-
Μιας και το'φερε η κουβέντα... γιατί το σέρβις-μπουκ το λένε μπουκ-σερβις όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ!!!) ;;;;
-
Sorry που ξεφεύγω από τη συζήτηση αλλά έχω ένα θέμα που με απασχολεί. Γνωστή μου φεύγει με μετάθεση για 2 χρόνια σε νησί, όπου και σκέφτεται να πάρει μαζί της και το αυτοκίνητο. Καθώς έχω ακούσει πως τα νησιά του Αιγαίου δε συμπεριφέρονται πολύ φιλικά στα αυτοκίνητα (κοινώς κίνδυνος σκουριάς από έντονη υγρασία και, αέρα και αλάτι), τι προτείνεται να κάνω; Ένα καλό κέρωμα του αυτοκινήτου θα προστάτευε το χρώμα (το αυτοκίνητο είναι 6 μηνών) ή είναι πεταμένα λεφτά; Υπάρχει τελικά κίνδυνος φθοράς του αυτοκινήτου ή τζάμπα ανησυχώ;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Sorry που ξεφεύγω από τη συζήτηση αλλά έχω ένα θέμα που με απασχολεί. Γνωστή μου φεύγει με μετάθεση για 2 χρόνια σε νησί, όπου και σκέφτεται να πάρει μαζί της και το αυτοκίνητο. Καθώς έχω ακούσει πως τα νησιά του Αιγαίου δε συμπεριφέρονται πολύ φιλικά στα αυτοκίνητα (κοινώς κίνδυνος σκουριάς από έντονη υγρασία και, αέρα και αλάτι), τι προτείνεται να κάνω; Ένα καλό κέρωμα του αυτοκινήτου θα προστάτευε το χρώμα (το αυτοκίνητο είναι 6 μηνών) ή είναι πεταμένα λεφτά; Υπάρχει τελικά κίνδυνος φθοράς του αυτοκινήτου ή τζάμπα ανησυχώ;Τσαμπα ανησυχεις. Δεν θα παθει τιποτα το αμαξι.
-
Ένα καλο κέρωμα μονο καλο θα του κάνει
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μπορεί να το κερώσω καθαρά προληπτικά!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μιας και το'φερε η κουβέντα... γιατί το σέρβις-μπουκ το λένε μπουκ-σερβις όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ!!!) ;;;;To book-service είναι για να κλείσεις ραντεβού για σέρβις?
-
Φυσικά και μόνο καλό κάνει ένα κέρωμα. Η μόνη λύση όμως αν μένει κοντά στη θάλασσα είναι το συχνό πλύσιμο!!!
-
Έχουμε το εξής περιστατικό που συνέβη σε φίλο μου... Ο Α και ο Β γνωρίζονται.
Ο Α οδηγάει μικρό αυτοκίνητο πόλης και ο Β sedan. Ο Α είναι σταματημένος στο φανάρι και ο Β περνάει μπροστά του ίσα ίσα (στενός δρόμος 2 λωρίδων). Ενώ έχει περάσει ολόκληρο το σεντάν το πίσω μέρος του προφυλακτήρα βρίσκει στο μπροστινό τμήμα (αρχικά δεν ξέρουμε που) του μικρού αυτοκινήτου. Ο Β είναι σίγουρος ότι ο Α έχει πέσει πάνω, όμως ο Α έχει διαφορετική άποψη ότι ο Β τον χτύπησε με την άκρη του αυτοκινήτου. Δεν ασχολείται κανείς με το γεγονός, αφού ο Β δεν παρατηρεί ζημιές, ενώ ο Α δεν κοιτάει καν (λέει)...
Το επόμενο πρωινό (και αφού έχουν περάσει 18 ώρες), ο Α κατηγορεί τον Β ότι του προκάλεσε βλάβη στο αυτοκίνητο, η οποία είναι ένα βαθύ χτύπημα στο **ύψος του φτερού **. Ο Β δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει το λάθος του (ίσως αυτό είναι εξαρχής λάθος εφόσον ο Α φαίνεται να έχει πέσει από πίσω) και πηγαίνει το αυτοκίνητο για να τα βρει με τον Α. Όπως παρατηρούν και οι 2 - και ιδιαίτερα τονίζει ο Β- είναι απίθανο η ζημιά που κατηγορεί ο Α τον Β να έχει προέλθει από τη μεταξύ τους σύγκρουση, ειδικά εφόσον το σεντάν δεν έχει πάθει καμία απολύτως ζημιά. Κάτι που δεν δικαιολογεί το βαθούλωμα στο αυτοκίνητο του Α.Ο Α με τα πολλά πείθεται ότι δεν μπορεί να 'χρεώσει' τη ζημιά στον Β, αν και τον κατηγορεί ανοικτά.
Ρωτάω τώρα εγώ τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Καταρχάς η ζημιά δεν είναι ακριβώς από πίσω και ίσως δεν έχει πέσει ο Α πάνω στο Β (άρα δεν είναι σύγκρουση που φταίει ο πίσω). Επίσης ο μπροστά δεν έχει καμία ζημιά, άρα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις ζημιές του Α (εφόσον ο Α μπορεί να τις είχε και να βρήκε ευκαιρία να τις χρεώσει σε κάποιον). Ακόμα είναι δυνατόν μετά την απομάκρυνση από το ατύχημα, και μετά από 1 μέρα να ζητάει ο Α 'το λόγο' από το Β? Τέλος, ο Β πως μπορεί να κινηθεί και τι μπορεί να απαιτήσει από τον Α?Ευχαριστώ.
-
Ότι πέρασε 1 μέρα δεν είναι πρόβλημα.
Εφόσον ο Β δεν έχει υποστεί καμία ζημιά στο αυτοκίνητο, το περισσότερο που μπορεί να απαιτήσει (και αυτό δύσκολα για λόγους απόδειξης) είναι χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης-προσβολής προσωπικότητας (=βρίσιμο), εαν αυτό εννοείς με το 'κατηγορεί ανοικτά'. Αν δεν υπέστη ούτε αυτό, ο Β δεν έχει να απαιτήσει τίποτα..
-
Αν ο Α το τραβήξει και ζητάει συνεχώς την αποζημίωση, ενώ ο Β δεν έχει υποστεί ζημιές?
Ποιος φταίει εν τέλει; -
Κοίτα, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους, αλλά το ότι ο Β δεν υπέστη καμία ζημια δεν είναι και αμάχητη ένδειξη ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος κάποια ζημια στον Α. Αποκλείεται εντελώς δηλαδή δύο αμάξια να ακουμπήσουν και το ένα να πάθει κάτι μικρό και το άλλο τίποτα; Δε νομίζω...το πρόβλημα είναι να το αποδείξεις.
Φταίει αυτός που προκάλεσε τη ζημιά, τόσο απλό. Αν το έκανε ο Β, φταίει αυτός. Αν ο Α, φταίει ο Α, αλλά δεν πληρώνει τίποτα στον Β αφού αυτός ζημιά δεν έπαθε...
Και γνώμη μου είναι ότι εφόσον δεν υπήρχαν μάρτυρες και από πραγματογνωμοσύνη δεν μπορεί να προκύψει ότι ο Β έκανε τη ζημιά (εκτός αν το ομολογήσει), ο Α δεν πρόκειται να πάρει ποτέ φράγκο.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Κοίτα, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους, αλλά το ότι ο Β δεν υπέστη καμία ζημια δεν είναι και αμάχητη ένδειξη ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος κάποια ζημια στον Α. Αποκλείεται εντελώς δηλαδή δύο αμάξια να ακουμπήσουν και το ένα να πάθει κάτι μικρό και το άλλο τίποτα; Δε νομίζω...το πρόβλημα είναι να το αποδείξεις.Φταίει αυτός που προκάλεσε τη ζημιά, τόσο απλό. Αν το έκανε ο Β, φταίει αυτός. Αν ο Α, φταίει ο Α, αλλά δεν πληρώνει τίποτα στον Β αφού αυτός ζημιά δεν έπαθε...
Και γνώμη μου είναι ότι εφόσον δεν υπήρχαν μάρτυρες και από πραγματογνωμοσύνη δεν μπορεί να προκύψει ότι ο Β έκανε τη ζημιά (εκτός αν το ομολογήσει), ο Α δεν πρόκειται να πάρει ποτέ φράγκο.
Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καταγραφή του συμβάντος από την αστυνομία ή να συμπληρώσουν μεταξύ τους φιλική δήλωση ή οποιαδήποτε έντυπο ή υπεύθυνη δήλωση οι δυο οδηγοί, το συμβάν δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Μόνο αν οικειοθελώς κάνουν και οι 2 τους δήλωση στις ασφαλιστικές τους ή συμπληρώσουν φιλική δήλωση παραδεχόμενοι έτσι το συμβάν.
Για αυτό αν σας ακουμπήσει κάποιος και δεν φταίτε, όσο ασήμαντη και να είναι η ζημιά, να επιδιώκετε ΠΑΝΤΑ καταγραφή συμβάντος από τροχαία ή φιλική δήλωση ή υπεύθυνη δήλωση όπου ο άλλος οδηγός παραδέχεται το λάθος του.
-
Το αυτοκίνητο είναι focus 1.6,μοντέλο 2007. Όταν είναι ανεβασμένο το χειρόφρενο και μπαίνω στο αυτοκίνητο ή είναι ανεβασμένο το χειρόφρενο και πιέσω προς τα κάτω το αυτοκίνητο ή πατώ φρένο και κινούμαι ο ίδιος προς τα εμπρός (μην ακούσω σχόλια για τα κιλά μου ), ακούγεται ένα τρίξιμο από τους πίσω τροχούς/ανάρτηση. Σε άλλο focus επίσης 2007 δεν κάνει το τρίξιμο.
Πρέπει να ανησυχώ; Καμμία ιδέα ή συμβουλή; Στο προηγούμενο σερβις στην αντιπροσωπία δεν έδειξαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι focus 1.6,μοντέλο 2007. Όταν είναι ανεβασμένο το χειρόφρενο και μπαίνω στο αυτοκίνητο ή είναι ανεβασμένο το χειρόφρενο και πιέσω προς τα κάτω το αυτοκίνητο ή πατώ φρένο και κινούμαι ο ίδιος προς τα εμπρός (μην ακούσω σχόλια για τα κιλά μου ), ακούγεται ένα τρίξιμο από τους πίσω τροχούς/ανάρτηση. Σε άλλο focus επίσης 2007 δεν κάνει το τρίξιμο.
Πρέπει να ανησυχώ; Καμμία ιδέα ή συμβουλή; Στο προηγούμενο σερβις στην αντιπροσωπία δεν έδειξαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Nα σφιγγεις πιο πολυ το χειροφρενο για να μην ακουγονται τα τακακια.
-
BILL33,
σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το focus μου έχει πίσω δισκόφρενα, όχι τακάκια. Έχει κάποια σημασία αυτό; Θα το τσεκάρω πάντως, αν και νομίζω πως το τερματίζω. -
Ο χρήστης agpr έγραψε:
BILL33,
σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το focus μου έχει πίσω δισκόφρενα, όχι τακάκια. Έχει κάποια σημασία αυτό; Θα το τσεκάρω πάντως, αν και νομίζω πως το τερματίζω.Τα τακάκια είναι η επιφάνεια της δαγκάνας που πατάει πάνω στο δίσκο
Το τρίξιμο αυτό συμβαίνει και σε εμένα που επίσης έχω δισκόφρενα πίσω και είναι γιατί αφήνεις το αμάξι για αρκετές ώρες/μέρες ακίνητο (ακόμα και ένα βράδυ αρκεί) και δεν κάνεις αρκετή διαδρομή/φρεναρίσματα για να φύγει η υγρασία που πιάνει το τακάκι. Δλδ απλά φρένο να πατάς και πάει να κάτσει άνθρωπος πίσω μπορεί να τρίξει. Επίσης αν έχεις δεμένο χειρόφρενο μπορεί να κινηθεί λίγο (ελάχιστα) ο δίσκος τη στιγμή που φορτώνεται βάρος στο αμάξι και επειδή το σφίγγει δυνατά η δαγκάνα να τρίξει.
Δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείς -
Sorry αν υπάρχει αντιστοιχο θεμα γι αυτο που θα ρωτήσω αλλα επειδή γραφω από PDA μου ειναι λιγο δυσκολο να κανω αναζητησή.Λοιπον,σημερα από το πρωι ειχα το αυτοκινητο του πατερα μου(daewoo nubira 1.6 2000 μοντ ) και γυρνουσα μ3ς την πολη για δουλειες.Οδηγουσα νορμαλ,αλλαγες στις 3000σαλ και η οι σχεσεις ηταν 1η-2α-3η και στασεις,αλλες φορες με σβησημο μηχανης και αλλες όχι.Ξαφνικα ενω σταματησα σε φαναρι μολις πηγα να ξεκινησω εσβησε.Το ξεκιναω αλλα δεν ανεβαζε στροφες,κολλουσε στις 2000σαλ ενω επειτα από λιγη ωρα με τερμα πατημενο το πενταλ εφτασε στις 3000σαλ και από εκει ανεβαζε κανονικα,αλλα μεχρι τις 2000 τιποτα.Μετα από αρκετο μαρσαρισμα και αφου εβγαλε από την εξατμηση αρκετη βενζινη και καυσαεριο το ξεκινησα και το πηγα στον πατερα μου ο οποιος αφου πεδευτικε να το ξεκινησει τελικα εστρωσε καπως αλλα και παλι στην 1η σχεση μου το ξανακανε αλλα στις αλλες σχεσεις απογειονοταν.Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει??
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Sorry αν υπάρχει αντιστοιχο θεμα γι αυτο που θα ρωτήσω αλλα επειδή γραφω από PDA μου ειναι λιγο δυσκολο να κανω αναζητησή.Λοιπον,σημερα από το πρωι ειχα το αυτοκινητο του πατερα μου(daewoo nubira 1.6 2000 μοντ ) και γυρνουσα μ3ς την πολη για δουλειες.Οδηγουσα νορμαλ,αλλαγες στις 3000σαλ και η οι σχεσεις ηταν 1η-2α-3η και στασεις,αλλες φορες με σβησημο μηχανης και αλλες όχι.Ξαφνικα ενω σταματησα σε φαναρι μολις πηγα να ξεκινησω εσβησε.Το ξεκιναω αλλα δεν ανεβαζε στροφες,κολλουσε στις 2000σαλ ενω επειτα από λιγη ωρα με τερμα πατημενο το πενταλ εφτασε στις 3000σαλ και από εκει ανεβαζε κανονικα,αλλα μεχρι τις 2000 τιποτα.Μετα από αρκετο μαρσαρισμα και αφου εβγαλε από την εξατμηση αρκετη βενζινη και καυσαεριο το ξεκινησα και το πηγα στον πατερα μου ο οποιος αφου πεδευτικε να το ξεκινησει τελικα εστρωσε καπως αλλα και παλι στην 1η σχεση μου το ξανακανε αλλα στις αλλες σχεσεις απογειονοταν.Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει??Εχει αλλαξει μπουζι,φιλτρα κλπ ;
-
Σκεφτομαι τελευταια να βαζω βενζινη απο βελζιναδικα Ελιν μιας και λενε οτι ελεγχονται απο το Μετσοβιο Πολυτεχνειο.Ρωταω λοιπον: ξερετε πως γινεται αυτος ελεγχος?Θελω να πω μηπως ειναι παπαντζες για να πουλαει ή πραγματι ελεγχονται τακτικα με (αιφνιδιαστικους?) ελεγχους ?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Σκεφτομαι τελευταια να βαζω βενζινη απο βελζιναδικα Ελιν μιας και λενε οτι ελεγχονται απο το Μετσοβιο Πολυτεχνειο.Ρωταω λοιπον: ξερετε πως γινεται αυτος ελεγχος?Θελω να πω μηπως ειναι παπαντζες για να πουλαει ή πραγματι ελεγχονται τακτικα με (αιφνιδιαστικους?) ελεγχους ?Εγώ πάντως για 2.000 συνεχή χιλιόμετρα έβαζα Eλίν 100άρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πρατηρίου, υποθέτω πως γενικά θα είναι οκ. Όσο για το ΕΜΠ, υποτίθεται ότι ελέγχει κι άλλες φίρμες. Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο γίνονται όντως έλεγχοι (ειδικά Αυγουστιάτικα που όλοι θα είναι σε άδειες )
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο