-
Είμαι κ εγώ της σχολής που δεν αντέχει με τίποτα την ζέστη...
Στο αμάξι σχεδόν πάντα clima, στο σπίτι όμως ανεμιστήρες λόγω «εντολής» του έτερον ήμισυ (το μισεί)
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν βάζετε clima ή Α/C στο αμάξι πώς τα βγάζετε πέρα στην κινηση ή στις Ε.Ο. που δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρο λόγω αέρα...;
Οταν έχετε τα παιδιά σας (κυρίως μικρά) δεν το χρησιμοποιείτε...; -
Στη δουλειά εννοείται, εκτός κι αν μπορείτε να είστε με... τιραντάκια (οι άντρες ) ή να δουλέψετε χωρίς Α/C
Σπίτι ελάχιστα και σε έκακτες περιπτώσεις, αν θέλω ησυχία και να χω κλειστά παράθυρα
Στο αυτοκίνητο συχνότατα, ειδικά εθνική δεν γίνεται με ανοιχτά παράθυρα, σταματημένος στην κίνησης επίσης, οπότε δεν έχεις και πολλές επιλογές
-
Για το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο σε χώρες σαν τη δική μας και για λόγους ασφάλειας - και υγείας μες στην πόλη, με τη μούρη σου στις μπούκες των εξατμίσεων του ΟΑΣΑ.
Για το σπίτι, μόνον σε τσιμεντούπολη, και πάλι με μέτρο για να μην επιδεινώνουμε το γενικότερο πρόβλημα. Εμείς το ανάβουμε μόνον τα μεσημέρια-απογεύματα με πραγματικό καύσωνα. Νύχτα είναι ζήτημα αν κοιμόμαστε με δαύτο 2-3 φορές το χρόνο. Προτιμότεροι και οικολογικότεροι οι ανεμιστήρες (ή το A/C σε λειτουργία ανεμιστήρα).Πάντως, χρειάστηκε να υπηρετήσω σε 'μάχιμα' πόστα στον ΕΣ (12 μήνες σε θερμοκρασία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) για να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι είπαν τη ζέστη Καλό Καιρό (καλοκαίρι..) Οι άνθρωποι της πόλης είναι ζήτημα αν εκτίθενται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1-2 ώρες την ημέρα. Σε φυσικές συνθήκες, κανείς δεν πεθαίνει από τη ζέστη. Από το κρύο, ο θάνατος είναι ζήτημα ωρών για οποιονδήποτε.
-
και απο τη ζεστη μπορεις να πεθανεις ή πιο σωστα απο τις συνεπειες της
-
Εγώ απο τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ τον κλιματισμό,εγίνα κολλητός με τον βενζινά...
-
Στο αμαξι, απο συνηθεια ισως, δεν το αναβω με το παραμικρο,προτιμω τα ανοιχτα παραθυρα.Αλλα μεσημεριατικα με εξωτερικη θερμοκρασια κοντα στους 40° ειναι πολυ βολικο ,γλυτωνεις το μπανιο απο τον ιδρωτα.
Στο σπιτι δεν εχουμε AC ,αλλωστε μεσα στα δεντρα που ειναι χτισμενο αν δεν ανοιξεις μεσημεριατικα τα παραθυρα κραταει μια καλη θερμοκρασια.
Στο μαγαζι ομως ειναι απαραιτητο.Τα περισσοτερα ειδη ειναι ευαισθητα στις μεγαλες θερμοκρασιες .
Εκεινο ομως που δεν αντεχω με το AC ειναι να περπατας στο πεζοδρομιο ,να κολλαν τα ρουχα απο την ζεστη και την υγρασια και να σου ερχονται οι σταγονες απο τον συμπιεστη πανω σου .Τοση τσιγγουνιά για λιγα μετρα λαστιχο;
-
ΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ!!!!
Άκου ερώτηση!!!!
Και για να μην ξεχνιοόμαστε, στην Ελλάδα είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ αναγκάιο με 36 βαθμούς από την Ελβετία που έχω διαλυθεί με 32 βαθμούς και ΥΓΡΑΣΙΑ!!!!
-
Ζέστη με υγρασία είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Δε μπορείς ούτε να αναπνεύσεις.. -
Δυστυχώς είμαι απο τα άτομα που τα ενοχλεί πολύ ο κλιματισμός (ζαλάδες κ.λ.π.). Οπότε τον χρησιμοποιώ μόνον οταν είναι απαραίτητο (αμάξι καμίνι π.χ.) και για λίγο. Συνήθως με όλα τα παράθυρα ανοιχτά δεν έχω πρόβλημα.
-
Κλιματισμος ειναι αναγκαιος παντου. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τον εχουμε τερμα ανοιχτο μερα νυχτα. Απλως δεν θελω να ειμαι καπου μεσα και να ιδρωνω οταν μπορω να εχω ενα περιβαλον που μπορω να ζω πολυ πιο ανετα. Και μην με παρεξηγητε. Δεν εχω προβλημα να ιδρωσω οταν κατι που ιδρωνεις (πχ γυμναστικη, η δουλεια εξω στην αυλη, πλενω το αυτοκινητο κτλ). Αλλα το να ειμαι στην κινηση ακινητος οταν πηγαινω δουλεια και να ιδρωνω για να μην βαλω το κλιματιστικο ειναι το λιφωτερο μαζωχισμος. Επισης σκεφτομαι και τους συναθρωπους μου. Οταν καποιος ερχεται στην δουλεια με τον ιδρωτα να τρεχει απο το κουτελο και τις μασχαλες τεραστιους λεκεδες μαντεψτε ποσο αρωματικος ειναι; (το οποιο το ειδα σε σχετικο βαθμο πριν 3 βδομαδες οταν ημουν Ελλαδα )Το θεμα των βακτηριων και ανακυκλωσης σκονης ειναι απλως προβληματα που συμβαινουν γιατι το κλιματιστικο δεν γινεται σερβις κανονικα και τακτα. Τα φιλτρα ο καθαρισμος ειναι απαραιτητος. Εγω στο σπιτι καθε 6 μηνες το καλω σερβις και αλλαζω το φιλτρο καθε μηνα. Το ιδιο και το αυτοκινητο. Δεν ειναι τιποτα τρομερο απλως ακολουθω τις συμβουλες του κατασκευαστη. Επισης εχω και ανεμιστηρες που βοηθανε πολυ με την κυκλοφορια τους αερα αλλα σε καποια στιγμη κλαη η κυκλοφορια του αερα αλλα αμα κυκλοφορεις ζεστο αερα δεν κανει τιποτα για να σε δροσισει.
Νικος
-
Δεν έχω στο αμάξι, ούτε στο σπίτι.
Από εμπειρία από αμάξια τρίτων, δεν το πολυσυμπαθώ. Γενικά δύσκολα αποφεύγεις την ψύξη.
Στο γραφείο είναι καλό. Σκέφτεσαι καλύτερα.
Στο αμάξι θεωρώ πολύ ανώτερη λύση τη χρήση hot mirrors. Βέβαια και πάλι το εσωτερικό θα ζεσταθεί από τις λαμαρίνες. Δεν ξέρω αν κάποιο από τα νέα αμάξια έχει τέτοια τζάμια.
Επίσης στα κτίρια γίνεται συζήτηση για χρήση υλικών που δεν απορροφούν την υπέρυθρη ακτινοβολία. Βέβαια αυτό είναι κακό για το χειμώνα.
Γενικότερα οι σύγχρονες τάσεις στοχεύουν στην πρόληψη παρά στην κατανάλωση ενέργειας για την καταστολή των συνεπειών...
Σύντομα θα βγουν στην αγορά τα πρώτα ρούχα με UV προστασία (τα σημερινά δεν έχουν τέτοια μελέτη), ενώ γίνονται σκέψεις και για την χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων στις τέντες και στις γρίλιες των παραθύρων...
Νέες εποχές νέα ήθη....
Γενικά μετά την αλόγιστη σπατάλη των δεκαετιών 1970-2000 περνάμε σε μία νέα εποχή με στόχο την βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης άμεσα ή έμμεσα...
-
Δεν μου λείπει ούτε η ταχύτητα ούτε η άνεση ούτε η ησυχία στο αυτοκίνητο...
ένα AC θα ήθελα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Δεν την αντέχω τη ζέστη γενικά αλλά μέχρι 35 C μέσα στο αυτοκίνητο κάτι γίνεται..
Όταν το αυτοκίνητο το βαράει ο ήλιος και το θερμόμετρο πάει 45+ λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να κάτσω .....
Είναι περισσότερο ανθυγιεινό το AC από το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 45+?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όταν το αυτοκίνητο το βαράει ο ήλιος και το θερμόμετρο πάει 45+ λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να κάτσω .....Είναι περισσότερο ανθυγιεινό το AC από το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 45+?
Αν σκεφτούμε πάντως οτι οι οδηγοί αγώνων τρέχουν σε τέτοιες θερμοκρασίες τότε ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Όταν το αυτοκίνητο το βαράει ο ήλιος και το θερμόμετρο πάει 45+ λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να κάτσω .....
Είναι περισσότερο ανθυγιεινό το AC από το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 45+?
Αν σκεφτούμε πάντως οτι οι οδηγοί αγώνων τρέχουν σε τέτοιες θερμοκρασίες τότε ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...
ναι αλλα οι οδηγοι μετα την ειδικη δε θα πανε στο γραφειο, ουτε τους νοιαζει εαν ...μυριζουν!
-
Σίγουρα,άμα είσαι κοστουμαρισμένος και πας στο γραφείο καλά είναι να έχεις a/c αλλά αν πηγαίνεις πχ για μπάνιο στη θάλασσα μπορείς και να το αποφύγεις.
-
Επίσης, οι οδηγοί αγώνων έχουν λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο κλαύτερη φυσική κατάσταση από όλους εμάς...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Επίσης, οι οδηγοί αγώνων έχουν λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο κλαύτερη φυσική κατάσταση από όλους εμάς...Έλα βρε επειδή, μπορούν να κάνουν 200 μπους απς περισσότερα από εμάς... 300 κοιλιακούς και 150 επαναλήψεις με αλτήρες των 50 κιλών... σιγά το πράγμα...
Ναι αλλά εκείνοι δεν μπορούν να φάνε 2 κιλά παϊδάκια και ούτε να υπερηφανεύονται για τους προκοιλιακούς τους! -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ζέστη με υγρασία είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!!!= Θεσσαλονίκη από τότε που κάψαμε το Σέιχ Σου...
Φυσικά και ψήφισα ναι... Το αρκουδίσιον είναι πολιτισμός και δεν βλέπω τον λόγο να μην το χρησιμοποιώ όταν κάνει ζέστη!
Στο σπίτι μεσημέρια με πολύ ζέστη, γιατί πίσω έχουμε ένα πάρκο με δέντρα που το βράδι κάνουν καλή δροσιά, οπότε κοιμόμαστε ωραία , αλλά στο αμάξι πάντα! Ανοιχτά παράθυρα έχω μόνο όταν έχει δροσιά και πάω μέχρι το πολύ 90-100. Από εκεί και πάνω ο αέρας μου σπάει τα νεύρα (χώρια που κάνει άνω κάτω τα πάντα, από μαλλιά, μέχρι κάθε λογής χαρτούδια που πάντα έχω στο αμάξι και πάντα ξεχνάω να πετάξω...), οπότε είπαμε... πολιτισμός! Καλά, δεν το συζητάω καν για περίπτωση που είμαι σε κίνηση!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σήμερα στην Αθήνα έχει 35 υπό σκιάν. Φαντάζεστε πόσο θα είχε αν για κάποιο λόγο δεν δούλευε ΚΑΝΕΝΑ κλιματιστικό για όλη την ημέρα?
Με αυτη τη λογικη, εαν στην Αθηνα κυκλοφορουσαν 50% λιγοτερα αυτοκινητα, λεωφορεια και νταλικες και περισσοτερα ποδηλατα και μηχανακια θα ειχαμε χειμωνα μεσα στο κατακαλοκαιρο.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Σήμερα στην Αθήνα έχει 35 υπό σκιάν. Φαντάζεστε πόσο θα είχε αν για κάποιο λόγο δεν δούλευε ΚΑΝΕΝΑ κλιματιστικό για όλη την ημέρα?
Με αυτη τη λογικη, εαν στην Αθηνα κυκλοφορουσαν 50% λιγοτερα αυτοκινητα, λεωφορεια και νταλικες και περισσοτερα ποδηλατα και μηχανακια θα ειχαμε χειμωνα μεσα στο κατακαλοκαιρο.
Δεν είναι λογική, ούτε έκανα καμία πρόταση να τα κλείσετε όλοι, ούτε τίποτα. Μια παρατήρηση έκανα μόνο. Και αυτό που λέω ισχύει: τα κλιματιστικά ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.
Προσωπικά, λυπάμαι τα μηχανάκια μέσα στην κίνηση στο σταμάτα ξεκίνα... Έχουν να αντιμετωπίσουν
-τη ζέστη που κάνει έτσι κι αλλιώς
-τη ζέστη που βγάζουν τα αναμμένα βεντιλατέρ από τα έτοιμα να βράσουν ψυγεία
-τη ζέστη που βγάζουν οι εξατμίσεις
-τη ζέστη που βγάζει έξω το αναμμένο A/C από τους θαλάμους επιβατών των ΙΧ
-τη ζέστη από την άσφαλτο που προκαλείται από όλες τις ανωτέρω ζέστες...
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ