-
^ Wild Ιδέα: Μπορείς να φτιάξεις την βεράντα/ταράτσα με τέτοιο τρόπο (πχ. ξύλινο δάπεδο ή κήπο) και να κρύψεις τη μόνωση απο κάτω.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
^ Wild Ιδέα: Μπορείς να φτιάξεις την βεράντα/ταράτσα με τέτοιο τρόπο (πχ. ξύλινο δάπεδο ή κήπο) και να κρύψεις τη μόνωση απο κάτω.Δεν μπορεις καν να πατας σε πολλες μονωσεις, ποσο μαλλον να χτισεις κιολας.
-
Ξερετε καποιον που να εμπορευεται τετοια καλοριφερ (εννοω χαμηλα, που να καθονται στο πατωμα):
επισης, πως ονομαζονται? ψαχνω για 'χαμηλο καλοριφερ' και 'κοντο καλοριφερ' και δεν βρισκω τιποτα στο νετ.
-
runtal cx
πχ http://www.kalogiropoulos.gr/el/therman ... al-cx.html
-
Αλλη ερωτηση:
ψαχνω να βρω πως ονομαζεται και που αγοραζω, κατι σαν το παρακατω:
Ουσιαστικα δηλαδη θελω ενα συρματινο κλουβι, τετραγωνης ή ορθογωνιας διατομης, μεγαλου μηκους. Κατι σαν αυτο που αγκαλιαζει τη κολωνα:
αλλα με πολυ λεπτοτερο συρμα και μικροτερων διαστασεων/ελάφρυτερης κατασκευης. Εχω δει τετοια να χρησιμοποιουνται σε οικοδομες, φανταζομαι οχι για οπλισμο. Για να εχετε μια ιδεα, θελω να φτιαξω αυτο:
Υποθετω οτι και κατι αντιστοιχο απο πλαστικο θα ειναι καταλληλο.
-
kacey ψαξε για κουνελοσυρμα.Εχουν πολλα χρωματοπωλεια
http://www.erlikon.gr/Uploads/Downloads ... irmaGR.pdf
-
Και μετα το τσακιζω για να κλεισει και να γινει τετραγωνο κουτι?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και μετα το τσακιζω για να κλεισει και να γινει τετραγωνο κουτι?ayto που εχω δει οχι τοσο ευκολα,αλλα μαλλον θα βρεις και με μικροτερη διατομη συρματος οπου θα λυγιζει ευκολα τελικα.
Τον ασπρομαυρο θα βαλεις μεσα? γιατι να τον βγαλεις εξω ρε?
-
εδω το εχει και με λεπτοτερο συρμα 1,5 χιλιοστο,εχει και με διαφορετικες διαστασεις ''ματια''(το τετραγωνακι δλδ να ειναι μικροτερο ή μεγαλυτερο)
http://www.perifraxeis-portokalakis.gr/plegmata -
Θα βρεις μια εμπορία σιδήρου και οικοδομικών υλικών, η οποία ΚΑΙ έχει πλέγματα γαλβανιζέ εκτός από οικοδομικό σίδηρο ΚΑΙ έχει και πάγκο-μηχανή που γυρίζει τα σίδερα για να κάνει κλωβούς οπλισμού για τους μπετατζήδες. Έτσι από τον ίδιο θα το αγοράσεις, και ο ίδιος θα το κόψει και θα το κάνει τα κλουβιά των διαστάσεων που θέλεις.
Μετά μένει μόνο η εγκατάσταση. -
dstou
εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν τετοια μακροστενα ορθογωνια κλουβια ετοιμα? Θυμαμαι να βλεπω τετοια σε οικοδομες (τετοια = οπως τα περιγραφω στο αρχικο ποστ, ελαφριας κατασκευης αλλα μορφης ιδιας με αυτο που τυλιγει τη κολωνα)
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τον ασπρομαυρο θα βαλεις μεσα? γιατι να τον βγαλεις εξω ρε?
Οχι ετσι απλα: θα βαλω σε ενα εξωτερικο τοιχο του σαλονιου 3-4 ραφακια με μοκετα (που θα ξεκινανε πανω απο ενα καλοριφερ, ωστε να καθονται και εκει το χειμωνα), και στο τελευταιο πανω-πανω που θα ειναι λιγο κατω απο το ταβανι θα τρυπησω το τοιχο και θα βαλω πορτακι γατας που θα τα αφηνει να μπαινοβγαινουν εξω κατευθειαν μεσα στο κλουβι-διαδρομο, που θα κρεμεται 3μ στον αερα σχεδον στη πλακα της ταρατσας και θα πηγαινει γυρω γυρω τη βεραντα, ωστε να τριγυρνανε και να χαζευουν. Αυτο που θα βλεπουν θα ειναι αυτο:
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν τετοια μακροστενα ορθογωνια κλουβια ετοιμα? Θυμαμαι να βλεπω τετοια σε οικοδομες
Δεν είναι έτοιμα, τα παραγγέλνουν οι οικοδόμοι σε μαγαζιά που κάνουν 'Εμπόριο σιδήρου'.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν τετοια μακροστενα ορθογωνια κλουβια ετοιμα? Θυμαμαι να βλεπω τετοια σε οικοδομες
Δεν είναι έτοιμα, τα παραγγέλνουν οι οικοδόμοι σε μαγαζιά που κάνουν 'Εμπόριο σιδήρου'.
Ακριβώς,πλέγμα είναι που τα διαμορφώνουν με την στράντζα.
-
Είχα ακούσει για κρεμαστούς κήπους αλλά τώρα μαθαίνω για κρεμαστά κλουβιά!
-
Εχει βαλει κανεις σε σπιτι εξοχικο κ.λ.π πτυσσομενη πορτα ασφαλειας;
-
Μεταφορα καλοριφερ. Γινεται? Και πως?
Το δωματιο ειναι καπως ετσι (μονο η κατοψη, οχι τα επιπλα):
το καλοριφερ βρισκεται ακριβως αριστερα της πορτας (οπως μπαινουμε στο δωματιο, δηλαδη στη φωτο ειναι απο 'πανω') και θελω να παει πισω απο τη πορτα (ακριβως στη πλατη της πορτας οταν ειναι ανοιγμενη, δηλαδη 'κατω', οπως κοιταμε τη φωτο). Οι (παλιες) σωληνες βρισκονται κολλητα στη κασα της πορτας. Αν μεταφερεται, μπορουν οι σωληνες να περασουν κατω απο το παρκε πατωμα?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είχα ακούσει για κρεμαστούς κήπους αλλά τώρα μαθαίνω για κρεμαστά κλουβιά!Θα ειναι ο τελειος γυναικοδιώκτης πιστευω
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μεταφορα καλοριφερ. Γινεται? Και πως?Το δωματιο ειναι καπως ετσι (μονο η κατοψη, οχι τα επιπλα):
το καλοριφερ βρισκεται ακριβως αριστερα της πορτας (οπως μπαινουμε στο δωματιο, δηλαδη στη φωτο ειναι απο 'πανω') και θελω να παει πισω απο τη πορτα (ακριβως στη πλατη της πορτας οταν ειναι ανοιγμενη, δηλαδη 'κατω', οπως κοιταμε τη φωτο). Οι (παλιες) σωληνες βρισκονται κολλητα στη κασα της πορτας. Αν μεταφερεται, μπορουν οι σωληνες να περασουν κατω απο το παρκε πατωμα?
Αν οι σωληνώσεις είναι εμφανείς, τότε απλά θέλεις μια επαναδρομολόγηση. Για επιδαπέδιες, είτε πλακάκι είτε παρκέ θα πρέπει να το ξηλώσεις και να περάσεις τις σωληνώσεις από κάτω. Μια χαρά γίνεται, απλώς είναι χοντρό μερεμέτι. Ευτυχώς που δεν έχεις πλευστό/κολλητό ή τσιμεντοκονία, γιατί τότε θα έπρεπε να φέρεις κομπρεσέρ να τα σπάσεις (με την πιθανότητα να κάνεις και άλλες ζημιές)....
-
Πρέπει να κόψεις το πάτωμα και είναι μπελάς .
Αν πάνε γύρω από την πόρτα , θα μαζεύεις αέρα στο ψηλό σημείο και ίσως θέλεις εξαεριστικό .Αλλά ας περιμένουμε κάποιον μηχανολόγο να μας πει .
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι δύο σωλήνες , προσαγωγή επιστροφή από την παλιά στην νέα θέση .Το πάτωμε έχε υπ' όψη σου ότι είναι ζωντανό και αν το κόψεις μπορεί μετά να έχεις τριξίματα και θέματα στην επανατοποθέτηση .
-
Για ασφάλιση κατοικίας (+σεισμός/αστική ευθύνη) έχουμε κανά hint, καμιά πρόταση εταιρείας, κτλ; Τι μικρά γράμματα 'παίζουν' εκτός απαλλαγής, κτλ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ