-
και εδώ pm αν θέλεις.
-
Σε κανα 2 καθίσματα του αυτοκίνητου έμεινε αλάτι... Και προσέχω ρε γμτ... τέλοσπαντων.. τι μπορώ να κάνω γιατί σε μαύρο ύφασμα φαίνεται άσχημο?? Με νερό έβγαλα μερικά αλλά τα υπόλοιπα; ευχαριστώ.
-
Σαπουνάδα και ηλεκτρική σκούπα
-
Πηγαμε καρτ προχθες οικογενειακως...και συνεβη το εξης...ο αδερφος μου μου εριξε 2 φορες γυρο...
Και οχι μονο αυτο αλλα με περασαν και αλλα πιτσιρικια που δεν πηγαιναν καν με γραμμες..οπως να 'ναι δηλαδη!Μπορει αυτο να εξηγηθει μονο απο τη διαφορα βαρους?
63 κιλα ο μικρος, 97 εγωΠειτε, γιατι μου εχει φαει τα αυτια οτι μου πεταξε τα ματια εξω!
-
εσύ τι λες;
-
κόψε τους πολλούς γύρους
-
Έστω δύο φρενάρισματα:
- από τα 60 στο 0, και
- από τα 160 σε κινητό εμπόδιο στα 100
Θεωρητικά η απόσταση που διανύεται κατά την πέδηση είναι ίδια; Πρακτικά όποια διαφορά στην απόσταση οφείλεται στις δυνάμεις οι οποίες είναι πολλαπλάσιες στην μεγαλύτερη ταχύτητα;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Πηγαμε καρτ προχθες οικογενειακως...και συνεβη το εξης...ο αδερφος μου μου εριξε 2 φορες γυρο...
Και οχι μονο αυτο αλλα με περασαν και αλλα πιτσιρικια που δεν πηγαιναν καν με γραμμες..οπως να 'ναι δηλαδη!Μπορει αυτο να εξηγηθει μονο απο τη διαφορα βαρους?
63 κιλα ο μικρος, 97 εγωΠειτε, γιατι μου εχει φαει τα αυτια οτι μου πεταξε τα ματια εξω!
Τι 4Τ safetrack και μαλακιες. Gilli Diet και γινεσαι καλυτερος οδηγος σε 6 εβδομαδες
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Έστω δύο φρενάρισματα:- από τα 60 στο 0, και
Θεωρητικά η απόσταση που διανύεται κατά την πέδηση είναι ίδια;
Δεν νομίζω. Αφού κινείσαι με μεγαλύτερη ταχύτητα στη β περίπτωση καλύπτεις πολλά περισσότερα μέτρα μέχρι να φρενάρεις στην επιθυμητή ταχύτητα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έστω δύο φρενάρισματα:
- από τα 60 στο 0, και
Δεν νομίζω. Αφού κινείσαι με μεγαλύτερη ταχύτητα στη β περίπτωση καλύπτεις πολλά περισσότερα μέτρα μέχρι να φρενάρεις στην επιθυμητή ταχύτητα.
+1
Όσο διαρκεί το φρενάρισμα στη 2η περίπτωση κινείσαι με μεγαλύτερη μέση ταχύτητα απ' ότι στην 1η περίπτωση. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έστω δύο φρενάρισματα:
- από τα 60 στο 0, και
+1
Όσο διαρκεί το φρενάρισμα στη 2η περίπτωση κινείσαι με μεγαλύτερη μέση ταχύτητα απ' ότι στην 1η περίπτωση.Ο τριβή μεταξυ τροχού και δρόμου πρεπει και αυτη να επηρρεαζεται απο την ταχυτητα,έτσι δεν ειναι;
Ενα λάστιχο που εχει μεγαλύτερη ταχυτητα νομίζω οτι δεν διατηρει το ίδιο εύκολα την επαφη του με το δρόμο την ώρα που φρεναρουμε,με ενα αλλο που κινείται αργότερα.
τουλάχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι αυτη τη στιγμη,χωρις να παίρνω και όρκο
Ξερει κανεις οτιδηποτε πάνω σε αυτο; -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Έστω δύο φρενάρισματα:- από τα 60 στο 0, και
Θεωρητικά η απόσταση που διανύεται κατά την πέδηση είναι ίδια; Πρακτικά όποια διαφορά στην απόσταση οφείλεται στις δυνάμεις οι οποίες είναι πολλαπλάσιες στην μεγαλύτερη ταχύτητα;
Από τους τύπους της φυσικής του Λυκείου.
Έστω όχημα με ταχύτητα 160 km/h ήτοι 44.44 m/sec το οποίο με σταθετή επιβράδυνση 1g = (9.81 m/sec2) επιβραδύνει στα 100 km/h ήτοι 27.78 m/sec.
Ο χρόνος που απαιτείται για την μείωση της ταχύτητας υπό σταθερή επιβράδυνση δίνεται ως:
t = (Va - Vt) / γ ήτοι t = (44.44 - 27.78)/9.81 = 1.698 sec.
Για το χρόνο αυτό το όχημα έχει διανύσει την απόσταση
S = Va * t - 1/2 * γ * t^2 = 44.44 * 1.698 - 0.5 * 9.81 * 1.698 * 1.698 (το μείον στο 2ο σκέλος είναι εξαιτίας της επιβράδυνσης δηλαδή του αρνητικού προσήμου του γ) ήτοι S = 75.46 - 14.14 = 61.32 m.
Οπότε το όχημα από τα 160 στα 100 έχει διανύσει 61.32 m.
Αν τώρα έχουμε από τα 60 km/h ήτοι 16.67 m/sec σε μηδενική ταχύτητα ο χρόνος για την επιβράδυνση δεν αλλάζει μεν (εφόσον το γ = -9.81m/sec2) και είναι και πάλι 1.698 sec.
Όμως η απόσταση δίδεται ως:
S = Va * t - 1/2 * γ * t^2 = 16.67 * 1.698 - 0.5 * 9.81 * 1.698 * 1.698 ---> S = 28.31 - 14.14 = 14.17 m.
Δηλαδή στη 2η περίπτωση είναι μόλις το 23% της απόστασης που διανύει το όχημα από τα 160 στα 100. Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι η διαφορά οφείλεται στο πρώτο σκέλος της εξίσωσης της απόστασης και σχετίζεται άμεσα με την αρχική ταχύτητα.
-
Γουρούνα τι δίπλωμα θέλει για ενοικίαση;
Τη γουρούνα να νοικιάσω θέλω, όχι το δίπλωμα!
-
αν ειναι 50αράκι γουρουνάκι, θέλει δίπλωμα μοτοποδηλάτου, αυτό που το βγάζουμε από τα 16.
αν είναι 150 κ.εκ θέλει δίπλωμα αυτοκινήτου...
νοίκιασε πέρυσι ο αδερφός μου κ μου τα έλεγε για να τα ξέρω.
-
Γουρούνα τι δίπλωμα θέλει για ενοικίαση;Τη γουρούνα να νοικιάσω θέλω, όχι το δίπλωμα!
Για δίπλωμα δεν ξέρω, αλλά όταν τα καταφέρεις να νοικιάσεις, έχε το νου σου. Συμπεριφέρεται πολύ άτσαλα αυτό το... πράγμα.
-
Εσένα τίποτα δε σου έχει ξεφύγει... απ' όλα έχεις οδηγήσει
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εσένα τίποτα δε σου έχει ξεφύγει... απ' όλα έχεις οδηγήσειIndeed αλλά οι βαρκούλες ειναι το φόρτε του...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για δίπλωμα δεν ξέρω, αλλά όταν τα καταφέρεις να νοικιάσεις, έχε το νου σου. Συμπεριφέρεται πολύ άτσαλα αυτό το... πράγμα.
Για φίλο είναι, και τον έχω ενημερώσει! Αλλά, όπως μου είπε ο ίδιος, 'εδώ έβαλα κάτω την Carina E, στη γουρούνα θα κολλήσω;'
Ευχαριστώ για την απάντηση Πήτααα...
-
Για φίλο είναι, και τον έχω ενημερώσει! Αλλά, όπως μου είπε ο ίδιος, 'εδώ έβαλα κάτω την Carina E, στη γουρούνα θα κολλήσω;'
Ευχαριστώ για την απάντηση Πήτααα...
o ποπογλάρος είναι;
-
να μια ακόμα απορία που δεν αξίζει νέο τόπικ!!!
Την βρίσκω από χαζή έως πολύ ενδιαφέρουσα...
το οδόμετρο στα αυτοκίνητα μας μετράει απόσταση που διανύει η αριστερή ή η δεξιά ρόδα???
Με λίγα λόγια αν είμαι σε μια πλατεία και πηγαίνω γύρω γύρω το οδόμετρο μου θα μετρήσει απόσταση που διανύει η αριστερή ή η δεξιά ρόδα μου????
Εδώ σας θέλω!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο