-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Λυπάμαι, αλλα το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου είναι απόλυτα αληθές.
Καταλήγω ότι πάμε στον γκρεμό με 1,000
αφου τα φαγατε μαζι, να πατε να τον βρειτε και να τα επιστρεψετε
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!
Και ξέρεις, η χώρα αυτή είναι πρωταθλήτρια στους αναμάρτητους
εγω αυτα τα 'πολλα' που εφαγα τα επεστρεψα
περιμενω τωρα αυτους που εφαγαν τα πολλα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λυπάμαι, αλλα το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου είναι απόλυτα αληθές.
αφου τα φαγατε μαζι, να πατε να τον βρειτε και να τα επιστρεψετε
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!
Και ξέρεις, η χώρα αυτή είναι πρωταθλήτρια στους αναμάρτητους
εγω αυτα τα 'πολλα' που εφαγα τα επεστρεψα
περιμενω τωρα αυτους που εφαγαν τα πολλα
Να τα επιστρέψουν όλοι αυτοί που φάγανε έστω και ένα ευρώ περισσότερο από εμένα. Από μένα και κάτω δεν χρειάζεται, το κάναμε από ανάγκη και είναι αντίσταση στον Πάγκαλο και στους μεγαλοκαρχαρίες.
-
Aπό εδώ και συγκεκριμένα:
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.......
**Αν είναι και στα χαρτιά εντάξει **(τίτλοι-άδειες -πολεοδομίες κλπ) ....Λοιπόν: Εχθές πήρα τα σχέδια και τις κατόψεις απο τον πωλητή και σήμερα το μεσημερο-απόγευμα, πήγα με τον δικό μου μηχανικό για αυτοψία.
Η κατάληξη ήταν ...... 'νεκροψία' , διότι απο τα 30 μή νόμιμα τμ , που κατά δήλωση του πωλητή δεν περιλαμβάνονται στους υπο τακτοποίηση Η/Υ, είναι:
1/ 20 τμ στη σοφίτα.
2/ 10 τμ στο υπόγειο.
Τι σημαίνει αυτό?
Σε περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου και επειδή αυτά τα τετραγωνικά χαρακτηρίζονται ως 'αυθαίρετη δόμηση', πληρώνω (κατά προσέγγιση του μηχανικού μου), με βάση την 'τιμή ζώνης' :
1/ Εφάπαξ πρόστιμο ανέγερσης των αυθαίρετων τμημάτων της μεζονέτας, περί τα 15.000€
2/ Ετήσιο πρόστιμο διατήρησής τους, περί τα 3.000 €.Φίλτατε criuser , αυτό που ισχυρίζεσαι, προσωπικά δέχομαι ότι είναι αλήθεια : >....
Τώρα γιά τον φωταγωγό που έκλεισε , προφανώς αφού αυτό κάνει ο ανταγωνισμός αυτό θα κάνεις και εσύ , γιατί την παρανομία την επιβραβεύει η αγορά .
Η αγορά αγόραζε ισόγειο σαλόνι και υπόγεια υπνοδωμάτια , γιά να ζεί σε πολλά τετραγωνικά .
Αν αυτός που τα πρωτοέφτιαξε τα παράνομα του έμεναν απούλητα , δεν θα τα έφτιαχνε κανείς .
Αλλά βλέπεις ο άλλος έπαιρνε πολλά τμ φτηνά και δεν τον ένοιαζε αν ήταν παράνομα .
Μετά τα παράνομα έγιναν καθεστώς και τώρα νόμιμα .
Δεν υπάρχουν αθώοι λοιπόν .
Αλλά ο μεγάλος ένοχος είναι το κράτος και η απουσία ελέγχου .ΑΛΛΑ ..... θεωρείς ότι αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για άφεση αμαρτιών σε μηχανικούς-εργολάβους κλπ?
Γιατί τόσο πολύ ξεφύγατε, που ούτε η ρύθμιση των Η/Υ δεν αρκεί για να καλυφθούν οι παρανομίες σας.
Καταλήξατε να κατασκευάζετε 'μπαμπούσκες' :
Μέσα σε κάθε παρανομία περιέχεται και μία μικρότερη!!!!Συμβουλή του μηχανικού μου: Αν αφαιρέσει ο πωλητής τα 15.000 του προστίμου και τα 30.000€ τών προστίμων της πρώτης 10ετίας για τη διατήρηση των αυθαιρέτων τμ, να ρισκάρω και να το πάρω. Αλλιώς ας βρεί αλλού κορόϊδα.....
Αύριο, που θα επιστρέψω την χαρτούρα στον πωλητή, θα του το πώ , αλλά δεν νομίζω ότι θα 'τσιμπήσει'.
Βλέπετε, 'έμαθε η γριά στα σύκα....'Εν κατακλείδι:
Με αυτές τις συνθήκες, μάλλον παραιτούμαι της έρευνας αγοράς. Θα κάνω άλλο 'κουμάντο' στα χρήματά μου ....
**ΑΙΣΧΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ !!!!. ** -
Να παραιτηθείς από την αγορά του συγκεκριμένου σπιτιού, το καταλαβαίνω. Να μην ψάξεις για κάτι άλλο γιατί?
-
1/Εχεις ψάξει για σπίτι, και πραγματικά να θές να αγοράσεις και όχι ως real-estate tourist, που έγραψε ο criuser?
Είναι ψυχοφθόρο, και το λέω επειδή ασχολήθηκα 2+ μήνες, εντατικά.
2/ Όταν έχεις 3 στις 3 'επιτυχίες' τί άλλο να ψάξεις?
3 σχέδια-άδειες κλπ έψαξα και έφριξα, τα υπόλοιπα 20 σπίτια που είδα δεν με ικανοποιούσαν, αλλά μάλλον αν ζητούσα και σε αυτά τα αντίστοιχα στοιχεία φοβάμαι ότι θα ήμουν ακόμα λιπόθυμος .
3/ Αφού στις 400.000 € δεν βρίσκουμε νόμιμη κατοικία, μήπως πρέπει να δώσουμε 600.000€ για περίπου 170-180 τμ, ώστε να είναι νόμιμα? Ε, δεν τά έχω!Αυτά. Τα είπα και ξεθύμανα. Αν με πιάσετε απο τη μύτη, θα σκάσω.
Και δεν είμαι κανένα 'παιδαρέλι' για να μην ξέρω τι, πού και πόσα ζητάω!!! -
Κλείσε ξανά ένα 3ημερο Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον να χαλαρώσεις!
Κρίμα πάντως να μην μπορείς να βρεις νόμιμο σπίτι με ζεστό παραδάκι τη σήμερον ημέρα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
1/Εχεις ψάξει για σπίτι, και πραγματικά να θές να αγοράσεις και όχι ως real-estate tourist, που έγραψε ο criuser?
Είναι ψυχοφθόρο, και το λέω επειδή ασχολήθηκα 2+ μήνες, εντατικά.
2/ Όταν έχεις 3 στις 3 'επιτυχίες' τί άλλο να ψάξεις?
3 σχέδια-άδειες κλπ έψαξα και έφριξα, τα υπόλοιπα 20 σπίτια που είδα δεν με ικανοποιούσαν, αλλά μάλλον αν ζητούσα και σε αυτά τα αντίστοιχα στοιχεία φοβάμαι ότι θα ήμουν ακόμα λιπόθυμος .
3/ Αφού στις 400.000 € δεν βρίσκουμε νόμιμη κατοικία, μήπως πρέπει να δώσουμε 600.000€ για περίπου 170-180 τμ, ώστε να είναι νόμιμα? Ε, δεν τά έχω!Αυτά. Τα είπα και ξεθύμανα. Αν με πιάσετε απο τη μύτη, θα σκάσω.
Και δεν είμαι κανένα 'παιδαρέλι' για να μην ξέρω τι, πού και πόσα ζητάω!!!Δυο μηνες δεν ειναι τιποτα.
Εψαχνα για σπιτι απο το 03 εως το 05, ειδα περιπου 40 -45 διαμερισματα, χωρια τα τηλεφωνα και να φανταστεις μπορουσα μονο Σαββατο και Κυριακη λογω δουλειας.
Βεβαια αν ειχα βρει κατασκευαστη που να εκανε συμβολαια για ολο το ποσο, δεν θα εψαχνα τοσο πολυ. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κλείσε ξανά ένα 3ημερο Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον να χαλαρώσεις!Πράγματι. Καλά είχα κάνει το διάλειμμά μου. Επέστρεψα και με αυτά και αυτά, αρρώστησα.
Δυο μηνες δεν ειναι τιποτα.
Εψαχνα για σπιτι απο το 03 εως το 05, ειδα περιπου 40 -45 διαμερισματα, χωρια τα τηλεφωνα και να φανταστεις μπορουσα μονο Σαββατο και Κυριακη λογω δουλειας...Σωστά, αλλά δεν υπήρχε η αβεβαιότητα της εξασφάλισης των χρημάτων που υπάρχει σήμερα!
-
Τοτε θα σου προτεινα να κοιτας για σπιτια δεκαετιας. Τα 'κολπα' ηταν λιγοτερα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα επαναλάβω ότι όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στην οικοδομή την τελευταία 20ετία.... αγοραστές, οικοπεδούχοι, κατασκευαστές, συνεργεία, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι ίσως και τράπεζες (αν και δεν πάει ο νους μου πως στην συγκεκριμμένη περίπτωση, γιατί απλά εκταμιευει ένα ποσό που θέλει ο δανειολήπτης) έχουν φοροδιαφύγει, έχουν στερήσει έσοδα από τα δημόσια ταμεία και έχουν/με βάλει το λιθαράκι τους/μας στην διαμόρφωση της τρέχουσας κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και στα ελλείματα της χώρας μας!Λυπάμαι, αλλα το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου είναι απόλυτα αληθές. Δεν έχει άλλάξει τίποτα ακόμα γιατί όπως διαβάζω ο φίλος μας έκανε συναλλαγή προσφάτως με τον ίδιο τρόπο
Τα περι που είναι το Κράτος, ο έλεγχος κλπ είναι τα γνωστά γραφικά του Έλληνα που θέλει διακαώς να κάνει κάτι εκτός νόμου και πρέπει κάποιος να τον αστυνομεύσει.
Συμφωνώ με χίλια.
και να προσθέσω, ο Πάγκαλος είναι ένας χοντρομ@λ@κ@ς και μισός αλλά ώρες ώρες λέει κάποιες αλήθειες που θα τις έλεγε μόνο όποιος έχει πολυ μεγαλα @ρχίδι@.
και ίσως με την τρόικα να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να γίνουε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔIKAIOY
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Σε περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου και επειδή αυτά τα τετραγωνικά χαρακτηρίζονται ως 'αυθαίρετη δόμηση',
Πόσο πιθανό είναι να γίνει αυτό;
-
Ειναι πααααααααρα πολυ πιθανο να σε καρφωσει γειτονας ή αλλος.
-
Καλά μη λέμε και μ@λακίες τώρα
Δεν είναι πααααααρα πολύ πιθανό είναι μάλλον απίθανο έως πολύ απίθανο...Αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι είναι αδύνατον.
Αν υπάρχει πάντως σώνει και καλά κάτι 'παααααρα πολύ' αυτό είναι το απίθανο και όχι το πιθανό -
Ο χρήστης skous έγραψε:
....
Πόσο πιθανό είναι να γίνει αυτό;Δεν θέλω να μάθω. Αν εσύ θέλεις, .. (καταλαβαίνεις το πνεύμα μου, no offense )
Ο ξάδελφος-μηχανικός μου είπε ότι οι έλεγχοι που γίνονται πλέον είναι αρκετοί, πολύ περισσότεροι απο αυτούς που εμείς υποθέτουμε ότι γίνονται.
Είπε δε τα εξής δύο πράγματα, που θεώρησα σωστά:
1/ Με την λειτουργία του θεσμού του 'ενεργειακού επιθεωρητή', οι πιθανότητες να ελεγχθείς στο εγγύς μέλλον, είναι πλέον αρκετές.
2/ Το σοβαρότερο: Με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, οι νοοτροπίες σε μερικά χρόνια θα αλλάξουν αρκετά και, αν μή τι άλλο, ο κόσμος θα είναι πολύ επιφυλακτικός σε θέματα 'παρανομιών'. Που σημαίνει ότι σε 20 χρόνια, αν θελήσεις να το πουλήσεις, οι ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι, εντοπίζοντας τις υφιστάμενες πολεοδομικές παραβάσεις ή θα φεύγουν τρέχοντας, ή θα σου δίνουν 'ένα κομμάτι ψωμί' για να το αγοράσουν. -
dbekos , συμφωνώ απόλυτα με τον μηχανικό σου και μάλιστα η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει πόσο αναγκαίο είναι να παίρνετε μηχανικό όταν αγοράζετε σπίτια , κάτι που ελάχιστοι Ελληνες κάνουν , με αποτέλεσμα τα ακίνητα με παρανομίες και μάλιστα σοβαρές να έχουν επικρατήσει στην αγορά .
Βέβαια μέχρι τώρα πολλοί αγοραστές βολευόντουσαν με την μικρότερη τιμή αγοράς και τα πολλά τμ που αγόραζαν και δεν έδιναν σημασία , αλλά τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν .Επίσης κατά πάσα πιθανότητα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τακτοποίηση και των υπόλοιπων αυθαιρέτων ώστε να μπορέσει να τραβήξει μιά γραμμή και να τελειώσει εδώ το θέμα των παρανομιών .
Ο τύπος του ακινήτου που ψάχνεις είναι δύσκολο να μην έχει αυθαιρεσίες , αφού το είδος της μεζονέττας αναπτύχθηκε ακριβώς χάριν της αυθαιρεσίας που έδινε πολλά τμ σε προσιτή τιμή .
Δηλαδή αν στην περιοχή που βρήκες το ακίνητο , προφανώς πευκάκια -παράδεισος Αγ. Παρασκευής , έβρισκες ένα καθ' όλα νόμιμο , απλώς με κάποιο ημιυπαίθριο , θα ήθελες τουλάχιστον 120 τμ στον ΣΔ δηλαδή τουλάχιστον 150 τμ οικόπεδο .
Κάνοντας ένα κοίταγμα στην χρυσή ευκαιρία , θά ήθελες 150-170.000 € και 30.000 άδεια και περί τα 210.000 € κόστος κατασκευής , δηλαδή συνολικό κόστος χωρίς εφορία οικοπέδου περί τα 400.000 € .
Αρα μιλάμε γιά τιμή πώλησης τουλάχιστον 500.000 € .Αν τώρα η αναλογία του οικοπέδου λόγω των παρανομιών πέσει στα 100.000 , τότε το κόστος κατεβαίνει γύρω στα 330.000 και η τιμή πώλησης στα 400.000 € , οπότε λόγω κρίσης η τιμή κατεβαίνει 5 % .
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν κάποιος έχτιζε σε περιοχή μεζονετών μόνο με νόμιμα τμ , απλά θα ήταν ακριβότερος από τον παράνομο 20-30 % , άρα εκτός αγοράς , αφού η αγορά μέχρι τώρα επιβράβευε τον παράνομο και μάλιστα τον υπερβολικά παράνομο , που στο ίδιο οικόπεδο θα έβγαζε δύο μεζονέτες με βαφτισμένο ως 'ημισόγειο' το ημιυπόγειο και το ισόγειο , ένα διαμέρισμα και τον α' όροφο και την σοφίτα δεύτερο διαμέρισμα , δηλαδή θα πούλαγε δύο 'μεζονέτες' των 150 τμ , με νόμιμα μόνο τα 60 τμ με μέση τιμή τα 2500 δηλαδή γύρω στα 350-370000 € την κάθε μία .
Γιά κάτι τέτοιες ιστορίες δεν γούσταρα τις μεζονετοπεριοχές και δεν ασχολήθηκα ποτέ εκεί επιχειρηματικά , παρά μόνο γιά ιδιωτικά έργα .
Το θέμα λοιπόν φίλε dbekos , δεν είναι ότι δεν θα βρείς σπίτι . Είναι ότι θα κουραστείς να βρείς , αλλά παρέα με τον μηχανικό σου θα βρείς την λύση .
-
Δεν δίνω δεκάρα για να αγοράσω τούβλα και τσιμέντα και μετά να μένω εγώ εκεί.... Θα έδινα μόνο για επένδυση!
Ενοίκιο και πάλι ενοίκιο, και με τα ρέστα...καλοπέραση! -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
dbekos , συμφωνώ απόλυτα με τον μηχανικό σου ................Ευχαριστώ γιά την απάντηση, .......αλλά και τη συμπαράσταση στο 'δράμα' μου !!!!!
-
Aπο την στιγμη που το βλεπεις οτι ειναι παρανομο δεν θα επρεπε να κανεις το καθηκον σου και να καρφωσεις τον κατασκευαστη στην πολεοδομια;
-
Δεν το κάνεις αυτό γιατί :
- Δεν έχεις έννομο συμφέρον
- Θα το μάθει ότι ΕΣΥ την έκανες την καταγελλία και θα θυμώσει
- Θα δώσει χειρωνακτική δουλειά στους τόσους άνεργους οικοδόμους που θα έχει
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλά μη λέμε και μ@λακίες τώρα
Δεν είναι πααααααρα πολύ πιθανό είναι μάλλον απίθανο έως πολύ απίθανο...Αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι είναι αδύνατον.
Αν υπάρχει πάντως σώνει και καλά κάτι 'παααααρα πολύ' αυτό είναι το απίθανο και όχι το πιθανόΑυτο το λες γιατι εσυ εισαι καλοβολος και τα πας καλα με τους γειτονες
Αλλα εγω δε θα καθομαι να αγχωνομαι οτι ο καθε παπαριδης απεναντι η διπλα που στραβωσε γιατι παρκαρα το αμαξι μου 'μπροστα στο σπιτι του', γιατι ηρθαν δυο φιλοι το βραδυ και τον ενοχλησαν, γιατι δεν του ειπα καλημερα ή γιατι απλα ειναι ξερω γω δικομανης, μπορει να μου τραβηξει μια καταγγελια και να πληρωνω δεκαχιλιαρα απο το τιποτα...
Καθολου απιθανο, εχω προσωπικη εμπειρια μαλιστα
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!