-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φυσικά με 3d χάρτη το έβαλα!
Ποιος δήμαρχος, για ποιον λες;
Θέρμης, για ποιον άλλο….
Στο ξαναλέω ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα…ξέρει καλύτερα ο χάρτης από κάποιον που μένει στην περιοχή? -
Εγώ δεν μιλάω για την περιοχή Θέρμης! Μιλάω για δυτικά!
-
Εγώ δεν μιλάω για την περιοχή Θέρμης! Μιλάω για δυτικά!
Δεν έγραψες για Τρίλοφο και Καρδία ότι είδες αχανείς εκτάσεις ? Σου απάντησα και για δυτικά….
-
Ναι αλλά δεν τισ μέτρησα αυτές. Τις άφησα εκτός!
Έβαλα από την άλλη πλευρά που είναι σχετικά κοντά και η βιπε, αλλά όχι πολύ κοντά για να μην επηρεάζονται όπου μπορούν να διαμένουν και οι εργαζόμενοι.
Νέες πόλεις με καλή ρυμοτομία μπορούν να αναπτυχθούν εκεί!
Χοντρικά μου βγάζει 44.000 στρέμματα επίπεδης γης κοντά στην πόλη
-
Ναι αλλά δεν τισ μέτρησα αυτές. Τις άφησα εκτός!
Έβαλα από την άλλη πλευρά που είναι σχετικά κοντά και η βιπε, αλλά όχι πολύ κοντά για να μην επηρεάζονται όπου μπορούν να διαμένουν και οι εργαζόμενοι.
Νέες πόλεις με καλή ρυμοτομία μπορούν να αναπτυχθούν εκεί!
Από Διαβατά και μετά μέχρι τη Γέφυρα είναι όλα βιομηχανικά….σαν να λες ότι η Αθήνα πρέπει να επεκταθεί από Ασπρόπυργο προς Κινέττα.
Ξεχνάς ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Αθήνα, εδώ δεν δέχονται εύκολα μετακινήσεις της μιας ώρας για δουλειά….όλοι θέλουν να είναι στο 20λεπτο μαξ. Για να σε δω πρωί να πηγαίνεις από Σίνδο ή Χαλάστρα για δουλειά….σαν να λέμε Πετρούπολη- Γλυφάδα. -
Στο υποθετικό σενάριο που συζητούμε έχω αφήσει 4000 στρέμματα buffer zone από το τέλος της βιομηχανικής ζώνης! Πιο μεγάλη απόσταση από τη Σίνδο και βιπε!
Να το κάνουμε 10.000 στρέμματα όσο δηλαδή η απόσταση από την Θεσσαλονίκη;
Μας μένουν 35.000 στρέμματα φλατ γης
Προφανώς σε νέες πόλεις θα μετοικίσουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν Δυτικά!
-
Εντελώς υποθετικό και εντελώς ανέφικτο.
-
Οι άλλες πολεις της Ευρώπης αν δεις στο Google maps έτσι είναι!
Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό!
Αυτομάτως θα απελευθερωθούν σπίτια και κίνηση απο την παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης!
Αλλά αυτά απαιτούν όραμα προς μια άλλη Ελλάδα που δυστυχώς η γενιά σου και κυρίως οι προηγούμενοι από εσένα δεν είχε και λόγω συμφερόντων και συντεχνιών παρέδωσαν κακάσχημες πόλεις πρόχειρα φτιαγμένες!
-
Σαν γενικο σχολιο ευκολα μπορει να φτιαχτει καινουριος οικισμος με μοντερνα σχεδιαση καποιες απαλλοτριώσεις πρεπει να γινουν αλλα τιποτα σχεδον δεν γινεται αν δεν υπαρχει το δελεαρ της εξαγορας ψηφων.
-
Πάλι η ίδια καραμέλα με τις γενιές….δεν κοιτάς τα χάλια σας λέω εγώ που μου θέλεις να κάνεις και χωροταξικό σχεδιασμό με το google maps?
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πάλι η ίδια καραμέλα με τις γενιές….δεν κοιτάς τα χάλια σας λέω εγώ που μου θέλεις να κάνεις και χωροταξικό σχεδιασμό με το google maps?
ποια χαλια μας;
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Προφανώς η αντίληψη των γενεών επηρεάζει το μέλλον της χώρας και συγκεκριμένα τις όψεις των πόλεων τους!
Από τους πολιτικούς μέχρι τους ψηφοφόρους που πουλάνε την ψήφο τους χάριν οφέλους -
Εδώ βίντεο πως ένα δήμαρχος και δύο αρχιτέκτονες άλλαξαν μια άσχημη πόλη που θυμίζει τις δικές μας σε κάτι πανέμορφο!
-
Μπραβο λαπ .
Προυποθετει οραμα , και ευτυχως το εχει ο δουκας περουκας για σας τους αθηναιους .
Εγω παντως θα ειχα καλεσει ελ μηχανικους και εργολαβους και θα ειχα ανοιξει και θυριδα στην ελβετια αν ημουν δημαρχος .
Υπαρχει και ελληνικο παραδειγμα
https://www.lifo.gr/agora/o-athlos-toy-dimitri-tsoykala-ekane-tin-elpida-pragmatikotita
και τι απεγινε (το πασοκικο κολπακι με τους δημους)
https://menshouse.gr/istories/30292/itan-kapote-ena-thavma-pou-elegan-anavra
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ