-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το σκεπτικό να το κληρονομίσεις στα παιδιά σου γιατί δεν το εξετάζετε
Εμαθες τα ολλανδικα και ξεχασες τα ελληνικα εκει πανου μου φαινεται
Κληροδοτησεις, εννοειςΕιναι προφανες οτι η νεα 'Μεγαλη Ιδεα' του κρατικου εισπρακτικου μηχανισμου ειναι η μικρη ακινητη ιδιοκτησια
Eίμαι απαράδεκτος
Ως κομμουνιστής έπρεπε να χαίρεσαι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειναι προφανες οτι η νεα 'Μεγαλη Ιδεα' του κρατικου εισπρακτικου μηχανισμου ειναι η μικρη ακινητη ιδιοκτησια
Ως κομμουνιστής έπρεπε να χαίρεσαι
Θα χαιρομουν αν ηταν η μεγαλη
-
-
Tελικά το μέγεθος μετράει?
-
O κομμουνιστής δεν χαίρεται για τη μικρή ή τη μεγάλη. Μόνο για την ανυπαρξία της.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tελικά το μέγεθος μετράει?ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
-
Τωρα που οι τραπεζες 'ζοριζουν' τα δανεια και ειδικα σε αυτους που εχουν ηδη χρεωθει γυριζουμε στα ενοικια .Και δωσε πανω το ενοικιο μετα!
Οταν θες δανειο για αγορα ακινητου 100 χιλ και η τραπεζα σου δινει 40 η 50 τοτε φυσικα θα πας!
Τυχεροι οι κατοχοι ρευστου !
Γυριζουμε σε παλιες εποχες κομποδεματος τελικα! -
Ξερει καποιος τι γινεται με τον φορο αγορας ακινητου;
Αν κανεις ανταλλαγη (πχ εχω 2 ακινητα που προσπαθω να πουλησω για να αγορασω ενα μεγαλυτερο διαμερισμα) υπαρχει κανενα φορολογικο πλεονεκτημα;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες,δεν ειναι καθολου απαραιτητο
Γιά δάνειο 80000 € γιά 20 χρόνια η δόση είναι περίπου 480 € /μήνα με επιτόκιο 4,5 % και γιά 15 χρόνια 600 € περίπου . Τι νομίζεις δέν θα το καλύπτει το ενοίκιο ? Σήμερα είπαν ότι υπάρχουν 150-200000 απούλητα σπίτια και από αυτά τα μισά σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη . Το 2006 πουλήθηκαν 150000 σπίτια ενώ το 2008 μόνο 30000 . Δηλαδή το απόθεμα είναι αγορά ενός δύο ετών . Νέες οικοδομές όμως δεν γίνονται οπότε μόλις ανοίξει η αγορά και φύγει το 30 % των απούλητων τι θα γίνει ? Ο νόμος προσφοράς και ζήτησης που λέγαμε ...
Αλήθεια αυτά είναι τα νούμερα? Έγιναν μόνο 30.000 αγοραπωλησίες το 2008?
Αν ισχύουν αυτά τα νούμερα και οι τιμές κρατιούνται ενώ η ζήτηση όλο το προηγούμενο έτος κατέρρευσε, όντως δύσκολα θα δούμε μεγάλες μειώσεις τιμών.
Γιατί ακόμη και αν η κρίση κρατήσει η αγορά θα επανέλθει σε επίπεδα τουλάχιστον 50-60 χιλιάδες πωλήσεις το χρόνο από τους έχοντες κεφάλαιο. -
[quote='wantone']Ξερει καποιος τι γινεται με τον φορο αγορας ακινητου;
Αν κανεις ανταλλαγη (πχ εχω 2 ακινητα που προσπαθω να πουλησω για να αγορασω ενα μεγαλυτερο διαμερισμα) υπαρχει κανενα φορολογικο πλεονεκτημα;quote]
Εξαρτάται άν έχεις απαλλαγή πρώτης κατοικίας , αν το ακίνητο υπόκειται σε ΦΠΑ ή όχι και τέλος άν το ακίνητο είναι ιδιόκτητο ή αντιπαροχή .
Τα στοιχεία που εγραψα πιό πρίν υπήρχαν στις χθεσινές εφημερίδες και τα portal (Εθνος , Ελευθεροτυπία ,Νέα κλπ) -
Ξερει καποιος τι γινεται με τον φορο αγορας ακινητου;
Αν κανεις ανταλλαγη (πχ εχω 2 ακινητα που προσπαθω να πουλησω για να αγορασω ενα μεγαλυτερο διαμερισμα) υπαρχει κανενα φορολογικο πλεονεκτημα;quote]
Εξαρτάται άν έχεις απαλλαγή πρώτης κατοικίας , αν το ακίνητο υπόκειται σε ΦΠΑ ή όχι και τέλος άν το ακίνητο είναι ιδιόκτητο ή αντιπαροχή .
Τα στοιχεία που εγραψα πιό πρίν υπήρχαν στις χθεσινές εφημερίδες και τα portal (Εθνος , Ελευθεροτυπία ,Νέα κλπ)Aν υποθεσουμε οτι δεινω ενα ακινητο συν μετρητα για να παρω ενα καινουριο διαμερισμα που εχει ΦΠΑ εχω καποιο πλεονεκτημα στον φορο; Να σημειωσω οτι εχω αγορασει παλια διαμερισμα και εχω παρει την απαλλαγη για πρωτη κατοικια τοτε.
-
Aν αγοράσεις διαμέρισμα με ΦΠΑ , τότε πέραν του ΦΠΑ , ο φόρος είναι 1% , οπότε δεν έχει σημασία τι θα κάνεις . Τώρα γιά ανταλλαγή , πρέπει ο άλλος να θέλει αυτό που του δίνεις . Ισως πρέπει να γίνεις πιό αναλυτικός γιά να σου απαντήσω ακριβέστερα .
-
Νομίζω ότι μόνο σε ανταλλαγή ίσης αξίας ακινήτων ο ΦΜΑ είναι το ήμισυ του κανονικού...
-
Δεν χρειάζεται να είναι ίσης , απλά γιά το τμήμα της ανταλλαγής ισχύει αυτό που λές .
-
Η διατύπωση του νόμου πάντως είναι :
Ο φόρος μεταβιβάσεως επί της αξίας του ακινήτου ή του εμπράγματου επί του ακινήτου δικαιώματος υπολογίζεται μειούμενος εις το ήμισυ, ....επί ανταλλαγής ακινήτων ίσης αξίας.
http://www.taxheaven.gr/show.php?id=301 ... &mode=html
-
Εγώ είπα αν αγοράσεις αξία 250000 και πουλήσεις αξία 100000 τότε θεωρώ ότι πληρώνεις φόρο 4,5-5,5 % γιά τις 100000 και 9-11 % γιά τις 150000 .
-
Εγώ είπα αν αγοράσεις αξία 250000 και πουλήσεις αξία 100000 τότε θεωρώ ότι πληρώνεις φόρο 4,5-5,5 % γιά τις 100000 και 9-11 % γιά τις 150000 .Το λογικό αυτό είναι, αλλά είναι κακοδιατυπωμένος ο νόμος και δεν έχω δει στην πράξη πως εφαρμόζεται καθότι δεν μου έχει τύχει ποτέ ανταλλαγή...Δεν θα απέκλεια να έχουμε καμιά διεστραμμένη ερμηνεία από καμιά ΔΟΥ ...Λογικά ένας συμβολαιογράφος θα ξέρει...
-
Στην εφορία πας πάντα προετοιμασμένος γιά πόλεμο . Απλά σε περιπτώσεις συνένωσης οικοπέδων γίνεται ανταλλαγή ιδανικών μεριδίων και επειδή δεν είναι όλα ίδια , νομίζω ότι κάπως έτσι είναι . Σίγουρα ένας ΚΑΛΟΣ συμβολαιογράφος θα ξέρει , όπως επίσης και ένας ΚΑΛΟΣ δικηγόρος .
-
Σίγουρα ένας ΚΑΛΟΣ συμβολαιογράφος θα ξέρει , όπως επίσης και ένας ΚΑΛΟΣ δικηγόρος . -
Εγώ είπα αν αγοράσεις αξία 250000 και πουλήσεις αξία 100000 τότε θεωρώ ότι πληρώνεις φόρο 4,5-5,5 % γιά τις 100000 και 9-11 % γιά τις 150000 .Αρα, χαμηλωνει λιγο ο φορος αν προκειτε για ανταλλαγη.
Αν το ακινητο εχει ΦΠΑ τοτε ο φορος ειναι 20% ενω αν ειναι χωρις ΦΠΑ τοτε ειναι μαξ 11%, σωστά;
Απο εκει και περα αναλογα με την περιπτωση περνεις απαλλαγη για πρωτη κατοικια κλπ.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!