-
γιατι δεν τους κανης εσυ να φυγουν δοομ.κυτα εδο http://www.telstarone.com/cs_new_ssn.htm
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Πάντως διαφωνώ ότι η πολυστερόλη είναι και ηχομονωτικό υλικό.
Εξάλλου μόνο από την μορφή της λειτουργεί σαν μεμβράνη και μεταδίδει ανακλεί τον ήχο.Χμ, ναι... Απ' ότι φαίνεται ΔΕΝ κάνεις λάθος, εγώ έκανα. (το έψαξα στο google)... Είχα τη βεβαιότητα ότι είχα δει εφαρμογές εξηλασμένης πολυστερίνης για ηχομόνωση. Ποιος ξέρει ποιο κορόιδο τις είχε πληρώσει... Χεχε... Mea Culpa λοιπόν...
Ότι είναι καρκινογόνος ο πετροβάμβακας και ο υαλοβάμβακας, πρώτη φορά το ακούω. Αλλά και πάλι, δεν θα υποστηρίξω τη μία ή την άλλη άποψη, γιατί δεν γνωρίζω. Πάντως, χρησιμοποιείται τόσο πολύ, ειδικά στη Βόρεια Ευρώπη, όπου η ξηρά δόμηση είναι κάπως πιο ανεπτυγμένη, που θα μου έκανε φοβερή εντύπωση να είναι καρκινογόνος και να μην έχει αποσυρθεί... Αλλά και πάλι, δηλώνω ότι δεν ξέρω με βεβαιότητα.
Καλημέρα σας!
-
Υπάρχει κανένας πτυχιούχος μηχανικός από Θεσσαλονίκη στο φόρουμ που να ασχολείται με εκδόσεις αδειών (για μονοκατοικία).
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Καλησπέρα.Εχω ένα σαλονάκι.Θέλω να μειώσω το θόρυβο που προέρχεται από τον πάνω όροφο,δηλαδή από τον γείτονα που μένει πάνω από εμένα.Ο θόρυβος αυτός είναι κυρίως κτυπογενής,δηλαδή από κρούσεις από αντικείμενα που πέφτουν στο πάτωμα.Ο γείτονας έχει 2 παιδάκια μικρά που παίζουν μέσα στο σπίτι.Οι σχέσεις με τον γείτονα είναι κάκιστες.Οπότε πρέπει να μονώσω την οροφή μου με κάποιο τρόπο.Θέλω ένα υλικ΄΄ο φθηνό κατα βάση που θα το εφαρμόσω εγώ αν γίνετε.
Δεν με νοιάζει να φαίνεται ωραίο το αποτέλεσμα,γιατί σε 1 χρόνο από τώρα θα κάνω πλήρη ανακαίνηση.
Μου πρότειναν πετροβάμβακα αλλά μου είπαν πως πρέπει να γίνει ψευδοροφή με γυψοσανίδα για να μην ποέφτουν τα τρίματα.
Εγώ θέλω να το μονώσω χωρίς πολλά έξοδα,μόνος μου αν γίνετε με κάποιο υλικό αλλα δεν με ενδιαφέρει τοο αισθητικό αποτέλεσμα.Το δωμάτιο χρησιμοποιείται για πολύ λίγο για χώρο μελέτης και θα ανακαινησθεί σε λίγο καιρό
Μπορώ να κολλήση κάποιο ηχομονωτικό φύλλο που θα μπορύ νατο ξηλώσω μετά για την ανακαίνηση??Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι που να σου δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Οι ήχοι και κυρίως οι κτυπογενείς μεταφέρονται μέσα από το μπετόν. Δηλαδή αν μονώσεις το ταβάνι θα τους ακούς από τους τοίχους. Στις πολυκατοικίες ένα χτύπημα στο πάτωμα ή στον τοίχο του 1ου ορόφου ακούγεται στον 5ο. Το μόνο που φέρνει αποτέλεσμα είναι το πλωτό δωμάτιο που είναι ηχομονωμένο από όλες τις μεριές, που χρησιμοποιούν τα στούντιο ηχογραφήσεων. Αυτό όμως είναι μη εφικτό για ένα διαμέρισμα και πάρα πολύ δαπανηρό στην κατασκευή.Σε καταλαβαίνω……
-
Ενδιαφερομαι να επιλεξω υλικο για παγκο κουζινας (καινουριο).
Εκτος απο τα κλασικα πλακακια, μου προτειναν 2 αλλα υλικα:-
Τεχνητος γρανιτης
Αληθευει η φημη οτι μπορει να ειναι καρκινογονος; Τι ιδιοτητες εχει γενικα σαν υλικο; Πχ αντοχη σε χτυπηματα, καθαριοτητα κτλ σε σχεση με τα πλακακια. Κοστος; -
Ενα νεο υλικο (κανεδεζικο;), που ειναι ενιαιο, λευκο, χωρις χωρισματα-αρμους και απο αυτο φτιαχνεται ακομα και ο νεροχυτης (ολα αυτα επειδη δεν θυμαμαι το ονομα )
Το γνωριζει κανεις; Τι αντοχες εχει; Ειναι δοκιμασμενο ή θα ψαχνω να το κολλαω σε λιγα χρονια;
Ευχαριστω
-
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τεχνητος γρανιτης
Αληθευει η φημη οτι μπορει να ειναι καρκινογονος; Τι ιδιοτητες εχει γενικα σαν υλικο; Πχ αντοχη σε χτυπηματα, καθαριοτητα κτλ σε σχεση με τα πλακακια. Κοστος; -
Ενα νεο υλικο (κανεδεζικο;), που ειναι ενιαιο, λευκο, χωρις χωρισματα-αρμους και απο αυτο φτιαχνεται ακομα και ο νεροχυτης (ολα αυτα επειδη δεν θυμαμαι το ονομα )
Το γνωριζει κανεις; Τι αντοχες εχει; Ειναι δοκιμασμενο ή θα ψαχνω να το κολλαω σε λιγα χρονια;
Ευχαριστω
1.NAI
2. KOREAN, πολύ καλό υλικό αλλά ακριβό. -
-
- Πολύ μεγάλο ποσοστό από γρανίτες έχει ψύγματα ουρανίου και άλλων βαρέων μετάλλων και μπορεί να είναι καρκινογόνος...
Το Κorean είναι πολύ καλό αλλά ακριβό. Εγώ θα πάω για κλασσικό πάγκο από MDF που όταν τον χαλάσω θα τον αλλάξω με πολύ μικρό κόστος.
Αυτός που έχω τώρα 5 χρόνια είναι σαν καινούργιος οπότε δεν αγχωνομαι και πολύ -
ρε παιδια ειναι δυνατον να μην ελεγχεται ο γρανιτης που δινεται για οικιακη χρηση?
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ρε παιδια ειναι δυνατον να μην ελεγχεται ο γρανιτης που δινεται για οικιακη χρηση?Ποιός να ελεγξει, τίιιι ;;;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
ρε παιδια ειναι δυνατον να μην ελεγχεται ο γρανιτης που δινεται για οικιακη χρηση?
Ποιός να ελεγξει, τίιιι ;;;
ενταξει τωρα τι να σε πω. αμα νομιζεις οτι δεν μπορει να ελεγχθει ο γρανιτης για ραδιενεργεια απο τις εταιριες..
δεν εχουν δλδ αυτοι μεριδιο ευθυνης? Βγαινουν και λενε αγοραστε και αμα την πατησετε εμεις δεν εχουμε ευθηνη?
-
Όλα τα πετρώματα, τα δομικά υλικά και το έδαφος εκλύουν αέριο ραδόνιο (σε ελάχιστες ποσότητες) με πολύ μικρό χρόνο ημιζωής και ιδιαίτερα ραδιενεργό. Αν αερίζεις καθημερινά το σπίτι δεν πρόκειται να έχεις ποτέ συσσώρευση ραδονίου και ραδιενέργεια.
Πολύ ραδόνιο εκλύεται και στο ντους από το νερό - πάντα να αερίζετε το μπάνιο.
Στην Αμερική δεν μπορείς να πουλήσεις τη μονοκατοικία σου αν δεν γίνει έλεγχος στο υπόγειο για ύπαρξη ραδόνιου (radon gas). Αν υπάρχει πρέπει να μονωθεί το δάπεδο και να εξαερίζεται η μόνωση πάνω από τη στέγη μακριά από παράθυρα.
-
Τεχνητος γρανιτης
Ευχαριστω
Μόλις έχω τελειώσει το σπίτι και έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα κουζίνα...Εγώ έχω βάλει CORIAN...
Το κύριο πλεονέκτημα του υλικού είναι ότι δεν έχει αρμούς οπότε πλέον το καθάρισμα είναι παιχνιδάκι..Το σηκώνεις φυσiκά και στον τοίχο καμιά 50ρα πόντους και αρμοί πουθενά....Επίσης έχει πολύ μεγάλη χρωματική ποικιλλία όπου θα βρεις σίγουρα κάτι που σου αρέσει πολύ, επισκευάζεται πολύ εύκολα ό,τι και αν πάθει, είναι αντοχής αν και όχι άκαυστο αλλά αντέχει αρκετά στις υψηλές θερμοκρασίες (πάντως όχι καυτές κατσαρόλες πάνω, γι αυτό και κάθε εγκατάσταση CORIAN έχει βαθουλωματάκια με κυλινδρικές ράβδους σε 1 σημείο για να ακουμπάς πάνω κατσαρόλες )...Το υλικό δεν έχει κανένα ελάττωμα είναι απόλυτα δοκιμασμένο και προτιμάται μαζί με το γρανίτη στις καλύτερες και ακριβότερες κατασκευές...Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι είναι πολύ ακριβό...Ενάντια σε αυτό το ελάττωμα εγώ συνιστώ STARON το οποίο είναι κορεάτικο (SAMSUNG)και είναι 25-30% φτηνότερο και έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το CORIAN..¨(ίσως όχι τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και είναι καινούριο και δεν έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ)...Προσωπικά έβαλα CORIAN μόνο και μόνο γιατί δεν πλήρωνα εγώ οπότε δεν με ενδιέφερε καθόλου ο παράγοντας κόστος...Ξέρω ανθρώπους πολύ ευκατάστατους που έχουν βάλει STAROΝ γιατί ο ίδιος ο αντιπρόσωπος του CORIAN που φέρνει και το STARON τους είπε ότι δεν έχει διαφορά...
Φυσικά και ο νεροχύτης θα γίνει από CORIAN -STARON...
Ένας πάγκος CORIAN 3,20χ1,30 και 60 πόντους πλάτος + νεροχύτης και σηκωμένος 50 πόντους (σε μερικά σημεία 70) κόστισε 3500-3000...
Συνιστάται ανεπιφύλακτα ...Α και μην ακούς αυτούς που θέλουν να σου πουλήσουν CORIAN βάλε STARON χαλαρά (εκτός και αν δε σε νοιάζει καθόλου το κόστος ή δεν σου αρέσουν τα χρώματα του STARON, που πάλι είναι πολλά)Δες και εδώ :
http://www.corian.com/ (είναι της DUPONT το CORIAN)
http://www.staron.com/eng/home/home.html -
-
Το CORIAN ειναι κακογουστο,ακριβο,ευπαθες.
Ισως σε καποια πολυ μοντερνα κουζινα να μην φαινεται ασχημο,αλλα η μονοτονια του να βλεπεις παντου το ιδιο υλικο, ειναι πιστευω καθε αλλο παρα καλοδεχουμενη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το CORIAN ειναι κακογουστο,ακριβο,ευπαθες.
Ισως σε καποια πολυ μοντερνα κουζινα να μην φαινεται ασχημο,αλλα η μονοτονια του να βλεπεις παντου το ιδιο υλικο, ειναι πιστευω καθε αλλο παρα καλοδεχουμενηΑκριβό συμφωνώ 100%
Κακόγουστο διαφωνώ (αν και αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις)...'Ισως κάποιοι πολύ ακριβοί γρανίτες να μου αρέσουν περισσότερο μόνο...
Εδώ είναι τα χρώματα του CORIAN, νομίζω ότι ικανοποιούν όλα τα γούστα...
http://www.giorgiogianni.gr/corianc.htm
Ευπαθές : έχεις δίκο και άδικο μαζί. Είναι πιο ευπαθές από όσο διαφημίζεται και σίγουρα είναι ευπαθές δεδομένης της τιμής του όταν θα περίμενες κάτι αθάνατο. Όμως αυτά εξισορροπούνται από την ευκολία συντήρησης και καθαρισμού αλλά και από την ευκολία επισκευής του...Επίσης σε απόλυτο μέγεθος (αν αφήσουμε έξω την τιμή) είναι ανθεκτικότερο από τους περισσότερους τύπους πάγκων και καθόλου απορροφητικό (βλ. μάρμαρο)...
Προσωπικά το συγκρίνω μόνο με κάποιους γρανίτες (τους οποίους και προτιμώ από διάφορες απόψεις) αλλά αυτοί που πραγματικά μου αρέσουν είναι ακόμα ακριβότεροι από το CORIAN. -
Σας ευχαριστω ολους.
Το Corian εμενα μου φανηκε πολυ ομορφο, αλλα μαλλον δεν ταιριαζει στην κουζινα μας, που εχει πιο παραδοσιακο στυλ.
Και μια ακομα ερωτηση (οπως ηδη θα ... υποψιαστηκατε ειμαι ασχετος με το θεμα):
Οταν λεμε φυσικος γρανιτης προφανως εννοουμε πετρωμα. Οταν λεμε τεχνητος γρανιτης, δεν προκειται για συνθετικο υλικο; Αν ειναι ετσι, ειναι κι αυτος πιθανως καρκινογονος; Απο τι υλικο φταιχνεται; -
Και μια ακομα ερωτηση (οπως ηδη θα ... υποψιαστηκατε ειμαι ασχετος με το θεμα):
Οταν λεμε φυσικος γρανιτης προφανως εννοουμε πετρωμα. Οταν λεμε τεχνητος γρανιτης, δεν προκειται για συνθετικο υλικο; Αν ειναι ετσι, ειναι κι αυτος πιθανως καρκινογονος; Απο τι υλικο φτιαχνεται;Παιδια, κανεις κατι; Εψαξα λιγο στο νετ αλλα δεν βρηκα τπτ αξιολογο.
Να παω στα πλακακια να κοιμαμαι ησυχος; -
Το παλιο συμπαγές διακοσμιτικό τούβλο πόσο πάει ????
Γιατί πήγα σε ένα μαντρά υλικών και μου είπε 50λ το κομμάτι και ζαλίστικα λίγο...
-
Το Corian εμενα μου φανηκε πολυ ομορφο, αλλα μαλλον δεν ταιριαζει στην κουζινα μας, που εχει πιο παραδοσιακο στυλ.Αν σας ενδιαφέρει το Corian, δείτε και το Staron. Πρακτικά το ίδιο υλικό, παρόμοιο χρωματολόγιο, αλλά φτιάχνεται στην Κορέα από μια θυγατρική της Samsung και είναι φθηνότερο:
http://www.staron.com/Τώρα ο 'τεχνητός γρανήτης' που έμαθα από μια Γερμανική εταιρία μου είπαν ότι είναι ένα περίεργο μίγμα από μεταλλικά ρινίσματα, συνθετικά υλικά και πέτρωμα. Δεν δουλεύεται με εργαλεία ξύλου όπως τα Corian/Staron, αλλά με εργαλεία πέτρας, δηλαδή όντως συμπεριφέρεται σαν τεχνητή πέτρα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως, δεν έψαξα στο ίντερνετ.
Τελικά χρησιμοποίησα Staron. Νομίζω ότι η κουζίνα μου να είναι ο δεύτερος πάγκος με Staron στη Ελλάδα! Είναι το Pebble Blue.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Το Corian εμενα μου φανηκε πολυ ομορφο, αλλα μαλλον δεν ταιριαζει στην κουζινα μας, που εχει πιο παραδοσιακο στυλ.
Αν σας ενδιαφέρει το Corian, δείτε και το Staron. Πρακτικά το ίδιο υλικό, παρόμοιο χρωματολόγιο, αλλά φτιάχνεται στην Κορέα από μια θυγατρική της Samsung και είναι φθηνότερο:
http://www.staron.com/Τώρα ο 'τεχνητός γρανήτης' που έμαθα από μια Γερμανική εταιρία μου είπαν ότι είναι ένα περίεργο μίγμα από μεταλλικά ρινίσματα, συνθετικά υλικά και πέτρωμα. Δεν δουλεύεται με εργαλεία ξύλου όπως τα Corian/Staron, αλλά με εργαλεία πέτρας, δηλαδή όντως συμπεριφέρεται σαν τεχνητή πέτρα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως, δεν έψαξα στο ίντερνετ.
Τελικά χρησιμοποίησα Staron. Νομίζω ότι η κουζίνα μου να είναι ο δεύτερος πάγκος με Staron στη Ελλάδα! Είναι το Pebble Blue.
Πότε το έβαλες το Staron?
-
ειχα ρωτήσει και παλιότερα αλλα δεν είχα παρει απάντηση
Εχει κανεις εμπειρία από γεωθερμικά συστήματα ψυξης θέρμανσης;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ