-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, ακριβώς αυτά εννοώ. Απ' όσο ξέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάφονται εξωτερικά με ειδικά υλικά ώστε να μην έχουν πρόβλημα.
Για τόν κίνδυνο να πάρουν φωτιά εννοώ.
Οπου και να τό έχεις,το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι στο επίκεντρο τόνων καυσίμου ύλης,καί τόνων προσαναμάτων (ξερόκλαδα-χόρτα)Μα αυτό λέω κι εγώ, η στρώση των υλικών είναι ακριβώς για να αντέχουν στη φωτιά. Δεν έχω ακούσει πάντως κανέναν με ξύλινο σπίτι που να είχε πρόβλημα με φωτιά.
Μιας και λέμε για καιρό, το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δροσερά, ενώ ζεσταίνονται πανεύκολα(και κρατούν και τη θερμοκρασία) το χειμώνα.
Το ειχα ψαξει πριν 3-4 χρονια.Οι κορμοι ειναι εμποτισμενοι με καποιο υλικο που δεν τους αφηνει να αναφλεγουν.ΘΕλουν καθε 5 χρονια περασμα με ενα ειδικο βερνικι για να μην διαβρωνονται.Το κοστος κατασκευης ενος τετοιου σπιτιου ειναι λιγο μεγαλυτερο απο του προκατασκευασμενου.Το μεγαλυτερο προβλημα ομως ,για εμενα, ειναι αν 'δενει' με τον υπολοιπο χωρο.Ειναι ιδιαιτερη η αισθητικη του και δεν κολλαει ευκολα.Αν εχετε οικοπεδο σε βουνο ή κοντα σε χιονοδρομικο κεντρο ειναι πολυ ωραιο.Αλλιως φαινεται ξεκαρφωτο.Ειχα κατεβει στον Πυργο πριν 3 χρονια για να δω ενα που ειχαν στησει και ηταν πολυ ομορφο.Ο Ηλιας θα το ξερει σιγουρα.
-
Ακριβώς BILL, όλη η υπόθεση με το ξύλινο είναι να δένει με τον περιβάλλοντα χώρο. Σε βουνό είναι πραγματικα φανταστικό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Ειχα κατεβει στον Πυργο πριν 3 χρονια για να δω ενα που ειχαν στησει και ηταν πολυ ομορφο.Ο Ηλιας θα το ξερει σιγουρα.Αν εννοείς ένα στημένο δίπλα στο σταφιδεργοστάσιο της Ένωσης, τώρα έχουν εκεί ολόκληρη γειτονιά.
Έχουν αγοράσει τέτοια σπίτια αρκετοί στην περιοχή, απόλυτα ευχαριστημένος δεν φαίνεται κανένας. Ιδιαίτερα στο κόστος, οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού ήσαν πολύ μεγάλες.
Αλλά και αισθητικά, ενώ είναι κουκλίστικα αν τα δεις μόνα τους, με το περιβάλλον δεν δένουν. Ειδικά κάτω από τον ήλιο, είναι ... πως να το πω ... σαν ξένα! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ειχα κατεβει στον Πυργο πριν 3 χρονια για να δω ενα που ειχαν στησει και ηταν πολυ ομορφο.Ο Ηλιας θα το ξερει σιγουρα.
Αν εννοείς ένα στημένο δίπλα στο σταφιδεργοστάσιο της Ένωσης, τώρα έχουν εκεί ολόκληρη γειτονιά.
Έχουν αγοράσει τέτοια σπίτια αρκετοί στην περιοχή, απόλυτα ευχαριστημένος δεν φαίνεται κανένας. Ιδιαίτερα στο κόστος, οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού ήσαν πολύ μεγάλες.
Αλλά και αισθητικά, ενώ είναι κουκλίστικα αν τα δεις μόνα τους, με το περιβάλλον δεν δένουν. Ειδικά κάτω από τον ήλιο, είναι ... πως να το πω ... σαν ξένα!Λιγα χλμ μετα τον Πυργο στην κατευθυνση προς την Πατρα.
-
Υπάρχει και ένα στο Ρίο.... δεν ταιριάζει στην περιοχή που είναι κοντά στην θάλασσα... ίσως πάνω σε κανένα βουνό ....
-
Πόσο κοστίζουν τα προκατ σπίτια?
Στην κατασκευή τι περιλαμβάνουν?
Ποιός ο χρόνος τοποθέτησης?
Εάν γνωρίζει κάποιος...
-
Για μενα, ενα απο τα πιο ομορφα προκατ που εχω δει
The LVL is an 1453 sq. ft home that is 25'-1” x 59'-6” and has a living room, dining room, kitchen, 3 bedrooms, 2 bathrooms, and closets. The LVL home starts at $41,050.
περιπου δλδ 160 cm^2 8μ*20μ. Στην αμερικη κανει τοσο..το βρησκω φθηνο..
φυσικα ηλεκτρολογικα, υδραυλικα κλπ πανε extramore information : http://www.rocioromero.com/
Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι εγω δεν θα εβαζα την πορτα για το Closet του Master Bedroom απο το WC. Θα ειχε εκει τοιχο και η πορτα θα ηταν απο την κατω πλευρα απο το Master Bedroom
Ενσταση Νο2. Ισως εβαζα το δευτερο μπανιο στη θεση του Laundry Room, για να ειναι πιο κοντα στο καθηστικο για τους επισκεπτες και οταν εχεις πληντηριο να μην ακουγεται στο καθιστικο/κουζινα και σε σπαει τα νευρα
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Ενσταση Νο2. Ισως εβαζα το δευτερο μπανιο στη θεση του Laundry Room, για να ειναι πιο κοντα στο καθηστικο για τους επισκεπτες και οταν εχεις πληντηριο να μην ακουγεται στο καθιστικο/κουζινα και σε σπαει τα νευραΟ λόγος για τον οποίο τα μπάνια/κουζίνες κτλ μπαίνουν όσο πιο κοντά γίνεται (και στις πολυκατοικίες το ένα πάνω απ' το άλλο, ακόμα και αν διαρρύθμιση των διαμερισμάτων είναι διαφορετική, είναι για οικονομία στις εγκαταστάσεις. Άρα, το μπάνιο είναι καλά εκεί που είναι!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ενσταση Νο2. Ισως εβαζα το δευτερο μπανιο στη θεση του Laundry Room, για να ειναι πιο κοντα στο καθηστικο για τους επισκεπτες και οταν εχεις πληντηριο να μην ακουγεται στο καθιστικο/κουζινα και σε σπαει τα νευρα
Ο λόγος για τον οποίο τα μπάνια/κουζίνες κτλ μπαίνουν όσο πιο κοντά γίνεται (και στις πολυκατοικίες το ένα πάνω απ' το άλλο, ακόμα και αν διαρρύθμιση των διαμερισμάτων είναι διαφορετική, είναι για οικονομία στις εγκαταστάσεις. Άρα, το μπάνιο είναι καλά εκεί που είναι!
-
δεν ειναι πολυκατοικια
-
αφου και το Laundry room χρειαζεται νερο για το πλυντηριο, οι υδρολογικες εγκαταστασεις παραμενουν ως εχουν
-
οταν χτιζεις ενα σπιτι (εγω τουλαχιστον) ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω λιγο παραπανω για 10 μετρα παραπανω σωληνα νερου
-
-
-
δεν ειναι πολυκατοικια
-
αφου και το Laundry room χρειαζεται νερο για το πλυντηριο, οι υδρολογικες εγκαταστασεις παραμενουν ως εχουν
-
οταν χτιζεις ενα σπιτι (εγω τουλαχιστον) ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω λιγο παραπανω για 10 μετρα παραπανω σωληνα νερου
Δεν με κατάλαβες. Εγώ γενικά σου μίλησα. Και δεν είναι τόσο οι σωλήνες νερού, όσο της αποχέτευσης που είναι ζόρικο να βάζεις πολλές.
-
-
-
δεν ειναι πολυκατοικια
-
-
Δεν με κατάλαβες. Εγώ γενικά σου μίλησα. Και δεν είναι τόσο οι σωλήνες νερού, όσο της αποχέτευσης που είναι ζόρικο να βάζεις πολλές.
α...εχεις δικαιο για την αποχευτευση, αλλα και παλι 3 μετρα πιο κει θα ειναι, οχι στο φεγγαρι
anyway , αυτο το σπιτι το θεωρω ιδανικο για μενα, με αυτες τις μικρο αλλαγες. φυσικα τα υπνοδωματια ειναι πολλα. το ενα θα γινει δωματιο μουσικης-στερεοφονικων με μονωση κλπ και το αλλο γραφειο
-
-
anyway , αυτο το σπιτι το θεωρω ιδανικο για μενα, με αυτες τις μικρο αλλαγες. φυσικα τα υπνοδωματια ειναι πολλα. το ενα θα γινει δωματιο μουσικης-στερεοφονικων με μονωση κλπ και το αλλο γραφειοΚαι τα κουτσούβελα, πού θα αλωνίζουν;
-
anyway , αυτο το σπιτι το θεωρω ιδανικο για μενα, με αυτες τις μικρο αλλαγες. φυσικα τα υπνοδωματια ειναι πολλα. το ενα θα γινει δωματιο μουσικης-στερεοφονικων με μονωση κλπ και το αλλο γραφειο
Και τα κουτσούβελα, πού θα αλωνίζουν;
για να αλωνισεις, πρεπει να σπειρεις...
ΑΜΑ δεν σπειρεις... -
Πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που χαίρεται επειδή δεν σπέρνει..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που χαίρεται επειδή δεν σπέρνει..αλλο το σπαρσιμο , και αλλο το ποτισμα
για σπειρε εσυ και μετα τα λεμε
-
Απ' ότι ξέρω η μεγαλύτερη εταιρία στα ΠΡΟΚΑΤ στην Ελλάδα είναι η BETANET (http://www.betanet.gr). Γνωστός που είχε ενδιαφερθεί του είχαν πει ότι το κόστος είναι περίπου 800
-
boo
σε ευχαριστώ θερμά!
Ρε παιδιά δεν μπορείτε να μην κάνετε τα πάντα μπάχαλο...
-
Με τόσα λεφτά θα ακολουθούσα τη συμβουλή του Νάσου και θα το έχτιζα με το παραδοσιακό τρόπο. Το μόνο κέρδος στο προκατασκευασμένο είναι ο χρόνος αποπεράτωσης, αν δεν καίγεσαι θα γίνει καλύτερη δουλειά.
-
Λεωνίδα αφενός το βιάζομαι...αφετέρου η τιμή είναι ενδεικτική. Σίγουρα μπορώ να βρω και με λιγότερα.
(για εξοχικό το θέλω στην Καβάλα, υπάρχει ανεκμετάλλευτο οικόπεδο)
Επαρχία λογικά το κόστος θα είναι χαμηλότερο. Ετσι?
- ένα σπίτι στα 120τμ με όλα μέσα στα 96,000 ευρώ για μονοκατοικία δεν νομίζω ότι είναι άσχημα. Εδώ σήμερα αγοράζουν κουτιά διαμερίσματα σε παλιές πολυκατοικίες στην Αθήνα για 140-150,000 ευρώ.
-
Ναι αλλά και το κόστος κατασκευής είναι επίσης μικρότερο. Πάντως μπλέκεις γιατί σε εργολαβίες χωρίς επιστασία γίνεται χαμός. Να γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί τα πάντα που συμφωνείς - τα πάντα. Ακόμα και μια απλή περίφραξη, πόσους στύλους και μέγεθος - βάθος, πόρτα κλπ.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ