-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δώμα δεν ξέρω αλλά πιθανότατα τίποτα.
Λες να 'χα βγάλει άδεια και να ρώταγα τώρα τι θα μου στοιχίσει ? Πολύ χοντρική εκτίμηση για τάξη μεγέθους κόστους (1000 ή 2000 το τετραγωνικό ?) ζήτησα, όχι αν θα βάλω λέβητα αερίου ή πετρελαίου
Δε διαφωνώ καθόλου με την ανάγκη σωστής μελέτης και εννοείται ότι έτσι θα γίνει, από μηχανικούς στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον καλά πάμε Αν και πιστεύω ότι το σημαντικότερο απ΄όλα είναι η σωστή επίβλεψη.ρωτάς ενδεικτικό κόστος χωρίς να έχεις ιδέα τι θες...
για να καταλάβεις πόσο χαζό είναι αυτό που ρωτάς είναι σαν να ανοίξεις τόπικ με θέμα 'ενδεικτικό κόστος γερμανικού 4τροχου με μήκος κοντά στα 4μ'
Το μόνο κόστος που μπορείς να πεις με σχετικά μικρή απόκλιση είναι το κόστος της πλάκας που βγαίνει χοντρά, χοντρά στα 1000/μ^2
Προσωπικά δεν θα αγόραζα έτοιμο παρα μόνο αν πληρούσε σε τρομερό βαθμό τα κριτήρια μου...
π.σ. έμαθα οτι άλλαξε χέρια ακίνητο στο ψυχικό με
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
dstouεγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν τετοια μακροστενα ορθογωνια κλουβια ετοιμα? Θυμαμαι να βλεπω τετοια σε οικοδομες (τετοια = οπως τα περιγραφω στο αρχικο ποστ, ελαφριας κατασκευης αλλα μορφης ιδιας με αυτο που τυλιγει τη κολωνα)
Τον ασπρομαυρο θα βαλεις μεσα? γιατι να τον βγαλεις εξω ρε?
Οχι ετσι απλα: θα βαλω σε ενα εξωτερικο τοιχο του σαλονιου 3-4 ραφακια με μοκετα (που θα ξεκινανε πανω απο ενα καλοριφερ, ωστε να καθονται και εκει το χειμωνα), και στο τελευταιο πανω-πανω που θα ειναι λιγο κατω απο το ταβανι θα τρυπησω το τοιχο και θα βαλω πορτακι γατας που θα τα αφηνει να μπαινοβγαινουν εξω κατευθειαν μεσα στο κλουβι-διαδρομο, που θα κρεμεται 3μ στον αερα σχεδον στη πλακα της ταρατσας και θα πηγαινει γυρω γυρω τη βεραντα, ωστε να τριγυρνανε και να χαζευουν. Αυτο που θα βλεπουν θα ειναι αυτο:
Respect. Και εγω πριν χρονια μπηκα στο τριπακι να περιφραξω ολο το μπαλκονι μονο και μονο για να εχουν προσβαση με τον εξω κοσμο. cat flap στην μπαλκοπορτα με το διπλο τζαμι και πληρη προσβαση στο μπαλκονι.
Εδω η περιφραξη http://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=23865&page=3 -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχει δίκιο ο HighFidelity, πριν την ανακαίνηση νοικιαζόταν 250, μετά την ανακαίνιση 350 άρα 1200 το χρόνο επιπλέον άρα σε 25 χρόνια απόσβεση των 30000.
(Με διάφορες παραδοχές αυτό όπως πχ. ότι τα +100 από τα 250 είναι αποκλειστικά λόγω των ανακαίνισης ή ότι αν δε γινόταν η ανακαίνιση θα νοικιαζόταν ξανά 250 ή μπορεί και να μη νοικιαζόταν καθόλου χωρίς την ανακαίνιση κοκ.)
Με άλλα λόγια η ανακαίνιση 'έφαγε' τα νοίκια 10 ετών.350 για 100 τμ δεν είναι κάπως λίγα ?
το σπίτι όπως ήταν δεν νοικιαζοταν, απλά.
υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις λοιπόν.
ότι χωρίς την ανακαίνιση δεν παίρνεις ούτε τα 250 και με την ανακαίνιση παίρνεις πίσω τα χρήματα που έδωσες σε 7 χρόνια καθώς κανείς δε σου λέει ότι θα το νοικιάσεις το ίδιο.
η τιμή είναι όντως χαμηλή, αλλά σε γνωστό.
Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk
-
-
Γενικα ολα αυτα ειχαν νοημα οσο οι τιμες τραβουσαν την ανηφορα,αφου στο τελος ειχες ιδια ή μεγαλυτερη αξια ακινητου και ενδιαμεσα τσεπωνες τα ενοικια
Τωρα βεβαια τι θα γινει σε 5+ χρονια δεν το ξερει κανεις -
Αν κάποιος έχει έτοιμο οικόπεδο τότε το κόστος για οικοδομή δεν έχει καμία σχέση με το έτοιμο-νεόδμητο (πολύ χαμηλότερο).
Συν το ότι προσέχεις/γνωρίζεις τι υλικά βάζεις τη στιγμή που σε νεόδμητες κατασκευές ο εκάστοτε κατασκευαστής θα πάει να βγάλει κέρδος και από τα χερούλια.
@nass
Ένας Κινέζος σοφός είχε γράψει κάποτε ότι αν μείνεις κάτω από 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό είσαι καλά.
Αλλά το νούμερο αυτό μπορεί να πέσει πολύυυυ πιο κάτω.Η νέα νομοθεσία σου επιβάλλει κάποια επιπλέον έξοδα (πχ θερμομονωτικά κουφώματα υποχρεωτικά) αλλά είναι πράγματα που θα βρεις το όφελος σε χρήμα στο μέλλον.
-
Ναι για σχετικά προσεγμένη κατασκευή μπορείς να πέσει πολυ κατω απο το 1000...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@wantoneΑν κάποιος έχει έτοιμο οικόπεδο τότε το κόστος για οικοδομή δεν έχει καμία σχέση με το έτοιμο-νεόδμητο (πολύ χαμηλότερο).
Συν το ότι προσέχεις/γνωρίζεις τι υλικά βάζεις τη στιγμή που σε νεόδμητες κατασκευές ο εκάστοτε κατασκευαστής θα πάει να βγάλει κέρδος και από τα
Δεν διαφωνω απλα αυτο το κανεις οταν οι τιμες ακινητων εχουν ανοδικη πορεια λογω ζητησης. Αυτην την στιγμη νοικιαζεις μια ωραια μεζονετα για μερικα χρονια και αν αλλαξουν τα πραγματα ξεκινας το το δικο σου σπιτι που σε τελευταια αναλυση θα εχει και μεγαλυτερη αξια μελλοντικα γιατι θα ειναι πιο καινουριο. Ισως το κοστος κατασκευης να ειναι ελαφρως αυξημενο αν η οικονομια ανακαμψει αλλα οι διαφορες θα ειναι μικρες σε σχεση με την τιμη αγορας που θα εχει τοτε το σπιτι.
-
@red monster
ΥΓ: Ο τιμοκατάλογος κατασκευής δεν έχει καμία σχέση με 6-7 χρόνια πριν.
@wantone
Το νοίκι γενικά όταν μπορείς να χτίσεις κάτι δικό σου είναι πεταμένο χρήμα. Υποκειμενική άποψη.
Σχετικά με την αγορά νεόδμητης οικίας (μονοκατοικία, διαμέρισμα, γουατέβα) έχω δει αρκετές περιπτώσεις αστοχίας υλικού που χωρίς να ξέρεις τι έκανε και ποιος το έκανε, μπορεί να χάσεις άπειρο χρόνο ψάχνοντας να βρεις λύση.
Το πιο συνηθισμένο: μόνωση. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@wantone
Το νοίκι γενικά όταν μπορείς να χτίσεις κάτι δικό σου είναι πεταμένο χρήμα. Υποκειμενική άποψη.
Σχετικά με την αγορά νεόδμητης οικίας (μονοκατοικία, διαμέρισμα, γουατέβα) έχω δει αρκετές περιπτώσεις αστοχίας υλικού που χωρίς να ξέρεις τι έκανε και ποιος το έκανε, μπορεί να χάσεις άπειρο χρόνο ψάχνοντας να βρεις λύση.
Το πιο συνηθισμένο: μόνωση.Δεν τα λέτε δεν τα γράφετε κι όταν δεν γράφετε θα τα ακούτε από μένα...
[spoiler:5k9rliq5]Θα ξαναποστάρεις εδώ μέσα;
Θα ξαναποστάρεις εδώ μέσα;
Δεν άκουσα;[/spoiler:5k9rliq5]
-
@red_monster
Ξέρω πολύ καλά τι θέλω και έχω συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα αλλά δεν έχει νόημα να βάζω στο Forum λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές, για τη δουλειά αυτή θα πληρώσω έναν επαγγελματία μηχανικό να κάνει μια σωστή τεχνική και οικονομική μελέτη, δεν περιμένω να τα μάθω όλα αυτά από το Forum. Για μια πρώτη ενδεικτική προσέγγιση, για να δω αν τα λεφτά που έχω στο στρώμα μου φτάνουν μια χαρά είναι αυτά που έβαλα (πχ. ξέρω ότι είμαι κοντύτερα στα 1000 παρά στα 2000 € ανά τ.μ. (πως έβγαλες το κόστος της πλάκας 1000/τ.μ. ????) και ίσως να φτάσω τα 1500), τώρα γιατί εσύ ζορίζεσαι με μια συζήτηση καφενείου σε καφενείο, εσύ το ξέρεις@Nikos!
Λογικό αυτό που λες αλλά όσο να 'ναι τα (ακαθάριστα, όπως σωστά παρατήρησε ο lokatzis) νοίκια 10 ετών για μια ανακαίνιση είναι πολλά λεφτά. Φυσικά όσα ξέρει ο νοικοκύρης οπότε το κλείνω εδώ -
Ναι τα κοστολογια ειναι πλέον μισά ....
Μισο το μπετο (αλήθεια γνωρίζεις πόσο εχει το κυβικό; ) μισο και ο οπλισμος...
Και μετα αναρωτιεστε γιατι η οικία σας ειναι προχειροκατασκευη ...
Γνωστοί στα διάφορα γραφεία οι γνωστές σαν τον εντι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@red_monster
Ξέρω πολύ καλά τι θέλω και έχω συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα αλλά δεν έχει νόημα να βάζω στο Forum λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές, για τη δουλειά αυτή θα πληρώσω έναν επαγγελματία μηχανικό να κάνει μια σωστή τεχνική και οικονομική μελέτη, δεν περιμένω να τα μάθω όλα αυτά από το Forum. Για μια πρώτη ενδεικτική προσέγγιση, για να δω αν τα λεφτά που έχω στο στρώμα μου φτάνουν μια χαρά είναι αυτά που έβαλα (πχ. ξέρω ότι είμαι κοντύτερα στα 1000 παρά στα 2000 € ανά τ.μ. (πως έβγαλες το κόστος της πλάκας 1000/τ.μ. ????) και ίσως να φτάσω τα 1500), τώρα γιατί εσύ ζορίζεσαι με μια συζήτηση καφενείου σε καφενείο, εσύ το ξέρεις@Nikos!
Λογικό αυτό που λες αλλά όσο να 'ναι τα (ακαθάριστα, όπως σωστά παρατήρησε ο lokatzis) νοίκια 10 ετών για μια ανακαίνιση είναι πολλά λεφτά. Φυσικά όσα ξέρει ο νοικοκύρης οπότε το κλείνω εδώΗ πλάκα εχει πολυ πιο στανταρτ κοστολογια σε σχέση με τους ορόφους, νομίζω καταλαβαίνεις το γιατι... Τόσο ειναι το κόστος σε ανάλογη με την δικιά σου υλοποίηση σε γειτονιά της Κηφισιάς (τώρα ειναι στον σοφά οπότε καταλαβαίνεις οτι οι τιμές ειναι απτουντειτ)
Στο λέω για να μην βρεθείς προ εκπληξεως, τα χαμηλά 1000 ειναι πολυ μικρο νούμερο για σοβαρη κατασκευή
Σε γενικός γραμμές τα έγραψε πολυ σωστά ο κρουζερ
-
-
Για να βάλεις σοβά σε μια οικοδομή υπάρχουν κατά βάση 2 τρόποι.
Ο πρώτος είναι να πεις στο μηχανικό να σου βρει ένα σοβατζή.
Ο δεύτερος είναι να ψάξεις να βρεις μόνος σου 2-3, να τσεκάρεις τιμές, να ψάξεις τη δουλειά τους (τι πρόσθετα πχ ρίχνει καθένας, τι διαδικασία ακολουθεί, πόσα χέρια κλπ) και να αποφασίσεις.
Ο τρόπος αυτός βέβαια προϋποθέτει ένα άλφα ψάξιμο και ένα βήτα τρέξιμο γιατί ο πρώτος τρόπος είναι φάση delivery στο σπίτι.
Μάντεψε πόσο πιο φτηνός είναι ο δεύτερος.
Αναλόγως του πόσο τσουτσέκι είναι ο μηχανικός σου, μπορεί να είναι και μισά λεφτά.Οπότε στάνταρ κοστολόγιο εν Ελλάδι είναι λίγο δύσκολο να βγει.
Η πλάκα έχει στάνταρ κοστολόγια εκτός αν ο μηχανικός πίνει ούζα με τον μπετατζή και αποφασίσουν να σε γλεντήσουν στα θεμέλια.
Στο περιλαμβάνονται και παράμετροι αρκετά ιδιαίτεροι που δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν σε ένα forum.
Απλά αναφέρω ότι και το νούμερο αυτό είναι σχετικό.- Γνώστης όχι. Παθών ναι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@red_monster
Λογικό αυτό που λες αλλά όσο να 'ναι τα (ακαθάριστα, όπως σωστά παρατήρησε ο lokatzis) νοίκια 10 ετών για μια ανακαίνιση είναι πολλά λεφτά. Φυσικά όσα ξέρει ο νοικοκύρης οπότε το κλείνω εδώΜπορει το νοίκι να ήταν 1000 ευρω.
Μην το βλέπεις έτσι.
Αν σήμερα θες να κανεις μια πλήρη ανακαίνιση υπάρχει περίπτωση να τη κανεις κάτω απο 25-30Κ ?
Σύντομα ελπίζω να ξεκινήσω και το προσωπικό μου πρότζεκτ, που εχει μείνει ενα χρόνο πισω...
Sent from a mobile device
-
Το βλέπω με λογική Return on Investment.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ηλιακός με ανοιξείδωτο μπόιλερ, 50 λίτρα νερό ανά κεφάλι, από σκρούτζ. Φίρμες Μαλτέζος, Νομπέλ, Σκάιλαντ, με αυτή τη σειρά. Για εξτριμιές και χάλκινο μπόιλερ, η Σονε Άξιον έφτιαχνε τέτοια παλιά. Συλλέκτες με σωλήνες κενού ούτε στον εχθρό σου, χαλάνε με την πάροδο ικανού χρόνου. Πολύ καλή μόνωση στους σωλήνες, και επικάλυψη με άσπρη ταινία ψυκτικού για την υπεριώδη, αν δεν έχουν οι μονώσεις τέτοια τελική επικάλυψη.Σας μερσώ για τις απαντήσεις σας.
Μάλλον Nobel τριπλής με συλλέκτες τιτανίου. -
EDDIE_147 βαλε απ' τα καλά μην φέρουμε τίποτα συντρόφια απο το εξωτερικό για squating και γίνουμε ρεζίλι.
-
Υπαρχει και η Τρίτη επιλογή της ενοικίασης μηχανής και του σοβαντισματος μόνος
Κατα τα αλλα τις περισσότερες φορές ο μηχανικος αναλαμβάνει τη μελέτη και την επίβλεψη και εργολάβος αναλαμβάνει τα συνεργεία ... Το καλύτερο μηχανικος με πτυχίο και δικό του προσωπικό...
Κατα τα αλλα επειδή στην έφερε ένας μηχανικος θα ψάχνεις μόνος σου τους σοβατζιδες και θα αναλυεις και την σύσταση ;
Δυστυχώς οι περισσότεροι μηχανικοι που ασχολούνταν με πολυκατοικίες τα καναν πλακάκια με μπετατζιδες κλπ ... Βρες σοβαρό μηχανικό που ασχολείσαι με σοβαρά έργα και κατ εξαίρεση με πολυκατοικίες
Η μεζονέτες ουδεμία σχέση εχουν μεταξύ τους και προφανώς δεν μπορούν να τυποποιηθουν... Βασικός λόγος όπως ανέφερε σωστά ο κρουζερ η διαρρύθμιση ... Υπόγεια, ραμπες κλπ κλπ
Στην τελική κανε το μόνος σου με λιγο ψάξιμο στο γκουκλ, το τους θα τους μηχανικούς ;
-
Το να προχωρήσεις μια οικοδομή φατούρα δεν είναι και το χτίσιμο της Ακρόπολης απ' το Φειδία αλλά προϋποθέτει υπομονή, ψάξιμο και ένα πατέρα συνταξιούχο (χο χο χο) ή εναλλακτικά να δουλεύεις στο δημόσιο.
Η διαφορά σε κόστος μπορεί να είναι τεράστια από μια απευθείας ανάθεση σε εργολάβο.
Έχω ακούσει κοστολόγια συναδέλφων για ανακαίνιση/χτίσιμο σπιτιού (που δεν προλάβαιναν, δεν μπορούσαν και τα ανέθεσαν όλα στο μηχανικό) και έκανα χαλάουα στα φρύδια μου.
Παράδειγμα (το πλέον απλό): για πλακάκια ο συνάδελφος είχε το μηχανικό να του φέρνει δείγματα στο σπίτι και εγώ έψαξα μόνος μου και βρήκα το παπόρι που τα ξεφορτώνει και τον Πακιστανό που φυλάει τσίλιες στο λιμάνι.
Από το ψάξιμο που έκανα μόνος μου κέρδισα 4 ευρώ το τετραγωνικό (σε πιο ακριβά πλακάκια η διαφορά πολλαπλασιάζεται).
Αν βάλεις μέσα και τον κόπο + κέρδος του μηχανικού μόνο για το συγκεκριμένο καταλαβαίνεις πόσα ευρώ μπορεί να γλιτώσει κάποιος από το ψάξιμο.dbekos ακούει;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ