-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Τι σημαίνει η λέξη “coasting” ή το ρήμα “coast” στο εξής κείμενο;'Coasting saves fuel, although it has to be used sensibly. Coast by declutching the engine with the next gear you’ll need selected. Never try to coast through a bend or a roundabout.'
Από το περιοδικό 'Test Drive' τεύχος Οκτωβρίου 2005, σελ. 102.
Thanks in advance.
Jacob
να βάζεις νεκρά, αν κι έχει αναλυθεί στα τεχνικά
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Τι σημαίνει η λέξη “coasting” ή το ρήμα “coast” στο εξής κείμενο;'Coasting saves fuel, although it has to be used sensibly. Coast by declutching the engine with the next gear you’ll need selected. Never try to coast through a bend or a roundabout.'
Thanks in advance.
Jacob
Μηπως δεν καταλαβα καλά; Εγω ξερω οτι με το τροπο που μας λεει το κειμενο μονο οικονομια καυσιμου δεν γινεται. Οικονομια γινεται μονο οταν εχουμε ταχυτητα. Σε 'νεκρό' η καταναλωση αυξανεται.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μηπως δεν καταλαβα καλά; Εγω ξερω οτι με το τροπο που μας λεει το κειμενο μονο οικονομια καυσιμου δεν γινεται. Οικονομια γινεται μονο οταν εχουμε ταχυτητα. Σε 'νεκρό' η καταναλωση αυξανεται.Σε νεκρό η κατανάλωση αυξάνεται σε σχέση με τί? Σε σχέση με ταχύτητα χωρίς γκάζι (δηλαδή σε κατάλληλη κατηφόρα) όντως έτσι είναι. Μόνο που αν δεν είναι αρκετά κατηφόρα με τη βοήθεια των αντιστάσεων του κινητήρα σε λίγα μέτρα θα είσαι εντελώς ακίνητος.... Οπότε η κατανάλωση με νεκρά είναι όντως μειωμένη αν την συγκρίνεις με την κατανάλωση που θα είχες με ταχύτητα πατώντας όμως το γκάζι ώστε να συνεχίσεις να κινείσαι.... Στο coasting σε σύγχρονο αυτοκίνητο μπορείς να κυλάς για μεγάλη απόσταση χωρίς μεγάλη πτώση ταχύτητας, ειδικά αν ξέρεις ότι θα πρέπει να κόψεις ή σταματήσεις σε 300-500 μέτρα μπορείς να πατήσεις συμπλέκτη και θα έχεις κατανάλωση ρελαντί...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Thanks in advance.
Jacob
Σε -πάρα- πολύ ελεύθερη μετάφραση εννοούν να ... (λ)ολαρμενίζεις λες και είσαι μόνος στο δρόμο ή σαν να είσαι έτοιμος να κάψεις τις τελευταίες σταγόνες βενζίνης του πλανήτη.
Eurotsτσίπηδες -
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Τι σημαίνει η λέξη “coasting” ή το ρήμα “coast” στο εξής κείμενο;
'Coasting saves fuel, although it has to be used sensibly. Coast by declutching the engine with the next gear you’ll need selected. Never try to coast through a bend or a roundabout.'
Thanks in advance.
Jacob
Σε -πάρα- πολύ ελεύθερη μετάφραση εννοούν να ... (λ)ολαρμενίζεις λες και είσαι μόνος στο δρόμο ή σαν να είσαι έτοιμος να κάψεις τις τελευταίες σταγόνες βενζίνης του πλανήτη.
Eurotsτσίπηδεςαλλιώς, ρολλάρισμα.
-
Γιατι σε πολλα αγωνιστικα ο υαλοκαθαριστηρας μενει στη μεση ορθιος και δεν καθεται κατω; Δεν ενοχλει μεσα στη μεση;;; Εμενα μου φαινεται απιστευτα ενοχλητικο! Μηπως λειτουργει και σαν διαχυτης αερα;;;
-
Τώρα παίρνω τηλέφωνο τον Jean Todt
Μα έχει καθαριστήρα η F1; -
Πρφανως δεν εννοω F1 αλλα πχ DTM. Ε τωρα μη μου πεις οτι δεν το εχεις δει;!!!
-
Το έχω δει και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση. Επίσης έτσι είναι και κάποια 'ψαγμένα' καγκουράμαξα. Νομίζω πως γίνεται για μείωση των αντιστάσεων του αέρα.
-
Μα είναι δυνατόν ο υαλοκαθαριστήρας με το ακανόνιστο σχήμα του να έχει μικρότερη αντίσταση στον αέρα εκτεθειμένος επάνω στο παρμπρίζ αντί μισό χωμένος πίσω από το καπό; Μήπως έχει άλλο λόγο αυτή η επιλογή. Ας μας φωτίσει όποιος ξέρει βρε παιδιά.
-
Μα αυτο δεν καταλαβαινω κι εγω πως ειναι δυνατον να εχει καλυτερη αεροδυναμικη ο υαλοκαθαριστηρας μεσα στη μεση; Ασε που τον εχεις ολη την ωρα μπροστα σου!!! Ας πει καποιος...
-
Πιθανόν ο υαλοκαθαριστήρας επιλέγεται να μένει όρθιος προκειμένου να μην σηκώνεται από την αντίσταση του αέρα....Γι'αυτό άλλωστε κυκλοφορούν και διάφορα πρόσθετα 'φτεράκια' που σκοπό έχουν να συγκρατούν τον υαλοκαθαριστήρα στη θέση του...
-
Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό που γράφεις αλλά είναι τόσο εύκολο να τον προστατέψεις ανασηκώνοντας λίγο το τελείωμα του καπό. Εξάλλου τα φτεράκια τα χρησιμοποιούμε κυρίως σε παλιά αυτοκίνητα που οι υαλοκαθαριστήρες είναι εντελώς εκτεθειμένοι και όχι προφυλαγμένοι όπως στα σύγχρονα. Ο όρθιος υαλοκαθαριστήρας έχει νόημα μόνο στο πίσω παρμπρίζ κάτι που δεν το υιοθετούν όμως όλοι το αντίθετο μάλιστα.
-
Αυτος ο υαλοκαθαριστηρας καθαριζει ολο το παρμπριζ ή μονο το κομματι μπροστα απο τον οδηγο;
-
Δε ξερω πού αλλου να ρωτησω γιαυτο ρωταω εδω. Ειδα μια Ελληνικη ταινια σημερα το μεσημερι με το Σωτηρη Μουστακα. Θα πρεπει να ηταν γυρισμενη γυρω στα μεσα της δεκαετιας του 80. Ειδα λοιπον στην ταινια αυτη το Μουστακα να οδηγαει ενα τριτροχο αυτοκινητο με δυο τροχους μπροστα και ενα πισω με μονο μια πορτα η οποια ανοιγε απο...μπροστα
Ειναι λιγο τρελό να ρωταω τετοια πραγματα αλλα πεθαινω απο περιεργια να ανακαλυψω τί μαρκα ηταν αυτο το αυτοκινητο. Μηπως ξερει κανεις; -
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
BMW? (Isetta)http://www.bmwworld.com/models/vintage/isetta.htm
(απόλυτο κι αυτό; )
Α.Κ.Ρ.Ι.Β.Ω.Σ.
Εισαι Θεος ρε φιλε!!!!!!
Αληθεια το βρηκες επειδη ειναι Γερμανικο ή εψαξες στη τυχη; -
BMW? (Isetta)
http://www.bmwworld.com/models/vintage/isetta.htm
(απόλυτο κι αυτό; )
Α.Κ.Ρ.Ι.Β.Ω.Σ.
Εισαι Θεος ρε φιλε!!!!!!
Αληθεια το βρηκες επειδη ειναι Γερμανικο ή εψαξες στη τυχη;όχι, πήγε το Isetta στο μυαλό μου, απλώς δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν το ιδιο. Πρέπει να έχει βγάλει και η Fiat αντίστοιχο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
BMW? (Isetta)
(απόλυτο κι αυτό; )
Α.Κ.Ρ.Ι.Β.Ω.Σ.
Εισαι Θεος ρε φιλε!!!!!!
Αληθεια το βρηκες επειδη ειναι Γερμανικο ή εψαξες στη τυχη;όχι, πήγε το Isetta στο μυαλό μου, απλώς δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν το ιδιο. Πρέπει να έχει βγάλει και η Fiat αντίστοιχο
1093$ το 1958;
Ηταν και ακριβουτσικο ή μου φαινεται; -
BMW? (Isetta)
(απόλυτο κι αυτό; )
Α.Κ.Ρ.Ι.Β.Ω.Σ.
Εισαι Θεος ρε φιλε!!!!!!
1093$ το 1958;
Ηταν και ακριβουτσικο ή μου φαινεται;premium από τότε η BMW
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο