-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
το γυρισα στην αναποδη στο 2 και ηταν ποιημα.να τα προσέχεις αυτά
-
Hθελα να βαλω και γω στο υπνοδωματιο (δεν εχω κλιματιστικο να φανταστειτε - μονο ανεμιστηρα δαπεδου κι αν εχει πολυ ζεστη δουλευω το κλιματιστικο στο σαλονι) αλλα με απετρεψε το υψος του ταβανιου (~ 2,60μ) και λενε οτι δεν μπαινει σε χαμηλοταβανο... ισχυει ή να βάλω anyway?
-
το γυρισα στην αναποδη στο 2 και ηταν ποιημα.
...και πώς γυρνάει ανάποδα?.. τί ακριβώς εννοείς όταν λές 'ανάποδα'?.. όπως και νά 'χει μ' ενδιαφέρει...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...και πώς γυρνάει ανάποδα?.. τί ακριβώς εννοείς όταν λές 'ανάποδα'?.. όπως και νά 'χει μ' ενδιαφέρει...
Μπορει να περιστρεφεται σε αντιθετη φορα και ετσι να ρουφαει αερα αντι να φυσαει.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μπορει να περιστρεφεται σε αντιθετη φορα και ετσι να ρουφαει αερα αντι να φυσαει.
...ναι αλλά πώς θα τον κάνω να αλλάξει 'φορά'?..
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Hθελα να βαλω και γω στο υπνοδωματιο (δεν εχω κλιματιστικο να φανταστειτε - μονο ανεμιστηρα δαπεδου κι αν εχει πολυ ζεστη δουλευω το κλιματιστικο στο σαλονι) αλλα με απετρεψε το υψος του ταβανιου (~ 2,60μ) και λενε οτι δεν μπαινει σε χαμηλοταβανο... ισχυει ή να βάλω anyway?Ο λογος ειναι η πιθανοτητα τραυματισμου λογω του χαμηλου υψους του ταβανιου και οχι λογω αποδοσης.
-
...ναι αλλά πώς θα τον κάνω να αλλάξει 'φορά'?..
Αααααα, δεν καταλαβα. Δυστυχως δεν το κανουν ολα μοντελα. Αν εχεις το μανιουαλ ριξε μια ματια.
-
@nikospappas.....
Ο.Κ.... -
Εγω ειμαι κρυουλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος 20!!!Που πας ρε????? Και μετα βγαινεις εξω και την αρπαζεις...
25-26 νομιζω ειναι καλα!!!
Aν κρυώνεις να φοράς σακάκι! Ο άλλος που ζεσταίνεται τι να βγαλει;
Τα ίδια περναω κι εγω στο γραφειο απ τις γκομενες! (χειμωνα καλοκαιρι θελουν το γραφειο με θερμοκρασία σαν την κόλαση )ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τωρα μου θυμισες τις μαλακισμενες.
Το χειμωνα οι αντρες φορουσαν πουκαμισο και γραβατα. Εννοειται το σακακι το βγαζαμε.
Ερχονταν οι καλομαθημενες απο το σπιτι τους, με 2 πουλοβερ 2 παλτα και κασκολ, ΔΕΝ τα εβγαζαν, (σπανιως οι γκομενες καταλαβαινουν τη διαφορα μεταξυ του και 'μεσα' και του 'εξω', σχεδον παντα τα ιδια φορανε) μετα απο λιγο αρχιζε το 'ελα μωρε να το χαμηλωσουμε το καλοριφερ γιατι εσκασα'.Το καλοκαιρι ΠΑΛΙ οι αντρες πουκαμισο και γραβατα. Τα δε μαλακισμενα, ερχονταν με οτι λιγοτερο μπορουσαν να φορεσουν για να μη τους γινει παρατηρηση απο το τμημα προσωπικου, ραντακια και μαλακιες, και μετα αρχιζε το αναποδο τροπαριο 'Αχχ καλε κλειστε το λιγο, εχω παγώσει'
Go die in a fire please.
Εμένα τα ερπετά στη δουλειά μου (θυλικα ψυχρόαιμα, άρα ερπετά) , το χειμώνα να μου τα ανοίγουν όλα για να ζεσταθούν και να μη με αφήνουν να ανοίγω τα παράθυρα (εγώ θέλω φρέσκο αέρα)
Δε με ενοχλούσε η ζέστη, όσο η κλεισουρα, πριν από κάνα μήνα σταμάτησαν πάντως τα αεροθερμα στα πόδια τους
Μάταια να τους εξηγώ ότι στη Γλυφάδα αυτό που κάνει δεν είναι πραγματικό κρύο, αλλά ήπιος χειμώνας και ίσως φθινόπωρο και ότι σε αλλά μέρη κάνει σοβαρό κρύο, τίποτα αυτέςΤώρα που κάνει καύσωνα έχουν πιάσει θερμοκρασία και για να ανοίξουμε κάνα a/c με ουσιαστικό αποτέλεσμα ούτε λόγος
Οκ αντέχω τη ζέστη, αντέχω να αραζω στη ζέστη ή ακόμα και να κάνω χειρωνακτικές εργασίες στη ζέστη, αλλά ζορίζομαι να σκέφτομαι στη ζέστη, καίγεται το κεφάλι μου
Πάει μια να μου κάνει και καλά τη χάρη τις προάλλες να το ανοίξει, κλείνω κι εγώ παράθυρα και μετά από λίγο να έχω λιώσει, διαπιστώνω ότι το είχε κλείσει και είχε ανοίξει ένα άλλο πιο μικρό a/c σε ένα άκυρο σημείο (που ήταν πιο μακριά σε σχέση με το γαϊδούρι) που δε θα έφτανε ποτέ η δροσιά σε μένα
Και έχανα τόσες ώρες έστω και το ρεύμα με φρέσκο (βασικό αυτό) αέρα που θα μπορούσα να είχαΔε βγάζεις άκρη με τις γυναίκες και στο τέλος εγώ φαίνομαι ο γκρινιάρης
Δε πειράζει όμως και με πουκάμισο στους 38 αντέχει ο κιουσαρας, το χειμώνα όμως δε θα το διαπραγματευτώ, όλα ορθάνοιχτα να τις σκληραγωγήσω
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Hθελα να βαλω και γω στο υπνοδωματιο (δεν εχω κλιματιστικο να φανταστειτε - μονο ανεμιστηρα δαπεδου κι αν εχει πολυ ζεστη δουλευω το κλιματιστικο στο σαλονι) αλλα με απετρεψε το υψος του ταβανιου (~ 2,60μ) και λενε οτι δεν μπαινει σε χαμηλοταβανο... ισχυει ή να βάλω anyway?Υπαρχουν διαφορα μηκη αξονα, διαλεγεις ενα μικρο μηκος και θα σου κατεβει πχ το επιπεδο λεπιδας στο 2,30 αντε 2,20. εκει δεν εχεις θεμα
δες εδω τονους απο μοντελα με καλη ποιοτητα
http://www.deckenventilator24.de/index. ... v05k3b3lv0ΕΔΙΤ
ειμαι υπερβολικος, υπαρχουν και μοντελα που αποσταση απο ταβανi μεχρι λεπιδα ειναι 20εκατοστα μονο, στο λινκ που εβαλε ο μανοσκ εχει ενα (δεν εψαξα αλλους) που εχει αποσταση αν θελεις 16 cm -
σορρυ τωρα το ειδα. Αρκετοι (οχι ολοι) εχουν ενα διακοπτη πανω στο σωμα το ανεμιστηρα, που αντιστρεφει τη φορα περιστροφης.
Το καλοκαιρι κανονικα το βαζεις να σου στελνει, το χειμωνα που εχει ψηλα ζεστη, το βαζεις να βαραει ταβανι με χαμηλες στροφες και απλωνεαι η ζεση ομοιομορφα και εχει και οικονομια κλπ. -
Hθελα να βαλω και γω στο υπνοδωματιο (δεν εχω κλιματιστικο να φανταστειτε - μονο ανεμιστηρα δαπεδου κι αν εχει πολυ ζεστη δουλευω το κλιματιστικο στο σαλονι) αλλα με απετρεψε το υψος του ταβανιου (~ 2,60μ) και λενε οτι δεν μπαινει σε χαμηλοταβανο... ισχυει ή να βάλω anyway?
Υπαρχουν διαφορα μηκη αξονα, διαλεγεις ενα μικρο μηκος και θα σου κατεβει πχ το επιπεδο λεπιδας στο 2,30 αντε 2,20. εκει δεν εχεις θεμα
δες εδω τονους απο μοντελα με καλη ποιοτητα
http://www.deckenventilator24.de/index. ... v05k3b3lv0ΕΔΙΤ
ειμαι υπερβολικος, υπαρχουν και μοντελα που αποσταση απο ταβανi μεχρι λεπιδα ειναι 20εκατοστα μονο, στο λινκ που εβαλε ο μανοσκ εχει ενα (δεν εψαξα αλλους) που εχει αποσταση αν θελεις 16 cmthanks
θα το κοιταξω και θα βαλω εναν φετος. -
νομιζω οτι για να εχουν σωστη αποδοση οι ανεμιστηρες οροφης πρεπει η αποστασητους απο το ταβανι να ειναι το ελαχιστο 40 εκατοστα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
νομιζω οτι για να εχουν σωστη αποδοση οι ανεμιστηρες οροφης πρεπει η αποστασητους απο το ταβανι να ειναι το ελαχιστο 40 εκατοστα.Σε γενικες γραμμες, οι Αμερικανοι που εχουν χαμηλα σπιτια, δινουν μικρους σε μηκος αξονες, και αγοραζεις προεκτασεις αν θελεις.
-
Μετά από πολλά χρόνια που πέρναγα τα καλοκαίρια σπίτι χωρίς κανένα βοήθημα κλιματισμού (AC, ανεμιστήρα), αποφάσισα φέτος, μετά τη θετική εμπειρία χρήσης ανεμιστήρα οροφής σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, να προμηθευτώ/εγκαταστήσω έναν για το υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Το δωμάτιο έχει ύψος 2,75 μ. και εμβαδό γύρω στα 12 τμ, είναι δηλαδή σχετικά μικρό. Οι απορίες μου έχουν να κάνουν βασικά με τα θέματα στερέωσης-εγκατάστασης. Εξηγούμαι: Φαντάζομαι ότι η στερέωση γίνεται στον υπάρχοντα γάντζο ανάρτησης φωτιστικού, σωστά; Αυτός γενικά αντέχει τα 4-5 κιλά βάρους του ανεμιστήρα σε συνδυασμό με τη ροπή στρέψης που αναπτύσσει ή απαιτεί κάποια ιδιαίτερη στερέωση; Επίσης, μιας που με την τοποθέτηση, ουσιαστικά δεσμεύουμε τη θέση φωτιστικού, εφόσον αγοραστεί ανεμιστήρας οροφής με φωτιστικό, πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ανεξάρτητο έλεγχο/λειτουργία του μοτέρ από το φωτιστικό με χρήση του υπάρχοντος ηλεκτρολογικού κυκλώματος/διακοπτών;
Τέλος, ως προς την επιλογή εταιρείας/μοντέλου, και με δεδομένο ότι δε θέλω να υπερβώ ένα ποσό αγοράς της τάξης των 100 ευρώ, χωρίς όμως να αγοράσω και σαβούρα (θόρυβος, κακή ενεργειακή απόδοση κλπ), έχετε οι γνώστες να μου προτείνετε κάποια μάρκα/μοντέλο σε αυτά τα λεφτά και με τα δεδομένα χώρου που προανέφερα; Ενδεικτικά, μου φάνηκε συμπαθητικό αυτό το μοντέλο της Westinghouse (το υπόψη κατάστημα τυχαίνει να βρίσκεται και στη γειτονιά μου):
http://www.postotecnico.gr/product.php?products_id=279
Ευχαριστώ. -
Μπορεις να εχεις το διακοπτη των φωτων παντα ανοιχτο, και να αναβεις/σβηνεις φωτα και ανεμιστηρα απο το τηλεκοντρολ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φαντάζομαι ότι η στερέωση γίνεται στον υπάρχοντα γάντζο ανάρτησης φωτιστικού, σωστά;όσους έχω βάλει εγώ (2-3 δλδ) ήθελαν απευθείας βίδωμα στην οροφή. Δεν έπαιζε με γάντζο. Υποθέτω ότι μπορεί υπάρχουν θέματα ταλάντωσης
-
Καλημέρα. Λογικό μου ακούγεται αυτό για τη στερέωση. Να υποθέσω 8άρια ούπατ;
-
Ναι αλλά όχι πλαστικά , προτιμησε μεταλικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ( στην κυριολεξια....).
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...Το βαζει ο αλλος 20!!!
Τα ίδια περναω κι εγω στο γραφειο απ τις γκομενες
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τωρα μου θυμισες τις μαλακισμενες.
Go die in a fire please....(θυλικα ψυχρόαιμα, άρα ερπετά)...
γράψατε! όλοι!
εδώ ταιριάζει το 'ντύσου μωρή!' ή το 'γδύσου μωρή!' ανάλογα με την εποχή!
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ