-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια εχω παραγγηλει ενα αυτο/το με ατελεια λογο αναπηριας της μητερας μου. θελω να μου πει καποιος που γνωριζει εαν ειναι αληθεια αυτο που μου ειπαν στην αντιπρωσοπεια, οτι πρεπει να πληρωθει ντουκου το αυτοκινητο μολις ερθει στο τελωνειο γιατι θα εκτελωνιστει στο ονομα της μητερας μου κατευθειαν.
εμενα με φοβιζει λιγο η πιθανοτητα να μην ανακαλυψω κανα κουσουρι(οτιδιποτε)οταν ανεβει το αυτοκινητο επανω (Καβαλα) και ενω εγω θα το εχω ηδη πληρωσει.Eίναι συνηθισμένη τακτική από τις αντιπροσωπείες. Με αυτή την απάιτηση τους γλυτώνουν 2 πράγματα
-
όπως αναφέρεις και εσύ εφόσον έχεις δώσει τα χρήματα δύσκολα υπαναχωρείς. Και εντάξει αν υπάρχει πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Κάποιοι όμως υπαναχωρούν και για άσχετους λόγους αδιαφορώντας για την (μικρή συνήθως στην όποια υπαναχώρηση) προκαταβολή και οι αντιπρόσωποι μένουν με το αυτοκίνητο στο 'χέρι'.
-
δεν θέλουν να 'κινήσουν' δικά τους κεφάλαια ακόμη και για 2-3 μέρες.
Είχα το ίδιο άγχος με σένα (τυχόν χτυπήματα, προβλήματα ή λάθος εξοπλισμός) αλλά ήταν το 'καθεστώς' τέτοιο και από το εμπλακώ σε ατέρμονες συζητήσεις με τον αντιπρόσωπο και να περιμένω και άλλες μέρες προτίμησα να το κάνω έτσι.
Το 'Σωστό' όμως (όπως έχει αναφερθεί και άλλες φορές εδώ) είναι να το τσεκάρεις και μετά να πληρώσεις. Το οποίο φυσικά γίνεται εύκολα στα ετοιμοπαράδοτα (τα οποία ήδη έχουν εκτελωνίσει οι ίδιοι). Στις παραγγελίες όμως δύσκολα το δέχονται οι έμποροι.
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το ότι πληρώνει τη θέση και ότι περιέχεται στο συμβόλαιο δεν την κάνει αυτομάτως και νόμιμη!
Σημασία έχει τι λένε τα σχέδια της οικοδομής και όχι τι λέει το συμβόλαιο της ενοικίασης.Η θέση είναι νόμιμη και υπάρχουν τα χαρτιά και τα συμβόλαια και τα σχέδια γι αυτό...
Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις όταν γυρνάς απ τη δουλειά βρίσκεις ζαρτινιέρες στην θέση την οποία πληρώνεις 100+ ευρώ το μήνα και είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις γιατί υπέγραψες συμβόλαιοΑν είναι νόμιμη και έχει και συμβόλαιο καλεί την αστυνομία. Πρόκειται για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.
Πρόκειται για αστική διαφορα όπου η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά ή αρμοδιότητα...Είναι σαν να καλείς την αστυνομία επειδή ισχυρίζεσαι ότι δεν σου έχω εξοφλήσει το δάνειο που μου εχεις χορηγήσει επικαλούμενος τη σύμβαση δανείου που έχουμε υπογράψει ή να καλείς τους μπάτσους επειδή δεν σου πληρώνω το ενοίκιο...Τι θα κάνουν οι μπάτσοι δηλ ; Θα διαβάσουν τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, κανονισμό πολυκατοικίας, μισθωτήριο κλπ) + τα χαρτιά της πολεοδομίας + όλους τους σχετικούς νόμους θα τα ερμηνεύσουν και θα αποφανθούν ποιος έχει δίκιο ; Νομίμως μόνο δικαστική οδός υφίσταται...
Ακραίο παράδειγμα αλλά θα το ρωτήσω
Κατ' αντιστοιχία με το 'ιδιωτικό parking, η αστυνομία δεν έχει δουλειά να βγάλει συμπέρασμα/αρμοδιότητα': γυρνάω σπίτι μου και βλέπω κάποιον αραχτό στον καναπέ να πίνει καφέ στο σαλόνι μου. Καλώ την αστυνομία ότι υπάρχει παρείσακτος σπίτι μου. Η αστυνομία καταφθάνει και ο παρείσακτος ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο κύριος του διαμερίσματος. Η αστυνομία τι κάνει; Δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης διαβάζοντας συμβόλαια και ο τύπος δεν φαίνεται να έχει προξενήσει κάποια καταστροφή/ζημιά/κλοπή/κτλ, άρα πιθανή απουσία ποινικού αδικήματος.koutsan, μη με πάρεις με τις αν κάπου χάνει το (ομολογουμένως τραβηγμένο) παράδειγμά μου
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το ότι πληρώνει τη θέση και ότι περιέχεται στο συμβόλαιο δεν την κάνει αυτομάτως και νόμιμη!
Σημασία έχει τι λένε τα σχέδια της οικοδομής και όχι τι λέει το συμβόλαιο της ενοικίασης.Η θέση είναι νόμιμη και υπάρχουν τα χαρτιά και τα συμβόλαια και τα σχέδια γι αυτό...
Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις όταν γυρνάς απ τη δουλειά βρίσκεις ζαρτινιέρες στην θέση την οποία πληρώνεις 100+ ευρώ το μήνα και είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις γιατί υπέγραψες συμβόλαιοΑν είναι νόμιμη και έχει και συμβόλαιο καλεί την αστυνομία. Πρόκειται για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.
Πρόκειται για αστική διαφορα όπου η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά ή αρμοδιότητα...Είναι σαν να καλείς την αστυνομία επειδή ισχυρίζεσαι ότι δεν σου έχω εξοφλήσει το δάνειο που μου εχεις χορηγήσει επικαλούμενος τη σύμβαση δανείου που έχουμε υπογράψει ή να καλείς τους μπάτσους επειδή δεν σου πληρώνω το ενοίκιο...Τι θα κάνουν οι μπάτσοι δηλ ; Θα διαβάσουν τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, κανονισμό πολυκατοικίας, μισθωτήριο κλπ) + τα χαρτιά της πολεοδομίας + όλους τους σχετικούς νόμους θα τα ερμηνεύσουν και θα αποφανθούν ποιος έχει δίκιο ; Νομίμως μόνο δικαστική οδός υφίσταται...
Ακραίο παράδειγμα αλλά θα το ρωτήσω
Κατ' αντιστοιχία με το 'ιδιωτικό parking, η αστυνομία δεν έχει δουλειά να βγάλει συμπέρασμα/αρμοδιότητα': γυρνάω σπίτι μου και βλέπω κάποιον αραχτό στον καναπέ να πίνει καφέ στο σαλόνι μου. Καλώ την αστυνομία ότι υπάρχει παρείσακτος σπίτι μου. Η αστυνομία καταφθάνει και ο παρείσακτος ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο κύριος του διαμερίσματος. Η αστυνομία τι κάνει; Δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης διαβάζοντας συμβόλαια και ο τύπος δεν φαίνεται να έχει προξενήσει κάποια καταστροφή/ζημιά/κλοπή/κτλ, άρα πιθανή απουσία ποινικού αδικήματος.koutsan, μη με πάρεις με τις αν κάπου χάνει το (ομολογουμένως τραβηγμένο) παράδειγμά μου
Υπάρχει ποινικό ( και έχεις και την αυτοδύναμη προστασία της νομής, δες κι εδώ http://www.capital.gr/law/articles.asp? ... subcat=106)
Ακριβώς το ίδιο θέμα μου είχε ξανατεθεί εδώ, δες το viewtopic.php?f=5&t=21131&hilit=start%3D105&start=105
Kάνοντας search παλιά μου posts με λέξη κλειδί 'οικιακής' βρήκα επίσης αυτό το παλιό θέμα viewtopic.php?f=13&t=24294&hilit
και επειδή ξέρω ότι σε ενδιαφέρουν κάτι τέτοια νομικά αν θες κοίτα το για να περάσεις την ώρα σου, για ψυχαγωγία (3 σελίδες είναι μόνο το topic, κυρίως 2η κ 3η)
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Απορία: Γιατί ο Αλβανός, Πακιστανός, κλπ που σε περιμένει στο φανάρι και μόλις σταματήσεις έρχεται να σου καθαρίσει τα τζάμια δεν κοιτάει πρώτα να δει αν είναι ήδη καθαρά???Μια φορά με καταρρακτώδη βροχή επέμενε ένας πακιστανός να μας καθαρίσει το παρμπρίζ. Ρε φύγε, πήγαινε να καλυφθείς πουθενά του λέγαμε, εκεί αυτός!
-
έχω prepaid visa Κύπρου.
θέλω να κάνω μία αγορά από μαγαζί του εξωτερικού. Αυτοί έχουν ως διαθέσιμους τρόπους πληρωμής :
[list:1trroo7v]-american express
-electron
-mastercard
-solo
-switch/maestro
-visa
-visa delta[/list:u:1trroo7v]ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσω; Electron ή Visa ;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχω prepaid visa Κύπρου.θέλω να κάνω μία αγορά από μαγαζί του εξωτερικού. Αυτοί έχουν ως διαθέσιμους τρόπους πληρωμής :
[list:12mlvtqm]-american express
-electron
-mastercard
-solo
-switch/maestro
-visa
-visa delta[/list:u:12mlvtqm]ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσω; Electron ή Visa ;;;
Η prepaid visa είναι τυπικά visa, όχι electron. Ακόμα και η κάρτα ανάληψης της Alpha Bank που είναι και χρεωστική visa θεωρείται visa. Έχω αγοράσει με την κάρτα ανάληψης της Alpha Bank, την καταχώρησα ως visa και έγινε αποδεκτή κανονικά.
Αντίστοιχα και την prepaid της Attica bank ως visa τη χρησιμοποιούμε. Οι electron γράφουν electron πάνω. -
ευχαριστώ!!
δεν γράφει electron άρα Visa.
-
Εγώ με Electron Visa μια χαρά την χρησιμοποιώ και στο Internet ως Visa αλλά και σε καταστήματα που δεν αναφέρουν Electron Visa στον κατάλογο τους παρά απλή Visa
-
-
Στο εξωτερικο υπαρχει σχεδον παντου, ειδικα αμα ειναι λιγο περιεργο το σημειο.Κανονικα αυτη η πινακιδα συνοδευεται απο το αναποδο τριγωνο παραχωρησης προτεραιοτητας .Επισης μετα απο την πινακιδα αποστασης πρεπει να ακολουθει και η κανονικη πινακιδα STOP στο ακριβες σημειο.
-
Συμφωνώ, αλλά εδώ δεν είναι συνηθισμένο και πλακώκονται στα φρένα να σταματήσουν.
-
-
Τερματισμος της απαγορευσης σταθμευσης...
Για να το ξαναπαγορεψουν μερικα μετρα παρακατω -
για το τραινο ειναι?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
[...]
Υπάρχει ποινικό ( και έχεις και την αυτοδύναμη προστασία της νομής, δες κι εδώ http://www.capital.gr/law/articles.asp? ... subcat=106)Ακριβώς το ίδιο θέμα μου είχε ξανατεθεί εδώ, δες το viewtopic.php?f=5&t=21131&hilit=start%3D105&start=105
Kάνοντας search παλιά μου posts με λέξη κλειδί 'οικιακής' βρήκα επίσης αυτό το παλιό θέμα viewtopic.php?f=13&t=24294&hilit
και επειδή ξέρω ότι σε ενδιαφέρουν κάτι τέτοια νομικά αν θες κοίτα το για να περάσεις την ώρα σου, για ψυχαγωγία (3 σελίδες είναι μόνο το topic, κυρίως 2η κ 3η)
Καθυστερημένο ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είχα όρεξη αυτές τις ημέρες να διαβάσω γενικά. Σήμερα-αύριο θα τα κοιτάξω
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για να το ξαναπαγορεψουν μερικα μετρα παρακατωΓια έξοδο από περιοχή απαγορευμένης στάθμευσης υπάρχει η πινακίδα Ρ-44...
... η οποία εκτός από την μαύρη διαγώνιο, δεν έχει τίποτε κοινό με αυτήν:
... εκτός ίσως το ότι είναι και οι δύο ασπρόμαυρες και τετράγωνες.
για το τραινο ειναι?
Αν ήταν για το τραίνο, φαντάζομαι ότι δεν θα την έβαζαν επάνω στiς μπαριέρες της Εθνικής Οδού αλλά κοντά στις γραμμές του τραίνου. Επίσης θα είχε κλίση (μέτωπο) προς το τραίνο και όχι προς την ΕΟ.
Κανένας Λαρισαίος να μας διαφωτίσει;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Για να το ξαναπαγορεψουν μερικα μετρα παρακατωΓια έξοδο από περιοχή απαγορευμένης στάθμευσης υπάρχει η πινακίδα Ρ-44...
για το τραινο ειναι?
Αν ήταν για το τραίνο, φαντάζομαι ότι δεν θα την έβαζαν επάνω στiς μπαριέρες της Εθνικής Οδού αλλά κοντά στις γραμμές του τραίνου. Επίσης θα είχε κλίση (μέτωπο) προς το τραίνο και όχι προς την ΕΟ.
Κανένας Λαρισαίος να μας διαφωτίσει;
Μου μοιαζει με ταμπελα που φτιαχτηκε με οτι ειχαν διαθεσιμο εκεινη τη στιγμη..... (μαϊμου δλδ..)
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Για έξοδο από περιοχή απαγορευμένης στάθμευσης υπάρχει η πινακίδα Ρ-44...
Εκτος του οτι μοιαζουν απιστευτα ,ναι δεν εχουν τιποτα κοινο...
-
Περισσευμα θα ηταν και τις βαλανε!Οι πινακιδες αυτες δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης!
Υπαρχει τοση ανοησια στην τοποθετηση πινακιδων που ειναι να τραβας τα μαλλια σου!
Γιατι μπορει να να μου πει κανεις με πια λογικη τοποθετουν οι εργολαβοι στις λωριδες επιταχυνσης πινακιδες ΣΤΟΠ και οχι την πινακιδα υποχρεωτικης παραχωρισης προτερεοτητας ! (Αναποδο τριγωνο)
Η μακακια παει συνεφο σε αυτον τον τον τομεα, μην προσπαθουμε να τα ερμηνευσουμε ολα με την λογικη κ τους κωδικες διοτι οταν ξεκινα η ελληνικη πραγματικοτητα σταματαει η λογικη! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στο εξωτερικο υπαρχει σχεδον παντου, ειδικα αμα ειναι λιγο περιεργο το σημειο.Κανονικα αυτη η πινακιδα συνοδευεται απο το αναποδο τριγωνο παραχωρησης προτεραιοτητας .Επισης μετα απο την πινακιδα αποστασης πρεπει να ακολουθει και η κανονικη πινακιδα STOP στο ακριβες σημειο.Μπορεις να ποσταρεις μια φωτο με αυτο που περιγραφεις διοτι πραγματικα εχω μπερδευτει.
Τι ακριβως υπαρχει στο εξωτερικο? υποπινακιδα που να αναφερει τα ποσα μετρα υπολειπονται για να κανεις STOP?
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο