-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Λοιπον, εδω ειναι θεμα Οπελ, οχι Λοτους.Συνεργάζονται όμως
-
Ηταν που ηταν σουρεαλιστικο το thread, τωρα εγινε μ.... παχαλο.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
δες μετα και το παραμεθεπομενο, που σκαει ο μηχανικος της lotus, και του λεει 'εισαι κουλαδι, κατσε διπλα'΄
και τονε παει στην ιδια πιστα μονο με το πλάι..
μονο οταν ειπε ημαρτον σταματησε τα κολιδια..
και μετα ο δικος σου ως συνηθως πεταξε μια εξυπνη π@π@ρια οτι κατι του συνεβαινε τοτε κι ετσι..
**
αδερφη με βισμα ειναι**. (προσωπικη εκτιμηση)
αντε δες τα και πες μου μετα εσυ οτι ειναι πιλοτος..για τη συραγγα καλος ειναι..Από τι απορρέει αυτή η προσωπική εκτίμηση ότι είναι αδελφή με βίσμα; Στην έπεσε; Και το βίσμα; Το έχεις δει; (No offence)
Όσο για το κουλάδι, ε όχι και κουλάδι ο Jeremy. Και χεράς είναι και εφευρετικός και καυστικός.. Δεν είναι Tiff αλλά ούτε και ο Kershaw της Lotus. Αλλά ποιος είναι άλλωστε αντίστοιχός τους; Εγώ πάντως όχι. Μάλλον ούτε και συ. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ηταν που ηταν σουρεαλιστικο το thread, τωρα εγινε μ.... παχαλο.κατι σαν την οπελ δηλαδη?
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Ηταν που ηταν σουρεαλιστικο το thread, τωρα εγινε μ.... παχαλο.
κατι σαν την οπελ δηλαδη?
Συ είπας
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χαθηκαμε!Αλλου ξεκιναμε να γραφουμε αλλου καταληγουμε!ευτυχώς που μας πάει η ζωή αλλού κι όχι η Opel
-
Να με συμπαθάτε, αλλά θα ήθελα να μου υποδείξετε ένα άτομο στο φόρουμ που θεωρεί τα Opel αμαξάρες ή, ακομα χειρότερα, που είναι πωρωμένος μ'αυτά.
Συμπάθειες υπάρχουν βέβαια, αλλά ορισμένα γραφόμενα είναι υπερβολικά. Εμπειρία από άλλα Opel ως οδηγός δεν έχω (υποχρεωτικό είναι; ), το δικό μου όμως το ξέρω πια καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφού ούτε γέρνει στις στροφές, ούτε χάνει σε έλεγχο και από ποιότητα κατασκευής, εξοπλισμό, ευκολίες είναι ψηλά χωρίς να κοστίζει πολύ.
Όσον αφορά την πώρωση με άλλες μάρκες, εκεί συχνά ακούγονται τρελές υπερβολές. Κάτι κορεατόμορφα (αλλά όχι κορεατοαξιόπιστα) χάλια διαφημίζονται στα Νέα Μοντέλα με αμέτρητα μηνύματα, βλ. Croma. Άλλα χάλια έχουν εκ των προτέρων καλή αντιμετώπιση, μολονότι δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο αλλά είναι 'γιαπωνέζικα' (βλ mazda 2).
To agila δεν βλέπεται, το ίδιο όμως και το διδυμάκι του WagonR.
Τον τομέα 'αξιοπιστία' δεν τον πολυκοιτάζουν μερικοί, αλλά βλέπουν αν ο Χ κινητήρας βγάζει 6 ίππους παραπάνω. Τους τριγμούς τους αντιμετωπίζουν με ωτασπίδες και τις σπασμένες κρεμαγιέρες με αδιαφορία.
Αυτή τη στιγμή η Opel με τα Astra-Corsa είναι δεύτερη στις πωλήσεις πίσω μόνο από την πολύ φθηνή Hyundai, οι υπόλοιποι κάνουν προσφορές και προσφορές.
Δεν είναι υποκατάστατο των Merc τα Opel, ούτε όμως υστερούν τόοοοσο πολύ σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους όσο αναφέρεται.
Πλέον τα Opel είναι- πιο αξιόπιστα από τα VW και τα περισσότερα γαλλικά (σιγά το πράγμα )
- πιο οικονομικά από τα Ford
- πιο καλοστημένα από τα Toyota
- πιο ποιοτικά από τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα.
Συμπέρασμα: Σε κανένα τομέα δεν είναι πρώτα με διαφορά, όμως σε όλους τους τομείς είναι σε υψηλό επίπεδο.
Edit: οι μόνο δύο επιλογές της ψηφοφορίας είναι προβοκατόρικες και αρνούμαι να ψηφίσω. Να προστεθούν και άλλες.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όσο για το κουλάδι, ε όχι και κουλάδι ο Jeremy. Και χεράς είναι και εφευρετικός και καυστικός.. Δεν είναι Tiff αλλά ούτε και ο Kershaw της Lotus. Αλλά ποιος είναι άλλωστε αντίστοιχός τους; Εγώ πάντως όχι. Μάλλον ούτε και συ.Μέγιστη κουλομαρία ο Jeremy! Με κάθε αμάξι που δοκιμάζει φέρνει 10 τετ α κε και στις 2 φορές που του κάθεται η πλαγιολίσθηση την βάζει στο μοντάζ για να το παίξει μούρη! Ένα drift διαρκείας δεν έχω δει ποτέ μου από αυτόν τον άνθρωπο και έχω στον σκληρό μου τα περισσότερα Top Gear! Aυτά που κάνει δηλαδή να διώξει λίγο τον κώλο και να τον ξαναμαζέψει το κάνει ο καθένας μας και χωρίς να οδηγάει κάθε μέρα υπεραυτοκίνητα!! Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να τα κάνεις dimsabas...
Όσο αφορά το θέμα της δημοψήφισης είναι πραγματικά απαράδεκτο!! Και όχι επειδή είμαι κάτοχος Όπελ αλλά γιατί και απαράδεκτη σαν μάρκα να ήταν η Όπελ από την στιγμή που το corsa ήταν πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις τον Μάιο και το astra 3o δεν είναι μεγάλη μλκία να κλείσει σαν μάρκα???
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
[Όσο αφορά το θέμα της δημοψήφισης είναι πραγματικά απαράδεκτο!! Και όχι επειδή είμαι κάτοχος Όπελ αλλά γιατί και απαράδεκτη σαν μάρκα να ήταν η Όπελ από την στιγμή που το corsa ήταν πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις τον Μάιο και το astra 3o δεν είναι μεγάλη μλκία να κλείσει σαν μάρκα???Edit: οι μόνο δύο επιλογές της ψηφοφορίας είναι προβοκατόρικες και αρνούμαι να ψηφίσω. Να προστεθούν και άλλες.
Μάνο, Μιχάλη, ξεκαθάρισα ότι τις έβαλα επίτηδες, για να τονιστεί το χιουμοριστικό του θέματος!
-
παντως πλακα πλακα αλλα ο μανοσκ παροτι οπελακιας το πηρε το θεμα ακριβως οπως επρεπε! το εριξε στην πλακα και μπραβο του!
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
παντως πλακα πλακα αλλα ο μανοσκ παροτι οπελακιας το πηρε το θεμα ακριβως οπως επρεπε! το εριξε στην πλακα και μπραβο του!....Πες τα ρε Αριστοτελη.......επιτελους!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πλέον τα Opel είναι- πιο αξιόπιστα από τα VW και τα περισσότερα γαλλικά (σιγά το πράγμα )
Συμπέρασμα: Σε κανένα τομέα δεν είναι πρώτα με διαφορά, όμως σε όλους τους τομείς είναι σε υψηλό επίπεδο.
Σωστά όλα αυτά, αλλά κάποτε θα φτάσει πάλι η στιγμή που θα πρέπει να ξαναοδηγήσεις το Opel. Τί κάνεις τότε;
-
[quote='manosk']
quote]
Καταρχάς, αυτά τα μεμονωμένα που λες δε βγάζουν κανένα νόημα. Πρόσεξε: dimsabas! Πιο νέος από το Μπραντ Πιτ, πιο ψηλός από το 95% των ανθρώπων, πιο σφρυγηλός από τον Robert de Niro, πιο παιδαράς από τον Bill Gates, πιο λεφτάς από 3 δισεκ. κατοίκων αυτού του πλανήτη... Πρέπει να είμαι πολύ γκόμενος, έτσι; Μα δε βγαίνει τίποτα με αυτή την παραβολή στοιχείων. Άσε που είναι πολύ γενικά τα σχόλιά σου. Παράδειγμα: Όταν λες πιο οικονομικά από τα Ford, εννοείς πιο φτήνα ή ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση; Ή πιο φτηνή συντήρηση; Και αν τα Opel είναι πιο οικονομικά μόνο από τα Ford, τότε είναι προτελευταία.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καταρχάς, αυτά τα μεμονωμένα που λες δε βγάζουν κανένα νόημα. Πρόσεξε: dimsabas! Πιο νέος από το Μπραντ Πιτ, πιο ψηλός από το 95% των ανθρώπων, πιο σφρυγηλός από τον Robert de Niro, πιο παιδαράς από τον Bill Gates, πιο λεφτάς από 3 δισεκ. κατοίκων αυτού του πλανήτη... Πρέπει να είμαι πολύ γκόμενος, έτσι; Μα δε βγαίνει τίποτα με αυτή την παραβολή στοιχείων. Άσε που είναι πολύ γενικά τα σχόλιά σου. Παράδειγμα: Όταν λες πιο οικονομικά από τα Ford, εννοείς πιο φτήνα ή ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση; Ή πιο φτηνή συντήρηση; Και αν τα Opel είναι πιο οικονομικά μόνο από τα Ford, τότε είναι προτελευταία.
Προσεχε dimsabas.... σε βλεπω σε καμια ψηφοφορεια στυλ 'περι dimsabas'
χαχαχαχαχα -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να τα κάνεις dimsabas...Μάλλον πρέπει να μου δείξεις εσύ!
-
Εγώ έχω την αίσθηση οτι τα Opel είναι η χρυσή μετριότητα παντού.
Δεν μπορώ να πώ οτι τα συμπαθώ γιατί αν είχα ποτέ ένα δεν θα ήμουν ξεκάθαρος για ποιό λόγο τελικά το πήρα. Τί κάνουν τα Opel καλά και διακρίνονται γι'αυτό? Δεν έχουν κάτι για το οποίο να ξεχωρίζουν πραγματικά. Ούτε υπέρ-αξιόπιστα είναι, ούτε υπερ-οικονομικά, γρήγορα, ντιζαϊνάτα, φθηνά κλπ.
Τί είναι αυτό που κάνει έναν ιδιοκτήτη Opel περήφανο?
Εγώ δεν βλέπω κάτι πάντως...
Υ.Γ.
Στις πωλήσεις μήπως υπολογίζετε και τα leazing? Γιατί πριν από 3-4 χρόνια που η Hertz παρήγγειλε και ξανάστειλε πίσω 3000 Kadett... -συγνώμη- Astra για να τα αλλάξει με 3000 Accent, αυτό η GM το θεώρησε απώλεια...
Η AVIS π.χ. 'προτείνει' Opel. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μάνο, Μιχάλη, ξεκαθάρισα ότι τις έβαλα επίτηδες, για να τονιστεί το χιουμοριστικό του θέματος!E, τότε κι εγώ θα πάω με τα νερά του προβοκάτορα ( ) και θα δηλώσω καμμένος Opelάκιας!!!!
Στα σοβαρά, οδήγησα (σε καλές στροφές και ευθείες) μόνο 2 Astra 1,4 προηγούμενης γενιάς και τωρινό και προσωπικά μου φάνηκαν μια χαρά αμαξάκια από στρίψιμο! (Οδήγησα και ένα Vectra τελευταίας γενιάς, αλλά στην ευθεία και στην πόλη, οπότε το μόνο που μου έμεινε είναι ... η καθυστέρηση - ήταν το 1,6... )
Προφανώς δεν στρίβουν σαν Rallye, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος τους! Και στρίβουν μια χαρά!
Και δεν καταλαβαίνω! Ναι κι εγώ θέλω ένα αμάξι που να στρίβει όσο καλύτερα γίνεται, αλλά πολύς κόσμος θέλει απλά κάτι αξιόπιστο που θα τον πάει από το Α στο Β με ασφάλεια και χαμηλό κόστος! Τόσο κακό είναι;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μάνο, Μιχάλη, ξεκαθάρισα ότι τις έβαλα επίτηδες, για να τονιστεί το χιουμοριστικό του θέματος!
E, τότε κι εγώ θα πάω με τα νερά του προβοκάτορα ( ) και θα δηλώσω καμμένος Opelάκιας!!!!
Στα σοβαρά, οδήγησα (σε καλές στροφές και ευθείες) μόνο 2 Astra 1,4 προηγούμενης γενιάς και τωρινό και προσωπικά μου φάνηκαν μια χαρά αμαξάκια από στρίψιμο! (Οδήγησα και ένα Vectra τελευταίας γενιάς, αλλά στην ευθεία και στην πόλη, οπότε το μόνο που μου έμεινε είναι ... η καθυστέρηση - ήταν το 1,6... )
Προφανώς δεν στρίβουν σαν Rallye, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος τους! Και στρίβουν μια χαρά!
Και δεν καταλαβαίνω! Ναι κι εγώ θέλω ένα αμάξι που να στρίβει όσο καλύτερα γίνεται, αλλά πολύς κόσμος θέλει απλά κάτι αξιόπιστο που θα τον πάει από το Α στο Β με ασφάλεια και χαμηλό κόστος! Τόσο κακό είναι;
Διαβάστε τα bold στο ποστ του Μάρκου. Λοιπόν έχω να δηλώσω ότι, ΝΑΙ, είσαι ο εχθρός. Να κάνουμε μια δημοσκόπηση αν θα πρέπει να γίνεις ban από το φόρουμ, με ταυτόχρονη αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Εγώ έχω την αίσθηση οτι τα Opel είναι η χρυσή μετριότητα παντού.Σωστός αν και λίγο σκληρός. Πλεονεκτούν στο ότι δεν τα παίζουν μετά από 5-6 χρόνια (όπως κάποια γαλλικά),έχουν 'στιβαρά' αμαξώματα και έχουν λογικές τιμές.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Σωστά όλα αυτά, αλλά κάποτε θα φτάσει πάλι η στιγμή που θα πρέπει να ξαναοδηγήσεις το Opel. Τί κάνεις τότε;
Εχμ, βάζω τη ζώνη; Βάζω βενζίνη; Βάζω τα γέλια; Μια χαρά πάει το αμαξάκι, παράπονο δεν έχω.
[quote='dimsabas']
Καταρχάς, αυτά τα μεμονωμένα που λες δε βγάζουν κανένα νόημα. Πρόσεξε: dimsabas! Πιο νέος από το Μπραντ Πιτ, πιο ψηλός από το 95% των ανθρώπων, πιο σφρυγηλός από τον Robert de Niro, πιο παιδαράς από τον Bill Gates, πιο λεφτάς από 3 δισεκ. κατοίκων αυτού του πλανήτη... Πρέπει να είμαι πολύ γκόμενος, έτσι; Μα δε βγαίνει τίποτα με αυτή την παραβολή στοιχείων. Άσε που είναι πολύ γενικά τα σχόλιά σου. Παράδειγμα: Όταν λες πιο οικονομικά από τα Ford, εννοείς πιο φτήνα ή ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση; Ή πιο φτηνή συντήρηση; Και αν τα Opel είναι πιο οικονομικά μόνο από τα Ford, τότε είναι προτελευταία.quote]Το συμπέρασμα είναι ότι δεν επιφυλάσσεις αρνητικές εκπλήξεις και κάποια γυναίκα χωρίς τρελές απαιτήσεις θα περάσει μια χαρά μαζί σου.
Σχετικά με τα Ford, είναι πιο οικονομικά στην αγορά και νομίζω στη συντήρηση (για ίδιο εξοπλισμό), αφού έχουν service κάθε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ.
Περι Opel [Θάψτε ελεύθερα!]