-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο λέει να το κάνεις αυτό εν στάση;Στη Γερμανία απαγορεύεται (πρόστιμο) να ζεσταίνεις το αμάξι πριν ξεκινήσεις.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ό,τι γράφει ο κατασκευαστής. Στο δικό μου το μανουάλι μιλάει για ζέσταμα του κινητήρα μέχρι ο δείκτης θερμοκρασίας να φτάσει την ένδειξη C , πράγμα που κάνω κάθε φορά. Μου παίρνει περίπου 5 λεπτά.Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις εν στάσει, εκτός αν έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία, αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να ζεσταθεί εντελώς! Απλά, μέχρι να ζεσταθεί, μην το πιέζεις πολύ.
Το ζέσταμα πιο πολύ το χρειάζεται το σασμάν το πρωί, αφού τα λάδια είναι παγωμένα και οι ταχύτητες ίσως σκαλώνουν.
Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ το ζεσταίνεις σε στάση, πετάς την βενζίνη σου και μολύνεις παραπάνω χωρίς λόγο. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ό,τι γράφει ο κατασκευαστής. Στο δικό μου το μανουάλι μιλάει για ζέσταμα του κινητήρα μέχρι ο δείκτης θερμοκρασίας να φτάσει την ένδειξη C , πράγμα που κάνω κάθε φορά. Μου παίρνει περίπου 5 λεπτά.Δε λυπάσαι να βλέπεις τη ζωή σου να κυλάει μπροστά απ' τα μάτια σου;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένοικος της πολυκατοικίας οικογενειάρχης με 2 παιδιά, ζει (4 άτομα δλδ) σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών. Μέχρι τώρα είχε ένα νορμάλ μικρομεσαίο αμάξι, το οποίο πάρκαρε στο πάρκινκ της πολυκατοικίας. Τα πράγματα εκεί είναι σχετικά στριμωγμένα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες θέσεων (οι θέσεις δεν έχουν νόμιμο μέγεθος, παλιά ιστορία αυτή). Μια ωραία μέρα λοιπόν πάει και βάζει μεγάλο αριθμό δόσεων και αγοράζει μια τεράστια BMW 5άρα. Το αμάξι αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το όριο της θέσης του γείτονά μου και κλείνει ασφυκτικά τον χώρο του πάρκινκ εμποδίζοντας εμένα και τον διπλανό του να παρκάρουμε. Σκεφτείτε ότι σήμερα στρίβοντας το τιμόνι μου, η ρόδα μου ακούμπησε το αμάξι του, τόσο στρίμωγμα πέφτει. Δεν λέω, τα καταφέρνω να παρκάρω όμως καίω κάθε φορά το συμπλέκτη και το τιμόνι μου με τα συνεχή μπρος πίσω δεξιά αριστερά.
Επαναφέρω στο σκηνικό, λιώστε ελεύθερα (απ τα γέλια ή τα κλάματα, ανάλογα πως το βλέπει καθένας)
Μου έρχεται σήμερα ο εν λόγω κύριος και μου χτυπάει την πόρτα ζητώντας να κατέβουμε κάτω να μου δείξει 'κάτι'.
Πάμε στο γκαράζ και μου δείχνει βαθουλώματα και γρατσουνιές στο πλάι του προφυλακτήρα και του φτερού του υποστηρίζοντας ότι τις έχω κάνει εγώ ανοίγοντας την πόρτα μου εδώ και καιρό και τις πρόσεξε τώρα. Ανοίγω την πόρτα μου για να του δείξω ότι δεν ακουμπάει στα σημεία που λέει αλλά πιο χαμηλά και μου λέει ε καλά μια να παρκάρεις πιο πάνω μια πιο κάτω, κάπως φτάνει εκεί και τη χτυπάς... ή ίσως να με έξυσες και με τον προφυλακτήρα σου όπως θα πάρκαρες. Του λέω κοίτα το αμάξι μου είναι αγρατσούνιστο και άρχισε κάτι φιλοσοφίες ότι αυτός που προκαλεί το χτύπημα συνήθως δεν παθαίνει τπτΜην τα πολυλογώ, μου ζητάει να του πληρώσω βάψιμο/επισκευές προφυλακτήρα/φτερού για κάτι που δεν έχω κάνει εγώ. Προς το παρόν άκουσε μπινελίκια αλλά υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει για να διεκδικήσει επιδιόρθωση του αυτοκινήτου του
Κοινώς κάποιος τον κοπάνησε/κοπανήθηκε μόνος του και βρήκε άνθρωπο να ρίξει το φταίξιμο.
Είναι τρελός ο κόσμος. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένοικος της πολυκατοικίας οικογενειάρχης με 2 παιδιά, ζει (4 άτομα δλδ) σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών. Μέχρι τώρα είχε ένα νορμάλ μικρομεσαίο αμάξι, το οποίο πάρκαρε στο πάρκινκ της πολυκατοικίας. Τα πράγματα εκεί είναι σχετικά στριμωγμένα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες θέσεων (οι θέσεις δεν έχουν νόμιμο μέγεθος, παλιά ιστορία αυτή). Μια ωραία μέρα λοιπόν πάει και βάζει μεγάλο αριθμό δόσεων και αγοράζει μια τεράστια BMW 5άρα. Το αμάξι αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το όριο της θέσης του γείτονά μου και κλείνει ασφυκτικά τον χώρο του πάρκινκ εμποδίζοντας εμένα και τον διπλανό του να παρκάρουμε. Σκεφτείτε ότι σήμερα στρίβοντας το τιμόνι μου, η ρόδα μου ακούμπησε το αμάξι του, τόσο στρίμωγμα πέφτει. Δεν λέω, τα καταφέρνω να παρκάρω όμως καίω κάθε φορά το συμπλέκτη και το τιμόνι μου με τα συνεχή μπρος πίσω δεξιά αριστερά.
Επαναφέρω στο σκηνικό, λιώστε ελεύθερα (απ τα γέλια ή τα κλάματα, ανάλογα πως το βλέπει καθένας)
Μου έρχεται σήμερα ο εν λόγω κύριος και μου χτυπάει την πόρτα ζητώντας να κατέβουμε κάτω να μου δείξει 'κάτι'.
Πάμε στο γκαράζ και μου δείχνει βαθουλώματα και γρατσουνιές στο πλάι του προφυλακτήρα και του φτερού του υποστηρίζοντας ότι τις έχω κάνει εγώ ανοίγοντας την πόρτα μου εδώ και καιρό και τις πρόσεξε τώρα. Ανοίγω την πόρτα μου για να του δείξω ότι δεν ακουμπάει στα σημεία που λέει αλλά πιο χαμηλά και μου λέει ε καλά μια να παρκάρεις πιο πάνω μια πιο κάτω, κάπως φτάνει εκεί και τη χτυπάς... ή ίσως να με έξυσες και με τον προφυλακτήρα σου όπως θα πάρκαρες. Του λέω κοίτα το αμάξι μου είναι αγρατσούνιστο και άρχισε κάτι φιλοσοφίες ότι αυτός που προκαλεί το χτύπημα συνήθως δεν παθαίνει τπτΜην τα πολυλογώ, μου ζητάει να του πληρώσω βάψιμο/επισκευές προφυλακτήρα/φτερού για κάτι που δεν έχω κάνει εγώ. Προς το παρόν άκουσε μπινελίκια αλλά υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει για να διεκδικήσει επιδιόρθωση του αυτοκινήτου του
Κοινώς κάποιος τον κοπάνησε/κοπανήθηκε μόνος του και βρήκε άνθρωπο να ρίξει το φταίξιμο.
Είναι τρελός ο κόσμος.Καλά ρε μαμούχαλε πές τον.....
Εσύ το αμάξι εκτός απο το πάρκινγκ της πολυκατοικίας αλλού δεν έχει τύχει ποτέ να το αφήσεις;;;
Μπορεί κάλλιστα η ζημιά να έγινε εκεί και να μην το πήρε χαμπάρι.
Πες τον πάρε τα @@@ σαν προκαταβολή,η εξόφληση αργότερα..... -
Να τον προσέχεις αυτόν.
-
ρε παιδια αν δεν υπογραψεις μια κληση τι γινεται?
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ε, ναι, όταν πατάς γκάζι και δίνει 2-3 bar πίεση για να βγάλει 250hp, χρειάζεται ζέσταμα! Και φυσικά μισή ώρα να κρυώσει όταν γυρνάμε σπίτι, έστω κι αν η διαδρομή ήταν 3 λεπτά από το supermarket!Δεν είναι έτσι ακριβώς... κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά η κοπέλα το άφησε πρώτα να ζεσταθεί... Άσε που από μόνο του επιλέγει να κρατήσει ψηλά το ρελαντί για 1-1.5 λεπτό προτού μπορέσεις να ξεκινήσεις.
Δεν έχει να κάνει ούτε με τα 250 άλογα ούτε με τα 3 bar στην εισαγωγή (αν και αν το κοιτάξεις με απόλυτα κριτήρια το σμαρτάκι μου βγάζει 82ίππους από .7 του λίτρου, ήτοι 117ps/l ειδική ισχύς που σημαίνει κάτι παραπάνω από 230 άλογα σαν δίλιτρο... τα δε brabus στα 101 άλογα έχουν αντίστοιχη ισχύ κοντά στα 290...δεν είναι και λίγα, ε; ).
Η τουρμπινίτσα του (σε μέγεθος μπουνιάς) είναι πολύ πιο ευπαθής σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας (και κυρίως σε προσβολές των πτερυγίων του στροβίλου από θερμικά σοκ-λόγω της καλής βενζίνης που έχουμε εδώ και των διαφόρων καταλοίπων που γίνονται μικρές πυρακτωμένες σφαίρες ) ενώ δεν έχει και 3 χιλιόμετρα εξαγωγή για να κάνει την όποια εξομάλυνση.
Εκ του αποτελέσματος πάλι, πέρα από τη φθορά που συμβαίνει στην πτερύγωση της τουρμπινίτσας είναι γνωστό και το πρόβλημα στο ράγισμα του κελύφους της που οφείλεται στην αδυναμία του, καθαρά εξαιτίας του μικρού του μεγέθους, να πάρει ομαλά τα απότομα θερμικά φορτία με τις απαραίτητες διαστολές.Στο κρύωμα επίσης, μετά από ένα καλό ξέσκισμα, μπορεί εύκολα να φτάσουν το κέλυφος και ο στρόβιλος σε θερμοκρασία βαφής (!) και τα ρουλεμανάκια/εδρανάκια υποτίθεται ότι προσπαθούν να λιπανθούν υπό αυτές τις συνθήκες... βασικά, δεν περιμένεις να κρυώσει η μηχανή (δεν ξέρω τι λένε, προσωπικά το έχω μετρήσει και το λάδι δεν κρυώνει πέρα από κάποιο σημείο στο ρελαντί) αλλά να πέσει η θερμοκρασία του κελύφους ούτως ώστε το παραμένον λάδι μετά την πτώση της πίεσης να μην ψηθεί εντελώς εκεί μέσα και η απόψυξη να γίνει όσο είναι δυνατόν πιο ομαλά.
Τέλος, στα αυτόματα αυτοκίνητα προφανώς και δεν είναι καλό να ξεκινάμε με κρύα τη μηχανή, διότι με τις αυξημένες στροφές το κούμπωμα της ταχύτητας ισοδυναμεί με κλωτσιά από την αντλία, όποιος το έχει δοκιμάσει το ξέρει...
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
ρε παιδια αν δεν υπογραψεις μια κληση τι γινεται?Τιποτα ισχυει η κληση κανονικα απλα στο σημειο της υπογραφης σου ο μπατσουλης γραφει ...... Η αληθεια οτι ζσε μια περιπτωση πηγα στο δικαστηριο και ειπα οτι δεν υπογραψα για το λογο του οτι θεορησα αδικο το προστιμο ...και δικαιοθηκα ........αλλα εχει απο πισω η κληση σου δικασιμο???
Αν ναι να πας με στοιχεια μπας και σβηστει η κληση -
D-Jet, ως προς τα τεχνικά συμφωνούμε και όλα αυτά που λες τα ξέρω. Απλά το ξεκίνημα με λίγο μόνο γκάζι μετά από 30 δευτερόλεπτα ζεστάματος είναι κατά τη γνώμη μου αρκετό, εκτός βέβαια αν γράφει ρητά κάτι διαφορετικό το manual του smart το οποίο και αγνοώ. Και φυσικά η συνέχεια της πορείας χωρίς πίεση στον κινητήρα, για όση ώρα πάρει να ζεσταθεί το λάδι (+10 λεπτά από το νερό πάνω κάτω). Τώρα το ζέσταμα για πολύ παραπάνω δεν ωφελεί γιατί το λάδι δεν ζεσταίνεται γρήγορα στο ρελαντί, αλλά πολύ αργά. Οπότε είτε 2 λεπτά είτε 5 λεπτά, μάλλον δεν θα κάνει διαφορά.
Anyway, το κούρασα!
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
ρε παιδια αν δεν υπογραψεις μια κληση τι γινεται?
Τιποτα ισχυει η κληση κανονικα απλα στο σημειο της υπογραφης σου ο μπατσουλης γραφει ...... Η αληθεια οτι ζσε μια περιπτωση πηγα στο δικαστηριο και ειπα οτι δεν υπογραψα για το λογο του οτι θεορησα αδικο το προστιμο ...και δικαιοθηκα ........αλλα εχει απο πισω η κληση σου δικασιμο???
Αν ναι να πας με στοιχεια μπας και σβηστει η κληση...κι αν δεν σου τη σβησουν τοτε μπορεις να πας δικαστικα για να βρεις το δικιο σου. Αν και μονο αν δεν εχεις υπογραψει την κληση και αν και μονο αν εισαι 1000% σιγουρος οτι δεν επρεπε να παρεις κληση, εχεις πολλες ελπιδες να σου σβηστει στο δικαστηριο.
-
Νομίζω οτι οι κλήσεις πλέον δεν πηγαίνουν δικαστικώς. Οπότε;
-
Ισχύει ότι δν χρειάζεται να έχουμε κολλημένο το ασφαλιστηρίο στο τζάμι του αυτοκινήτου πλέον;
-
Ναι, ισχύει.
-
Τι έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα ως προς αυτό;
-
Καλησπέρα!
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω αυτά τα πλαστικά σαν τα σαμαράκια που μπαίνουν στους δρόμους; Χρειάζομαι κάτι για να κατεβαίνει ένα αυτοκίνητο σε κεκλιμένη ράμπα για γκαράζ χωρίς να βρίσκει κάτω.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. -
Καλησπερα φιλε .
μπορεις να βαλεις 2 ξυινους τακους... -
Στο δρόμο μου υπήρχαν 4-5 σαμαράκια... Τα κομμάτια τους τώρα κάνουν ακριβώς τη δουλειά που θέλει ο φίλος μπιλλλλλλλ........
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Στο δρόμο μου υπήρχαν 4-5 σαμαράκια... Τα κομμάτια τους τώρα κάνουν ακριβώς τη δουλειά που θέλει ο φίλος μπιλλλλλλλ........Χμμμ λες ε...;
Χρειάζομαι από τα σχετικά μεγάλα σε μήκος πάντως...
Ελπίζω να βρεθεί κάτι για να γλιτώσω το μπλέξιμο με τάκους. -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω αυτά τα πλαστικά σαν τα σαμαράκια που μπαίνουν στους δρόμους; Χρειάζομαι κάτι για να κατεβαίνει ένα αυτοκίνητο σε κεκλιμένη ράμπα για γκαράζ χωρίς να βρίσκει κάτω.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Δεν νομιζω να εχεις αυταπατες οτι θα τα βρεις στην AUTOPLUS τις γειτονιας σου!
Ανηκουν στην κατηγορια προιοντων οδοσημανσης και εκει που μπορεις να απευθυνθεις ειναι στο λινκ παρακατω αλλα επιφυλασομαι αν θα σου τα πουλησουν!!
Καλη επιτυχια
http://www.odosimansi.gr/active.aspx?mode=el{47513124-6e13-463e-8f90-02afb7bb7598}View
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο