-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τι κόστος να έχει αυτη η οικία άραγε?Το κόστος μιάς τέτοιας ποιότητας κατασκευής και με δεδομένο ότι αναφέρει 3 επίπεδα με συνολικό εμβαδό 225 τμ +υπόγειο γκαράζ (and who knows what else is included), πρέπει να κυμαίνεται σε min 400-500.000€ max , προφανώς μη συμπεριλαμβανομένου του οικοπέδου.
Βέβαια, δεν είμαι μηχανικός, εκτίμησή μου είναι, αλλά .... βλέπω ότι οι μηχανικοί του forum αποφεύγουν να σχολιάσουν το κτίσμα, αν και το συγκεκριμένο θα άξιζε τον κόπο .... -
Χμ... 3 μήνες δουλειας.
Pas mal ! -
-edit-
-
40.000 το 2009
-
Δινεις κάτι παραπάνω και σου βάζει και μία πισίνα στο υπόγειο... stealth απο το google earth
-
-edit-
-
βεβαια για να λεμε τα συκα συκα, αυτοι που φτιαχνανε τις βιλλες τοτε, 30 χιλιαρικα χαλαγανε για σακακια και λιγα λεω, τεσπα καλοι αρχιτεκτονες υπαρχουν στην Ελλαδα, αστικη ταξη δεν υπαρχει.
Οι παρακατω ολλανδοι βεβαια σπερνουν... αν δεν βαριεστε δειτε λιγο τις λεπτομερειες και τα τελειωματα, εχουν εκπληκτικη ποιοτητα.Δειτε ολο το σετακι απο φωτο που εχουν στο site τους, αξιζει.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ένα όμορφο έργο στο Ν.Ηράκλειο απ' την Κ.Βαλασμάκη.
Πηγή: http://www.architravel.com/architravel/ ... 8.facebook
Εντυπωσιακό για τόσο μικρό οικόπεδο.
- για showroom κάνει για σπίτι δύσκολα...
- πολλοί ανεκμετάλευτοι χώροι
- πολλές λεπτομέριες εντυπωσιασμού (χωρίς να είναι ααραίτητα κακό)
3.ο φωτισμός κάνει θαύματα... προσέξτε πόσες πηγές έχει και τις κατευθύνσεις τους...
η κυρία έχει τελειώσει αρ/των μηχανικός ή σχέτο αρ/των?
-
Τέτοια κτήρια δε φτιάχνονται με γνώμονα την εκμετάλλευση χώρων. Είναι από αναμενόμενη ως απαιτητή η σπατάλη χώρου. Αντίστοιχα μπορούμε να μιλήσουμε πχ για την ενέργεια: με τόσες γυάλινες επιφάνειες, είναι μάλλον ενεργοβόρο κτήριο. Και πάλι όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία για το σκοπό και τον ιδιοκτήτη για τον οποίο σχεδιάστηκε/κατασκευάστηκε.
Ωραίο κτήριο κατά τη γνώμη μου, αλλά δε θα το επέλεγα για να ζήσω. Προτιμώ πιο προσγειωμένους/χαλαρωτικούς χώρους.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τέτοια κτήρια δε φτιάχνονται με γνώμονα την εκμετάλλευση χώρων. Είναι από αναμενόμενη ως απαιτητή η σπατάλη χώρου. Αντίστοιχα μπορούμε να μιλήσουμε πχ για την ενέργεια: με τόσες γυάλινες επιφάνειες, είναι μάλλον ενεργοβόρο κτήριο. Και πάλι όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία για το σκοπό και τον ιδιοκτήτη για τον οποίο σχεδιάστηκε/κατασκευάστηκε.Ωραίο κτήριο κατά τη γνώμη μου, αλλά δε θα το επέλεγα για να ζήσω. Προτιμώ πιο προσγειωμένους/χαλαρωτικούς χώρους.
καταρχήν δεν είμαι πολιτικός είμαι μηχανολόγος οπότε μάλλον έχω διαφορετική οπτική... αν και έχω δεκάδες παραστάσεις από πολιτικούς μηχανικούς...
έπειτα έχω δει πολύ ακριβές οικίες εν ελλάδι (πλοικτητών , ιδικ αερομεταφορών κλπ ) ... άλλο πράγμα η καλογουστία και η λαρντοσύνη και άλλο η μη εκμετάλευση χώρων... όλα τα λεφτά κατά την γνώμη μου ο εσωτερικός φωτισμός...μου θυμίζει σχέδια αρχ/νων (όχι μηχανικών ) από εγγλέζικα πανεπιστήμια
-
Αυτό το θέμα μπορεί να προκαλέσει ομηρικούς καυγάδες .
Νομίζω ότι δεν είναι πραγματικές φωτογραφίες , αλλά υψηλός φωτορεαλισμός , ιδιαίτερα λόγω του πατώματος που μου φαίνεται ότι είναι εικόνα , όπως και τα δένδρα της πρόσοψης που στην έξω όψη προσαρμογής στο περιβάλλον είναι μικρά και στην από μέσα μεγάλα .Επί της ουσίας όμως είναι μιά ωραία και εντυπωσιακή λύση , που όμως θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα έμεναν εκεί .
Απλά γιατί η λύση αυτή δεν έχει ιδιωτικότητα . Δηλαδή η διαβίωση σου είναι εκτεθειμένη στον έξω κόσμο σαν να είσαι σε τηλεοπτικό reality , big brother .Η λύση θα μπορούσε να είναι και ένα κατάστημα που πουλάει έπιπλα και κουζίνες .
Στην αρχιτεκτονική όμως δεν υπάρχει σωστό η λάθος , αλλά μόνον απόψεις και αυτές λέμε και εμείς τώρα .
-
ΙΜΟ αυτά τα κτίσματα είναι ακατάλληλα για Ελλάδα.
στην ολλανδία μια χαρά θα στεκόταν, έχουν και μια αντιπάθεια στις κουρτίνες
-
Είναι σαν τις διαφημίσεις της NEOSET.
Συμφωνώ, πάντως. Τα τόσο εκτεταμένα ανοίγματα είναι μάλλον ακατάλληλα για τις εδώ (κλιματολογικές) συνθήκες.
-
Κλασσικό για αρχιτέκτονες (έχω πολλούς στο άμεσο περιβάλλον μου): βασικά είναι σπίτι φτιαγμένο για δημοσίευση στα 'Αρχιτεκτονικά θέματα' ή σε άλλο αντίστοιχο περιοδικό. Η πρακτικότητά του και η 'ζησικότητά' (liveability) του μένουν να αποδειχθούν.
(Κουρτίνες ? Βεράντα ? Ζέστη το καλοκαίρι ? κτλ.)
Μην εντυπωσιάζεστε εύκολα
-
'Μάλωνα' προχτές με κάποιον που ήθελε να βάλει ανοξείδωτη καμινάδα, τη θεωρώ πολύ κιτσιά. Αλλά οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί μου.
-
Από ότι είδα η αρχιτέκτων είναι αγγλοσπουδασμένη και κοιτώντας και άλλα θέματα στο ίδιο σάιτ , βλέπουμε πολλούς που έχουν σπουδάσει έξω να έχουν την έξω λογική της ελάχιστης ηλιοφάνειας , των μικρών ανεμοπιέσεων , αλλά και του εντυπωσιασμού και όχι της λιτότητας που είναι το δικό μας χαρακτηριστικό .
Γιά να καταλάβετε την αντίθεση , ας ανεβάσει κάποιος τις φωτό από μιά άλλη δουλειά που είδα στο ίδιο σάιτ , αλλά με εντελώς διαφορετική λογική .
-
Οι Έλληνες λιτοί;
BTW τα μεγάλα ανοίγματα δεν είναι πρόβλημα αν μιλάμε για βιοκλιματικά σχεδιασμένο κτίριο -
Μέχρι τον Β' ΠΠ ναί . Ακόμα και στις βίλες της εποχής .
Μετά έγιναν λυτοί και κιτσάτοι .Σίγουρα γιά τα μεγάλα ανοίγματα υπάρχουν λύσεις , αλλά εγώ διαφωνώ με την φιλοσοφία τους , ιδιαίτερα όταν τα μεγάλα ανοίγματα δεν επιτρέπουν την θέαση σε ωραία θέα , αλλά σε ένα απλό κηπάκι .
Αλλο να έχεις μιά θέα που εσύ βλέπεις , αλλά πρακτικά δεν σε βλέπει κανείς και άλλο να είσαι 'βιτρίνα'' στο Αμστερνταμ . -
Eγώ θα έλεγα πως είναι μια γενικότερη τάση αλλά τεσπά. Το εν λόγω σπίτι πάντως δεν είναι κιτσάτο ούτε φορτωμένο. Το αντίθετο θα έλεγα.
-
-edit-
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ