-
Μηπως εννοεί τον ιμάντα των αξεσουάρ; Είχα την εντύπωση πως ο FυSαΙ είχε καδένα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ότι είναι ιμάντας χρονισμού φυσικά!!!Τώρα γίνομαι λίγο κακός αλλά σύμφωνα με τον μηχανικό μου που εριξε μια ματιά
στο χώρο του κινητήρα απεφάνθη ότι έχει καδένα.
Ηθελα απλώς μια δεύτερη γνώμη. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ότι είναι ιμάντας χρονισμού φυσικά!!!
Τώρα γίνομαι λίγο κακός αλλά σύμφωνα με τον μηχανικό μου που εριξε μια ματιά
στο χώρο του κινητήρα απεφάνθη ότι έχει καδένα.
Ηθελα απλώς μια δεύτερη γνώμη.Πως είχα την εντύπωση ότι έχει ιμάντα!!!
-
Καδένα έχουν οι Fsi όπως και οι Tsi. Μου το έχει επιβεβαιωσει συγγενικό μου πρόσωπο για το 1,6 Fsi όταν παραπονιόμουν για το κόστος αλλαγής του ιμάντα στο Megane. Επίσης πωλητής της Scoda για το Octavia Scout 2,0 Fsi 4Χ4 μου είπε επίσης καδένα.
Χαρακτηριστικό των (παλιών) Passat που στο 1,6 με τα 101 άλογα για αλλαγή ιμάντα τους έβγαζαν σχεδόν τα πάντα απο μπροστά (προφυλακτήρες, μάσκα κλπ) ενώ απο τα Fsi αυτη η 'επανασυναρμολόγηση' του μπροστά μέρους του Passat δεν υφίσταται.
Όλα τα 'καδενούχα' έχουν και ιμάντες που χρειάζονται αλλαγη αλλά με μικρότερο κόστος και κόπο όπως πχ του δυναμό κλπ. Αυτός δεν είναι εξωτερικα αριστερά στα πλάγια? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καδένα έχουν οι Fsi όπως και οι Tsi. Μου το έχει επιβεβαιωσει συγγενικό μου πρόσωπο για το 1,6 Fsi όταν παραπονιόμουν για το κόστος αλλαγής του ιμάντα στο Megane. Επίσης πωλητής της Scoda για το Octavia Scout 2,0 Fsi 4Χ4 μου είπε επίσης καδένα.Όλα τα 'καδενούχα' έχουν και ιμάντες που χρειάζονται αλλαγη αλλά με μικρότερο κόστος και κόπο όπως πχ του δυναμό κλπ. Αυτός δεν είναι εξωτερικα αριστερά στα πλάγια?
No offence, αλλά μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει τις πιο απίστευτες πηγές ως 'έγκυρες'. Το μπατζανάκη, το πωλητή, το μάστορα της ξαδέρφης του γείτονα του συναδέρφου από το γραφείο κλπ...
Πάντως ιμάντας θα υπάρχει σεκάθε περίπτωση, ακόμα και αν οι εκκεντροφόροι κινούνται με αλυσίδα (ή γρανάζια), θα υπάρχει ancillary belt για τη γεννήτρια, τις αντλίες για το υδραυλικό τιμόνι/φρένα, a/c κλπ.
-
Αν παρατήσω καινούργιο αμάξι με 1500χλμ μόνο, για 9 μηνες θα παθει τιποτα?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
No offence, αλλά μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει τις πιο απίστευτες πηγές ως 'έγκυρες'. Το μπατζανάκη, το πωλητή, το μάστορα της ξαδέρφης του γείτονα του συναδέρφου από το γραφείο κλπ...Καθόλου. Η οικογένεια και το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον αποτελεί στην Ελλάδα βασική πηγή πληροφοριών και συμβάλει στη λήψη ακόμα και σοβαρών αποφάσεων.
Στο συγκεκριμένο μου πάντως ποστ εκ παραδρομής η 'επιβεβαίωση' έγινε απο τον πρώτο (συγγενή) ενώ κανονικά έγινε απο τον πωλητή. -
Ο χρήστης arroyo έγραψε:
Αν παρατήσω καινούργιο αμάξι με 1500χλμ μόνο, για 9 μηνες θα παθει τιποτα?Θεωρητικα πρεπει να το κινεις καθε βδομαδα, γιατι η ακινησια το φθειρει.
Επισης προσεξε που θα το παρκαρεις γιατι ενος παλικαριου με Audi του το φαγανε για εγκατελλειμενο. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αν παρατήσω καινούργιο αμάξι με 1500χλμ μόνο, για 9 μηνες θα παθει τιποτα?
Θεωρητικα πρεπει να το κινεις καθε βδομαδα, γιατι η ακινησια το φθειρει.
Επισης προσεξε που θα το παρκαρεις γιατι ενος παλικαριου με Audi του το φαγανε για εγκατελλειμενο.Τα μηχανικά μέροι τι μπορούν να πάθουν ??
-
Ο χρήστης arroyo έγραψε:
Τα μηχανικά μέροι τι μπορούν να πάθουν ??Να σκουριάσουν.
Φούσκωσε τα λάστιχα στο 45 (psi) και άλλαξε λάδια. Όταν παρκάρεις, αποσύνδεσε τη μπαταρία και όταν ξαναβάλεις μπρος (του χρόνου), άφησέ το 2-3 λεπτά στο ρελαντί.
edit
Γέμισε το ρεζερβουάρ μέχρι επάνω - μη το ξεχειλίσεις, μόνο να το γεμίσεις. -
Καλησπέρα.
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μέσω PM έναν καλό (δηλ. όχι απατεώνα) φανοποιό, κατά προτίμηση κοντά στη Νέα Σμύρνη (π.χ. Καλλιθέα, Π. Φάληρο, Νέος Κόσμος, κτλ), για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα;
-
Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σήμανση στους δρόμους (όχι τους κεντρικούς)? Οι Δημοι ή η Τροχαία?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σήμανση στους δρόμους (όχι τους κεντρικούς)? Οι Δημοι ή η Τροχαία?Eξαρταται.
Αν δεν κανω λαθος μπορει να ειναι η νομαρχία, το ΥΠΕΧΩΔΕ,ο δήμος, ή η κοινότητα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σήμανση στους δρόμους (όχι τους κεντρικούς)? Οι Δημοι ή η Τροχαία?
Eξαρταται.
Αν δεν κανω λαθος μπορει να ειναι η νομαρχία, το ΥΠΕΧΩΔΕ,ο δήμος, ή η κοινότητα.Και 'γω ποιον θα πάρω να του τα σούρω, που έχει πέσει ένα απαγορευτικό εδώ και μήνες και έχουν κάνει οι μάγκες το μονόδρομο 'Βολιβιανό Δρόμο Θανάτου'???
-
Ρωτωντας πας στην πολη...
-
Μια γενικότερη απορία. Γιατί δεν βάζουν ηλεκτρικούς μηχανισμούς στα πίσω παράθυρα στους βασικούς εξοπλισμούς ? Τόσο σπουδαίο είναι για βασικό εξοπλισμό ώστε να μην μπορούν να μπουν? Αφού βάζεις που βάζεις ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά σαν κατασκευαστής , τόσο σπουδαίο να μπουν και πίσω και να είναι πιο ολοκληρωμένο το αμάξι έστω και με βασικό εξοπλισμό?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Eξαρταται.
Αν δεν κανω λαθος μπορει να ειναι η νομαρχία, το ΥΠΕΧΩΔΕ,ο δήμος, ή η κοινότητα.Και 'γω ποιον θα πάρω να του τα σούρω, που έχει πέσει ένα απαγορευτικό εδώ και μήνες και έχουν κάνει οι μάγκες το μονόδρομο 'Βολιβιανό Δρόμο Θανάτου'???
Αν περνάει λεωφορίο απο αυτό το δρόμο είναι ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αν όχι, τότε ευθύνη του δήμου.
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Μια γενικότερη απορία. Γιατί δεν βάζουν ηλεκτρικούς μηχανισμούς στα πίσω παράθυρα στους βασικούς εξοπλισμούς ? Τόσο σπουδαίο είναι για βασικό εξοπλισμό ώστε να μην μπορούν να μπουν? Αφού βάζεις που βάζεις ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά σαν κατασκευαστής , τόσο σπουδαίο να μπουν και πίσω και να είναι πιο ολοκληρωμένο το αμάξι έστω και με βασικό εξοπλισμό?Την ίδια απορία έχω και εγώ
-
Το πιο λογικό μάλλον είναι θέμα 'μείωση κόστους'.
Εξάλλου δεν αποτελεί ούτε σαν διαφημιστικός κράχτης για την προώθηση του αυτοκινήτου ούτε και ο καταναλωτής δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υπάρξη των. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το πιο λογικό μάλλον είναι θέμα 'μείωση κόστους'.
Εξάλλου δεν αποτελεί ούτε σαν διαφημιστικός κράχτης για την προώθηση του αυτοκινήτου ούτε και ο καταναλωτής δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υπάρξη των.Εγώ δε θα έδινα σημασία. Όποιος έχει παιδιά όμως, οφείλει να δώσει. Τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα με ασφάλεια απενεργοποίησης των χειριστηρίων τους από τον οδηγό είναι must.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο