-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Καιρό ήθελα να το ρωτήσω και μιας και πλησιάζει η ώρα αλλαγής για τα λάδια ας μου πει κάποιος...
Επειδή δεν μπορώ να μπω κάτω από το αυτοκίνητο (ούτε η κεφάλα μου δε χωράει) χρειάζομαι κάτι για να το σηκώσω σε ένα σεβαστό ύψος και να δουλέψω ανενόχλητος από κάτω (λάδια, βαλβολίνες κτλ)! Ο γρύλος μόνο φαντάζει σαν ταινία splatter
Για 1600kg αυτοκίνητο υπάρχει καμιά πατέντα που να μπορώ να αγοράσω κάπου? Γενικότερα τι επιλογές έχω? (εκτός από το να αγοράσω ράμπα για την αυλή )εγώ πήρα 2χ(τρίποδο, υδραυλικό γρύλλο 5Τ και γρύλλο 2Τ απο αυτούς που άεχον στα βουλκανιζατέρ με τις ροδίτσες). σύνολο 70 ευρώ. θα ήταν γύρω στα 55 αν έπαιρνα μόνο ένα τροχήλατο γρύλλο.
σηκώνω αυτοκίνητο απο τη μια πλευρά, βάζω τριποδάκι και ξαναδίνω στο γρύλλο να πάρει λίγο απο το βάρος.
το ίδιο και απο την άλλη.
βάζω τους άλλους δύο γρύλλους σε κάποιο άλλο σημείο του αμαξώματος που προσφέρεται για αυτό για περισσότερη ασφάλεια.
άμα πάρεις, πάρε 4 τουλάχιστον τριποδάκια και αν είναι δυνατόν να έιναι με σταθερό άνοιγμα και τέσσερα πόδια. οπωσδήποτε να πάρεις 2 και να μην μπεις απο κάτω μέ στήριξη μόνο σε υδραυλικούς γρύλλους.Ή αυτό, ή 2 stand ή 2 ραμπίτσες για τους μπροστινούς τροχούς μόνο.
edit: κάτι τέτοιο εγώ θέλω:
αυτά είναι πολύ πιο ασφαλή αλλά
- δεν τα έχω βρει πουθενά
- δεν προσφέρονται για εργασίες στο τροχό, φρένα, ψαλίδια κλπ.
ΥΓ όπως θα καταλάβατε είμαι τεράστιος χέστης όταν είναι να μπω απο κάτω
ΥΓ2 άμα πάρεις ή φτιάξεις ξαπλώστρα με ρόδες θα σωθείς. -
Μα και εγώ είμαι πολύ μεγάλος χέστης, ειδικά στη σκέψη του να μου έρχονται στα μούτρα 1,6 τόνοι γερμανικού 4τροχου, Fick ins mein kerato λεμε!
Να σου πω και με αυτα που ειχαν γραφτει παλιότερα δε νιώθω μεγάλη σιγουριά ακόμα και με τρίποδες! Εάν είχα κανα 2 ζάντες να βάλω για ασφάλεια ναι, αλλα με 2 τρίποδες και τους γρύλους δύσκολο το κόβω!
Αυτό που πρότεινε ο Ντίνος είναι τέλειο (μιας και δεν θα έχω δουλειές με βάλε/βγάλε τροχών προς το παρόν) , αλλά κάτι μου λέει πως στο συγκεκριμένο δε με παίρνει να ανέβω!
Υπάρχει περίπτωση να πάω σε ένα μηχανουργείο και να δώσω κάποια μέτρα να μου φτιάξουν (περίπου) τέτοιες μικρές ράμπες? Εάν γίνεται το προτιμότερο είναι 4, μία σε κάθε τροχό, να σηκωθεί 25-30 εκ. από το έδαφος το αυτοκίνητο!
PS Με ξαπλώστρα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ύψος και θα δυσκολέψει την εργασία
-
Ποσο διαρκει το ταξιδι Αθηνα-Μονεμβασια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαι εγώ το έχω απορία. Δηλαδή στην θέση της πυλωτής μου δεν μπορεί να βάλει κάποιος φίλος μου το αμάξι του;Η άδεια για το πάρκινγκ στη πιλοτή είναι για τους ενοίκους, νομίζω δεν μπορείς να νοικιάζεις σε ξένους τις θέσεις.
Όμως για να αποδείξει ο π@π@ρας ότι το αμάξι δεν το χρησιμοποιείς εσύ, είναι ΔΥΣΚΟΛΟ. Άλλο να παρκάρει καθημερινά (νοικιασμένη) και άλλο περιστασιακά. Το σίγουρο είναι ότι στη Πολεοδομία θα τον γράψουν στις @@άρες τους και αποκλείεται να έρθουν για αυτοψία.
-
Eγώ εννοώ να έρθει επίσκεψη και να παρκάρει στην δικιά μου, ενώ φυσικά το δικό μου αμάξι δεν είναι εκεί. Δεν μιλάω για υπενοικίαση...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μα και εγώ είμαι πολύ μεγάλος χέστης, ειδικά στη σκέψη του να μου έρχονται στα μούτρα 1,6 τόνοι γερμανικού 4τροχου, Fick ins mein kerato λεμε!Να σου πω και με αυτα που ειχαν γραφτει παλιότερα δε νιώθω μεγάλη σιγουριά ακόμα και με τρίποδες! Εάν είχα κανα 2 ζάντες να βάλω για ασφάλεια ναι, αλλα με 2 τρίποδες και τους γρύλους δύσκολο το κόβω!
Αυτό που πρότεινε ο Ντίνος είναι τέλειο (μιας και δεν θα έχω δουλειές με βάλε/βγάλε τροχών προς το παρόν) , αλλά κάτι μου λέει πως στο συγκεκριμένο δε με παίρνει να ανέβω!
Υπάρχει περίπτωση να πάω σε ένα μηχανουργείο και να δώσω κάποια μέτρα να μου φτιάξουν (περίπου) τέτοιες μικρές ράμπες? Εάν γίνεται το προτιμότερο είναι 4, μία σε κάθε τροχό, να σηκωθεί 25-30 εκ. από το έδαφος το αυτοκίνητο!
PS Με ξαπλώστρα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ύψος και θα δυσκολέψει την εργασία
εγώ με τα 2 τρίποδα και τους γρύλους έχω σηκώσει πάνω απο 1600 που θες. απλά θα πάρω και δύο σταθερούς σύντομα.
η ξαπλώστρα θα σε διευκολύνει ΠΟΛΥ και σίγουρα περισσότερο απο το ύψος που θα χάσεις.
αυτό που πρότεινε ο Ντίνος γιατί δε σε παίρνει?
έχεις εσύ ή κάποιος άλλος βρει κάτι αντίστοιχο Ελλάδα? -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ερώτηση περί ενοικιασμένης θέσης σε πιλωτή:Συγγενής μου έχει νοικιάσει σπίτι με θέση πάρκινκ στην πιλωτή. Ο ίδιος δεν έχει το αυτοκίνητό του αυτό τον καιρό εδώ και μια μέρα που τον επισκέφτηκα πάρκαρα το δικό μου στη θέση του. Όταν κατέβηκα να φύγω βρήκα τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μπάστακα και μου άρχισε πως απαγορεύεται να παρκάρει οποιοσδήποτε πέραν του ενοικιαστή και αν ξαναβάλω το αυτοκίνητό μου, ανεξάρτητα αν το εγκρίνει ο συγγενής μου, θα φέρει την πολεοδομία γιατί μπλαμπλα στην πιλωτή παρκάρουν αυστηρά και μόνο ένοικοι της πολυκατοικίας.
Wtf? Ισχύει αυτό;
Θεωρητικά έχει δίκιο, αφού μόνο οι ένοικοι της πολυκατοικίας επιτρέπεται να παρκάρουν. Ξεχωριστή ενοικίαση ή πώληση της θέσης δε νοείται. Στην πράξη, μάλλον ο διαχειριστής είχε κ@@@ίτσες γιατί δεν του 'κατσε η γυναίκα του - τι τον νοιάζει ποιος παρκάρει εκεί για λίγες ώρες; Άμα ξαναπάς, πάρκαρε εκεί και άστον να κουρεύεται.
Άν ρωτήσει, ας πει ο συγγενής σου ότι είναι δικό του το αυτοκίνητο και στο δανείζει για να κάνεις τη δουλειά σου - σιγά μην του ζητήσει και την άδεια κυκλοφορίας. Πάρε και μια βιντεοκάμερα μαζί σου, βάλτη να γράφει, δείξ τη του να ακουστεί στην ταινία ότι κατάλαβε ότι βιντεοσκοπείται και προειδοποίησε τον να προσέχει τι θα πει και πώς θα το πει.
Τροχαία δεν θα φέρει, αφού δεν έχει δικαιοδοσία σε ιδιωτικούς χώρους και το μόνο που μπορεί είναι να σου κάνει συστάσεις.
Πολεοδομία δεν θα φέρει, σιγά μην κινηθεί από το γραφείο του ο χ υπάλληλος για αυτό - αν λειτουργεί η πολεοδομία εκείνη την ώρα. Άμα θες, πες του και κανένα 'ΟΚ, αν αισθάνεσαι ασφαλής ότι η πολυκατοικία δεν έχει καμία πολεοδομική παράβαση, φώναξέ τους - αλλά ειδοποίησε και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να το ξέρουν'.
Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να θέσει το θέμα στη γενική συνέλευση και να ζητήσουν από το συγγενή σου να μην σου το επιτρέπει στο μέλλον. Στη χειρότερη περίπτωση, και εφόσον δεν έχουν τίποτα άλλο να ασχοληθούν και να ξοδέψουν τα λεφτά τους, να του κάνουν αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα. Ε, κι αυτός στη δίκη ας πει ότι του είχες δανείσει το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα - τι να κάνει, να το παρκάρει έξω;
Δες και το συμβόλαιό του τι λέει - αν υπάρχει σαφής όρος που μπορεί να τον φέρει σε αντιπαράθεση με το ιδιοκτήτη του, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα με εξώσεις κ.λ.π. Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει όρεξη για τρεχάματα (αγωγή έξωσης, δικαστήρια, δικηγόροι, βάψιμο διαμερίσματος, ξανά-μανά διαδικασίες αναζήτησης ενοικιαστή) για ψύλλου πήδημα.
Πάντως, το θέμα είναι τραβηγμένο και δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του διαχειριστή. Μήπως έχει μαλώσει με το συγγενή σου ή τον ιδιοκτήτη;
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Ποσο διαρκει το ταξιδι Αθηνα-Μονεμβασια;4 ώρες με φυσιολογικούς ρυθμούς. Προσοχή στα όρια στους μολάους, έχει μια τεράστια ευθεία που έχει όριο 50 και πάντα την στήνουν.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ερώτηση περί ενοικιασμένης θέσης σε πιλωτή:
Συγγενής μου έχει νοικιάσει σπίτι με θέση πάρκινκ στην πιλωτή. Ο ίδιος δεν έχει το αυτοκίνητό του αυτό τον καιρό εδώ και μια μέρα που τον επισκέφτηκα πάρκαρα το δικό μου στη θέση του. Όταν κατέβηκα να φύγω βρήκα τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μπάστακα και μου άρχισε πως απαγορεύεται να παρκάρει οποιοσδήποτε πέραν του ενοικιαστή και αν ξαναβάλω το αυτοκίνητό μου, ανεξάρτητα αν το εγκρίνει ο συγγενής μου, θα φέρει την πολεοδομία γιατί μπλαμπλα στην πιλωτή παρκάρουν αυστηρά και μόνο ένοικοι της πολυκατοικίας.
Wtf? Ισχύει αυτό;
Θεωρητικά έχει δίκιο, αφού μόνο οι ένοικοι της πολυκατοικίας επιτρέπεται να παρκάρουν. Ξεχωριστή ενοικίαση ή πώληση της θέσης δε νοείται. Στην πράξη, μάλλον ο διαχειριστής είχε κ@@@ίτσες γιατί δεν του 'κατσε η γυναίκα του - τι τον νοιάζει ποιος παρκάρει εκεί για λίγες ώρες; Άμα ξαναπάς, πάρκαρε εκεί και άστον να κουρεύεται.
Άν ρωτήσει, ας πει ο συγγενής σου ότι είναι δικό του το αυτοκίνητο και στο δανείζει για να κάνεις τη δουλειά σου - σιγά μην του ζητήσει και την άδεια κυκλοφορίας. Πάρε και μια βιντεοκάμερα μαζί σου, βάλτη να γράφει, δείξ τη του να ακουστεί στην ταινία ότι κατάλαβε ότι βιντεοσκοπείται και προειδοποίησε τον να προσέχει τι θα πει και πώς θα το πει.
Τροχαία δεν θα φέρει, αφού δεν έχει δικαιοδοσία σε ιδιωτικούς χώρους και το μόνο που μπορεί είναι να σου κάνει συστάσεις.
Πολεοδομία δεν θα φέρει, σιγά μην κινηθεί από το γραφείο του ο χ υπάλληλος για αυτό - αν λειτουργεί η πολεοδομία εκείνη την ώρα. Άμα θες, πες του και κανένα 'ΟΚ, αν αισθάνεσαι ασφαλής ότι η πολυκατοικία δεν έχει καμία πολεοδομική παράβαση, φώναξέ τους - αλλά ειδοποίησε και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να το ξέρουν'.
Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να θέσει το θέμα στη γενική συνέλευση και να ζητήσουν από το συγγενή σου να μην σου το επιτρέπει στο μέλλον. Στη χειρότερη περίπτωση, και εφόσον δεν έχουν τίποτα άλλο να ασχοληθούν και να ξοδέψουν τα λεφτά τους, να του κάνουν αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα. Ε, κι αυτός στη δίκη ας πει ότι του είχες δανείσει το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα - τι να κάνει, να το παρκάρει έξω;
Δες και το συμβόλαιό του τι λέει - αν υπάρχει σαφής όρος που μπορεί να τον φέρει σε αντιπαράθεση με το ιδιοκτήτη του, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα με εξώσεις κ.λ.π. Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει όρεξη για τρεχάματα (αγωγή έξωσης, δικαστήρια, δικηγόροι, βάψιμο διαμερίσματος, ξανά-μανά διαδικασίες αναζήτησης ενοικιαστή) για ψύλλου πήδημα.
Πάντως, το θέμα είναι τραβηγμένο και δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του διαχειριστή. Μήπως έχει μαλώσει με το συγγενή σου ή τον ιδιοκτήτη;
Προφανώς και υπάρχει προϊστορία με το θέμα, εξ'ου και ο μυγιασμένος διαχειριστής.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε χαθεί για πάνω από 6 μήνες και το διαμέρισμα δεν ήταν νοικιασμένο σε κανέναν, οπότε η θέση ήταν ελεύθερη. Έτσι οι υπόλοιποι ένοικοι βολευόντουσαν όποιος την προλάβαινε κάθε φορά και τον τελευταίο καιρό (τώρα το καλοκαίρι) που έλειπε ο κόσμος ο διαχειριστής την είχε κατοχυρώσει. Εδώ και λίγο καιρό που το σπίτι έχει ενοικιαστεί από τον συγγενή μου, τους 'ξεβόλεψε'. Έτσι με το που με είδε ο διαχειριστής να έχω παρκάρει εγώ τον έπιασε η μ@μ@κί@ του...
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μας ξεκαθάρισε πως δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να παρκάρει στη θέση του όποιος έχει έγκριση από τον συγγενή μου. Το κόλλημα το έχει ο διαχειριστής και ένας ακόμα ένοικος που μέχρι πρόσφατα βολευόταν από την κατάσταση
Το θέμα είναι, αν τους γράφουμε στα @@ μας και παρκάρω στη θέση του συγγενή μου το δικό μου αμάξι (αλλά και φίλοι του που έρχονται καμιά φορά) μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα κανένας; -
Δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Αλλά να προσέχετε κάτι τέτοια κομπλεξικά άτομα, καθώς συνηθίζουν να προβαίνουν σε πράξεις αντεκδίκησης όπως γρατζουνιές ή δολιοφθορές στο αυτοκίνητο που βάζετε σε εκείνη τη θέση.
-
Τυπικά έχει δίκιο ΑΛΛΑ γράψτον στα @@ σου κοροιδεύοντάς τον κατάμουτρα...
Θα στο πως αλλιώς έστω ότι σου χρωστάω 0.1 ευρώ, πράγμα που το αναγνωρίζω αλλά δε σε πληρώνω και στο λέω και ευθέως...Για πες μου τι θα κάνεις ?
Εν προκειμένω έχεις και 'άμυνες' που στέκουν αλλά μην ασχοληθείς καν,ειρωνεία ξερή στη μούρη του : 'ναι, ναι καλέστε την πολεοδομία και πείτε τους να ανέβουν και πάνω για καφέ'
-
Ο χρήστης mikros1988 έγραψε:
Ποσο διαρκει το ταξιδι Αθηνα-Μονεμβασια;
4 ώρες με φυσιολογικούς ρυθμούς. Προσοχή στα όρια στους μολάους, έχει μια τεράστια ευθεία που έχει όριο 50 και πάντα την στήνουν.
Ευχαριστω κ για την πληροφορια κ για το tip
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Ευχαριστω κ για την πληροφορια κ για το tipΡίξε μια ματιά και σε αυτό.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μα και εγώ είμαι πολύ μεγάλος χέστης, ειδικά στη σκέψη του να μου έρχονται στα μούτρα 1,6 τόνοι γερμανικού 4τροχου, Fick ins mein kerato λεμε!Να σου πω και με αυτα που ειχαν γραφτει παλιότερα δε νιώθω μεγάλη σιγουριά ακόμα και με τρίποδες! Εάν είχα κανα 2 ζάντες να βάλω για ασφάλεια ναι, αλλα με 2 τρίποδες και τους γρύλους δύσκολο το κόβω!
Πως θα ανεβασεις ενα αμαξι ταυτοχρονα σε 4 ραμπες;Θα πρεπει να τις εχει βιδωσει στο πατωμα για να μην γλυστρισουν οταν θα προσπαθεις να ανεβεις.
-
-
Αυτά είναι μαδέρια βέβαια...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως θα ανεβασεις ενα αμαξι ταυτοχρονα σε 4 ραμπες;Θα πρεπει να τις εχει βιδωσει στο πατωμα για να μην γλυστρισουν οταν θα προσπαθεις να ανεβεις.
Έχει ληφθεί υπόψη
-
Έχοντας αφήσει ελεύθερο το σκίουρο στο δωμάτιο να αλωνίζει και να μου δαγκώνει τα δάχτυλα των ποδιών μου, βλέποντας ταυτόχρονα Beverly Hills S02x28 και τακτοποιώντας τον υπέρογκο όγκο φωτογραφιών αυτοκινητων που κατέβασα από ένα ισπανικό σάιτ έφτασα στις Μερσεντέ και έχω να διατυπώσω μια ερώτηση..
Στα μοντέλα της η Μερσεντέ μεταξύ της σειράς και του 3 ή 2 - ψήφιου αριθμού που ακολουθεί, αφήνει κενό ή όχι.. Είναι θέμα ονοματολογίας.
Είναι C320 CDI ή C 320 CDI?
Είναι G55 AMG ή G 55 AMG? (νομίζω το πρώτο)
Είναι CLK320 Estate ή CLK 320 Estate? (νομίζω το δεύτερο)...Τι ρωτάω ε?
-
Δεν αφήνει κενό, τουλάχιστον σε ότι επίσημο κρατάω από Mercedes στα χέρια μου όλα τα μοντέλα είναι του στυλ CLK200 Kompressor, ML320,C63 AMG, ML320 CDI 4MATIC κτλ...
Δεν υπάρχει CLK Estate
Μία φωτογραφία του σκίουρου? -
Οι ραμπίτσες δίνουν σιγουριά μια και έχουν στοπ στο τελείωμα τους και εσοχή όπου μπαίνει ο τροχός και δεν μπορούν εύκολα να φύγουν εμπρός ή πίσω. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να αφαιρέσεις τροχό ή να κάνεις εργασίες σε ότι έχει σχέση με αυτούς ή με σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης. Το καλύτερο είναι τέσσερα τρίποδα ρυθμιζόμενα σε ύψος κατάλληλα για το βάρος του αυτοκινήτου σου. Αν τοποθετηθούν σωστά δεν έχεις κανένα κίνδυνο να κάνεις την οποιαδήποτε εργασία στο αμάξι. Αν το δάπεδο είναι ολισθηρό υπάρχουν κατάλληλα υλικά για να τα βάλεις κάτω και επάνω τους να πατήσουν τα τρίποδα.
Φυσικά μπορεί να γίνει συνδυασμός των δυο επιλογών με δυο τρίποδα και δυο ράμπες όταν δεν έχεις να ασχοληθείς και με τους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα.
Όσο για την ξαπλώστρα με ροδάκια ούτε λόγος. Ότι ποιο πρακτικό.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο