-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να βρεις από μεταχειρισμένο;;Σιγά μην κάτσει μαντράς να λύσει όλο εκείνο το κομμάτι για να μου δώσει μόνο το σκιάδιο.
-
κιάλλη απορία.
Καμιά φορά βλέπω π.χ. 'ένα σπάνιο αμάξι στο δρόμο, λέμε τώρα Α1 πρώτης γενιάς, lancia thesis, C6, Suzuki x90 κτλ κτλ και αναρωτιέμαι 'πόσα τέτοια πουλήθηκαν;'
υπάρχει κάπου ένα αρχείο ή σάιτ ή κάτι που να πληροφορεί με τις πωλήσεις των αμαξιών συγκεντρωτικά τα τελευταία , ξερω γω 5 10 15 20 χρόνια;
-
οι νέου τύπου υαλοκαθαριστήρες λένε τπτ; έχουν διαφορά;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
οι νέου τύπου υαλοκαθαριστήρες λένε τπτ; έχουν διαφορά;μπα. μη σου πω κ χειρότεροι οι φθηνοί από το ebay
εγώ έχω απορία γιατί οι εταιρίες δεν φτιαχνουν τιμόνια με 2-2,5 στροφές περιστροφής από ακρη σε άκρη
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μπα. μη σου πω κ χειρότεροι οι φθηνοί από το ebay
εγώ έχω απορία γιατί οι εταιρίες δεν φτιαχνουν τιμόνια με 2-2,5 στροφές περιστροφής από ακρη σε άκρη
Γιατί πολυ απλά δεν ειναι για αγωνιστική χρήση.Τα ''γρηγορα'' τιμόνια ενδεικνυνται για καθημερινή χρήση γιατί είναι κουραστικά για τον μέσο οδηγό.
-
Μπορεί να είναι επικίνδυνο. Λίγο να κουνηθείς το αυτοκίνητο άλλαξε λωρίδα ή βρέθηκες στο γκρεμό. Θέλει πιο πολλή αυτοσυγκέντρωση και καταντάει κουραστικό. Ειδικά σε αυτοκίνητα με μικρό μεταξόνιο μπορεί να καταντήσει πολύ νευρικό (εύκολη αποσταθεροποίηση και τουμπάρισμα. Για αυτό τα σμαρτ έχουν επίτηδες τιμόνι με πολλές στροφές).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορεί να είναι επικίνδυνο. Λίγο να κουνηθείς το αυτοκίνητο άλλαξε λωρίδα ή βρέθηκες στο γκρεμό. Θέλει πιο πολλή αυτοσυγκέντρωση και καταντάει κουραστικό. Ειδικά σε αυτοκίνητα με μικρό μεταξόνιο μπορεί να καταντήσει πολύ νευρικό (εύκολη αποσταθεροποίηση και τουμπάρισμα. Για αυτό τα σμαρτ έχουν επίτηδες τιμόνι με πολλές στροφές).Εχώ μια λάθος διατύπωση στο παραπανω ποσταρισμα μου.
Τα ''γρηγορα'' τιμόνια ΔΕΝ ενδεικνυνται για καθημερινή χρήση γιατί είναι κουραστικά για τον μέσο οδηγό.
-
Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικές απώλειες που επηρεάζονται από ένα σωρό παράγοντες.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μπα. μη σου πω κ χειρότεροι οι φθηνοί από το ebay
αν ξέρεις να αγοράσεις φτιάχνουν ....
-
Φίλος έχει ένα φορτηγό άνω των 3,5 τόννων και μου λέει ότι δεν θα μπορεί να το κυκλοφορήσει γιατί δεν έχει ABS λόγω νομοθεσίας. Ξέρει κανείς αν πήρε παράταση αυτή η κατηγορία;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Φίλος έχει ένα φορτηγό άνω των 3,5 τόννων και μου λέει ότι δεν θα μπορεί να το κυκλοφορήσει γιατί δεν έχει ABS λόγω νομοθεσίας. Ξέρει κανείς αν πήρε παράταση αυτή η κατηγορία; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φίλος έχει ένα φορτηγό άνω των 3,5 τόννων και μου λέει ότι δεν θα μπορεί να το κυκλοφορήσει γιατί δεν έχει ABS λόγω νομοθεσίας. Ξέρει κανείς αν πήρε παράταση αυτή η κατηγορία;
Πρέπει να είναι η 4η ή 5η παράταση αυτή?
Εγώ για ένα 814 έδωσα πρίν 2 χρόνια γύρω στα 2000-2500 για retrofit, τώρα πιθανόν να είναι και πιό φτηνά. Βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει οι μεταφορές, αυτά τα λεφτά θα περάσει πολύς καιρός για να τα αποσβέσεις.
-
Ευχαριστώ πολύ Bill33 k dog80. Ο φίλος χρησιμοποιεί το φορτηγό για τη δική του δουλειά και έχει δουλειές, οπότε φαντάζομαι αν του πω για τόσα λεφτά που λέει κι ο dog80 θα του φανούν λογικά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρέπει να είναι η 4η ή 5η παράταση αυτή?
Εγώ για ένα 814 έδωσα πρίν 2 χρόνια γύρω στα 2000-2500 για retrofit, τώρα πιθανόν να είναι και πιό φτηνά. Βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει οι μεταφορές, αυτά τα λεφτά θα περάσει πολύς καιρός για να τα αποσβέσεις.
Περυσι σε 814 βυτιακι εδωσαν 2850€ . Συστημα Knorr-Bremse ,υπαρχει τετοιο ή ειδα κατι αλλο;
-
Τα ποσα που διαβαζω ακουγονται εξω**φρενικά **
Παντως μη σας γελα κανεις οτι δεν θα γίνει μεγάλο πανηγύρι με τις πιστοποιησεις μαιμου με πολυ λιγοτερα χρήματα! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικές απώλειες που επηρεάζονται από ένα σωρό παράγοντες.Γενικά όμως ισχύει ότι έχεις μικρότερες απώλειες αν δεν έχεις άξονα μετάδοσης (προσθιοκίνητο αλλά και κεντρο ή πισωμήχανο και πισωκίνητο), πιο μεγάλες αν έχεις άξονα (μηχανή εμπρός κίνηση πίσω) και ακόμα μεγαλύτερη με τετρακίνηση (επιπλέον άξονες, διαφορικά κλπ). Ανάλογα με τη σχεδίαση και την κατασκευή μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα χαμένα άλογα. Δηλαδή άλλες απώλειες μπορεί να πετυχαίνει η Dacia και άλλες η VW. Επίσης δεν ξέρω αν είναι σωστή η αναφορά των απωλειών σαν ποσοστό της ισχύος. Δηλαδή αν ένα μοντέλο που βγαίνει με πολλούς κινητήρες έχει το ίδιο ποσοστό απωλειών με τον πιο μικρό σε σχέση με έναν πιο μεγάλο κινητήρα ή η απώλεια είναι συγκεκριμένος αριθμός αλόγων οπότε το ποσοστό αλλάζει και μικραίνει όσο αυξάνει η απόδοση;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικές απώλειες που επηρεάζονται από ένα σωρό παράγοντες.
Γενικά όμως ισχύει ότι έχεις μικρότερες απώλειες αν δεν έχεις άξονα μετάδοσης (προσθιοκίνητο αλλά και κεντρο ή πισωμήχανο και πισωκίνητο), πιο μεγάλες αν έχεις άξονα (μηχανή εμπρός κίνηση πίσω) και ακόμα μεγαλύτερη με τετρακίνηση (επιπλέον άξονες, διαφορικά κλπ). Ανάλογα με τη σχεδίαση και την κατασκευή μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα χαμένα άλογα. Δηλαδή άλλες απώλειες μπορεί να πετυχαίνει η Dacia και άλλες η VW. Επίσης δεν ξέρω αν είναι σωστή η αναφορά των απωλειών σαν ποσοστό της ισχύος. Δηλαδή αν ένα μοντέλο που βγαίνει με πολλούς κινητήρες έχει το ίδιο ποσοστό απωλειών με τον πιο μικρό σε σχέση με έναν πιο μεγάλο κινητήρα ή η απώλεια είναι συγκεκριμένος αριθμός αλόγων οπότε το ποσοστό αλλάζει και μικραίνει όσο αυξάνει η απόδοση;;
Στα πρώτα φυσικά και συμφωνούμε.
Στα bold, πολύ σωστή η παρατήρησή σου!
-
Για έμπειρους του λεκανοπεδίου:
Ξέρει κάποιος αν κατεβαίνοντας από το δαχτυλίδι της Κηφισίας επιτρέπεται η αναστροφή στο πρώτο φανάρι;
-
φορ χεβενς σεικ, γιου αρ ε γκρικ ντραιβερ, οφ κορσ γιου καν...
-
Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά θα πω ότι είναι εφικτό αλλά υποθέτω όχι νόμιμο γιατί πηγαίνοντας αριστερά αν πας για αναστροφή θα συναντήσεις αυτούς που από τον κάθετο πάνε δεξιά να ανεβούνε την Κηφισίας. Υποθέτω τσεκάρεις τον ορίζοντα και την κάνεις διακριτικά....
Αν δεις στην αντίθετη κατεύθυνση που ξέρω ότι επιτρέπεται η αναστροφή υπάρχει ξεχωριστό δρομάκι πριν από το φανάρι για να κάνεις αναστροφή ανεξάρτητα από το φανάρι.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο