-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Η λύση αντλίας θερμότητας στα καλοριφέρ είναι σωστή; Αποδίδει σωστά;
Είχα ρωτήσει μια φορά έναν καυστηρατζή και μου έλεγε κάτι ιστορίες ότι δεν δουλεύει σωστά, δεν έχει καλή απόδοση κτλπ κτλπ.Την άλλη φορά να ρωτήσεις ένα κτίστη για τον αντισεισμικό σχεδιασμό...
Είπα ότι είναι πολύ προχωρημένη λύση και για να δουλέψει σωστά θέλει ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ .
Οχι πωλητές εταιρειών και προφανώς όχι μαστόρους που πέραν του κατσαβιδιού δεν ξέρουν κάτι άλλο . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Την άλλη φορά να ρωτήσεις ένα κτίστη για τον αντισεισμικό σχεδιασμό...
Είπα ότι είναι πολύ προχωρημένη λύση και για να δουλέψει σωστά θέλει ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ .
Οχι πωλητές εταιρειών και προφανώς όχι μαστόρους που πέραν του κατσαβιδιού δεν ξέρουν κάτι άλλο .Για αντισεισμικο μόνο τον Seismic θα ρωτήσω
-
Λογικό . Είναι προχώ...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εφόσον έχετε ωρομετρητή και όχι θερμιδομετρητή, δεν θα έχεις κέρδος κλείνοντας τα υπόλοιπα πλην δύο σώματα.....Ευχαριστώ harisma23, ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις/συμβουλές.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ευχαριστώ harisma23, ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις/συμβουλές.
Τελικά τι θερμοστάτη έχεις;
-
Το κλασσικό της siemens, κυματιστός με χειροκίνητη ροδέλα κατω αριστερά και και γκρι σειρόμενο κουμπι πανω δεξια για ανοιξε-κλέισε. Οχι ψηφιακό.
-
Το κλασσικό της siemens, κυματιστός με χειροκίνητη ροδέλα κατω αριστερά και και γκρι σειρόμενο κουμπι πανω δεξια για ανοιξε-κλέισε. Οχι ψηφιακό.Όπως σου έγραψα, άλλαξε τον ΑΜΕΣΑ! Διάλεξε έναν ψηφιακό (και προγραμματιζόμενο) μιας σοβαρής εταιρείας και θα κάνεις απόσβεση μέσα στη χρονιά.
-
Πως θα κανει αποσβεση ρε παιδια απο εναν θερμοστατη;
Οκ καλος ειναι και χρησιμος,αλλα μην εχουμε και μεγαλες προσδοκιες -
Και βεβαια θα κανει αποσβεση στα χρηματα του θερμοστατη απο τη μεγαλυτερη ακριβεια και το λιγοτερο χρονο λειτουργειας στο ανοιξε-κλεισε του καλοριφερ, αλλο να διορθωνει τη θερμοκρασια του χωρου καθε μισο βαθμο και αλλο καθε 2 ή 3 βαθμους ο θερμοστατης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πως θα κανει αποσβεση ρε παιδια απο εναν θερμοστατη;
Οκ καλος ειναι και χρησιμος,αλλα μην εχουμε και μεγαλες προσδοκιεςΤο ξαναγράφω: Περί το 20% οικονομία στην κατανάλωση της θέρμανσης με την αντικατάσταση του κλασικού αναλογικού θερμοστάτη με έναν καλό ψηφιακό! Δοκιμασμένα, οχι θεωρητικά...
Ισχύει ότι έγραψε ο Ηλίας πιο πάνω.Πως να μην κάνει απόσβεση;
Και προσθέτω και το πλεονέκτημα του προγραμματισμού, που προσφέρει ευκολία, καλύτερη θερμική άνεση (π.χ. να ξυπνάς στις 7:15 το πρωί, σε ένα ζεστό σπίτι, επειδή έχει ανοίξει ο θερμοστάτης στις 7) και οικονομία (δεν θα ξεχάσεις ποτέ να κλείσεις το θερμοστάτη το βράδυ, αφού θα τον κλείσει το πρόγραμμα).
-
Δεδομενου οτι με τον προγραμματισμο ο θερμοστατης θα δουλευει οταν εγω θα λειπω σε διακοπες ή οταν εγω θα κοιμαμαι,το βρισκω απιθανο να εχω μειωμενη καταναλωση
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεδομενου οτι με τον προγραμματισμο ο θερμοστατης θα δουλευει οταν εγω θα λειπω σε διακοπες ή οταν εγω θα κοιμαμαι,το βρισκω απιθανο να εχω μειωμενη καταναλωσηΈχει δυνατότητα να τον κλείσεις τελείως
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Πιστεύω οτι ο ψηφιακός έχει κάποια οφέλη όπως λέει και ο harisma23, άλλωστε οταν βγήκε ο nest (https://nest.com/thermostats/nest-learning-thermostat/overview/ ) με κάτι προγραμματισμούς κλπ., είχε αντίκτυπο στην αμερικανική αγορά (δε ξερω βεβαια αν ηταν το hype ή όντως ειχε και τόσο αποτλεσματική λειτουργία).
Ωστόσο, το θέμα δεν ειναι η ακρίβεια στη θερμοκρασία όσο η κατανάλωση ανα σώμα και όχι ανα ωρα μιας και στο σπιτι χρειαζόμαστε θερμανση σε 2 χώρους όλους και όλους.
Το θέμα ειναι επίσης οτι νοικιάζουμε το σπίτι και δε νομιζω οτι θα μπλέξω με ιστορίες για αλλαγή θερμοστάτη. Ομως ειναι καλές συμβουλες για το επόμενο σπίτι. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεδομενου οτι με τον προγραμματισμο ο θερμοστατης θα δουλευει οταν εγω θα λειπω σε διακοπες ή οταν εγω θα κοιμαμαι,το βρισκω απιθανο να εχω μειωμενη καταναλωσηΈχεις τελείως λανθασμένη πληροφόρηση για το τι κάνει και πως λειτουργεί ο ψηφιακός θερμοστάτης, οπότε το βρίσκω λάθος να εκφέρεις άποψη.
Δεν το λέω για να σε μειώσω σε καμία περίπτωση, γιατί δεν είμαστε παντογνώστες ώστε να τα ξέρουμε όλα. Απλώς σου λέω ότι αντί να επιμένεις στην άποψη σου, πληροφήσου πρώτα και μετά διαμόρφωσε άποψη...
-
Πιστεύω οτι ο ψηφιακός έχει κάποια οφέλη όπως λέει και ο harisma23, άλλωστε οταν βγήκε ο nest (https://nest.com/thermostats/nest-learning-thermostat/overview/ ) με κάτι προγραμματισμούς κλπ., είχε αντίκτυπο στην αμερικανική αγορά (δε ξερω βεβαια αν ηταν το hype ή όντως ειχε και τόσο αποτλεσματική λειτουργία).
Ωστόσο, το θέμα δεν ειναι η ακρίβεια στη θερμοκρασία όσο η κατανάλωση ανα σώμα και όχι ανα ωρα μιας και στο σπιτι χρειαζόμαστε θερμανση σε 2 χώρους όλους και όλους.
Το θέμα ειναι επίσης οτι νοικιάζουμε το σπίτι και δε νομιζω οτι θα μπλέξω με ιστορίες για αλλαγή θερμοστάτη. Ομως ειναι καλές συμβουλες για το επόμενο σπίτι.Για το θέμα των σωμάτων δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εφόσον έχετε ωρομετρητή.
Για το θέμα του ενοικίου, αν έχετε 4-5 κατοστάρικα έξοδα θέρμανσης το χρόνο, με τον ψηφιακό θα κάνεις απόσβεση από την πρώτη χρονιά. Και από την δεύτερη χρονιά θα έχεις κέρδος.
Ακόμη κι αν μετακομίσεις, θα τον πάρεις μαζί σου για το νέο σπίτι (το οποίο πιθανότατα θα έχει αναλογικό) και θα βάλεις πίσω τον παλιό αναλογικό. Η εγκατάσταση είναι απλούστατη. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Για το θέμα του ενοικίου, αν έχετε 4-5 κατοστάρικα έξοδα θέρμανσης το χρόνο, με τον ψηφιακό θα κάνεις απόσβεση από την πρώτη χρονιά. Και από την δεύτερη χρονιά θα έχεις κέρδος.Σωστά υπολογίζεις! Κάπου εκέι ειναι. Δε το ήξερα οτι ειναι τόσο απλή η όλη εγκατάσταση/απεγκατάσταση. Μάλιστα φίλος πρόσφατα έβαλε ψηφιακό. Θα τον ρωτήσω και θα το κοιτάξω πραγματικά γιατι αν και ΦΑ, δε περίμανα τα κόστη να ειναι τόσα να πω την αλήθεια με φυσικό αέριο (οχι οτι το έιχα ψάξει, αλλά από ότι άκουγα που όλοι έπεσαν να βάλουν ΦΑ). Οικογενειακή φιλη έβαλε περσυ και νόμιζε οτι θα έχει περισότερη οικονομία.
Καλές πληροφορίες. -
Το φυσικό αέριο έχει μια οικονομία της τάσης του 15-20% σε σχέση με το πετρέλαιο. Επίσης είναι πολύ πιο καθαρό, δεν ξεμένεις ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να σε κλέψουν.
Αν η φίλη σου δεν βλέπει οικονομία με τη μετάβαση στο αέριο, κατά πάσα πιθανότητα κάνει το κλασικό λάθος να το καίει περισσότερο επειδή είναι 'φθηνό'. Αλλιως έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση (υπερδιασταδιολόγηση λέβητα ή κακή ρύθμιση / συντήρηση του).
-
Είπαμε ότι το αέριο είναι 15 % κάτω από το πετρέλαιο , εφ΄ όσον η τιμή του ακολουθεί τις αυξομειώσεις του πετρελαίου και δεν έχεις επιδότηση για το πετρέλαιο .
Από μύθους στην θέρμανση έχουμε πολλούς γιατί όλοι ξέρουν και ακόμα καλύτερα η κυρά Κατίνα στην γωνία και ο Μπάμπης ο Σουγιάς στο καφενείο...
Πόσοι ανόητοι επένδυσαν στα ενεργειακά τζάκια που είχαν 700 € και ξαφνικά τα πούλαγαν 3000 , πόσοι έμπλεξαν με τα πέλλετ και όλοι κάνουν τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί....
Ανόητοι ξερόλες , άξιοι της μοίρας τους .
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Δεδομενου οτι με τον προγραμματισμο ο θερμοστατης θα δουλευει οταν εγω θα λειπω σε διακοπες ή οταν εγω θα κοιμαμαι,το βρισκω απιθανο να εχω μειωμενη καταναλωση
Έχει δυνατότητα να τον κλείσεις τελείως
Προφεναστατα
απλα θεωρω οτι οταν κανεις προγραμματισμο θα εχεις τελικα το αντιθετο αποτελεσμα,αυξηση καταναλωσης -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχει δυνατότητα να τον κλείσεις τελείως
Προφεναστατα
απλα θεωρω οτι οταν κανεις προγραμματισμο θα εχεις τελικα το αντιθετο αποτελεσμα,αυξηση καταναλωσηςΗ μείωση της κατανάλωσης έρχεται όταν ο καυστήρας δουλεύει όσο το δυνατόν λιγότερο για να έρθει το σπίτι στην επιθυμητή θερμοκρασία, και μόνο με σωστο προγραμματισμό μπορεί να επιτευχθεί αυτό!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ