-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αντίστοιχα, το σασμάν της πατρικής Xsara, είναι χάλια, εξαιρετικά σκληρό και δύστροπο, θέλει τρόπο για ν'αλλάξεις σωστά και γρήγορα (πότε θα το βελτιώσουν αυτό οι Γάλλοι; ).Όταν αρχίσουν να ψωνίζουν και κιβώτια από τους γερμανούς εκτός από κινητήρες
Στο δικό μου αν έχει κάτω από 1.500 στροφές όταν αφήνω τον συμπλέκτη για να ξεκινήσω τρέμει ο κινητήρας οπότε προσπαθώ να πιάνω οριακά πάνω από 1.500 βαριά 2000
Δεν μου λες, θα μας την σπάσεις τώρα εσύ;
Για οδήγησε ένα νορμάλ αυτοκίνητο και όχι το TSI σου και μετά ξαναέλα. Αυτοί οι αριθμοί , απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε άλλα αυτοκίνητα. Μόνον ίσως στον T-Jet των Ιταλών...Γιατί; Σε αυτό το εύρος περίπου ξεκινάω συνήθως.
-
Το ιδιο και εγω . Αν ξεκινησω με λιγοτερες στροφες , σπρωχνει ο κινητηρας (406) .
-
Με πόσες στροφές ξεκινάτε από στάση; ( προφανώς νορμάλ ξεκίνημα εννοώ, όχι κόντρα)
Στο δικό μου αν έχει κάτω από 1.500 στροφές όταν αφήνω τον συμπλέκτη για να ξεκινήσω τρέμει ο κινητήρας οπότε προσπαθώ να πιάνω οριακά πάνω από 1.500 βαριά 2000Δεν μου λες, θα μας την σπάσεις τώρα εσύ;
Για οδήγησε ένα νορμάλ αυτοκίνητο και όχι το TSI σου και μετά ξαναέλα. Αυτοί οι αριθμοί , απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε άλλα αυτοκίνητα. Μόνον ίσως στον T-Jet των Ιταλών...Φυσικά υπάρχουν, εξαρτάται πόσο προοδευτικά αφήνεις το συμπλέκτη, πόση ροπή έχει ο κινητήρας χαμηλά, και πόση επιτάχυνση θέλεις στο 'νορμάλ' ξεκίνημα. Στο corsa 1.2 έκανα τις μανούβρες του παρκαρίσματος χωρίς να πατάω γκάζι, απλά αφήνοντας το συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Με πόσες στροφές ξεκινάτε από στάση; ( προφανώς νορμάλ ξεκίνημα εννοώ, όχι κόντρα)
Στο δικό μου αν έχει κάτω από 1.500 στροφές όταν αφήνω τον συμπλέκτη για να ξεκινήσω τρέμει ο κινητήρας οπότε προσπαθώ να πιάνω οριακά πάνω από 1.500 βαριά 2000Δεν μου λες, θα μας την σπάσεις τώρα εσύ;
Για οδήγησε ένα νορμάλ αυτοκίνητο και όχι το TSI σου και μετά ξαναέλα. Αυτοί οι αριθμοί , απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε άλλα αυτοκίνητα. Μόνον ίσως στον T-Jet των Ιταλών...Φυσικά υπάρχουν, εξαρτάται πόσο προοδευτικά αφήνεις το συμπλέκτη, πόση ροπή έχει ο κινητήρας χαμηλά, και πόση επιτάχυνση θέλεις στο 'νορμάλ' ξεκίνημα. Στο corsa 1.2 έκανα τις μανούβρες του παρκαρίσματος χωρίς να πατάω γκάζι, απλά αφήνοντας το συμπλέκτη.
Εντάξει, δεν λέμε τώρα για το παρκάρισμα, εκεί τα χιλιόμετρα είναι μηδενικά, οπότε γίνεται. Λέμε να ξεκινήσεις νορμάλ και να επιταχύνεις. Ειδικά αν έχεις παραπάνω από 1 άτομο μέσα, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, είτε με το δικό σου , είτε με κάποιο άλλο.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Σημερα απο περιεργεια, παρατηρησα τις στροφες ξεκινοντας απο σταση. Με περιπου 1300-1400σαλ γινεται η εκκινηση στο Punto 1.2, ομαλοτατα, χωρις να ζοριζεται.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σημερα απο περιεργεια, παρατηρησα τις στροφες ξεκινοντας απο σταση.
Και εγω εχθες .
Με 1500 σαλ σβηνει το αμαξι αν αφησω συμπλεκτη . Θελει καπου 1700-2000 σαλ περιπου .
(406) -
Σε επιπεδο δρομο και σε σταματα-ξεκινα κατασταση με το ρελαντι ,χωρις καθολου γκαζι,ξεκιναω ανετα.Σε εκκίνηση για ομαλη επιταχυνση και με 1000σαλ ακομα δεν εχω προβλημα .χιουνται κουπε.
-
Εντάξει, δεν λέμε τώρα για το παρκάρισμα, εκεί τα χιλιόμετρα είναι μηδενικά, οπότε γίνεται. Λέμε να ξεκινήσεις νορμάλ και να επιταχύνεις. Ειδικά αν έχεις παραπάνω από 1 άτομο μέσα, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, είτε με το δικό σου , είτε με κάποιο άλλο.
Δεν νομίζω...Και στο δικό μου γύρω στις 1500 στροφές φροντίζω να έχει όταν ξεκινάω.
-
Στο Fiat λόγω 8βαλβιδου μπορώ να ξεκινήσω και με 1000 και κάτι στροφές.
Σε VW TSI που είχα οδηγήσει πάντως ξεκινούσα άνετα με 1500 στροφές και σε ανηφόρες με 3 άτομα μέσα. Καμία σχέση με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα αντίστοιχου κυβισμού.
-
Αν ξεκινήσεις σιγά και ήρεμα, φτάνουν και 1000 στροφές. Αν θέλεις να επιταχύνεις, θέλεις παραπάνω. Στο μποτιλιάρισμα, κι εγώ ξεκινάω ήρεμα χωρίς σχεδόν να πατάω γκάζι. Αλλά όταν θέλεις να επιταχύνεις, θέλεις 2000 στροφές το λιγότερο.
Στους TSI με 1500 στροφές, έχεις τόση ροπή που ξεκινάς και με φορτίο και σε ανηφόρα και και... -
Ξεκινάω και με 800!!! Σε κανονικές συνθήκες. Άλλωστε, there is no replacement, for displacement!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε επιπεδο δρομο και σε σταματα-ξεκινα κατασταση με το ρελαντι ,χωρις καθολου γκαζι,ξεκιναω ανετα.Σε εκκίνηση για ομαλη επιταχυνση και με 1000σαλ ακομα δεν εχω προβλημα .χιουνται κουπε.Μια από τα ίδια και για μένα με το Ceed, με το Astra ήθελε λίγο παραπάνω γκάζι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ξεκινάω και με 800!!! Σε κανονικές συνθήκες. Άλλωστε, there is no replacement, for displacement!στο 'κανονικες', βαζεις και την εξωτερικη θερμοκρασια?
-
πρεπει να ξανασυζητηθηκε αλλα δεν μπορεσα να βρω το τοπικ .
γειτονας, εφτιαξε στο απεναντι οικοπεδο ενα παρκινγκ, χωρις αδεια φυσικα, κοτσαρισε και μια ταμπελα 'No Parking', καταλαμβανοντας ουσιαστικα δυο (πολυτιμες!) θεσεις. αν τον κλεισω και φωναξουμε την τροχαια ποιος θα εχει δικιο;;
-
Ο χρήστης dims3 έγραψε:
πρεπει να ξανασυζητηθηκε αλλα δεν μπορεσα να βρω το τοπικ .γειτονας, εφτιαξε στο απεναντι οικοπεδο ενα παρκινγκ, χωρις αδεια φυσικα, κοτσαρισε και μια ταμπελα 'No Parking', καταλαμβανοντας ουσιαστικα δυο (πολυτιμες!) θεσεις. αν τον κλεισω και φωναξουμε την τροχαια ποιος θα εχει δικιο;;
Η πολεοδομία. Αυτούς να φωνάξεις.
-
Τηλέφωνο στην πολεοδομία χωρίς να φωνάξεις την τροχαία πρώτα. Αν δεις πως δεν κινούνται, τότε πάρε ένα τηλέφωνο και την τροχαία.
Μην το παρκάρεις, γιατί μπορεί να είναι ζώο και να σ'αρχίσει στις γρατζουνιές... -
Σε δρομο χωρις κλιση ή εστω ελαχιστη , σηκωνουμε χειροφρενο ή η ταχυτητα ειναι αρκετη ?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Σε δρομο χωρις κλιση ή εστω ελαχιστη , σηκωνουμε χειροφρενο ή η ταχυτητα ειναι αρκετη ?Χειρόφρενο και καταμεσής τoυ Bonneville Salt Flats
-
Ποιο είναι εκείνο το ρημαδοσάϊτ με τα συγκριτικά των ελαστικών;Δεν το βρίσκω...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Χειρόφρενο και καταμεσής τoυ Bonneville Salt FlatsΘενξ
Ειναι πολυ αυτοι που μου λενε 'τι τραβας χειροφρενο στην ευθεια ' και ειπα να ρωτησω ...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο