κανα 6μηνο για όλα το έχω στο τσεπάκι.
-
Ήμουν τυχερός -στο ισόγειο. Αλλά φαντάσου ότι είχα ρολόι - αποθήκη γείτονα - διάδρομος - διαμέρισμα (3m), και βγήκε έξω, έκανε τον γύρω της μισής πολυκατοικίας για να μπει τελικά μέσα από την κουζίνα μου.
-
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ήμουν τυχερός -στο ισόγειο. Αλλά φαντάσου ότι είχα ρολόι - αποθήκη γείτονα - διάδρομος - διαμέρισμα (3m), και βγήκε έξω, έκανε τον γύρω της μισής πολυκατοικίας για να μπει τελικά μέσα από την κουζίνα μου.
Κατάλαβα, είμαι 3ο και ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ μου έιπε οτι θέλει το καλώδιο-γείωση να περνάει μέσα απο το τοιχο και τη σωλήνα-πλεξούδα που έρχεται μέσα από το τοιχο ακριβώς πάνω από το ρολοϊ μου... όχι δηλαδη πατέντα απο φωταγωγούς, τοιχους, πλάκες, τοιχο-τοιχο μέχρι το ρολοϊ μου... Δηλαδή μιλάμε για σκάψιμο των 3/4 της πολυκατοικίας (4οροφη...).
Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν το κάνει αυτό όποιος κάνει ανακαίνιση. Μετά απο τηλ. στο ΔΕΔΔΗΕ έστειλα μειλ στο ΔΕΔΔΗΕ Καλλιθεας να μου απαντησει γραπτώς το τεχνικό τους τμήμα στο τι μπορεί να γίνει (αν μπορεί...). Απαντάνε σε 1-2 μέρες. -
Πρόκειται για μλκς ολκής .
Αν και δεν είμαι ηλεκτρολόγος για να ξέρω , στις παλιές οικοδομές ή γείωση γινόταν σε σωλήνες νερού και τώρα που γίνονται γενικά ανακαινίσεις έχουμε διάφορα φαινόμενα .
Πέρα από την γείωση που λένε οι μλκς , το παροχικό καλώδιο είναι καινούργιο ή είναι το αρχαίο ?Πριν 3 χρόνια έκανα μια ανακαίνιση σε 65άρι διαμέρισμα οικοδομής του 1958. Η γείωση ήταν στην σωλήνα του νερού και εκεί έμεινε αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να αλλάξει.
Εξι μήνες μετά με πήρε ο πελάτης και μου είπε ότι είχε θέμα με το θερμοσίφωνο και δεν είχε γείωση και έφταιγε ο ηλεκτρολόγος μου και διάφορα άλλα. Του έστειλα τον ηλεκτρολόγο , είδαν την γείωση που υπήρχε και μετά διαπιστώθηκε , ότι το μισό σπίτι ήταν γειωμένο με το διπλανό , όπου έκαναν μετά ανακαίνιση και είχαν ξηλώσει την γείωση.Εντάξει όταν ανακαινίζεις σπίτια 60-70 χρονών, βρίσκεις πολλά περίεργα, αλλά ως συνήθως οι ξύστες στην κοσμάρα τους.
Σήμερα έμαθα από συνάδελφο ότι και σε ανακαίνιση που έκανε σε ακίνητο πελάτη , οι δεδηέδες έχασαν τις αιτήσεις , μετά δεν εύρισκαν τους φακέλους του μετρητή και το μπάχαλο είναι παντού και τα λεφτά στην τσέπη τους..
-
Αν ένα διαμέρισμα στην ανακαίνηση βάλει πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης (που έτσι κάνουν όλοι πια) η γείωση της πολυκατοικίας πάει περίπατο.
Και μια και που μιλάμε για ύδρευση, στην ανακαίνιση διαπίστωσα ότι οι κεντρικές παροχές νερού όλης της πολικατοικίας περνάνε κάτω από το μπάνιο μου. Σιδερένιες, έχουν κλείσει ήδη 50 χρόνια και είναι κατασκουριασμένες. Να δω πότε θα σκάσουν και θα με γεμίσουν υγρασίες...
-
Για αυτό λέω για μλκς .
Ασχολούνται με πταίσματα και όλα τα κεντρικά δίκτυα είναι στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. -
Μάγκες, το βασικό θέμα όταν έρχονται είτε από ΔΕΗ είτε από ΟΤΕ να κάνουν τη σύνδεση, είναι να έχετε έτοιμο το πενηντάρικο "για να πιουν μια μπύρα τα παιδιά". Όταν δεν το έχετε, όλα είναι δύσκολα. Η μελέτη δεν συμφωνεί με την κατασκευή, το καλώδιο δεν έχει μπει σωστά, η γείωση δεν είναι σωστή κ.ο.κ.
-
Ακούω αυτά που λέτε.
Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕτζης, άδικο δεν έιχε. Αλλο σχέδιο βλέπει, άλλη πραγματικότητα βλέπει. Ψαχνω το νόμο του 2006 που βλεπω στο νετ να αναφέρουν κάποιοι οτι όλες οι συνδεσεις πια πρέπει να έχουν συνδεση με μετρητή για να δω (αν μπορω να καταλάβω) αν αυτό περιλαμβάνει και τις παλιές κατασκευες/ανακαινίσεις.
Γιατι αν ειναι νόμος, όπως αυτός πχ οτι για να αλλάξεις όνομα κλπ, πρπει να έχεις νέα/ασφαλή εγκατάσταση και πιστ. ηλεκτρολόγου, τότε γιατι βρε παιδία ο ΔΕΔΔΗΕ, ο τεχνικός και όποιος άλλος ειναι "λάθος" και όχι ο κατασκευαστής και ο κάθε κατασκευαστής;
Ο εργολάβος στο τηλ. μου λεει "εεε τόσοι νόμοι υπάρχουν, δεν εφαρμόζονται όλοι".
Συγνώμη, αλλά η όλη "βιομηχανία" της κατασκευής/υλικών κλπ που γνώρισα (το ιδιωτικό κομμάτι), δε μπορώ να πω οτι μου ενέπνευσε α) καμία εμπιστοσύνη β) καμία συνέπεια γ) κανένα απολύτως επαγγλεματισμό... και στα 2 χρόνια που πάλευα να δω τι θα κάνω, ειδα αρκετούς κατασκευαστες/αρχιτέκτονες κλπ. Το μόνο εύκολο ήταν το Δημόσιο κομμάτι (σε επίπεδο υπαλλήλων τουλάχιστον).
Αυτή η εμπείρα ήταν καταλυτική για να αξιολογήσουμε τη μελλοντική μας πορεία στη χώρα. -
Αλεσάντρο είσαι άδικος.
Ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει όπως του λέει ο δημόσιος.
Πόσο εύκολο θα ήταν να δεχτείς ότι οι δεδηέδες έχασαν τις αιτήσεις , από το να πιστέψεις ότι απλά δεν τις έκανα ?
-
Απλά ταξιδευτη και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό η ίδια ράτσα ανθρώπων δουλεύει. Στην μια περίπτωση φταίει το δημόσιο και οι καθυστερήσεις του, στην άλλη φταίει η λαμόγια και το υπερβολικό κέρδος
-
Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα .
Οσο για το κέρδος , τα ακούω βερεσέ .
Μίλαγα χτες με ένα μαρμαρά που στην εποχή της κρίσης πήγε και λίγο για δουλειά στην Γερμανία.
Δούλευε σε Ελληνες εργολάβους , που έπαιρνε τις δουλειές με τις εδώ τιμές με πληρωμένο σπίτι και αμάξι.
Μετά έμαθε πόσο δούλευαν οι γερμανοί , οι οποίοι δεν έλεγαν και κάτι σαν τεχνίτες.
40 την ώρα σύν το ικα . Και η δουλειά ήταν 10 ώρες ημερησίως , αλλά η πρώτη ώρα ήταν τοποθέτηση των εργαλείων , όλων των εργαλείων και η τελευταία μάζεμα και καθάρισμα...
Τις μισές να είχαμε εδώ , να δω τι θα λέγατε .
Απλά εδώ δουλεύουμε με 5-7 την ώρα , 7-8 ώρες και το ικα έξτρα.
Γενικά έχουμε τεράστιο πρόβλημα προσωπικού στην Ελλάδα τώρα , γιατί οι Ελληνες γέρασαν και τα παιδιά τους σπούδασαν και οι ξένοι έμαθον την δουλειά εδώ και πήγαν έξω να κονομήσουν.
Οπότε και εδώ οι τιμές εργασίας θα ανέβουν σιγά σιγά στις τιμές του 2006 . Δηλαδή 80-100 για τους τεχνίτες + ικα
-
φανταστειτε να παρω στεγαστικο με σταθερο 3.8 και να σκασει επιδοτηση στο μελλον και να τη χασω...τρελα
παντως επειδη ειμαι απο ψυχολογια φουλ καλος παμε για κραχ
πολυ φιλικοι ειναι στις τραπεζες/ ξερω απο φιλο δντη οτι θελουν να δινουν δανεια
εμφανιστηκαν και διαφημισεις στην τηλεοραση ξανα
αρα;
-
@ στεφ4: Προσπαθώ να καταλάβω: Μιλάς σοβαρά, κάνεις πλάκα, κάτι υπαινίσσεσαι; Τι από όλα; Ή και όλα μαζί;
-
εχω αγχος για στεγαστικο
σε καλυψα; εκανα αιτημα για προεγκριση 100.000 με επιτοκιο σταθερο 3.6 πειραιως -
Πόσο θα σε χρεώνουν το μήνα για "Ασφάλιση Ζωής & Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας" ;;;;
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
εχω αγχος για στεγαστικο
σε καλυψα; εκανα αιτημα για προεγκριση 100.000 με επιτοκιο σταθερο 3.6 πειραιως3.6 όχι τελικό έτσι;
- εισφορά + κόστη δανείου, ασφάλεια κτλπ.
-
-
-
μου απερριψαν για 100.000
αν κανω αιτημα για 80; μου ειπαν εως 80 γινεται λογικα απο την τραπεζα
το σπιτι 150.000 κανει -
Ρε φίλε συγνώμη κιόλας.
Μήπως ανοίγεσαι πάνω από τις δυνατότητες σου.
Ξέρω πως το αίσθημα του να αποκτήσεις ένα σπίτι είναι ιερό. Σε καταλαβαίνω.
Συγχωραμε αν κάνω λάθος αλλά είπες είσαι δημόσιος υπάλληλος άρα με πολύ περιορισμένα έσοδα και συγκεκριμένα έσοδα και θες να δεσμευτείς τόσο εύκολα για 150.000 ευρώ;Μήπως να κοιτούσες πιο παλιό σπίτι και πιο μικρό ώστε να πάρεις άνετα και το δάνειο που θέλεις;
Αν έπαιρνες δάνειο και αγόραζες σπίτι των 150.000 η δόση τι ποσοστό των εισοδημάτων σας θα απαιτούσε;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ