Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον ησουν ολιγον τι τυχερος που, τη στιγμη που ακουσες το φρεναρισμα πανικου του 'απο πισω', *και *βρισκοσουν διπλα σε ανοιγμα ωστε προλαβαινες ανετα να 'την κανεις' κατευθειαν αριστερα, αλλα *και *δεν περνουσε κανενας αλλος -μηχανη, κλπ- απο την αριστερη λωριδα παρα την αποκοπη της με τα διαχωριστικα...
Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση που πηγα να 'την κανω' δεξια (οπου υπηρχε ελαχιστος χωρος) για να δωσω τη δυνατοτητα στον 'απο πισω' μου να με αποφυγει, παραλιγο να πετυχω ποδηλατη.... Εκανα τη βλακεια, βλεπεις, να σταματησω με καθαρο πορτοκαλι, ενω ο αλλος σκεφτηκε οτι θα επιταχυνα για να περασω με 'ροζ' και αρχισε να γκαζωνει. Το αποτελεσμα; Εγώ σταματησα, ο ποδηλατης τρομαξε κι αρχισε να βριζει (με το δικιο του!) κι ο 'απο πισω' αφησε τα φρενα και περασε με καθαρο κοκκινο!
Ημουνα σίγουρα τυχερός πού σταμάτησα στό άνοιγμα τών διαχωριστικών.
Αν δέν είχα διάδρομο ανοιχτό πλάι μου θά τήν είχα 'φάει'.
Τό δικό σου ήθελε περισσότερη 'μελέτη'
Οταν πλησιάζω σέ σηματοδότη πού ανάβει κίτρινο,πατάω σταδιακά τό φρένο,έτσι ώστε να αντιληφθεί ο 'από πίσω' όσο τό δυνατόν νωρίτερα ότι θα σταματήσω.
Τό πίσω 'στόπ',ανάβει ήδη από τήν 'νεκρή' διαδρομή του πεντάλ τού φρένου.
Από εκεί καί έπειτα,έχω τά μάτια μου συνεχώς στούς καθρέφτες.
Είναι καταστάσεις πού παίζονται σέ κλάσματα του δευτερολέπτου,καί πρέπει να είσαι συνεχώς στήν 'μπρίζα'
Τήν επόμενη φορά πού θα σού συμβεί (μακάρι να μή σου συμβεί ποτέ) έχεις προσδιορίσει τί ενέργειες θα κάνεις;