-
Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης μιλάμε; Γιατί τα νούμερα μου φαίνονται πολύ χαμηλά
-
Ανατολικά προάστια,εκτός πόλης....Ν.Ραιδεστός,Ταγαράδες,Αγία Παρασκευή,Καρδία,Τρίλοφος, Πλαγιάρι.....
-
Γιατί κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό... Δεν είδα σε προάστια πλην Πανοράματος. Τόσο χαμηλά πωλούνται σε Τριλοφο;
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει παζάρι...αυτά τα ποσά που ανέφερες είναι δεδομένα.Εσύ που δουλεύεις στο χώρο της μεσιτείας ενημερώνεις τον πελάτη για το ενδεχόμενο παζαριού ή αφήνεις τον πελάτη να πάρει πρωτοβουλίες;
Επιπλέον με τους ιδιοκτήτες που πουλάνε συζητάτε αυτό το ενδεχόμενο ή δεν σας ενδιαφέρει;Σόρυ που ρωτάω, αλλά κάποιοι μεσίτες και μεσιτικά γραφεία στα ίσα μου είπαν ότι όταν πέφτουν οι τιμές πέφτουν και οι αμοιβές των μεσιτών και των γραφείων.
Και στην πορεία διαπίστωσα ότι σκαρφίζονται ένα σωρό δικαιολογίες ώστε να κρατήσουν την τιμή του ακινήτου στην τιμή που έχει βγει στην αγγελία.Σαν να υπήρχε προσυνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη να βρεθεί το κατάλληλο κορόιδο που πραγματικά έχει βγει στην γύρα για αγορά.
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Θεσ/κη αλλά στην Αθήνα επικρατεί το χάος στο χώρο του Real Estate.
Εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν απολύτως μετά από όσα τράβηξα για να αγοράσω ένα διαμέρισμα και μέχρι να καταφέρω να μπω μέσα. -
Storm,εγώ προσωπικά όταν διαπιστώσω ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από τον αγοραστή,δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητήσω τις ανοχές του ιδιοκτήτη στο θέμα τιμής. Πάντα όταν αναλαμβάνω ένα ακίνητο μιλάω με τον ιδιοκτήτη για την ελαστικότητα της τιμής...Για να πω την αλήθεια,προτιμώ να γίνει η δουλειά και να είναι όλοι ευχαριστημένοι και ας πάρω κάποια χρήματα λιγότερα...κοινώς χέστηκα....
Κυριάκο,σε όλο τον πρώην δήμο Μίκρας οι τιμές είναι πραγματικά χώμα...μιλάω φυσικά για σπίτια της προκοπής που κοστίζουν από 500 έως 700 ευρώ το τμ -
Παζάρια πάντα υπάρχουν . Αλλά εξαρτάται ποιοί τα κάνουν .
Δηλαδή έχω όλα τα λεφτά μετρητά , μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο .
Το σπίτι κάνει 200000 , έχω 80000 μετρητά και λέω ότι ΘΑΑΑΑ πάρω 120000 δάνειο και κάνω και παζάρι τότε παίρνεις τα @@ του πωλητή . Γενικά τα πάντα συμβαίνουν , αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποιες βασικές προυποθέσεις .Το να έχεις λογική κυράς στην λαϊκή το μεσημέρι που πέφτουν οι τιμές δεν βοηθάει . Και χαλάει την ατμόσφαιρα .
Για κάτι ενεργειακά τζάκια που διάβασα και τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί , καλό είναι να διαβάσετε καλά την μελετούλα που σας βάζω
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... uage=el-GR
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη αλλά με τα σημερινά δεδομένα έχει κάποιες -φυσικά όχι σκόπιμα-ανακρίβειες. Το πετρέλαιο έχει πάνω από 1 ευρώ και το κυβικό το ξύλο έχει 60 ευρώ εδώ πάνω. Αυτό αλλάζει κάπως τα αποτελέσματα.
Μιλώντας αποκλειστικά για το δικό μου σπίτι, τις καλές εποχές ήθελα 400 λίτρα πετρελαίου. Τώρα με το ενεργειακό τζάκι θέλω 500 λίτρα όλη τη σεζόν και 8-10 κυβικά ξύλα...κάντε τις πράξεις μόνοι σας.... -
Τα aircodition δεν εβαλε στην μελέτη. Πλησιάζουν τις αντλιες αλλα είναι διαφορετικά
Υπάρχουν στην Β ζωνη μηχανήματα με scop στο 7
-
Υπάρχει ένα εξαιρετικό μέλος που είναι μεσίτης κι από την όλη του εικόνα, είμαι σίγουρος ότι είναι στο 1% που ξεχωρίζει. Είναι ο Leftgalan.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη αλλά με τα σημερινά δεδομένα έχει κάποιες -φυσικά όχι σκόπιμα-ανακρίβειες. Το πετρέλαιο έχει πάνω από 1 ευρώ και το κυβικό το ξύλο έχει 60 ευρώ εδώ πάνω. Αυτό αλλάζει κάπως τα αποτελέσματα.
Μιλώντας αποκλειστικά για το δικό μου σπίτι, τις καλές εποχές ήθελα 400 λίτρα πετρελαίου. Τώρα με το ενεργειακό τζάκι θέλω 500 λίτρα όλη τη σεζόν και 8-10 κυβικά ξύλα...κάντε τις πράξεις μόνοι σας....Την προσωπική σου εργασία στο φόρτωμα των ξύλων και του τζακιού με αυτά πόσο την αποτιμάς ?
Τι διαφορές θερμοκρασιών έχεις στους διάφορους χώρους του σπιτιού ?
Τι χάνεις από τον χώρο αποθήκευσης των ξύλων ?
Πως διατηρείς την θερμοκρασία του σπιτιού ?
Όταν λείπεις από το σπίτι 10-12 ώρες ή και 1-2 μέρες τι θερμοκρασία βρίσκεις όταν γυρίσεις ?
Επιδότηση πετρελαίου μπορούσες να πάρεις ?Γενικά είμαι κάθετα αντίθετος στα ενεργειακά τζάκια . Για πολλούς λόγους . Αρχικά γιατί πριν γίνουν μόδα μέχρι το 2010 , είχαν στα μαγαζιά γύρω στα 700-800 € . Την επόμενη χρονιά με τον πανικό διπλασίασαν την τιμή τους και ακόμα παραπάνω με αποτέλεσμα να κονομήσουν διάφοροι τυχαίοι τύποι . Μετά είδαμε εγκλήματα . Να έχουν τρυπήσει δοκάρια για να περάσουν σωλήνες , να κάνουν απίστευτες γωνίες μέσα στα σπίτια και βέβαια ανάλογα θέματα είχαμε με το πέλετ , όπου από ότι μάθαινα τότε από τους μηχανολόγους , υπήρχαν διάφορες ποιότητες λεβήτων , οι καλοί όμως ήταν πανάκριβοι και όλοι έβαζαν τους φτηνούς και κακούς .
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τα aircodition δεν εβαλε στην μελέτη. Πλησιάζουν τις αντλιες αλλα είναι διαφορετικάΥπάρχουν στην Β ζωνη μηχανήματα με scop στο 7
Καμία σχέση τα Α/Κ με τις αντλίες . Η αντλία δουλεύει είτε με ενδοδαπέδια αν είσαι στην Βόρεια Ελλάδα ή σε μεγάλο υψόμετρο με συνεχές κρύο τον χειμώνα , είτε με κλασσικά καλοριφέρ και ακόμα καλύτερα και ακριβότερα βέβαια με φάν κόιλς που σου δίνουν και δροσισμό .
Τα Α/Κ δεν πετυχαίνουν την ίδια αίσθηση , δεν δουλεύουν καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες και διάφορα άλλα μηχανολογικά που τα ξέρω στα γενικά τους .
Η απόδοση στην Β' ζώνη ξέρω ότι είναι σίγουρα γύρω στο 2-2,5 .
-
Το κλασσικό ερκοντίσιο, το σπλιτάκι δηλαδή που βάζουμε κατά κόρο παντού, είναι μια αντλία θερμότητας αέρος - αέρος. Η αντλία θερμότητας που συνεργάζεται με ενδοδαπέδιο είναι μια αντλία θερμότητας αέρος - νερού.
Το πρώτο συνθετικό, το 'αέρος' και στις δύο περιπτώσεις μας υποδεικνύει το μέσο στο οποίο γίνεται η απόρριψη ή η πρόσληψη θερμότητας, είναι ο ατμοσφαιρικός αέρας στον οποίο είναι εκτεθειμένη η εξωτερική μονάδα (θα μπορούσε να είναι πχ το νερό σε άλλη περίπτωση).
Το δεύτερο συνθετικό μας υποδεικνύει το μέσο στο οποίο γίνεται η απορρόφηση θερμότητας το καλοκαίρι ή η απόρριψη θερμότητας το χειμώνα στον εσωτερικό χώρο. Είναι ο αέρας στην περίπτωση των κλασσικών σπλιτ ερκοντίσιον. Ενώ στην περίπτωση της αντλίας θερμότητα που συνδέεται με ενδοδαπέδιο είναι το νερό που κυκλοφοράει στις σωληνώσεις του ενδοδαπέδιου.
Υπάρχουν αντλίες θερμότητας αέρος αέρος, είναι και οι πλέον συνηθισμένες, αέρος νερού, νερού νερού αλλά και νερού αέρος.
Ο μηχανισμός είναι ο ίδιος, και η μελέτη περιλαμβάνει μερικές περιπτώσεις αντλιών θερμότητας με συγκεκριμένο βαθμό απόδοσης, δεν έχει σημασία αν είναι αέρος αέρος ή αέρος νερού κ.ο.κ. γι' αυτό η μελέτη δεν κάνει τέτοια διάκριση. Οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τον συντελεστή απόδοσής της ότι τύπου αντλία και να είναι αυτή και είναι οι 4 πρώτες περιπτώσεις της μελέτης.
Κάτι άλλο, οι αντλίες δεν έχουν σταθερή απόδοση, όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες το χειμώνα ή όσο ανεβαίνουν με τον καύσωνα το καλοκαίρι, αυτός μειώνεται. Επίσης ο συντελεστής απόδοσης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου (φθορές).
Τέλος, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον βαθμό απόδοσης, ενώ θα έπρεπε, και ο κύκλος απόψυξης όπου η αντλία αντιστρέφει τη λειτουργία της και το γυρίζει σε ...ψύξη για κάμποση ώρα. -
.....και τωρα ας περασουμε σε ενα διαφημιστικο διάλειμμα και σε πολύ λιγα λεπτά θα είμαστε και πάλι κοντά σας με ακόμα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες απο τον κοσμο των καλων ποστς.
-
Δεν είμαι μηχανολόγος και ό,τι ξέρω για το θέμα , το ξέρω από συζητήσεις . Αν και κάποιοι ξερόλες θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να ξέρουμε τα πάντα . Βέβαια με την ίδια λογική ένας αξιωματικός Τ/Θ σαν τον Δία θα έπρεπε να κυβερνάει χαλαρά ΤΠΚ και να πιλοτάρει τουλάχιστον ένα εκπαιδευτικό της ΠΑ...
Για τις αντλίες που βάζουμε στην θέρμανση-δροσισμό , είναι πάντα αέρα-νερού , ενίοτε σε συνδυασμό με ένα κεντρικό αφυγραντήρα και είτε με ενδοδαπέδια , είτε με σώματα χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών , είτε με fan-coils που το θεωρώ το καλύτερο για την χώρα μας από Θεσσαλία και κάτω..
Για τις αντλίες έχω ακούσει ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου που έχουν τα αιρκοντίσιον και αυτό το όριο έχει κατέβει στους -15 .
Ακόμα ξέρω ότι θέλει μελέτη και εγκατάσταση από σοβαρό και έμπειρο μηχανολόγο μελετητή κατασκευαστή και όχι από πωλητές και υδραυλικούς , λόγω της τεχνολογίας και των αυτοματισμών που έχει , όπως θέλει και σοβαρή συντήρηση κατά τακτά διαστήματα που δεν είναι ακριβή , αλλά πρέπει να γίνεται από έμπειρους και σοβαρούς .
Ταυτόχρονα σου δίνει και διάφορες δυνατότητες θέρμανσης σε ζώνες και άλλα που λένε οι μηχανολόγοι , αλλά εδώ σταματάω για να μη πω τίποτα άσχετο ...
-
Φίλε Κριου,σου χρωστάω μερικές απαντήσεις...
- Δεν υπάρχει κοστολόγηση προσωπικής εργασίας,το βλέπεις και σαν γυμναστική...
- Λόγω θέσης το τζάκι θερμαίνει 2 ορόφους χωρίς αεραγωγούς. Αν στο ισόγειο έχω 23-24,στον 1ο έχω 21.
- Από χώρο δεν χάνω τίποτα. Έχω μπόλικο στο πίσω μέρος.
- Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση. Η θερμοκρασία διατηρείται σε ικανοποιητικά τουλάχιστον επίπεδα όσο 'ταίζεις' το τζάκι.
5.Εύκολο...γεμίζω το τζάκι,χαμηλώνω την εισροή αέρα και όσο και να λείψω έχω σίγουρα ζέστη,απλά με χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν θα έχω 23,αλλά σίγουρα θα έχω 20. - Επιδότηση πετρελαίου εννοείται πως όχι.
Εμένα προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό...έχει την δουλειά του αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Εννοείται ότι έβαλα επώνυμο πολύ καλής ποιότητας και όχι κάποιο τσίγκινο βουλγάρικο και χρησιμοποίησα υπάρχουσα υποδομή χωρίς καμία παρέμβαση στο σπίτι.Το 2012 μου κόστισε 1350 ευρώ περασμένο όταν οι αντλίες θερμότητας είχαν από 7 και πάνω. Εσύ σαν πιο ειδικός σε θέματα κατασκευών σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου που είσαι εναντίον και θα ήθελα πολύ να μάθω το σκεπτικό σου. Πάντως -χωρίς παρεξήγηση παρακαλώ- μιλώντας με φίλους που μένουν πέριξ της Αθήνας διαπίστωσα ότι το ίδιο τζάκι με το δικό μου κάτω το πουλούσαν +50% από ότι εδώ...και όταν βλέπω τον μεγαλέμπορο ξύλων στο Κορωπί να λέει με στόμφο ότι πουλάει φθηνά -100 ευρώ το κυβικό για οξιά- δεν μπορώ παρά να γουρλώσω τα μάτια. Φίλος έβαλε το ίδιο με εμένα στην Λούτσα και με τα περαστικά έφτασε τα 2500! Αυτές τις διαφορές τιμών πρέπει να τις έχει υπόψιν.
-
Όσοι χρησιμοποιούν ρεύμα για θέρμανση, πχ air condition είναι εντός ορίου κοινωνικού τιμολογίου από άποψη κατανάλωσης ; 4μηνιαία για ΚΟΤ Β για 3 άτομα είναι 1700 kw Νυκτερινό ημερήσιο αθροιζόμενα μαζί για παράδειγμα και 1800 για 4μελη οικογένεια.
-
Φίλε Κριου,σου χρωστάω μερικές απαντήσεις...- Δεν υπάρχει κοστολόγηση προσωπικής εργασίας,το βλέπεις και σαν γυμναστική...
- Λόγω θέσης το τζάκι θερμαίνει 2 ορόφους χωρίς αεραγωγούς. Αν στο ισόγειο έχω 23-24,στον 1ο έχω 21.
- Από χώρο δεν χάνω τίποτα. Έχω μπόλικο στο πίσω μέρος.
- Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση. Η θερμοκρασία διατηρείται σε ικανοποιητικά τουλάχιστον επίπεδα όσο 'ταίζεις' το τζάκι.
5.Εύκολο...γεμίζω το τζάκι,χαμηλώνω την εισροή αέρα και όσο και να λείψω έχω σίγουρα ζέστη,απλά με χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν θα έχω 23,αλλά σίγουρα θα έχω 20. - Επιδότηση πετρελαίου εννοείται πως όχι.
Εμένα προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό...έχει την δουλειά του αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Εννοείται ότι έβαλα επώνυμο πολύ καλής ποιότητας και όχι κάποιο τσίγκινο βουλγάρικο και χρησιμοποίησα υπάρχουσα υποδομή χωρίς καμία παρέμβαση στο σπίτι.Το 2012 μου κόστισε 1350 ευρώ περασμένο όταν οι αντλίες θερμότητας είχαν από 7 και πάνω. Εσύ σαν πιο ειδικός σε θέματα κατασκευών σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου που είσαι εναντίον και θα ήθελα πολύ να μάθω το σκεπτικό σου. Πάντως -χωρίς παρεξήγηση παρακαλώ- μιλώντας με φίλους που μένουν πέριξ της Αθήνας διαπίστωσα ότι το ίδιο τζάκι με το δικό μου κάτω το πουλούσαν +50% από ότι εδώ...και όταν βλέπω τον μεγαλέμπορο ξύλων στο Κορωπί να λέει με στόμφο ότι πουλάει φθηνά -100 ευρώ το κυβικό για οξιά- δεν μπορώ παρά να γουρλώσω τα μάτια. Φίλος έβαλε το ίδιο με εμένα στην Λούτσα και με τα περαστικά έφτασε τα 2500! Αυτές τις διαφορές τιμών πρέπει να τις έχει υπόψιν.
Εδώ κάποιοι τα πλήρωσαν το 12-13 γύρω στα 3-3500 . Αλλά τα έχουν βάλει και σε διαμερίσματα που είχαν πετρέλαιο .
Τώρα για την γυμναστική...
Προφανώς είσαι του αθλητικού και έχεις και χώρους .
-
Δεν κάνει για όλους (που έχουν κεντρική θέρμανση) το ενεργειακό τζάκι. Θέλει την έννοιά του, θέλει την δουλίτσα του, θέλει το χώρο του, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η θέση του στο σπίτι , το οποίο με τη σειρά του καλό είναι να έχει ευνοική γι' αυτό διαρρύθμιση.
Από συνολικά κοστολόγια είναι κίλλερ βέβαια, αν και εδώ υπάρχουν διαφορές που κυρίως έχουν σχέση με το πόσο αγοράζουμε την ξυλεία.
Το προτείνω σε όλους τους ταλαίπωρους που έχουν παραδοσιακό τζάκι ανοιχτής εστίας, η ενεργειακή του απόδοση ως γνωστό είναι για τα πανηγύρια, περί το 10-15%!, και περιμένουν από αυτό να ζεσταθούν (μάταια).
Και ένα ενεργειακό τζάκι της πλάκας να βάλουν, αυτή η απόδοση θα εξακοντιστεί με άλμα επί κοντώ στο π.χ. 50%, θα καίνε 3 φορές λιγότερα ξύλα για το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα.Τότε θα καταλάβουν τι σαχλαμάρες κάνουν τόσα χρόνια που καίνε τόνους ξύλα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν και δεν μπορούν να κάτσουν κοντά στην εστία γιατί απλούστατα θα καούν.
Και όσοι το ψάχνουν περισσότερο, και καταλαβαίνουν δυο τρία πραγματάκια από επενδύσεις, μπορούν να βάλουν μονάδες με απόδοση στην περιοχή του 70-80%, οι οποίες 'φυσάνε'. Σε βάθος χρόνου θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να έχουν την ίδια θερμοκρασία σε όλο το σπίτι, αλλά μπορούν να μετριάσουν τις διαφορές από δωμάτιο σε δωμάτιο, ιδιαίτερα αν είναι τυχεροί και βολεύει και η διαρρύθμιση και ξοδέψουν και μερικά χρήματα παραπάνω σε σοβαρή εγκατάσταση αεραγωγών και δεν πέσουν σε σκιτζή εγκαταστάτη. -
Είχαμε μια συζητηση για το κλιματιστικό μου.
Ηρθε το ρευμα520 € και ο προηγουμενος 300 ευρώ.
Συνόλο όλος ο χειμωνας 820 ευρω. Για 80 κατι τετραγωνικά (νομιζω 90 παρακατι) και θερμοκρασία μονιμα στου 24 με 26 σαλονοκουζίνα και 21-22 μια κρεβατοκάμαρα και 19-21 η άλλη.
Εσεις; -
820euro ρεύμα;
Μόλις το είδα παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ