-
Κορωπί - Κατεχάκη ναι 15 - 20 λεπτά . Μετά μέχρι την Αθήνα ?
Εκτός αν δουλεύεις στο 401 η στο 291 που είναι πάνω στην Κατεχάκη . -
Η Αγ. Μαρίνα έχει ορισμένα αρνητικά. Πρώτον, είναι μακριά από βασικούς οδικούς άξονες, ιδίως την ΑΟ - που από μόνη της μάλιστα δεν είναι λύση στις ώρες αιχμής, γιατί πήζει και μελλοντικά θα πήζει χειρότερα. Δεύτερον, γιατί η εναλλακτική Βάρης-Κορωπίου είναι ένα δρομάκι 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση που επίσης πήζει και καταλήγει σε 2 δρόμους (Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος) που επίσης πήζουν.
Τρίτον, δεν υπάρχει μέσο σταθερής τροχιάς, άρα μιλάμε για τεράστιο μείον.
Τέταρτον, έχει 2 νταμάρια, το ένα ενεργό και το άλλο παρατημένο, που βγάζουν, ειδικά το πρώτο βέβαια, μπόλικη ύπουλη σκόνη.
Από την άλλη, αν εργάζεσαι κάπου προς Βάρη, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, είσαι αρχηγός με χαμηλό κόστος. Αν όμως πρέπει να πας προς το κέντρο, επέλεξες να γίνεις οσιομάρτυρας. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
H αξία της γής στην Αμερική πέραν των λίγων καλών σημείων στα κέντρα ορισμένων μεγαλουπόλεων , είναι πολύ χαμηλή , απλά γιατί η γη εκεί είναι πρακτικά απεριόριστη .
Το ίδιο ισχύει και γιά την κεντρική Ευρώπη .
Στην Ελλάδα το ανάγλυφο της χώρας αφ' ενός περιορίζει την δομήσιμη γη , αφ' ετέρου δημιουργεί ωραίες η άσχημες θέες .
Αυτό δημιουργεί και ποικιλία τιμών στην αξία της γης .Προφανώς δηλαδή, τα χρήματα των αγοραστών, ΔΕΝ είναι περιουσία, άχρηστα χαρτάκια είναι
Εγραψες την μισή φράση μου , εγώ μίλησα γιά κόστος αντικατάστασης περιουσιών .
Τα μετρητά των αγοραστών ΕΙΝΑΙ περιουσια , τα δανεικά όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
Και οι περισσότεροι με δανεικά το 90 % ψάχνουν σπίτι και ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους αγοραστές .REAL ESTATE TOURISTS που λέει και ένας φίλος μου και συνάδελφος .
Oxi η αξια της γης σε βιομηχανικες χωρες δεν ειναι σχετικα χαμηλη γιατι ειναι πρακτικα απεριοριστη(ειδικα στην κεντρικη ευρωπη) , στις βιομηχανικες χωρες η οικονομια βασιζεται λιγοτερο στο real estate, ετσι λιγοι μικροαστοι σπεκουλαρουν με την γεωπροσοδο, τελος η αξια της γης εξαρταται απο απειρους οικονομικους παραγοντες που δεν ειναι θεμα του παροντος.
Υ.Γ. τη παλληνη δεν θα την ελεγα καν προαστιο, (ουτε φυσικα και τον Αγ. Στεφανο αλλα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο)...
-
Άλλο τόσο χρόνο θα κάνεις από Υμμητό. Η διαφορά 45' έναντι 60' είναι που καίει;
@manosk
Όποιος μένει στας εξοχάς εννοείται ότι μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης του με αυτοκίνητο και δεν βασίζεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Από εκεί και πέρα όλα είναι επιλογές. Πχ τι είναι πιο σημαντικό; Τα 15' παραπάνω λεπτά για να πας στη δουλειά ή η ποιότητα ζωής που έχεις στο πιο απομακρυσμένο σημείο.
Η σκόνη που λες όντως είναι θέμα στην περιοχή. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Άλλο τόσο χρόνο θα κάνεις από Υμμητό. Η διαφορά 45' έναντι 60' είναι που καίει;@manosk
Όποιος μένει στας εξοχάς εννοείται ότι μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης του με αυτοκίνητο και δεν βασίζεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Από εκεί και πέρα όλα είναι επιλογές. Πχ τι είναι πιο σημαντικό; Τα 15' παραπάνω λεπτά για να πας στη δουλειά ή η ποιότητα ζωής που έχεις στο πιο απομακρυσμένο σημείο.
Η σκόνη που λες όντως είναι θέμα στην περιοχή.Πιστεύω πως η ποιότητα ζωής καθορίζεται, όχι αποκλειστικά, αλλά πάντως αποφασιστικά, από το να είσαι πολύ κοντά στη δουλειά σου. Όπου περνάς και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το ιδέωδες είναι να μένεις ακριβώς εκεί που δουλεύεις (αν το εκεί δεν είναι η Δραπετσώνα ή ο Αγ. Παντελεήμων), και δεύτερο καλύτερο να είσαι πλάι σε μέσο σταθερής τροχιάς.
Η σπατάλη χρόνου και χρήματος στους δρόμους είναι η μεγαλύτερη κατάρα.Οπότε, περί Κορωπίου: δεν εξυπηρετείται από Μετρό / Προαστιακό;
-
Όχι και όχι (μόνο η στάση Παιανία-Παλλήνη είναι κοντά αλλά δεν έχει τακτικά δρομολόγια) οπότε η πλησιέστερη είναι η Δουκ. Πλακεντίας άρα όχι.
Είναι βέβαια δίπλα στην Α.Ο, οπότε για κάποιον που δεν έχει πρόβλημα με τέτοιου είδους έξοδα δεν τίθεται θέμα απόστασης.
Η ποιότητα ζωής είναι κάτι σχετικό και καθαρά υποκειμενικό. -
Πρώτη φορά ακούω ότι ένας αγοραστής ακινήτου που δίνει στο χέρι στο πωλητή ένα σκασμό λεφτά κάνει κακό στην αγορά.
Oταν κάποιος αγοράζει με 100 % δανεικά , προφανώς κάνει κακό στην αγορά γιατί δημιουργείται μιά ψευδής και υπερβάλλουσα ζήτηση η οποία προκαλεί στρεβλώσεις στην αγορά .
Αυτό το γεγονός και η επιβολή του ΦΠΑ το 2005 - 2006 , έφεραν στο χώρο διάφορους άσχετους που νόμιζαν ότι θα 'κονομήμσουν' . Πήραν ότι σαβουροικόπεδο υπήρχε με 50 % αντιπαροχή , δανείστηκαν και από τις τράπεζες και τελικά έφεραν την κατάσταση εκεί που είναι σήμερα .Πριν 2 χρονια αγορασα σπιτι στο Κορωπι 95τμ 180.000 ευρο. Αντιστοιχο σπιτι στον Υμηττο κοστιζε 250.000+ και μαλιστα με χειροτερα υλικα, πορτες κ.τ.λ.
Αν δουλεύεις στο Κορωπί , είσαι κερδισμένος , αν δουλεύεις στην Αθήνα , μάλλον όχι .
Πολλά χιλιόμετρα ημερησίως και Αττική οδός η μετρό αλλά 1 ωρίτσα η διαδρομή .
Ενώ ο Υμηττός είναι 2 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα και 3 στάσεις του μετρό .
Στο Κορωπί και στα Μεσόγεια γενικά πάντως έπεσαν οι τιμές .να περνετε σπιτια απο κατασκευαστες που εχουν αγορασει το οικοπεδο μετρητα και οχι με αντιπαροχη.
το παιρνουν πιο φθηνα και πουλανε πιο φθηνα.Δεν νομίζω γιατί έχουν και κόστος χρήματος γιά την αγορά του οικοπέδου .
Τις τιμές τις καθορίζει η θέση του οικοπέδου και η αγορά της περιοχήςΣτο αεροδρομιο δουλευω οποτε ειμαι διπλα. ΟΜΩΣ το Κορωπι εχει και Μετρο και Προαστιακο. Η σχολη μου ηταν στο Αιγαλεω και απο το Κορωπι μεχρι το Αιγαλεω ειναι 45 λεπτα ακριβως. Σε πληροφορω οτι με το αμαξι μου οταν ξεκινουσα να παω απο τον Υμηττο στο Αιγαλεω εκανα 1 ωρα ,γιατι ειχε παντα κινηση.
Επισης δεν μενω μεσα στο Κορωπι οπου υπαρχει αναρχη δομηση,κινηση και βρωμια ,αλλα στο Νεο Κορωπι(οπως το αποκαλουμε ). Το μονο μειονεκτημα του Κορωπιου ειναι οι γυφτοι που εχουν κατι καλυβες διπλα απο το Κορωπι. Αν φυγουν αυτοι , η περιοχη θα εκτοξευθει
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Επισης δεν μενω μεσα στο Κορωπι οπου υπαρχει αναρχη δομηση,κινηση και βρωμια ,αλλα στο Νεο Κορωπι.... Το μονο μειονεκτημα του Κορωπιου ειναι οι γυφτοι που εχουν κατι καλυβες διπλα απο το Κορωπι. Αν φυγουν αυτοι , η περιοχη θα εκτοξευθειΝομίζω χρειάζονται να φύγουν πολλοί περισσότεροι (πχ όλοι οι Κορωπιώτες! και δεν προσπαθώ να είμαι προσβλητικός...) για να ανέβει η περιοχή.... ό,τι άλλο κι αν γίνει από δρόμους, υποδομές κλπ.
Γενικά τα Μεσόγεια ανέβηκαν πολύ και μάλλον περισσότερο από όσο τους αξίζει τα προηγούμενα τελευταία χρόνια.
Το ότι κάποιους μπορεί να τους βολεύει προσφέροντάς τους δυνατότητες γρήγορης διεξόδου είτε προς τα παραλιακά είτε προς την Αθήνα και εθνική οδό συνδυαζόμενο με ΜΜΜ και μια σχετική αποκέντρωση (πιο κοντά στη φύση, ποιότητα ζωής κλπ) ή έστω ψευδαίσθηση αυτής δεν δικαιολογεί την αύξηση των τιμών που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα λίγα χρόνια. Για αυτό είναι από τις περιοχές που ξεφουσκώσαν πιο γρήγορα από άλλες. Εξαιρώντας τυχόν ευκαιρίες ή ειδικές περιπτώσεις θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές όποιος πούλησε τα τελευταία 2-3 χρόνια θα είναι κερδισμένος ενώ όποιος αγόρασε τότε μάλλον χαμένος.
Γενικά το περί ποιότητας ζωής είναι πολύ σχετικό αν και υπάρχουν μερικά θέματα - προαπαιτούμενα για τα οποία οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν (έστω κι αν δεν τα έχουν στην ίδια σειρά). Πχ για κάποιον που έζησε σε Κυψέλη-Παγκράτι μια ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση ποιότητας ζωής είναι το σπίτι με γκαράζ! Γενικά καλά πράγματα είναι η θέα, πρασινάδα, ασφάλεια καθαριότητα, δρόμοι-πρόσβαση, ΜΜΜ, ποιότητα κατασκευής, συνάφεια γειτόνων (και η απόσταση που σας χωρίζει!),απόσταση από δουλειά, εγγύτητα σούπερ-μάρκετ (και κοντά αλλά για λόγους θορύβου όχι κολλητά σε νοσοκομεία,αστυνομία, σχολείο, εκκλησία, πυροσβεστική, εμπορικό κέντρο), υπηρεσίες και υποδομές, καιρός, προσανατολισμός, ρύπανση. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επισης δεν μενω μεσα στο Κορωπι οπου υπαρχει αναρχη δομηση,κινηση και βρωμια ,αλλα στο Νεο Κορωπι.... Το μονο μειονεκτημα του Κορωπιου ειναι οι γυφτοι που εχουν κατι καλυβες διπλα απο το Κορωπι. Αν φυγουν αυτοι , η περιοχη θα εκτοξευθει
Νομίζω χρειάζονται να φύγουν πολλοί περισσότεροι (πχ όλοι οι Κορωπιώτες! και δεν προσπαθώ να είμαι προσβλητικός...) για να ανέβει η περιοχή.... ό,τι άλλο κι αν γίνει από δρόμους, υποδομές κλπ.
Γενικά τα Μεσόγεια ανέβηκαν πολύ και μάλλον περισσότερο από όσο τους αξίζει τα προηγούμενα τελευταία χρόνια.
Το ότι κάποιους μπορεί να τους βολεύει προσφέροντάς τους δυνατότητες γρήγορης διεξόδου είτε προς τα παραλιακά είτε προς την Αθήνα και εθνική οδό συνδυαζόμενο με ΜΜΜ και μια σχετική αποκέντρωση (πιο κοντά στη φύση, ποιότητα ζωής κλπ) ή έστω ψευδαίσθηση αυτής δεν δικαιολογεί την αύξηση των τιμών που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα λίγα χρόνια. Για αυτό είναι από τις περιοχές που ξεφουσκώσαν πιο γρήγορα από άλλες. Εξαιρώντας τυχόν ευκαιρίες ή ειδικές περιπτώσεις θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές όποιος πούλησε τα τελευταία 2-3 χρόνια θα είναι κερδισμένος ενώ όποιος αγόρασε τότε μάλλον χαμένος.
Γενικά το περί ποιότητας ζωής είναι πολύ σχετικό αν και υπάρχουν μερικά θέματα - προαπαιτούμενα για τα οποία οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν (έστω κι αν δεν τα έχουν στην ίδια σειρά). Πχ για κάποιον που έζησε σε Κυψέλη-Παγκράτι μια ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση ποιότητας ζωής είναι το σπίτι με γκαράζ! Γενικά καλά πράγματα είναι η θέα, πρασινάδα, ασφάλεια καθαριότητα, δρόμοι-πρόσβαση, ΜΜΜ, ποιότητα κατασκευής, συνάφεια γειτόνων (και η απόσταση που σας χωρίζει!),απόσταση από δουλειά, εγγύτητα σούπερ-μάρκετ (και κοντά αλλά για λόγους θορύβου όχι κολλητά σε νοσοκομεία,αστυνομία, σχολείο, εκκλησία, πυροσβεστική, εμπορικό κέντρο), υπηρεσίες και υποδομές, καιρός, προσανατολισμός, ρύπανση.Ειναι οντως περιεργοι και καχυποπτοι ,αλλα εμενα και την οικογενεια μου δεν μας ενδιαφερει και πολυ αυτο. Εχουμε τον καθαρο αερα μας, την απλα μας, την ησυχια μας και μεσω της Αττικης οδου ειναι ολα κοντα. Προσωπικα δεν θα μπορουσα πλεον να ζησω στον Υμηττο ή στην Ηλιουπολη ή οπουδηποτε εχει φασαρια και κινηση. Εχω βρει την υγεια μου.
-
Γιά όποιον δουλεύει κοντά στο Κορωπί , το να μένει εκεί είναι μιά χαρά .
Αν μένει όμως στην Αθήνα , χρειάζεται 15 λεπτά γιά να πάει στο σταθμό του Κορωπίου και θέλει 45' με 1 ώρα γιά να φτάσει στο κέντρο .
Αν χρησιμοποιεί Αττική οδό και αυτοκίνητο , τότε θέλει 60 χλμ ημερησίως δηλαδή 8 € και 5 € διόδια δηλαδή 300 με 350 € μηνιαίως , δηλαδή την δόση ενός δανείου 100-120000 € η το μισό ενοίκιο ενός τριαριού σε σχετικά καλή περιοχή .
Γι' αυτό και είναι λογικό οι τιμές των σπιτιών να κυμαίνονται στα 2000-2200 €/τμ στο Κορωπί , ενώ στον Υμηττό που είναι 5 λεπτά με το μετρό ή 20 λεπτά με τα πόδια στο κέντρο οι τιμές είναι γύρω στα 2800 €/τμ και στο Χαλάνδρι που έχει χαμηλότερο Συντελεστή Δόμησης από το Κορωπί και 6 σταθμούς μετρό και όλες τις υποδομές και την Ατιική οδό , και 15 λεπτά με το μετρό το Σύνταγμα , οι τιμές των ελάχιστων πλέον διαμερισμάτων είναι γύρω στις 3800 €/τμ , οι οποίες και θα ανέβουν περισσότερο την επόμενη 5ετία , που θα πουλούνται μόνο ελάχιστα μεταχειρισμένα μιά και τα οικόπεδα τελείωσαν .
Στο Χαλάνδρι δεν συμπεριλαμβάνω την υποβαθμισμένη περιοχή του Πατήματος .Πάντως Μεσόγεια και Δυτικά προάστεια ανέβηκαν πολύ και χωρίς λόγο οι τιμές τους και τώρα γυρίζουν στα σωστά επίπεδα .
-
Εγώ εχω μια απλή απορία.... πέραν των άλλων όλοι όσοι πάνε και μένουν προς Κορωπί, Αγ. Μαρίνα, Ραφήνα, Μεσόγεια κλπ... ποιό θεωρούν το κοντινότερο νοσοκομείο και σε πόσα λεπτα θεωρούν/απαιτούν λογικό να έρθει το ΕΚΑΒ στο σπίτι τους?
-
Είναι, και δεν θεωρείται, το Ασκληπιείο Βούλας από τα δημόσια. Σε 20 λεπτά περίπου μπορεί κάποιος από Κορωπί και Αγ. Μαρίνα να πάει σε αυτό.
Για ιδιωτικά υπάρχουν το Υγεία και το Ιατρικό στο Μαρούσι, μέσω της Αττικής οδού, ανάλογα αν εξυπηρετεί.
Γενικά πάντως, επειδή έχω εργαστεί στο ξεκίνημά μου σε νοσοκομείο και ξέρω πως λειτουργεί το πράμα, αν ψάχνεις σπίτι με βάση τα κοντινά νοσοκομεία στην Αθήνα , η περιοχή Λυκαβηττός, Κολωνάκι, Ιλίσσια, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, δεν παλεύεται.
Αν ψάχνεις σπίτι στην περιοχή με τα περισσότερα ασθενοφόρα , επειδή η έδρα του ΕΚΑΒ είναι στο αλσύλιο του Γενικού Κρατικού, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Νέο Ψυχικό και το Χαλάνδρι είναι οι πρώτες επιλογές.
Διαλέγετε και παίρνετε. -
Γιά όποιον δουλεύει κοντά στο Κορωπί , το να μένει εκεί είναι μιά χαρά .
Αν μένει όμως στην Αθήνα , χρειάζεται 15 λεπτά γιά να πάει στο σταθμό του Κορωπίου και θέλει 45' με 1 ώρα γιά να φτάσει στο κέντρο .
Αν χρησιμοποιεί Αττική οδό και αυτοκίνητο , τότε θέλει 60 χλμ ημερησίως δηλαδή 8 € και 5 € διόδια δηλαδή 300 με 350 € μηνιαίως , δηλαδή την δόση ενός δανείου 100-120000 € η το μισό ενοίκιο ενός τριαριού σε σχετικά καλή περιοχή .
Γι' αυτό και είναι λογικό οι τιμές των σπιτιών να κυμαίνονται στα 2000-2200 €/τμ στο Κορωπί , ενώ στον Υμηττό που είναι 5 λεπτά με το μετρό ή 20 λεπτά με τα πόδια στο κέντρο οι τιμές είναι γύρω στα 2800 €/τμ και στο Χαλάνδρι που έχει χαμηλότερο Συντελεστή Δόμησης από το Κορωπί και 6 σταθμούς μετρό και όλες τις υποδομές και την Ατιική οδό , και 15 λεπτά με το μετρό το Σύνταγμα , οι τιμές των ελάχιστων πλέον διαμερισμάτων είναι γύρω στις 3800 €/τμ , οι οποίες και θα ανέβουν περισσότερο την επόμενη 5ετία , που θα πουλούνται μόνο ελάχιστα μεταχειρισμένα μιά και τα οικόπεδα τελείωσαν .
Στο Χαλάνδρι δεν συμπεριλαμβάνω την υποβαθμισμένη περιοχή του Πατήματος .Πάντως Μεσόγεια και Δυτικά προάστεια ανέβηκαν πολύ και χωρίς λόγο οι τιμές τους και τώρα γυρίζουν στα σωστά επίπεδα .
Το Κορωπι ειναι μικρο. Και στην αλλη ακρη του Κορωπιου να εισαι, πανω απο 5 λεπτα δεν κανεις να πας στο Μετρο..... Εγω ειμαι ακριβως (μετρημενο) 1.5 λεπτο μακρια απο το Μετρο. Παω το αμαξι μου,το αφηνω εκει και κανω την δουλεια μου. Οπως ειπα και προηγουμενως , εκανα 1 ωρα με το αμαξι μου οταν πηγαινα απο Υμηττο στο Αιγαλεω και τωρα κανω 45 λεπτα απο το Κορωπι στο Αιγαλεω με το Μετρο ,αλλα και με το αμαξι μεσω Αττικης οδου
Το πλεονεκτημα του Κορωπιου εναντι περιοχων οπως Ραφηνα, Αναβυσσος κ.τ.λ ειναι οτι εχει Μετρο και Προαστιακο.
-
Πού έχει μετρό το Κορωπί; Υπάρχει στάση μετά την 'Παλλήνη-Παιανία'; Αν ναι έχει τακτικά δρομολόγια ή ένα κάθε 15';
-
Μάμησέ τα, 1 την ώρα έχει (προς το παρόν τουλάχιστον).
http://www.trainose.com/content/wizards2edit: άκυρο (?), για προαστιακό είναι αυτά. Για μετρό θα ισχύει μάλλον ό,τι και για αεροδρόμιο.
-
To Κορωπί έχει και προαστιακό και μετρό ένεκα του αεροδρομίου, εδώ και χρόνια.
-
Από την ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό (http://www.amel.gr) φαίνεται ότι υπάρχει συρμός κάθε μισή ώρα: http://www.amel.gr/uploads/tx_sastation ... opi_02.pdf
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πού έχει μετρό το Κορωπί; Υπάρχει στάση μετά την 'Παλλήνη-Παιανία'; Αν ναι έχει τακτικά δρομολόγια ή ένα κάθε 15';Kαθε 35 λεπτα εχει δρομολογιο. Μετα παει Δουκισης Πλακεντιας κ.τ.λ
Το Μετρο και ο Προαστιακος δεν ειναι μεσα στο Κορωπι ,αλλα ελαχιστα εξω . Οπως ειπα και πριν το μειονεκτημα στο Κορωπι ειναι οι γυφτοι ,τους οποιους εγω αποφευγω. Προτιμω να χανω λιγο χρονο και να πηγαινω μεσα απο τον κεντρικο δρομο στο σπιτι μου, απο το να πηγαινω απο τον δρομο των γυφτων
-
Έχει πράγματι 'καθαρό αέρα' το Κορωπί; Γιατί η μόλυνση που προκαλεί ένα αεροδρόμιο δεν είναι καθόλου αμελητέα..
-
Γιατί η βιομηχανική του ζώνη, η οποία είναι αρκετά εκτενής?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!