-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Nασο, Mitsubishi (να ταιριάζει και με το αυτοκίνητο... ).
Πραγματικά αθόρυβο. Έχω 2, 12άρια, με χρήση σαν αυτή που θέλεις, εδώ και 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Έχω Μitsubishi 3 χρόνων συμβατικό και πρόσφατα σε φιλικό εξοχικό έζησα και 2 μέρες+νύχτες με Daikin 1 χρόνου inverter. Το δικό μου είναι καλύτερο, πιο αθόρυβο, με καλύτερης απτής ποιότητας τηλεχειριστήριο και γενικά πλαστικά. Από απόδοση μάλλον πάλι υπέρ του Mitsu.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχω Μitsubishi 3 χρόνων συμβατικό και πρόσφατα σε φιλικό εξοχικό έζησα και 2 μέρες+νύχτες με Daikin 1 χρόνου inverter. Το δικό μου είναι καλύτερο, πιο αθόρυβο, με καλύτερης απτής ποιότητας τηλεχειριστήριο και γενικά πλαστικά. Από απόδοση μάλλον πάλι υπέρ του Mitsu.Πολύ ενδιαφέρον. Και ετοιμαζόμουν να τα σκάσω για DAIKIN. Βέβαια εκεί που πήγες ίσως το μοντέλο τους να μην ήταν και το καλύτερο ενώ η Mitsubishi θεωρείται από τους κορυφαίους στο κλιματισμό.
Άσχετο αλλά εμάς στο σπίτι για 50m2 όλοι προτείνουν 36άρι μηχάνημα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άσχετο αλλά εμάς στο σπίτι για 50m2 όλοι προτείνουν 36άρι μηχάνημα.Τρέξε παραπάνω το link από το consumer reports για να δεις πόσο θέλεις στα αλήθεια
BTW κάπου διάβασα ότι η Greenpeace προτείνει (εκτός από το καθόλου κλιματιστικό BTU = * 100 + 3000 -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Από μάρκες ? Ξέρω ότι η Daikin είναι κορυφαία αλλά δυστυχώς δεν έχει μοντέλα 12άρια χωρίς inverter (ή έχει ? θα το ψάξω). Από εκεί και πέρα ? Mitsubishi (made in Thailand ), Fujitsu-General, LG, Panasonic ? Αλλο ?
Aπο εταιρίες, όπως είχα γράψει 2-3 σελίδες πίσω....
Kατα την ταπεινή μου άποψη κι επειδή το εχω ψαξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αν θες κλιματιστικό μηχάνημα, οι κορυφαίες εταιρίες με σειρά προτίμησης, είναι οι εξης: DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU (GENERAL), MITSUBISHI και μετά το χάος..!! Τη DAIKIN τη βάζω πρώτη, επειδή είναι η πιο ακριβή. Προσωπικά, έχω TOSHIBA και FUJITSU. Koρυφαία μηχανήματα, πολύ καλή απόδοση, σκυλιά σε κατασκευή, αθόρυβα (και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες).
Κάτι LG, Panasonic, κλπ, μην τα κοιτάς κάν......
ΟΚ ευχαριστώ!
Πάντως αν θες σωστή ψύξη και αισθηση δροσιάς (νομίζω αυτό είναι το ζητούμενο), το κλιματιστικό πρέπει να δουλεύει συνέχεια όταν αισθανθείς την αναγκη να το χρησιμοποιήσεις και με τον τρόπο που σου περιγράψανε παραπάνω....Αλλωστε αν το ανάψεις και μετα απο 1 ωρα πχ και πεις οτι εντάξει τώρα, δρόσισε, ας το κλεισω, σε 10 λεπτά θα αρχίσεις να καταλαβάινεις τη δυσφορία και θα το ξανανάψεις...! Δεν νομίζω οτι μπορείς να μπάινεις σ΄αυτή τη διαδικασία. Εχε υπ΄οψιν σου επίσης, πως αν δεν είχες ποτέ κλιματιστικό, τώρα που θα αποκτήσεις, θα το συνηθίσεις και θα το θες πιο συχνά κι οχι 15 μέρες το χρόνο. Θα αλλάξουν αρκετά οι συνήθειές σου.
Μα δεν είπα ότι θα το κλείνω μετά από μία ώρα. Είπα ότι δεν πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιώ περισσότερες από 15-20 μέρες το χρόνο, ε, αυτές τις μέρες μπορεί και να δουλεύει 18 ώρες την ημέρα.
Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι το κόστος του ηλεκτρικού για 20 * 18 = 360, πες 400 ώρες το χρόνο αξίζει τη διαφορά. Πχ. αυτό το 12άρι Mitsubishi χωρίς inverter καταναλώνει 1.12 KW ενώ αυτό το 12άρι Mitsubishi με inverter καταναλώνει 1.06 KW δηλ. διαφορά σε 1 ώρα 0.06 KWh = €0.054 (με 9 ευρωλεπτά την KWh) δηλ. 5.5 ευρωλεπτά την ώρα και άρα για τις 400 ώρες το χρόνο = €22 δηλ. η απόσβεση της διαφοράς κόστους αγοράς των περίπου €500 μπορεί να πάρει καμιά 25αριά χρόνια
Οσο για την αλλαγή στις συνήθειες που λες, δεν το αποκλείω, όμως επειδή επί δεκαετίες εργάζομαι σε κλιματιζόμενους χώρους, μπορώ να πω ότι σπάνια αποζητούσα τον κλιματισμό και ακόμα πιο σπάνια ήταν αποδεκτής ποιότητας (συνήθως άλλοτε κρύωνα και άλλοτε ζεσταινόμουν ), κάπου αμφιβάλλω.
Τέλος, για την ποιότητα ψύξης που λέει ο leonp, ούτε αυτό το αμφισβητώ, αλλά προτιμώ τη διαφορά να τη δώσω για έναν άριστο ανεμιστήρα οροφής για το παιδικό υπνοδωμάτιο παρά σε καλύτερο κλιματιστικό για το μεγάλο χώρο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
BTW κάπου διάβασα ότι η Greenpeace προτείνει (εκτός από το καθόλου κλιματιστικό BTU = * 100 + 3000Υπολογισμός με μόνη παράμετρο την επιφάνεια του χώρου, χωρίς καν τον όγκο, το προσανατολισμό του, την ύπαρξη ή μη μόνωσης, το θερμικό φορτίο του (άνθρωποι-μηχανήματα) κλπ. Whateva...
Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι το κόστος του ηλεκτρικού για 20 * 18 = 360, πες 400 ώρες το χρόνο αξίζει τη διαφορά. Πχ. αυτό το 12άρι Mitsubishi χωρίς inverter καταναλώνει 1.12 KW ενώ αυτό το 12άρι Mitsubishi με inverter καταναλώνει 1.06 KW δηλ. διαφορά σε 1 ώρα 0.06 KWh = €0.054 (με 9 ευρωλεπτά την KWh) δηλ. 5.5 ευρωλεπτά την ώρα και άρα για τις 400 ώρες το χρόνο = €22 δηλ. η απόσβεση της διαφοράς κόστους αγοράς των περίπου €500 μπορεί να πάρει καμιά 25αριά χρόνια
Οσο για την αλλαγή στις συνήθειες που λες, δεν το αποκλείω, όμως επειδή επί δεκαετίες εργάζομαι σε κλιματιζόμενους χώρους, μπορώ να πω ότι* σπάνια αποζητούσα τον κλιματισμό* και ακόμα πιο σπάνια ήταν αποδεκτής ποιότητας (συνήθως άλλοτε κρύωνα και άλλοτε ζεσταινόμουν ), κάπου αμφιβάλλω.
Οι διαφορές αυτές είναι στην ονομαστική μέγιστη ηλεκτρική ισχύ, στην πράξη οι διαφορά είναι άλλη. Επίσης τα πλεονεκτήματα του inverter δεν είναι μόνο σε θέματα απόδοσης αλλά και χρηστικότητας με το throttling ακριβώς που μπορεί να κάνει (σε σχέση με το άνοιξε συμπιεστή-κλείσε συμπιεστή του συμβατικού κλιματιστικού).
Επίσης ο κλιματισμός είναι από τα πράγματα που τείνουμε να παρατηρούμε μόνο όταν απουσιάζουν εντελώς ή δουλεύουν χάλια.
Παρ'όλα αυτά, για περιστασιακή μόνο χρήση μπορείς να πας και σε απλό κλιματιστικό.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άσχετο αλλά εμάς στο σπίτι για 50m2 όλοι προτείνουν 36άρι μηχάνημα.Xωρίς να είμαι ειδικός στα κλιματιστικά αυτό μου φαίνεται υπερβολικά υπερβολικό.
Το δικό μας σπίτι είναι 100 τετρ., χωρίς μόνωση με πλάκα από πάνω, δηλ το καλοκαίρι πραγματικός φούρνος!
Και το παλιό 24αρι Mitsubishi που έχουμε αν το βάλεις στο φουλ θα τουρτουρίζεις από το κρύο. -
Ενας ψυκτικός που ήρθε μου είπε εμπειρικό κανόνα '12000 BTU = 25 m2'. Οσο ξεκάρφωτο μου φαίνεται της Greenpeace άλλο τόσο είναι αυτό...
Κάνω έρευνα αγοράς στο Internet αλλά με βλέπω με 2 12άρια Mitsu (κριτήριο επιλογής να έχουν το X στον κωδικό τους )
-
12.000 BTU/hr είναι ένας ψυκτικός τόνος (cooling ton) και χωρίς υπολογισμούς αντιστοιχεί σε 70 τ.μ. ενός μέσου σπιτιού.
Για χώρους συνάθροισης κοινού, κάθε άνθρωπος έχει ψυκτικό φορτίο από 500-1.000 ΒΤU/hr ανάλογα αν κάθεται ή εργάζεται.
-
Τελικά ποιος από όλους τους τύπους ισχύει;;
-
παντως αν δεν κανω λαθος τα inverter καταναλωνουν 1 και κατι κιλοβατ και αποδιδουν αναλογα την περιπτωση και 7 και 8
-
Πλεονέκτημα των inverter υπάρχει όταν δουλεύουν με χαμηλό αριθμό στροφών του συμπιεστή δηλαδή βγάζουν λίγη ψύξη (μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας όταν ο χώρος έχει κρυώσει αρκετά). Τότε το μέγεθος των στοιχείων/ψυγείων (εξατμιστής - συμπυκνωτής) είναι πολύ μεγάλο για το ψυκτικό φορτίο και το κλιματιστικό έχει καλύτερο συντελεστή απόδοσης.
Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί κοντά στο ονομαστικό του φορτίο (φουλ) τότε η απόδοσή του (κατανάλωση) δεν έχει διαφορά από ένα απλό κλιματιστικό.Αν δείτε τους συντελεστές απόδοσης που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές των κλιματιστικών, θα δείτε ότι τα μοντέλα με μεγάλες αποδόσεις (χαμηλότερη κατανάλωση) έχουν συνήθως μεγαλύτερο μέγεθος από άλλα κλιματιστικά που βγάζουν ίδια ψύξη.
@onyx !
Greenpeace.
Βέβαια οι ψυκτικοί θεωρούν ανάθεμα τον υπολογισμό των θερμικών φορτίων. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τελικά ποιος από όλους τους τύπους ισχύει;;Όλα και τίποτα . Σε ένα μέτρια μονωμένο σπίτι (όχι χώρο εργασίας) για ενιαίο χώρο απαιτούνται 95 BTU , ανά κυβικό μέτρο για ψύξη και 200 BTU / κ.μ για θέρμανση . Φυσικά χρειάζεται μελέτη , αλλά τα παραπάνω καλύπτουν το 95% των περιπτώσεων .
-
Τώρα που τελειώνει το καλοκαιράκι...
Τα φώτα σας, περικαλώ: **ΠΟΥ **να πάω για κλιματιστικό? Πλιιιζ, βοηθήστε τον αδαή
(Αν δεν επιθυμείτε να διαφημίσετε το φίλο, γνωστό ή συγγενή σας, δεχόμεθα που-μου ) -
το καλοκαίρι έβαλα ένα Toyotomi Kuro 12αρι inverter στο διαμέρισμα. Ε, άντε να το δούλεψα 10 μέρες στην ψύξη.
οταν έπιασαν τα κρύα πήγα να δοκιμάσω και τη θέρμανση και δεν.. έγινε τίποτα. ο συμπιεστής έξω δεν έπαιρνε.
μάλλον απο διακοπές της ΔΕΗ (2 - 3 φορές) την άκουσε γιατί δεν δούλευε ούτε η ψύξη.
η πλάκα είναι ότι ακόμα και με αλλαγή στις πλακέτες μέσα και έξω, πάλι δεν πήρε.
εν τέλει το πήραν όλο το σύστημα πίσω στο service και μετά από 2 μέρες μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν τι φταίει και ότι θα μου στείλει καινούργια μονάδα η αντιπροσωπεία...είπα και γω να πάρω κάτι καλό.. δεν έπαιρνα ένα Inverter από το μαρινόπουλο...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
το καλοκαίρι έβαλα ένα Toyotomi Kuro 12αρι inverter στο διαμέρισμα. Ε, άντε να το δούλεψα 10 μέρες στην ψύξη.
οταν έπιασαν τα κρύα πήγα να δοκιμάσω και τη θέρμανση και δεν.. έγινε τίποτα. ο συμπιεστής έξω δεν έπαιρνε.
μάλλον απο διακοπές της ΔΕΗ (2 - 3 φορές) την άκουσε γιατί δεν δούλευε ούτε η ψύξη.
η πλάκα είναι ότι ακόμα και με αλλαγή στις πλακέτες μέσα και έξω, πάλι δεν πήρε.
εν τέλει το πήραν όλο το σύστημα πίσω στο service και μετά από 2 μέρες μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν τι φταίει και ότι θα μου στείλει καινούργια μονάδα η αντιπροσωπεία...είπα και γω να πάρω κάτι καλό.. δεν έπαιρνα ένα Inverter από το μαρινόπουλο...
Inverter απο τον Μαρινοπουλο?? Καλο το ανεκδοτο. Μπορει να επεσες σε ελλατωματικη παρτιδα. Το καλοκαιρι επεσα σε περιπτωσεις που καινουργια κλιματιστικα του κουτιου δεν ειχαν φρεον απο το εργοστασιο τους
Επισης οταν δεν χρησιμοποιειται το κλιματιστικο καλο θ αιεναι να το βγαζετε απο την πριζα για τις αυξομειωσεις τασης της ΔΕΗ. Και οταν ειναι να το χρησιμοπιησετε το βαζετε στην πριζα ενα 10 λεπτο νωριτερα και ειδικα σε 18ρια και πανω! -
ε δεν ήξερα να βάλω και γενικό διακόπτη για το κλιματιστικό ! το συνδέσαμε μόνιμα.
άμα είναι να ξέρω, να του βάλω κάνα ups ! -
Ποιά η άποψή σας για τα κλιματιστικά τύπου multi;Θέλω να καλύψω καθιστικό 35τμ και δύο κρεβατοκάμαρες των 11 τμ στη σειρά και σκέφτομαι τη λύση του multi.Βέβαια, στη 2η κρεβατοκάμαρα θα χρειαστεί εξωτερικός σωλήνας περί τα 4μ( εκ των οποίων τα 2μ εκτεθειμένα στον απογευματινό ήλιο χωρίς τέντα(βλ. δυτικός προσανατολισμός).14000 BTU για το καθιστικό και δύο 7αρια στα υ/δ είναι αρκετά;Τί συμβαίνει αναφορικά με τις απώλειες λόγω της εξωτερικής σωλήνωσης;Μιλάμε για διαμέρισμα 2ου ορόφου (επί συνόλου 4) και κατασκευή 3ετίας.Ευχαριστώ πολύ a priori.
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Ποιά η άποψή σας για τα κλιματιστικά τύπου multi;Θέλω να καλύψω καθιστικό 35τμ και δύο κρεβατοκάμαρες των 11 τμ στη σειρά και σκέφτομαι τη λύση του multi.Βέβαια, στη 2η κρεβατοκάμαρα θα χρειαστεί εξωτερικός σωλήνας περί τα 4μ( εκ των οποίων τα 2μ εκτεθειμένα στον απογευματινό ήλιο χωρίς τέντα(βλ. δυτικός προσανατολισμός).14000 BTU για το καθιστικό και δύο 7αρια στα υ/δ είναι αρκετά;Τί συμβαίνει αναφορικά με τις απώλειες λόγω της εξωτερικής σωλήνωσης;Μιλάμε για διαμέρισμα 2ου ορόφου (επί συνόλου 4) και κατασκευή 3ετίας.Ευχαριστώ πολύ a priori.Δεν εχουν καποιο προβλημα. Βεβαια μερικοι λενε το μακρυ και το κοντο τους . Σχετικα με τον σωληνα επειδη ειναι μονωμενος δεν θα υπαρχουν και οι τρελες απωλειες Για Multi θα κοιταξεις καποια καλη μαρκα
-
Για ποιο λόγο σταμάτησε κλιματιστικό να βγάζει ζεστό αέρα; Βλάβη (σοβαρή ή όχι;) ή απώλεια φρέον; Του είχε γίνει συντήρηση το καλοκαίρι. Εξωτερική μονάδα και εσωτερικός ανεμιστήρας δουλεύουν κανονικά.
-
Επαθα το ιδιο ακριβως. Το προβλημα: μπορει να εχει καει ενας πυκνωτης που δινει εντολη στο κομπρεσερ να κυκλοφορησει το φρεον, με αποτελεσμα εσω μοναδα να δουλευει κανονικα, εξω μοναδα να δουλευει ο ανεμιστηρας, το κομπρεσερ να μην εχει προβλημα αυτο καθ'αυτο αλλα να μην ξεκιναει να δουλευει. Κοστος πυκνωτη 5ε.
Το να εχασε ολο το φρεον, στα καλα καθουμενα, ενω το καλοκαιρι ειχε ελεγχθει, μοιαζει δυσκολο. Να τα εφτυσε το κομπρεσερ, ισως.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ