-
Mόνο που εγώ δεν παρέθεσα τίποτις.
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τα περί χρηστικότητας ελπίζω να μην προέρχονται από πολιτικούς μηχανικούς.Στο είπα , θα προκαλέσεις πόλεμο .
Το εν λόγω σπίτι πάντως δεν είναι κιτσάτο ούτε φορτωμένο. Το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν είπα γιά κιτσάτο . Απλά είπα γιά το θέμα της ιδιωτικότητας και πόσοι θα ήθελαν να έμεναν μέσα σε αυτό , η απλά να το έβλεπαν απ' έξω σαν έργο τέχνης .
-
Όταν λέει 'το δικό μας χαρακτηριστικό', ο criuser, εννοεί προφανώς παραδοσιακά, και όχι στη σύγχρονη οικοδομική δραστηριότητα.
Το παρήγορο, πάντως, είναι ότι υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα στη νέα γενιά αρχ/νων (γύρω στα 30) που έχουν ξεστρατίσει απ' αυτήν τη διάθεση για εντυπωσιασμό, απ' αυτήν την περιοδικοαισθητική, να το πω έτσι, και πλέον στρέφονται σε πιο ουσιαστικά ζητήματα σχεδιασμού. Που και αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς για κάποιον μπορεί να είναι ουσιαστικό να μπει στο μάτι του γείτονα, με το καινούργιο του σπίτι. Κανείς δε μπορεί να του πει κάτι γι' αυτό.
Τα σπίτια ανάλογης αισθητικής με αυτά τα δυο της Βαλσαμάκη, επ' ουδενί δε θα τα χαρακτήριζα κιτσάτα. Προφανώς αποπνέουν μια αίσθηση ευημερίας και πολυτέλειας, που σαφώς μπορεί - και εδώ αυτό επιτυγχάνεται - να συνδυάζεται με ένα πολύ ήσυχο σχέδιο, που δεν είναι ανάγκη να κραυγάζει. Απλώς, κατά κάποιον τρόπο, είναι - στα μάτια μου - απομεινάρι μιας τάσης για περιοδικόσπιτα, που γιγαντώθηκε τη δεκαετία του '90, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Αν κανείς παρατηρήσει την τρέχουσα τάση της αρχιτεκτονικής στο εξωτερικό θα δει ότι άλλα είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά.
-
Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά δεν μπορώ τους αρχιτέκτονες που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι εκτός από το form υπάρχει και το function.
Που είναι οι κουρτίνες ή / και τα πατζούρια οεο ? Στην Ελλάδα είμαστε, ηλιοφάνεια 300 μέρες το χρόνο, όχι στη Σουηδία!
Δεν είναι ανάγκη ένα χρηστικό σπίτι να είναι μπετονένιο κουτί, υπάρχουν και ωραιότατα αλλά χρηστικότατα σπίτια.@Sinanai
Ακριβώς αυτό λέω, σπίτια για περιοδικά... Δεν είναι κιτς, είναι πανέμορφα, αλλά μπορεί να ζήσει μια οικογένεια σε αυτά χωρίς να σιχτιρίσει (πχ. από το λογαριασμό για το A/C) -
Για το θέμα της ιδιωτικότητας δεν θα διαφωνήσω ουτε θα συμφωνήσω αν δεν το δω απο κοντά. Οι φώτο δεν μου αρκούν για να εκφρασω υποκειμενική άποψη. Απο την άλλη όταν μιλάμε για κάτι που σχεδιαστηκε με βάση τις επιθυμίες (;) του ιδιοκτήτη δεν μας πέφτει λόγος εφόσον ήξερε τι ήθελε
Προσωπικά δεν μπόρω να δεχτώ σύγχρονο σπίτι να μην εφαρμόζει έστω βασικούς κανόνες βιοκλιματικού σχεδιασμού. Κατα τα άλλα γούστα είναι αυτα -
Ας ανεβάσει κάποιος τις φωτό από αυτό
http://www.architravel.com/architravel/building/1354
Γιατί δεν ξέρω το πως .Γιά να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος .
-
-edit-
-
Όντως.
Επίσης, για την ιστορία, έχω γνωρίσει τον έναν απ' την ομάδα των αρχιτεκτόνων. Ανήκει, ακριβώς, σ' αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που καταλαβαίνεις να πηγαίνουν τα πράγματα λίγο παραπέρα.
-
Όλη μέρα θα κυνηγάνε αρούρια, ερπετά και έντομα
-
-edit-
-
Ωραίο. Μπράβο στον αρχιτέκτονα.
Δεν ξέρω αν συζητήσατε τα περί της νέας νομοθεσίας όπου οι άδειες πάνε στους δήμους. Οσμίζομαι τρελό πανηγύρι. Μέχρι και δίπλα στην Ακρόπολη θα δούμε μεζονέτες.
-
Πολύ προσεγμένη η μελέτη που τελικά κατασκευάστηκε (δεν είναι τυχαίο που σύμβουλος ήταν ο Τάσος Μπίρης, άλλωστε είναι πασιφανής η επιρροή του στη μορφολογία του κτηρίου), και η οποία, μάλιστα, ΔΕΝ είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος έγινε απ' τη ΓΕΚ και το περιοδικό Δομές.
Ανάλογους διαγωνισμούς το ίδιο περιοδικό έκανε για συγκροτήματα κατοικιών στην Καρδία Θεσσαλονίκης και στο Σκορπονέρι Ευβοίας.
-
μια ένσταση για το γκρίζο, αρκετό έχει η πόλη ήδη
-
Τι θα το κάνουμε ρε εδώ; Μπουρδ@λο Ολλανδία;
-
προσωπικά δεν μου πολύ αρέσουν... πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού χωρίς ουσία... αν είναι να δώσεις τα αντερά σου για μια μεζονέτα χωμένει ανάμεσα σε 5 μεζονέτες με κοινούς χώρους τα δίνεις για κάτι πιο προσωπικό...
-
...Στο Μεταξουργείο;
Και ποια ακριβώς θεωρείς άνευ ουσίας στοιχεία εντυπωσιασμού;
-
Δεν μου αρέσει , δεν είναι σπίτι , θα μπορούσε να είναι σχολείο η γραφεία και είναι αστείο μπροστά στην απέρριτη λιτότητα και εκπληκτική απλότητα του παρατημένου νεοκλασσικού , που λούζεται από το αττικό φώς .
Γκρίζα αρχιτεκτονική γιά γκρίζους ανθρώπους .
Αλλά είπαμε στην αρχιτεκτονική δεν υπάρχει σωστό η λάθος αλλά μόνο απόψεις . -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μια ένσταση για το γκρίζο, αρκετό έχει η πόλη ήδη+10000
Όπως ο ελεεινός γκρίζος ογκόλιθος της πόλης. Το νέο δημαρχείο -
Σαφώς και στην αρχιτεκτονική υπάρχουν απόψεις - που πρέπει, βέβαια, να υποστηρίζονται και να τεκμηριώνονται - αλλά το νεοκλασικό, πρώτον, δεν είναι παρατημένο και, δεύτερον, είναι σαφώς συνθετότερο μορφολογικά απ' το κτήριο του διαγωνισμού.
Μαντεύω πως κάποιο απ' τα επόμενα post, δε, θα αναφέρονται μετά βδελυγμίας στην - αισθητική - ασυμβατότητα νεοκλασικών/παραδοσιακών και εν γένει παλιών κτισμάτων και σύγχρονων, μοντέρνων κατασκευών.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ