-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tόσο μου ζηταν κι εμένα για τον πυροσβεστήρα στο αμάξι, και μάλλον σκέφτομαι να το γυρίσω σε άλλου τύπου, που δεν χρειάζεται αναγόμωσηνα πω του στραβού το δίκιο είχα δώσει 25 ευρώ για τον πυροσβεστήρα και τα 10 για αναγόμωση μου φαίνονται κάπως. Τελως πάντων θα πάω να το κάνω γιατί αν τσιγκουνευτώ τώρα, όταν θα τον χρειαστώ και εγώ θα τσιγκουνευτεί και αυτός με την σειρά του.
Οταν λες δεν χρειάζεται αναγόμωση;;;
Γιατί τύπου πυροσβεστήρα μιλάμε, γιατί αν θυμάμαι καλά σε κάποια φάση όλοι χρειάζονται αναγόμωση. -
Στο ίδιο μαγαζί είχε κάποιους οι οποίοι είχαν ημερομηνία λήξης, και δεν αναγομώνονταν.
Απλά μου είχε πει ότι δεν είναι τόσο καλοί...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στο ίδιο μαγαζί είχε κάποιους οι οποίοι είχαν ημερομηνία λήξης, και δεν αναγομώνονταν.Απλά μου είχε πει ότι δεν είναι τόσο καλοί...
Κατάλαβα για ποιούς λες.
Πρέπει να είναι μηχανικού αφρού.
Εχουν διάρκεια κάπου στην 5ατια ίσως και παραπάνω αλλά μετά πάνε για πέταμα,
και δεν ξέρω και τι δυνατότητες κατάσβεσης έχουνε.
Anyway ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ο νόμος για τα κίνητρα των υβριδικών, λέει ότι μπορεί να παρκάρουν χωρίς να πληρώνουν για στάθμευση?
Είδα ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, με κάποιον που έκανε καταγγελία επειδή τον έγραψαν σε ελεγχόμενη στάθμευση και δεν είχε πληρώσει.
Εντάξει, 'δεν' ρυπαίνει το υβριδικό, αλλά ...διαστάσεις δεν έχει για να πιάνει χώρο ;
Ελλάς, το μεγαλείο σου ...Με ενημέρωσαν ότι πράγματι υπάρχει ΦΕΚ αναφορικά με τα υβριδικά που αναφέρει ότι δεν επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη στάθμευσης
Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω. Αν το βρει κάποιος ας το βάλει εδώ. -
Φαίνεται παράλογο, αφού και τα υβριδικά πιάνουν χώρο, αλλά προφανώς ο σκοπός είναι η δημιουργία κινήτρου για την αγορά υβριδικού [='πάρε υβριδικό, που (υποτίθεται) δε ρυπαίνει, κ εγώ σου κάνω δώρο τη στάθμευση σε περιοχές με παρκόμετρα']
-
Θα πρέπει οι αστυνομικοί (δημοτικοί και μη) να κάνουν μαθήματα για να αναγνωρίζουν τα υβριδικά οχήματα
-
Μάλλον σιγά σιγά θα κολλάμε αυτοκόλλητα με χρώμα ανάλογα με την κατηγορία ρύπων που εκπέμπει και έτσι θα ελέγχονται και τα προνόμια. Πχ οι καλές κατηγορίες θα μπαίνουν στον δακτύλιο και θα παρκάρουν δωρεάν (λέμε τώρα...) ενώ οι κακές δεν θα μπαίνουν ποτέ στο κέντρο κλπ.
-
Όπως Γερμανία δλδ
Υπόψιν οτι και οι ξένοι ΠΡΕΠΕΙ να έχουν σήμα για να κυκλοφορούν στις ζώνες που ισχύει το μέτρο. -
Ρε παιδιά έχω μια απορία..............
Ποιές είναι οι προδιαγραφές για την μεταφορά αυτοκίνητων στα οχηματαγωγά?
Ένώ βλέπεις τη διαγράμμιση του πλοίου να σε προδιαθέτει για απόσταση 1 μέτρο από τα διπλανά αυτοκίνητα, μόλις μπεις μέσα κολλάς στο εκατοστό από όλες τις κατευθύνσεις.Δεν ξέρω τι καλύπτουν οι εταιρείες σε περίπτωση μικροεπαφών αλλά μου έχει τύχει πολλές φορές να χορεύουμε στο κατάστρωμα και να απορώ για το τι θα πρέπει να γίνεται στα γκαραζ.
Στα highspeed έχω δει ότι τα δένουν τα αυτοκίνητα από την μια ρόδα αλλά ειλιρκινά μια φορά που πηγαίναμε με 6άρι γεμάτο Σαντορίνη και έφευγαν όλα τα αντικείμενα από μπαρ κλπ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα αυτοκίνητα την έβγαλαν καθαρή χωρίς να ξέρω αν μετακίνηθηκαν μερικά εκατοστά. -
με 1η και χειρόφρενο να σαι σίγουρος ότι δε θα φύγει. αφήνουν 5-6 εκ. γι'αυτό το λόγο. βέβαια όλα στο βωμό του χρήματος
-
Η κοπέλα μου έχει ένα αυτοκίνητο στο όνομα της, σε μικρό επαρχιακό μέρος.
Ο αδερφός της, ανήλικος και χωρίς δίπλωμα (και ανεγκέφαλος) παίρνει το αυτοκίνητο και κάνει τις βόλτες του.- Τι συμβαίνει σε περίπτωση ατυχήματος; Ποιος θα μπλέξει; Οι γονείς της επειδή τον άφησαν χωρίς επίβλεψη και να οδηγάει χωρίς δίπλωμα ή η ίδια σαν ιδιοκτήτρια;
- Επίσης, σε περίπτωση που προκαλέσει ατύχημα, αλλά τα... 'μπαλώσει' μόνος του και το συμβάν αποκαλυφθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα, μπλέκει η ιδιοκτήτρια, (σαν ιδιοκτήτρια άρα λογικά και οδηγός)?
Ευχαριστώ.
-
Ας κάνουν τέτοιες βλακείες και αν ο μικρός προκαλέσει ατύχημα με τραυματισμό θα τρέχουν όλοι τους και θα πληρώνουν τον/τους άλλον/άλλους μια ζωή.
Έχεις ιδέα τι ποσά μπορεί να διεκδικήσει κανείς ως αποζημίωση από τροχαίο ατύχημα; Τα μεγάλα ποσά των καλύψεων για Αστική Ευθύνη πιστεύεις πως τυχαία τις έχουν οι ασφαλιστικές;
-
-
Γνωρίζω ότι είναι εγκληματικό αυτό που κάνουν, εγώ ποτέ δεν έκανα βόλτα χωρίς δίπλωμα, ούτε σε χωράφι. Και τώρα μετά από 3 χρόνια σαν οδηγός έχω καταλάβει ότι καλό μου έκανε. Και ότι δεν είναι απίθανο να δημιουργήσεις ατύχημα. Σε Αθήνα αλλά ειδικά στην επαρχία που το ποσοστό αυτό που δεν ξέρουν να οδηγούν αυξάνεται εκθετικά.
Τους έχω προειδοποιήσει πολλές φορές αλλά από το 1 αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν.Για αυτό θέλω πιο συγκεκριμένα τι παθαίνουν οι γονείς και τι αυτή καθώς έχει το αμάξι στην κατοχή της, μήπως και επιτέλους ξυπνήσουν. Ειδικά αυτή... Σε άτομα 50 χρονών με συγκεκριμένες αντιλήψεις, δύσκολα αλλάζεις τα πιστεύω τους. Εκτός αν την πάθουν.
Όσον αφορά το κλειδί, σύμφωνα με αυτούς το παίρνει μόνος του.....
-
...άρα θα πρέπει να εξαφανιστεί το κλειδί. Και να αλλάξει η κλειδαριά για την (πολύ πιθανή) περίπτωση να έχει βγάλει αντικλείδι.
-
Να το κρυβουν καλυτερα η να το παιρνουν μαζυ τους και το δευτερο εννοειτε!!!! αμαν πια..... Ο ιδικτητης εχει πληρη ευθυνη για το ποιος οδηγει το αυτοκινητο......που του ανηκει.... ας ρωτησουν και ενα δικηγορο......που εμπιστευονται αυτοι... αλλοιως οπως στρωσουν θα κοιμηθουν......
-
-
Έχω την εντύπωση ότι σε περίπτωση ατυχήματος, την αστική ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης και την ποινική ο οδηγός. Άρα, την αστική έχει η φίλη σου, η οποία θα κληθεί να πληρώσει από την τσέπη της οποιαδήποτε ζημιά ή/και τραυματισμό προκαλέσει ο αδελφός της. Όσο για το ποινικό σκέλος, όντας ανήλικος, μέρος της ευθύνης (μικρό/μεγάλο/όλο, δεν ξέρω) υποθέτω βαρύνει τους γονείς (αμελής επίβλεψη ανηλίκου, κτλ). Ένας δικηγόρος θα στα πει καλύτερα.
-
Εδω και χρονια ανηλικος μοναχοπαιδι επερνε τα κλειδια και ετρεχε με πολυ δυνατο αυτοκινητο της οικογενειας, ενα βραδυ δεν επεστρεψε..... Ο πατερας του μεγαλοεργολαβος απο τοτε δινει υποτροφεια σε σπουδαστη του ΕΜΠ.... στη μνημη του. Ισως αν η οικογενεια ηταν πιο αυστηρη να μην ειχε συμβει ... και να ειναι ακομα ολοι μαζυ.....
-
Γνωριζει κανεις πως μπορω να υπολογισω την ταχυτητα ενος Suzuki Swift στις 3000 σ.α.λ με 5ή ταχυτητα στο κιβωτιο?? (εκτος απο το να το κανω test-drive)
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο