-
Tις 10 ερωτήσεις θα παίξουμε ?
Πες μας τι είσαι γιατί ούτε εγώ είμαι μέντιουμ .
Αντε να ξέρουμε ποιόν βρίζουμε -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Tις 10 ερωτήσεις θα παίξουμε ?
Πες μας τι είσαι γιατί ούτε εγώ είμαι μέντιουμ .
Αντε να ξέρουμε ποιόν βρίζουμεΕιμαστε μια παρέα 10 ατόμων που διαβάζουμε τα πάντα για την οικονομία και τζογάρουμε τα λεφτά μας. Αυτές τις μέρες φλερτάρω με ένα Ιταλό παππού βιομήχανο 2 σπιτάκια στην Φτελιά.
-
Αγοράζεις ή πουλάς ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πόσους πια βλέπεις ρε Ηλία σε σχέση με τα εκατομμύρια των μισθωτών. Τους άλλους που έφαγαν τα μούτρα τους τους βλέπεις ; ..........πριν από 10 χρόνια δούλευε ηλεκτροσυγκολλητής σε κατασκευαστή (που σήμερα έχει πτωχεύσει).
Γενικά, όποιος είναι εξω απ' τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει....Τους βλέπω κ τους παραβλέπω.
Και τι θες να μας πεις εν τέλει με το 'θα μπορούσαμε' ;
Ξέρεις, πήρα εκεί πέρα να πούμε ένα οικοπεδάκι κ ετοιμάζομαι να σηκώσω πολυκαστοικία κ να πουλάω διαμερίσματα.
-
Αγοράζεις ή πουλάς ;Φυσικά και πουλάω
μετοχές το 1999
2 διαμερίσματα το 2005
1 κατάστημα στο Βουκουρέστι το 2006
την άδεια φωτοβολταϊκού αρχές του 2008
κλπ κλπτο τελευταίο ράλλυ στις μετοχές το έχασα αλλλά θα shortarω τέλος του χρόνου.
Τώρα, σκέφτομαι ενα condominium για στελέχη στην Αθήνα και ένα campus για φοιτητές στην ΒΑ Αττική για τα προς ίδρυση ιδιωτικά πανεπιστήμια'Εχω πει πολλές φορές αυτό που κάποιοι βλέπουν λογικό κάποιοι το βλέπουν παράλογο και έτσι έχουμε αγοραστες και πωλητες στα πάντα
-
Μάιστα γνωρίζεις από σήμερα ότι θα σορτάρεις στο τέλος του χρόνου, ο Νοστράδαμος είσαι ;
Κρίμα που διαβάζεις τα πάντα για την οικονομία, αν ξέρεις από τώρα τι θέση θα έχεις στο χρηματιστήριο σε 3 μήνες μην κουράζεσαι άδικα, βάλε μια υπενθύμιση μόνο και σόρταρε... -
Μάιστα γνωρίζεις από σήμερα ότι θα σορτάρεις στο τέλος του χρόνου, ο Νοστράδαμος είσαι ;
Κρίμα που διαβάζεις τα πάντα για την οικονομία, αν ξέρεις από τώρα τι θέση θα έχεις στο χρηματιστήριο σε 3 μήνες μην κουράζεσαι άδικα, βάλε μια υπενθύμιση μόνο και σόρταρε...Mάθε πως διαχειρίζονται τα δάνεια οι τράπεζες και τα ξαναλέμε
-
Καλά να μην το ψάξουμε πολύ πάντως, να σορτάρουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε στο τέλος του χρόνου να βγάλουμε κάνα φράγκο να λιγδώσει τ'αντεράκι μας...Μία πουλήσαμε τα σπίτια μας και χεστήκαμε στο τάληρο και μία που θα σορτάρουμε στο τέλος του χρόνου και είμαστε τζι τζι...
-
Καλά να μην το ψάξουμε πολύ πάντως, να σορτάρουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε στο τέλος του χρόνου να βγάλουμε κάνα φράγκο να λιγδώσει τ'αντεράκι μας...Μία πουλήσαμε τα σπίτια μας και χεστήκαμε στο τάληρο και μία που θα σορτάρουμε στο τέλος του χρόνου και είμαστε τζι τζι...Eίπαμε! εσύ αγόραζε για να χώσω πιο εύκολα. ένας από τους δυο μας θα χορτάσει με τα λεφτά του άλλου. Εσένα δεν σε χάλασε αυτό τον καιρό με την άνοδο αν θυμάμαι καλά την έπιασες, εγώ έμεινα με 10Υ GGB και 11% απόδοση στο εξάμηνο
και ο κατασκευαστής περιμένει άνετος στην γωνία αγοραστή με προσφορά την τακτοποίηση -
Σωστά θυμάσαι και τα περισσότερα χρήματα τα έχω βγάλει από τον ΤΙΤΚ που έφτασα να τον αγοράσω 3 διαδοχικές φορές πέριξ των 12 ευρώ (από τα 19 αγόραζα και στα 16 έχω πάρει) και τον οποίο λίγο τον φοβόσουνα αν θυμάμαι κι εγώ καλά...
Αν έχεις καταλάβει δεν σου λέω τι θα πρέπει να κάνεις στο τέλος του χρόνου - ούτε ξέρω φυσικά τι θα κάνω εγώ - αλλά ότι δε γίνεται να παίρνεις χρηματιστηριακές αποφάσεις για το τι θα κάνεις σε 3 μήνες από σήμερα...Δηλ. ό,τι κι αν συμβεί εσύ θα σορτάρεις, τέλος ;
Με δείκτη στις 3000 θα σορτάρεις ; με δείκτη στις 1400 πάλι θα σορτάρεις ; με, με, 100 ενδεχόμενα υπάρχουν τίποτα δεν θα σε πτοήσει ; -
Σωστά θυμάσαι και τα περισσότερα χρήματα τα έχω βγάλει από τον ΤΙΤΚ που έφτασα να τον αγοράσω 3 διαδοχικές φορές πέριξ των 12 ευρώ (από τα 19 αγόραζα και στα 16 έχω πάρει) και τον οποίο λίγο τον φοβόσουνα αν θυμάμαι κι εγώ καλά...Αν έχεις καταλάβει δεν σου λέω τι θα πρέπει να κάνεις στο τέλος του χρόνου - ούτε ξέρω φυσικά τι θα κάνω εγώ - αλλά ότι δε γίνεται να παίρνεις χρηματιστηριακές αποφάσεις για το τι θα κάνεις σε 3 μήνες από σήμερα...Δηλ. ό,τι κι αν συμβεί εσύ θα σορτάρεις, τέλος ;
Με δείκτη στις 3000 θα σορτάρεις ; με δείκτη στις 1400 πάλι θα σορτάρεις ; με, με, 100 ενδεχόμενα υπάρχουν τίποτα δεν θα σε πτοήσει ;Το τέλος του έτους το λέω γιατί εκει βρίσκω timing λογω αποτελεσμάτων τραπεζών που θα ακολουθήσουν μέσα στον Φεβρουάριο και θα αλλάξουν πολλά! Ναι τον τιτάνα τον φοβομουν και τον φοβαμαι... όταν ο τιτάνας δανείζεται με 6.9 fixed να τα βλέπουν κάτι εταιρείες του κώλου που είχαν ξεθαρέψει και δεν κατάφεραν να εκμεταλευτούν τα χαμηλά δάνεια που πήραν (κάτι 100over ανοικτα) από τις τράπεζες (λόγω ανταγωνισμού που τα έδιναν χύμα αλλά πήραν πακέτο του έλληνα φορολογούμενο που κάθεται άπραγος να του τρώνε τα λεφτά) στο παρελθόν. κάτι τέτοια με φοβίζουν.
Δεν θα βάλω ξυπνητήρι θα τα ξαναπούμε τότε
-
Και εγώ να ξαναρωτήσω, αφού από ότι λές έχεις κεφάλαια και τα κέρδη των κατασκευαστών είναι τοοοόσο μεγάλα, γιατί δεν τα επενδύεις στις κατασκευές??
-
Γιατί (ίσως)
α. Οι οικοδομές δεν είναι glam χώρος και
β. βγάζει πιο πολλά από τις άλλες επενδύσεις του, γιατί να συμβιβαστεί με λιγότερα -
Eδω που εχουν παει οι τιμες στα κτισμενα σπιτια και στα οικοπεδα δεν θα υπαρξουν αποδοσεις για τα επομενα 5-10 χρονια.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
2 διαμερίσματα το 2005Εδω μαλλον εχασες γιατι το πικ εγινε το 2007. Πχ το δικο μου διαμερισμα πηρε 20% μεταξυ 2005-2007.
-
Eδω που εχουν παει οι τιμες στα κτισμενα σπιτια και στα οικοπεδα δεν θα υπαρξουν αποδοσεις για τα επομενα 5-10 χρονια.
Είναι σωστό κι' αυτό και παραθέτω ένα αληθινό περιστατικό.
Στην περιοχή μου πουλάνε αυτή τη στιγμή από 3.000 και έως 3.750 το τετραγωνικό. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πωλήθηκε ένα οικόπεδο 292 τ.μ. προς 410.000 ευρώ με όλα τα έξοδα. Με συντελεστή δόμησης 0,9 βγάζει δύο οροφοδιαμερίσματα των 115 τ.μ. έκαστο χονδρικά σε τριόρωφη οικοδομή με πιλοτή. Δεν θα χτιστούν ημιυπαίθριοι. Το κόστος ανέγερσης είναι 315.000 περίπου (με 1.200 το τ.μ.) , άρα σύνολο 725.000 ευρώ, άρα 367.500 ανά διαμέρισμα, άρα συνολικό κόστος 3.150 ευρώ ανά τ.μ.
Αν ζητήσεις 4.000 το τ.μ. είναι πιθανό να μην πουληθεί ούτε σε 2 χρόνια, άρα έχεις και επιπλέον κεφαλαιουχικό κόστος, και άμα το χρήμα ανέγερσης είναι και δανεικό χαιρετίσματα.Τι κάνεις ? Το αναβάλλεις για αργότερα γιατί είναι αυτοκτονία να το χτίσεις και να το δώσεις για π.χ. 3.400 ευρώ, η απόδοση είναι πολύ χαμηλή έως μηδενική.
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Και εγώ να ξαναρωτήσω, αφού από ότι λές έχεις κεφάλαια και τα κέρδη των κατασκευαστών είναι τοοοόσο μεγάλα, γιατί δεν τα επενδύεις στις κατασκευές??Όπως έγραψα παραπάνω
Τώρα, σκέφτομαι (μαζι με το team) ενα condominium για στελέχη στην Αθήνα και ένα campus για φοιτητές στην ΒΑ Αττική για τα προς ίδρυση ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Βέβαια εδώ το value είναι στο service -
Για κάποιο λόγο τα παραπάνω μου θύμισαν τα μαντριά για τα πρόβατα...
Έτσι είναι, πάντως: ό, τι ζητάει η αγορά, αυτό παίρνει...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για κάποιο λόγο τα παραπάνω μου θύμισαν τα μαντριά για τα πρόβατα...Έτσι είναι, πάντως: ό, τι ζητάει η αγορά, αυτό παίρνει...
άμα το δεις ωμά έτσι είναι, αλλά αυτό θέλει ο φοιτητής ωραίες εγκαταστάσεις δίπλα σε ένα πανεπιστήμιο με υπηρεσίες που θα του κάνουν την ζωή εύκολη.
Η γκαρσονιέρα στο κέντρο τελειώνει!
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτό ζητάνε!
Οι ξένοι που δουλέυουν Ελλάδα 'μαντρί' θέλουν για να έχουν εύκολα πουκάμισα, δυο φίλους να δούνε champions league, ένα γήπεδο squash, καλό φαγητό, αυτοκίνητο να τους πετάξει κάπου κλπ. -
Το campus πάντως μου φένεται πολύ ρισκαδόρικο αν και προτοποριακό για ελληνικά δεδομένα Επίσης πολλές φορές είναι καλύτερο να κάνει κάποιος άλλος την αρχή και ύστερα να τον αντιγράψεις βλέποντας που έκανε λάθη ή όχι βελτιστιωποιόντας έτσι το προϊόν (και το κόστος του) που θα παρέχεις.
Δεν έχω χρόνο τώρα (ούτε και διάθεση ) να γράψω τους λόγους που το βρίσκω ρισκαδορικο
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!