-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Θα πάω να ξαπλώσω λοιπόν με το κλιματιστικό μου, να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και λέω τι καλά που έκανα και το πήρα και σταμάτησα να ξυπνάω σαν κατουρημένος από πάνω μέχρι κάτω από τον ιδρώτα...
Γκαντεμιάστηκα μόνος μου...
Και πάλι διακοπή ρεύματος από 1:30 τη νύχτα και ακόμα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και σε όλη τη γειτονιά... Η ΔΕΗ δεν απαντάει στο τηλέφωνο βλαβών, τα τρόφιμα στο ψυγείο θα βρωμίσουν και οι γριές στη γειτονιά θα τα τινάξουν... Στις 7 το πρωί είχε 31.5 βαθμούς...
Μια απο τα ιδια χθες το μεσημερι που μπαινω σπιτι μετα το γραφειο... Και το χειροτερο;;; Στο γραμματοκιβωτιο ο λογαριασμος της ΔΕΗ.
-
Επειδή κλιματιστικά έχω παντού και φυσικά τα λειτουργώ για το λόγο για τον οποίο τα έβαλα, αυτό που κατάλαβα ότι τώρα μου χρειάζεται και δεν έχω στο Ελλαδιστάν είναι ένα UPS (7 χρόνια στη Γαλλία δε νομίζω να έχει κοπεί το ρεύμα πάνω από 2 φορές κι αν...)
Παρήγειλλα λοιπόν ένα πριν 2 μέρες για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και να σταματήσω τα εγκεφαλικά
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Προχτές στην εθνική προς Ρίο είδα 42 βαθμούς...Αλλα παράθυρο for the win, το Α/C στα 5 λεπτά μου προκαλεί πονοκέφαλο...
Τριτη 7 το πρωι Αθηνων-Κορινθου ο αερας ηταν καυτος λες και ηταν μεσημερι.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
...Θα πάω να ξαπλώσω λοιπόν με το κλιματιστικό μου, να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και λέω τι καλά που έκανα και το πήρα και σταμάτησα να ξυπνάω σαν κατουρημένος από πάνω μέχρι κάτω από τον ιδρώτα...
Και πάλι διακοπή ρεύματος από 1:30 τη νύχτα και ακόμα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και σε όλη τη γειτονιά... Η ΔΕΗ δεν απαντάει στο τηλέφωνο βλαβών, τα τρόφιμα στο ψυγείο θα βρωμίσουν και οι γριές στη γειτονιά θα τα τινάξουν... Στις 7 το πρωί είχε 31.5 βαθμούς...
Μια απο τα ιδια χθες το μεσημερι που μπαινω σπιτι μετα το γραφειο... Και το χειροτερο;;; Στο γραμματοκιβωτιο ο λογαριασμος της ΔΕΗ.
Και μετά να έχεις τους υπουργούς και τους διευθυντές να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σπιτι δεν εχω δυστυχως. εχω ενα πολυ αποτελεσματικο ανεμιστηρα οροφης (κιτσ βεβαια) αλλα δε με αρρωσταινει. το a/c μονο στο αμαξι και αυτο σε νορμαλ θερμοκρασιες για να μην παθαινει σοκ ο οργανισμος οταν ανοιγει η πορτα.Στο αυτοκίνητο καλό είναι μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας, να σβήσουμε το a/c 1-2 λεπτά πριν αποβιβαστούμε από αυτό, ώστε να εξισορροπηθεί κάπως η θερμοκρασία του σώματος με τη θερμοκρασία εκτός αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σπιτι δεν εχω δυστυχως. εχω ενα πολυ αποτελεσματικο ανεμιστηρα οροφης (κιτσ βεβαια) αλλα δε με αρρωσταινει. το a/c μονο στο αμαξι και αυτο σε νορμαλ θερμοκρασιες για να μην παθαινει σοκ ο οργανισμος οταν ανοιγει η πορτα.
Στο αυτοκίνητο καλό είναι μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας, να σβήσουμε το a/c 1-2 λεπτά πριν αποβιβαστούμε από αυτό, ώστε να εξισορροπηθεί κάπως η θερμοκρασία του σώματος με τη θερμοκρασία εκτός αυτοκινήτου...
Ένα αυτό, αλλά και για να προλάβει να εξατμιστεί η υγρασία στο κύκλωμα και να μειώσουμε όσο γίνεται την ανάπτυξη μικροοργανισμών...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι ερωτησεις πλεον πρεπει να αλλαξουν ως εξης:
Κλιματισμος :
Α:24/24 δεν το κλεινω ποτε
Β:23/24 το κλεινω μια ωρα για να μην καει
Γ:10/24 το κλεινω οταν φευγω για την δουλειαΤώρα με τις ζέστες 24/24. Θερμοκρασία 26-28 (όποιος βάζει λιγότερο πάει γυρεύοντας για πνευμονία).
Εγώ το χω στους 20 όταν είμαι ξύπνιος και στους 24 όταν κοιμάμαι..
-
Το πιό εκνευριστικό είναι να μπαίνεις στο αυτοκίνητο που η θερμοκρασία είναι το λιγότερο +20 να βάζεις το a/c και να σου βγάζει την μιά κρύο, την άλλη ζεστό αέρα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα αυτό, αλλά και για να προλάβει να εξατμιστεί η υγρασία στο κύκλωμα και να μειώσουμε όσο γίνεται την ανάπτυξη μικροοργανισμών...Θέλει τουλάχιστο 15 λεπτά για να στεγνώσει κάπως ο εξατμιστής. Στο σπίτι το κλιματιστικό έχει ένα κουμπί COIL DRY που στεγνώνει τον εξατμιστή (την εσωτερική μονάδα). Δουλεύει 10-15 λεπτά στον ανεμιστήρα και μετά βάζει πολύ ελαφρά τη θέρμανση και ΤΟΤΕ στεγνώνει (μυρίζει σα σίδερο ατμού).
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
αν ακουσεις να ενοικιαζεται κατι σε λογικη τιμη, ειδοποια!
κλιματισμος χθες και προχθες... ειδικα χθες σταθερα στους 27 βαθμους και δουλευε απο την ωρα που γυρισα σπιτι μεχρι το βραδακι που πηγα για υπνο (12 περιπου).. με καποιες υποχρεωτικες διακοπες (ρευματος)
-
Εγώ σβήνω το a/c (για το αμάξι πάντα) κανένα 10λεπτο πριν φτάσω, έχοντας την ανακύκλωση κιόλας. Έτσι, και στεγνώνει η εβαπορέτα, και σιγά σιγά ανεβαίνει η θερμοκρασία της καμπίνας.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Γκαντεμιάστηκα μόνος μου...Μας συγχωρείτε - διακοπή.
-
Το έρωτημα σήμερα για τον κλιματισμό δεν μπορεί να υφίσταται.
Έχω υπερήλικες γονείς (ο πατέρας μου είναι 80 η μάνα μου στα 70-) και αν τους αφήσω με 42~43 βαθμούς θα μου πεθάνουν. Ίσως από πλευράς οικονομικής το συγκεκριμένο θα ήταν θεμιτό (και για εμέ και για το Κράτος που θα γλυτώσει τις συντάξεις και θα πάρει και φόρο κληρονομιάς) αλλά από ηθικής πλευράς είναι ανήθικο.
Αυτό που προσπάθησα και κατάφερα να τους πείσω είναι α) Κλιματισμός στους 27 βαθμούς. β) Κυκλοφορούμε με το φανελάκι. γ) κλειστά φώτα και άλλες συσκευές (δεν μαγειρεύουν μόνον σαλάτες) δ) Δεν βγαίνετε από το σπίτι από τις 09.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ.
Τώρα αν σε αυτούς τους ανθρώπους τους κόψουν το ρεύμα για 2 ώρες τότε ίσως να ψιλοζεσταθούν λίγο (από 27 άντε να πάει 32 μέσα στο σπίτι) αλλά τα πράγματα δεν είναι ακόμα επικίνδυνα. Αν όμως γίνει ένα black out και μείνουν μία ολόκληρη ημέρα τότε μπορεί να τους δω να κοιτούν τα καρότα ανάποδα.
Μακροπρόθεσμα η μόνη λύση είναι να τους φτίαξω ένα σπίτι στο Μέτσοβο και να τους στείλω εκεί από το Μάιο ως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Για μένα δυστυχώς που η δουλειά μου είναι μέσα έξω απλά πολλά άλατα και πλήρη κάλυψη των ακάλυπτων μερών, λινά ρούχα και συχνά ντουζ (με παγωμένο νερό εφόσον δεν έχω ακόμα καρδιακό). Ο κλιματισμός μακριά απο εμάς (εκτός του αυτοκινήτου) καθώς θα με στείλει μία ώρα αρχίτερα στο Νοσοκομείο με πνευμονία.
Υ.Σ. Ως σήμερα έχουμε 6 θύματα λόγω καύσωνα και τα 2 από αυτά ηλικίας άνω των 90 ετών. Σε σχέση με την Γαλλία που πρόπερσι είχε 10,000 θύματα και αναλογικά να το πάρει κανένας είμαστε πολύ καλύτερα.
Υ.Σ. (2) Όσοι έχουν σύνδεση με Φυσικό Αέριο ας σκεφτούν τη λύση κλιματισμού - Θέρμανσης με Φ.Α. Από ενεργειακής άποψης είναι 2,5 φορές πιο αποδοτικό να καις στη πηγή Φ.Α. για κλιματισμό από το να έχεις μία μονάδα που παράγει ηλεκτρικό. ΙΜΗΟ αν το Φ.Α. αποκτήσει δυναμική στη χρήση σε επίπεδο διαμερίσματος είναι εύκολο να δούμε και μείωση της ζήτησης του ηλεκτρικού ρεύματος (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το μαγείρεμα και ο κλιματισμός σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών απαιτούν 4 KW ισχύ σε υψηλές θερμοκρασίες).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κλιματισμος :
Γ:10/24 το κλεινω οταν φευγω για την δουλειαΤώρα με τις ζέστες 24/24. Θερμοκρασία 26-28 (όποιος βάζει λιγότερο πάει γυρεύοντας για πνευμονία).
Εξαρτάται απο το μηχανημα,μην θεωρειτε τις τιμες απολυτες και συγκρίσιμες,για μενα το 26C ειναι το οριο τωρα με τις ζεστες,κανονικα το εχω στο 25C.Αμα στο ειχα στο 20C μαλλον θα με μελετούσαν οι επόμενες γενιες...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κλιματισμος :
Εξαρτάται απο το μηχανημα,μην θεωρειτε τις τιμες απολυτες και συγκρίσιμες,για μενα το 26C ειναι το οριο τωρα με τις ζεστες,κανονικα το εχω στο 25C.Αμα στο ειχα στο 20C μαλλον θα με μελετούσαν οι επόμενες γενιες...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Στο σπιτι το a/c δουλευει απο Ιουνιο μεχρι Σεπτεμβρη κατω απο τους 20 βαθμους, το βραδυ σκεπαζομαι με σεντονι απο το κρυο ....ευτυχως κατα τις 5.30 που ξυπναει ο πατερας μου, ερχετια και το κληνει γιατι ειμαι κουλουριασμενος ετοιμος να παθω ανακοπη απο το κρυο!
Γιατι τόση ανωμαλία??
Γενικα είμαι εναντια των κλιματιστικών γιατι θεωρω ότι το παρακανουμε όλοι και στο τελος αρρωσταινουμε. Μου προκαλει γενικως μια αισθηση 'ασθενικη' να ειμαι μεσα στο κατακαλόκαιρο με τα παραθυρα κλειστα και a/c. Συν όλων των άλλων πρεπει να εχω και καποιου ειδους αλλεργια γιατι ξεραινεται ο λαιμός και τα ματια μου (οι φακοι θα φταινε) με τα κλιματιστικα. Οι μονοι χωροι που το απολαμβανω είναι ΜΜΜ και γενικα κοινοχρηστοι χωροι που συναθροίζονται πολλα ατομα, στο σπιτι δεν μου αρεσει.
Ολα αυτα δεν ισχυουν φυσικα τις τελευταιες μερες που ξημεροβραδιαζομαι με ενα κλιματιστικο γιατι εχω και διαβασμα και δεν παλευεται αλλιως..
Γιατι ζεσταινομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, τωρα το γιατί το βάζω τόσο πολυ κρυο? Δεν ξερω, μάλλον για να κάνω πλουσια την ΔΕΗ
Ευτυχως ουτε αλεργιες έχω ούτε τπτ....δεν θα άντεχα χωρις a/c
-
Η επιλογη της θερμοκρασιας στο κλιματιστικο εξαρταται απο την μονωση του καθε σπιτιου , σε σπιτι 'χωνι' και στο 18 να το βαλεις η θερμοκρασια του χωρου με το ζορι θα πηγαινει σε ανεκτα επιπεδα, αντιθετα σε καλα μονωμενο χωρο με θερμοκρασια στο τηλεκοντρολ στο 27, εισαι μια χαρα.
-
Είχα μείνει το 1980 σε motel που χρησιμοποιούσε κλιματισμό με ΦΑ (δουλεύει όπως τα ψυγεία για κάμπινγκ - πολύ χοντρές σωλήνες με αμμωνία και νερό χωρίς κινητήρα/αντλία). Είναι αρκετά πιο ακριβά συστήματα αλλά καταναλώνουν φθηνό ΦΑ.
-
Σκύλε, θα σου πω κάτι που πιθανό να ξέρεις. Κανένα κλιματιστικό δεν μπορεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία του δωματίου σε τέτοια νούμερα, ιδιαίτερα με τέτοιες συνθήκες εξώ. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και με ένα θερμόμετρο. Η λογική λειτουργίας του είναι ως εξής: δουλεύει μέχρι να κατεβάσει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό από εσένα και μετά σταματάει μέχρι να ξανανεβει λίγο η θερμοκρασία και να ξαναρχίσει. Όταν λοιπόν του έχεις βάλει στόχο να κατεβάσει στους 20 βαθμούς, τότε αυτό το κακόμοιρο θα δουλεύει τζάμπα για τουλάχιστον το μισό χρόνο λειτουργίας του, παλεύοντας για το ακατόρθωτο.
Βάλτο στους 23-24 και θα δεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με πολύ περισσότερη οικονομία. -
Εγώ τα έχω μόνιμα 27-29...Πχ τώρα το έχω στο 29 και νιώθω ελαφριά ψύχρα (9ρι σε 12 τμ δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)...
Το άνοιγμα παραθύρων για ανανέωση του αέρα εκτός από τη σπατάλη ενέργειας μας πειράζει σε τίποτα άλλο ? (εμάς ή το μηχάνημα)
Λεωνίδα?
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ