-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
πώς υπολογίζω τον όγκο ενός αντικειμένου πχ ένος κινητού τηλεφώνου;
εδώ μου γράφει για το Ν82 για παράδειγμα ότι είναι 90 cc.
112 x 50.2 x 17.3 mm
Αν δεν ειναι κανονικες οι διαστασεις του , το ριχνουμε μεσα στο νερο κ το νερο που εκτοπιζει ειναι ο ογκος του .
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
112 x 50.2 x 17.3 mm
Αν δεν ειναι κανονικες οι διαστασεις του , το ριχνουμε μεσα στο νερο κ το νερο που εκτοπιζει ειναι ο ογκος του .
Δεν ειναι πλακα
Κατι πιο εφαρμοσιμο .Κανεις καλουπι με αυτο που παιζουν τα παιδακια , πλαστελινη .Το αφαιρεις προσεκτικα κ γεμιζεις το καλουπι με νερο , μετρας τον ογκο του νερου , πολυ απλο
Πρεπει νε ξερεις το ειδικο βαρος -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Υπάρχει κάποια σελίδα που να πωλούνται αγωνιστικά;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
112 x 50.2 x 17.3 mm
Συνήθως στα κινητά ορίζουν τη μέγιστη διάσταση ως πχ το πλάτος (αν μετράς πλάτος)...
Δηλαδή αν πχ έχεις ένα τηλέφωνο/κινητό που έχει εξόγκωμα στο επάνω μέρος (πχ έχει κεραία), μετράς από την άκρη της κεραίας ως το κάτω μέρος...
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός...Βέβαια και πάλι δεν μπορείς να βρεις τον ακριβή όγκο γιατί αν κάνεις τετραγωνοποίηση των διαστάσεων, έχεις μεγαλύτερο 'κουτί' από το πραγματικό τηλέφωνο (συνήθως).Συγκεκρικένα, το Ν82 δεν έχει πραγματικά 90cc, αλλά κάτι λιγότερο ως όγκο.
Προσωπικά, ο πιο απλός τρόπος είναι ο τύπος που μάθαμε στο γυμνάσιο για τον όγκο ενός κυβικού αντικειμένου.
Πιστεύω (επίπλέον) πως αφού σήμερα το 99% των κινητών έχουν ενσωματωμένη κεραία, το σφάλμα από τα εξογκώματα του κινήτού είναι πολύ μικρό. -
Θέλω τη γνώμη σας και τα σχόλιά σας για μια κατάσταση που μου έχει προκύψει.
Ένοικος της πολυκατοικίας οικογενειάρχης με 2 παιδιά, ζει (4 άτομα δλδ) σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών. Μέχρι τώρα είχε ένα νορμάλ μικρομεσαίο αμάξι, το οποίο πάρκαρε στο πάρκινκ της πολυκατοικίας. Τα πράγματα εκεί είναι σχετικά στριμωγμένα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες θέσεων (οι θέσεις δεν έχουν νόμιμο μέγεθος, παλιά ιστορία αυτή). Μια ωραία μέρα λοιπόν πάει και βάζει μεγάλο αριθμό δόσεων και αγοράζει μια τεράστια BMW 5άρα. Το αμάξι αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το όριο της θέσης του γείτονά μου και κλείνει ασφυκτικά τον χώρο του πάρκινκ εμποδίζοντας εμένα και τον διπλανό του να παρκάρουμε. Σκεφτείτε ότι σήμερα στρίβοντας το τιμόνι μου, η ρόδα μου ακούμπησε το αμάξι του, τόσο στρίμωγμα πέφτει. Δεν λέω, τα καταφέρνω να παρκάρω όμως καίω κάθε φορά το συμπλέκτη και το τιμόνι μου με τα συνεχή μπρος πίσω δεξιά αριστερά.
Του εξήγησα χίλιες φορές ότι αυτό το αμάξι δεν είναι ούτε για την οικονομική του κατάσταση ούτε για το χώρο πάρκινκ που διαθέτει όμως η απάντηση ήταν 'Δεν είχα δώσει τόση σημασία στο χώρο ρε φίλε, τι να γίνει τώρα είμαι χρεωμένος μέχρι το κόκκαλο'. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση με ευγένεια αλλά είναι ψυχοφθόρο κάθε φορά που γυρνάω σπίτι μου να πρέπει να κάνω ταρζανιές λες και παρκάρω στο δρόμο σε θέση που άδειασε από Smart Κι αν κάποια στιγμή τον χτυπήσω η ασφάλεια δεν θα με καλύπτει λόγω ιδιόκτητου χώρου.Συγγνώμη για το μέγεθος του post. Περιμένω τις απόψεις σας.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θέλω τη γνώμη σας και τα σχόλιά σας για μια κατάσταση που μου έχει προκύψει.Ένοικος της πολυκατοικίας οικογενειάρχης με 2 παιδιά, ζει (4 άτομα δλδ) σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών. Μέχρι τώρα είχε ένα νορμάλ μικρομεσαίο αμάξι, το οποίο πάρκαρε στο πάρκινκ της πολυκατοικίας. Τα πράγματα εκεί είναι σχετικά στριμωγμένα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες θέσεων (οι θέσεις δεν έχουν νόμιμο μέγεθος, παλιά ιστορία αυτή). Μια ωραία μέρα λοιπόν πάει και βάζει μεγάλο αριθμό δόσεων και αγοράζει μια τεράστια BMW 5άρα. Το αμάξι αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το όριο της θέσης του γείτονά μου και κλείνει ασφυκτικά τον χώρο του πάρκινκ εμποδίζοντας εμένα και τον διπλανό του να παρκάρουμε. Σκεφτείτε ότι σήμερα στρίβοντας το τιμόνι μου, η ρόδα μου ακούμπησε το αμάξι του, τόσο στρίμωγμα πέφτει. Δεν λέω, τα καταφέρνω να παρκάρω όμως καίω κάθε φορά το συμπλέκτη και το τιμόνι μου με τα συνεχή μπρος πίσω δεξιά αριστερά.
Του εξήγησα χίλιες φορές ότι αυτό το αμάξι δεν είναι ούτε για την οικονομική του κατάσταση ούτε για το χώρο πάρκινκ που διαθέτει όμως η απάντηση ήταν 'Δεν είχα δώσει τόση σημασία στο χώρο ρε φίλε, τι να γίνει τώρα είμαι χρεωμένος μέχρι το κόκκαλο'. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση με ευγένεια αλλά είναι ψυχοφθόρο κάθε φορά που γυρνάω σπίτι μου να πρέπει να κάνω ταρζανιές λες και παρκάρω στο δρόμο σε θέση που άδειασε από Smart Κι αν κάποια στιγμή τον χτυπήσω η ασφάλεια δεν θα με καλύπτει λόγω ιδιόκτητου χώρου.Συγγνώμη για το μέγεθος του post. Περιμένω τις απόψεις σας.
Η συζήτηση που είχες μαζί του για το ότι αυτό το αμάξι δεν ταιριάζει στην οικονομική του κατάσταση ήταν πολύ εποικοδομητική.
Επίσης, η συμβουλή σου να το αλλάξει ΤΩΡΑ, είναι εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομικά γι αυτόν.
Μετά τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι θα βρεις πιο εύκολα λύση στο πρόβλημα στάθμευσης, μιας και σε συμπαθεί.
Τι δουλειά είχες να κάνεις τέτοιες συζητήσεις μ' αυτόν;
Εσένα το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. -
Πραγματικά το πόσα τετραγωνικά σπίτι έχει και το τί αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει βάσει των οικονομικών του δεδομένων δεν νομίζω ότι σχετίζεται με το πρόβλημα που σε απασχολεί.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Εσένα το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.Ο οποίος είναι ορισμένος και δεν νομίζω να βρεθεί λύση όσο αυτή η μαούνα τρώει τόσο μεγάλο μέρος του πάρκινκ
-
Να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορισμένου χρόνου για να αλλάξετε θέσεις (θα σου πει ο Κωνσταντίνος που τα ξέρει).
-
Καλα εσυ πας να βγαλεις ακρη με εναν ανθρωπο που ζει σε 70 τετραγωνικα με 2 παιδια, και οταν ειδε οτι μπορει να δωσει 5 φραγκα παραπανω αγορασε bmw αντι να κοιταξει να βρει ενα πιο μεγαλο σπιτακι?
Νομιζεις οτι ειναι εφικτο δλδ να συνενοηθεις ?
σε συμβουλευω να αλλαξεις εσυ αμαξι αγοραζοντας ενα σμαρτ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να κάνετε ένα ιδιωτικό **συμφωνητικό **ορισμένου χρόνου για να αλλάξετε θέσεις (θα σου πει ο Κωνσταντίνος που τα ξέρει).γιατί, θα συμφωνήσει ο άλλος?
-
Δεν έχω καταφέρει να βρω λύση εδώ και βδομάδες που με προβληματίζει η κατάσταση. Έλεγα να νοικιάσω ένα Hummer για 2 μέρες να το βάλω στη θέση μου και να μην χωράει να παρκάρει ο εν λόγω κύριος να δει τη γλύκα αλλά λυπάμαι τα λεφτά μου Έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα πάντως, κανα δυο φορές που έλειπα και δεν υπολόγισε καλά το χώρο (όχι επίτηδες βέβαια αλλά και πάλι δημιούργησε πρόβλημα) όταν πάρκαρε ήταν αδύνατο να βάλω το δικό μου
//Το σπίτι και η οικονομική του δυνατότητα αναφέρθηκαν εδώ μόνο για να καταλάβετε 'σφαιρικά' την κατάσταση Πως να το κάνω λιανά δλδ; Να πω ευθέως ότι έχει κόμπλεξ επίδειξης; Ε, έχει
-
έπεσες στην περίπτωση...
'ο κλασικός ο ............, ο Έλληνας...'
(όπως λέει κ ο Γιώργος...)
-
Δυστυχώς σου έτυχε η πονεμένη ιστορία που απασχολεί πολλούς νεοέλληνες - πυλωτές κλπ...
Δύο τρόποι υπάρχουν ... μετά απο συζήτηση και θράσος ...
Η λογική είναι να πάει σε θέση όσο γίνεται μακριά απο την είσοδο ... προς το τέλος του χώρου, να μην ενοχλεί την είσοδο - έξοδο ...
Η άλλη 'νεοελληνική' λύση είναι αν παρκάρει δίπλα σου να αφήνεις το αμάξι σου σε τέτοια θέση που να ένοχλείς αυτόν και όχι τους άλλους, φυσικά μέσα στα όρια σου ... και αν σου πει τίποτα πες του ότι είναι δικό του θέμα και όχι δικό σου ... ας βρει λύση ... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
//Το σπίτι και η οικονομική του δυνατότητα αναφέρθηκαν εδώ μόνο για να καταλάβετε 'σφαιρικά' την κατάσταση Πως να το κάνω λιανά δλδ; Να πω ευθέως ότι έχει κόμπλεξ επίδειξης; Ε, έχει
ε, τότε κάνε υπόμονή, μέχρι να του κάνει κατάσχεση η τράπεζα....
-
Εντωμεταξύ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι σόι επίδειξη κάνει ένας οικογενειάρχης με ένα ακριβό αμάξι και σε ποιούς
Οι συγγενείς-γνωστοί δε ξέρουν πού μένει, που εργάζεται, αν βγαίνει σε ακριβά εστιατόρια, αν πάει διακοπές, αν ζει γενικά άνετα βρε παιδί μου;
Πιο πιθανό δηλαδή μου φαίνεται να τον κοροϊδεύουν οι πάντες... δεν είναι δα και 20 χρονών να ζει με τους γονείς του και να έχει απλά ένα ακριβό αυτοκίνητο να κάνει επίδειξη στις κοπέλες.
Ο κόσμος έχει ξεφύγει πραγματικά!!!
-
Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά. Σκέψου το σπίτι του κοστίζει λίγο παραπάνω από το αμάξι του. Και εννοείται ότι είναι συχνά κάτω και καλογυαλίζει την 5άρα του
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά. Σκέψου το σπίτι του κοστίζει λίγο παραπάνω από το αμάξι του. Και εννοείται ότι είναι συχνά κάτω και καλογυαλίζει την 5άρα τουΕππππ... εδώ του δίνουμε respect
-
ειπες ότι είναι ένοικος και όχι ιδιοκτήτης. μήπως μπορεί να βρεθεί άκρη πάνω σε αυτό?
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
ειπες ότι είναι ένοικος και όχι ιδιοκτήτης. μήπως μπορεί να βρεθεί άκρη πάνω σε αυτό?Δηλαδή τι, να διώξουν τον χριστιανό από το σπίτι του (και μαζί και τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του?) επειδή δε χωράει ο Neos να παρκάρει; Μα ούτε ο Neos θα δεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;
Μήπως είναι εξαιρετικά εγωιστική μια τέτοια αντιμετώπιση;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο