-
Ο χρήστης meco έγραψε:
kai egw mazi!** alla pisteuw oti ena 4kinhto einai epikinduno**. kalo se krathma alla aproblepto! ti kanoume re paidia an mas petaxei 'kolo'? plagiolhsthhsh? eukolo einai? exw 'megalwsei' me piswkinhta kai oses fores odhghsa 4kinhto eniwtha fobo! enas odhgos me kales gnwseis den tha exei kanena problhma na kinhsei grhgora thn m3 kai na prosferei theama!. to rs4 thelei perissoteres gnwseis gia apodwseis sto orio. den lew pws to rs4 einai kako! aristo einai!! alla eimai piso(m3)glenths
Ε, όχι και επικίνδυνο το τετρακίνητο!
Αν σου φύγει, έφυγε και πρέπει να είσαι γνώστης να το μαζέψεις.
Αντίστοιχα, αν σου φύγει η πισωκίνητη Μ3, έφυγε και πρέπει να είσαι γνώστης να το μαζέψεις.Το τερακίνητο, ΣΑΦΩΣ, τα περιθώρια πρόσφυσης και η ασφάλεια, είναι μεγαλύτερα
Eπειδή έχω οδηγήσει τετρακίνητα δεν χρειάζεται να είσαι και τόσο γνώστης για να τα μαζέψεις και σαφέστατα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα προσθιοκίνητα, που με τη σειρά τους είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα πισωκίνητα αυτοκίνητα ...
Εννοώ πραγματικά τετρακίνητα με τρία διαφορικά...
Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά σε γενικές γραμμές, γιατί υπήρχαν κάποια προσθιοκίνητα...auto isxuei gia to katena stul odhghshs! egw thewrw epikundhma ta prosthiokinhta otan ta odhgas se grhgoro ruthmo! gia mena einai toso xalia pou pragmatika den mporw na ta odhghsw!! me exeresh thn gtv kai thn 156 ! nomizw pws o eukolos 'kolos' twn piswkinhtwn dhmiourgei fobo... me ligh gnwsh kai empeiria omws den pianontai apo ta prosthiokinhta! pragmatika? ti kanete an sas petaxei 'kolo' ena prosthiokinhto? den ennow 3eutiko 'kolo' me xeipofrena kai blakeies!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ïóï ãéá ôï S4 vs M3 óôï Topgear, áìá åéíá íá óõãêñéíïõìå áõôïêéíçôá ìå âáóç ôï Top Gear...Ôåóðá ç äéáöïñá ôïõò çôáí 0.9, åãù ëåù íá ðéáóïõìå êáôé ðéï óïâáñï ïðùò ð÷ ïé ÷ñïíïé áðï ôï Nurburgring êáé ôï Hockenheim ïðïõ ç Ì3 åéíáé 7 êáé 1.5 äåõôåñïëåðôï ãñçãïñïôåñç áíôéóôïé÷á.
Round Time Nuerburgring 8.29 min 8.22 min
Round Time Hockenheim 1.19,1 min 1.17,6 minÄåí ìðïñþ íá ðþ ðïéï åßíáé ðéï ãñÞãïñï áëëÜ üðùò âëÝðåéò ôï Top Gear åóý Ýôóé âëÝðïõí ôïõò 4Ôñï÷ïýò êÜðïéïé Üëëïé êáé ïýôù êáèåîÞò
Íáé ßóùò íá åßíáé ðéï ãñÞãïñç óå ìéá äõï ðßóôåò áëëÜ ôé ãßíåôáé üôáí åãþ äþóù 30.000€ ðÜñù Ýíá Êáôåñ÷áì ð.÷ êáé ç Ì3 ìå´âëÝðåé ìüíï áðï ôéò áíáìíçóôéêÝò ?
Äåí ôï ëÝù óáí ìïìöÞ ãéá ôï áõôïêßíçôï ,Üëëùóôå üõôå ôï Ýíá Ý÷ù ôá ÷Ýñéá ãéá íá ôï ðÜù ïýôå ôï Üëëï ðüóï ìÜëëïí êáé ôá ÷ñÞìáôá ãéá íá ôá áðïêôÞóù .
Áëëá áí åßíáé åßíáé íá äþóù ë7 ãéá áõôïêßíçôï äéáóêÝäáóçò èá ðñïôéìÞóù ôïõò üðïéïõò óõíå÷éóôÝò ôçò öéëïóïößáò ôïõ Êïëéí Ôóáðìáí
Ãéá êÜôé ðïõ èá ôï âãÜëù âüëôá êáé èá ÷ñåéáóôåß íá ôï ÷åéñéóôþ óå ðïéêßëåò óõíèÞêåò ôüôå ìÜëëïí ôï¨'áðïäïôéêüôåñï' èá êåñäßóåé . -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
alla exw odhghsei mono thn 155q4 apo 4kinhta...
ΜΟΝΟ???
έχεις οδηγήσει την ΔΑΣΚΑΛΑ και λες μόνο ιερόσυλε???Αν αυτή είναι η ΔΑΣΚΑΛΑ, τότε η Integrale Evo 2 τι είναι; Καθηγήτρια πανεπιστημίου; Το Evo 6 διδάσκει στη ΝΑΣΑ; Το Skyline;
Η 155Q4 ήταν Ιntegrale σε μετάδοση και κινητήρα, κάτω από το αμάξωμα της 155.
arithmhtika MONO!
kai h 155 einai ena fiat! gia kapoious den einai kan alfa romeo! auto omws den shmainei oti den einai kalo amaxi!akoma thumountai oi germanoi pws phgaine kai poso eukola epairne ta prwtathlhmata stis arxes tou 90!
-
M3 Ε46
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
M3 Ε46etsi apla !
-
M3 . kai -
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
auto isxuei gia to katena stul odhghshs! egw thewrw epikundhma ta prosthiokinhta otan ta odhgas se grhgoro ruthmo! gia mena einai toso xalia pou pragmatika den mporw na ta odhghsw!! me exeresh thn gtv kai thn 156 ! nomizw pws o eukolos 'kolos' twn piswkinhtwn dhmiourgei fobo... me ligh gnwsh kai empeiria omws den pianontai apo ta prosthiokinhta! pragmatika? ti kanete an sas petaxei 'kolo' ena prosthiokinhto? den ennow 3eutiko 'kolo' me xeipofrena kai blakeies!
Επειδή τα 106 ραλί και gti που έχω οδηγήσει η συμπεριφορά τους είναι όπως την περιγράφεις, σου λέω ότι απλά κάνεις λίγο ανάποδο τιμόνι και μένεις στο γκάζι. Αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να ξέρεις. Δεν πρέπει να ξέρεις όμως για να μαζέψεις και ένα πισωκίνητο που θα υπερστρέψει? Γενικά λοιπόν η υπερστροφή είναι δυσκολότερη κατάσταση από την υποστροφή για τον μέσο οδηγό. Αρκτετά όμως γιατί έχουμε ξεφύγει από το θέμα του τόπικ.
Και για να επανέλθουμε ψηφίζω Μ3 πέρα από χρόνους και επιδόσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλύτερο τιμόνι και γιατί είναι ωραία να πηγαίνεις με το πλάι και γιατί στις υψηλές στροφές έχει τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητήρα ποτέ μου...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
auto isxuei gia to katena stul odhghshs! egw thewrw epikundhma ta prosthiokinhta otan ta odhgas se grhgoro ruthmo! gia mena einai toso xalia pou pragmatika den mporw na ta odhghsw!! me exeresh thn gtv kai thn 156 ! nomizw pws o eukolos 'kolos' twn piswkinhtwn dhmiourgei fobo... me ligh gnwsh kai empeiria omws den pianontai apo ta prosthiokinhta! pragmatika? ti kanete an sas petaxei 'kolo' ena prosthiokinhto? den ennow 3eutiko 'kolo' me xeipofrena kai blakeies!
Επειδή τα 106 ραλί και gti που έχω οδηγήσει η συμπεριφορά τους είναι όπως την περιγράφεις, σου λέω ότι απλά κάνεις λίγο ανάποδο τιμόνι και μένεις στο γκάζι. Αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να ξέρεις. Δεν πρέπει να ξέρεις όμως για να μαζέψεις και ένα πισωκίνητο που θα υπερστρέψει? Γενικά λοιπόν η υπερστροφή είναι δυσκολότερη κατάσταση από την υποστροφή για τον μέσο οδηγό. Αρκτετά όμως γιατί έχουμε ξεφύγει από το θέμα του τόπικ.
Και για να επανέλθουμε ψηφίζω Μ3 πέρα από χρόνους και επιδόσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλύτερο τιμόνι και γιατί είναι ωραία να πηγαίνεις με το πλάι και γιατί στις υψηλές στροφές έχει τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητήρα ποτέ μου...
gia auto akpibws milaw! alla mia upostrofh-den xreiazete na einai kai 'isxuws', arkei auth ths 'foras'- mporei o kathena na thn kanei me ligh epmeiria gurw apo to thema! thn kanei kai o aderfos pou einai 16! den ton empisteuomai pote alla thn kanei! telos edw.
to audi einai grhgoro ! polu grhgorto! thelei omws kaneis kati poio grhgoro apo mia m3 h mia gta? an thelei na kanei kontres sta fanaria o.k.... egw den eimai tetoios tupos.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
kai egw mazi!** alla pisteuw oti ena 4kinhto einai epikinduno**. kalo se krathma alla aproblepto! ti kanoume re paidia an mas petaxei 'kolo'? plagiolhsthhsh? eukolo einai? exw 'megalwsei' me piswkinhta kai oses fores odhghsa 4kinhto eniwtha fobo! enas odhgos me kales gnwseis den tha exei kanena problhma na kinhsei grhgora thn m3 kai na prosferei theama!. to rs4 thelei perissoteres gnwseis gia apodwseis sto orio. den lew pws to rs4 einai kako! aristo einai!! alla eimai piso(m3)glenths
Αντίστοιχα, αν σου φύγει η πισωκίνητη Μ3, έφυγε και πρέπει να είσαι γνώστης να το μαζέψεις.Το τερακίνητο, ΣΑΦΩΣ, τα περιθώρια πρόσφυσης και η ασφάλεια, είναι μεγαλύτερα
**Eπειδή έχω οδηγήσει τετρακίνητα δεν χρειάζεται να είσαι και τόσο γνώστης για να τα μαζέψεις και σαφέστατα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα προσθιοκίνητα, που με τη σειρά τους είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα πισωκίνητα αυτοκίνητα ... **
Εννοώ πραγματικά τετρακίνητα με τρία διαφορικά...
Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά σε γενικές γραμμές, γιατί υπήρχαν κάποια προσθιοκίνητα...Δηλαδή τα τετρακίνητα είναι τα ευκολότερα και τα πισωκίνητα τα πιο επικίνδυνα... Μάλιστα
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και για να επανέλθουμε **ψηφίζω Μ3 **πέρα από χρόνους και επιδόσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλύτερο τιμόνι και γιατί είναι ωραία να πηγαίνεις με το πλάι και γιατί στις υψηλές στροφές έχει τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητήρα ποτέ μου...
Στα καπάκια επιλέγεις το πισωκίνητο από το τετρακίνητο γιατί είναι πιο... επικίνδυνο. Μπέρδεμα
-
ΜΟΝΟ???
έχεις οδηγήσει την ΔΑΣΚΑΛΑ και λες μόνο ιερόσυλε???Αν αυτή είναι η ΔΑΣΚΑΛΑ, τότε η Integrale Evo 2 τι είναι; Καθηγήτρια πανεπιστημίου; Το Evo 6 διδάσκει στη ΝΑΣΑ; Το Skyline;
arithmhtika MONO!
kai h 155 einai ena fiat! gia kapoious den einai kan alfa romeo! auto omws den shmainei oti den einai kalo amaxi!akoma thumountai oi germanoi pws phgaine kai poso eukola epairne ta prwtathlhmata stis arxes tou 90!
Mετά το quattro A2 τί είναι ;;; (αλλά πάμε πολύ μακριά...)
-
M3 Ε46
etsi apla !
Παρακάτω ο λόγος...
Απο το 5o TFRC Open Day
BMW M3 CSL...
http://burzum.fotopic.net/p13065330.html -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Συμφωνω μαζι σου οτι τα περιθωρια προσφυσης ειναι μεγαλυτερα, αλλα οταν φυγει το τετρακινητο
- αν η προσφυση ειναι μεγαλυτερη, εισαι ηδη σε μεγαλυτερη ταχυτητα αρα χρειαζεσαι πιο γρηγορες και πιο ακριβεις αντιδρασεις
- ενα πισωκινητο ή μπροστοκινητο εχουν συγκεκριμενη συμπεριφορα και μαζευονται με συγκεκριμενες κινησεις, ενα τετρακινητο δυστηχως ΔΕΝ εχει παντα συγκεκριμενη συμπεριφορα ΟΥΤΕ μαζευται παντα με τις συγκεκριμενες κινησεις. Ταυτοχρονα συχνα οταν αρχιζει να γλυστραει χρειαζεται χωρο γιατι πλεον η συμπεριφορα του δεν ειναι πια ρυθμισιμη..
τεσπα το θεμα οδικη συμπεριφορα ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκο και με την σημερινη ταση των πραγματων (πιο πολυ προσφυση, πιο ψηλα ορια, πιο δυνατα, πιο γρηγορα) αργα ή γρηγορα θα φτασουμε στο αλλο ακρο και δεν θα φτανουν τοτε ουτε 48 αεροσακοι...
παλια τα σπορ αυτοκινητα ειχαν λαστιχακια και γλυστρουσαν αμεσως... πολλοι τα θεωρουν ανασφαλη... αλλα σιγουρα (τα καλα οχι ολα) ηταν σαφως πιο φιλικα και 'ευκολα'
Αν σου φύγει το τετρακίνητο, μάλλον την έβαψες (δεν το έχω δοκιμάσει, να σουπώ)
Από την άλλη, το τετρακίνητο θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλές από το πισωκίνητο, σε όλες τις συνθήκες, ανεξάρτητα την κατάσταση του οδοστρώματος, τις καιρικές συνθήκες κτλ...
Αν πάς στο όριο, τότε την έχεις 'βαμμένη' σε κάθε περίπτωση,'αν δεν είσαι γνώστης'
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ΜΟΝΟ???
arithmhtika MONO!
Mετά το quattro A2 τί είναι ;;; (αλλά πάμε πολύ μακριά...)
Ο Νεάτερνταλ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί ιεροσυλίας, κατ' αντιστοιχία με άλλες παρόμοιες συγκρίσεις
ιεροσυλία είναι η σύγκριση του παρόντος τόπικ ή η σύγκριση Μ5 (Μ6) με F430??
κοιτα, την συγκριση δεν την εκανα εγω (θα ημουν χαζος αλλωστε) αλλα το αγγλικο Autocar
κατω απο το BMW beats Ferrari γραφει
BMW beats Ferrari
for speed
for handling
for value
not for noiseακομα και αν σε απολυτους χρονους δεν ειναι γρηγοροτερη (που δεν περιμενω να ειναι), μονο και μονο το οτι το σχεδον 2τονο σενταν πολυτελειας ειναι το ιδιο (αν οχι γρηγοροτερο οπως λενε οι αγγλοι) σε κανονικους δρομους, ενω κοστιζει τα μισα λεφτα, τοτε νομιζω λεει τι εστι Μ5
Οσο για το S4 vs M3 στο Topgear, αμα εινα να συγκρινουμε αυτοκινητα με βαση το Top Gear...Τεσπα η διαφορα τους ηταν 0.9, εγω λεω να πιασουμε κατι πιο σοβαρο οπως πχ οι χρονοι απο το Nurburgring και το Hockenheim οπου η Μ3 ειναι 7 και 1.5 δευτερολεπτο γρηγοροτερη αντιστοιχα.
Round Time Hockenheim 1.19,1 min 1.17,6 minΙεροσυλία είναι η σύγκριση του παρόντος topic
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Η αναγνωση ενος και μονο αρ8ρου δεν δινει ολοκληρωτικη εικονα, ποσο μαλλον δε αν στεκομαστε μονο στον τιτλο και στο τελικο αποτελεσμα.Απο το πλεον εγκυρο track-challenge
http://www.track-challenge.com/main_e.asp?useframe=comparison1_e.asp?Car1=81%26Car2=70
χρονοι στο Nuerburgring και Hockenheim μεταξυ Μ5 και F360ChallengeStradale (δεν εχει γινει ακομη δοκιμη F430 που οπως ολοι γνωριζουμε ειναι πιο γρηγορη απο την F360cs)
Η φερραρι ριχνει 21 δευτερολεπτα στο Nuerburgring και και 3+ στο Hockenheim...Που ειναι η αληθεια?
Μα φυσικα στο γεγονος οτι η διαταξη και το γενικο στησιμο της Μ5 κολακευει τον μεσο εως και πολυ καλο οδηγο/δημοσιογραφο, ενω ταυτοχρονα στην ιδια δυσκολη πιστα η φερραρι απλα τρομαζει. Ενας επαγγελματιας πιλοτος ή ενας αριστος δημοσιογραφος πιλοτος, τελικα 8α κινηθει σαφως πιο γρηγορα με την φερραρι... αλλα θα πρεπει να το λεει η καρδια του και η εμπειρια/ικανοτητες του.Αρα κατα την γνωμη μου συγκριση δεν υπαρχει. Το οτι χανει δε η Μ5 απο την εν λογω φερραρι καθε αλλο παρα υποτιμητικο ειναι. Θα ελεγα οτι ειναι και τιμη της.
Περι RS4 - Μ3... συγκρινουμε δυο μοντελα διαφορετικης γενιας, ναι το αουντι ειναι καλυτερο πλεον... αλλα δεν ξερω τι γευση αφηνει, ελπιζω καλυτερη απο τα 'αποστειρωμενα' προηγουμενα. ασ περιμενουμε ομως και την Ε90 Μ3
...προσθετω, ΤΙΠΟΤΑ
-
Ένα σωστά στημένο πισωκίνητο όπως η Μ3 δεν έχει βγει για να σκουπίζει το δρόμο από την μία άκρη ως την άλλη και οι πίσω τροχοί να γράφουν τριπλάσια χιλιόμετρα από τους μπροστά. Το αυτοκίνητο κρατάει τρελά εφόσον δεν ψάχνεσαι για πάντες. Και φυσικά απόλαυση στην οδήγηση δεν σημαίνει μόνο παντιλίκια. Είναι η αίσθηση του αυτοκινήτου,του τιμονιού, η προοδευτικότητα και πολλά άλλα.Το ότι ένα αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο δεν σημαίνει ότι έλυσε το πρόβλημά του. Όσον αφορά τις επιδόσεις του RS4 αν πάει ο οδηγός του να το ξεκινήσει σε καλή άσφαλτο από τον κόφτη ή λίγο πιο κάτω όπως γίνονται οι μετρήσεις επιδόσεων σε τετρακίνητα, με μερικές προσπάθειες θα ψάχνει να βρει το διαφορικό του. Μιλάω από προσωπική εμπειρία με S3. Για την Μ3 υπάρχει το SMG με το Launch control για όποιον φοβάται ότι δεν τα καταφέρνει στην Ελληνική άσφαλτο.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί ιεροσυλίας, κατ' αντιστοιχία με άλλες παρόμοιες συγκρίσεις
ιεροσυλία είναι η σύγκριση του παρόντος τόπικ ή η σύγκριση Μ5 (Μ6) με F430??
κοιτα, την συγκριση δεν την εκανα εγω (θα ημουν χαζος αλλωστε) αλλα το αγγλικο Autocar
κατω απο το BMW beats Ferrari γραφει
BMW beats Ferrari
for speed
for handling
for value
not for noiseακομα και αν σε απολυτους χρονους δεν ειναι γρηγοροτερη (που δεν περιμενω να ειναι), μονο και μονο το οτι το σχεδον 2τονο σενταν πολυτελειας ειναι το ιδιο (αν οχι γρηγοροτερο οπως λενε οι αγγλοι) σε κανονικους δρομους, ενω κοστιζει τα μισα λεφτα, τοτε νομιζω λεει τι εστι Μ5
Οσο για το S4 vs M3 στο Topgear, αμα εινα να συγκρινουμε αυτοκινητα με βαση το Top Gear...Τεσπα η διαφορα τους ηταν 0.9, εγω λεω να πιασουμε κατι πιο σοβαρο οπως πχ οι χρονοι απο το Nurburgring και το Hockenheim οπου η Μ3 ειναι 7 και 1.5 δευτερολεπτο γρηγοροτερη αντιστοιχα.
Round Time Hockenheim 1.19,1 min 1.17,6 minΙεροσυλία είναι η σύγκριση του παρόντος topic
Για να μήν ήταν 'ιεροσυλία', με **τί **θα έπρεπε να συγκριθεί η Μ3 ;
-
dimsabas
1.Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι ένα πισωκίνητο αυτοκίνητό είναι πιο εύκολο για κάποιον αδαή, σε σχέση με ένα προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο??
Αν ναι, έχω την άποψη ότι κάνεις λάθος...
2. Άλλο τι είναι επικίνδυνο για τον μέσο/αδαή οδηγό και άλλο τι θα επέλεγα εγώ...edit... Ίσως πρέπει να το θέσω διαφορετικά γιατί μάλλον παρεξηγήθηκα.
Την αίσθηση ασφάλειας που είχα όταν οδήγησα τετρακίνητο αυτοκίνητο δεν την είχα ποτέ άλλοτε στη ζωή μου. Γλυστρούσε (λίγο, δεν μιλάω για ακραία φαινόμενα) έμενα στο γκάζι μία μικρή διόρθωση με το τιμόνι και αυτό ήταν. Σε πισωκίνητο απαιτούνται περισσότερο επιδέξιοι χειρισμοί σε τιμόνι και γκάζι. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ, και το τονίζω το εγώ, γιατί ούτε μεγάλη εμπειρία έχω από '4κούνες' αλλά ούτε από 'πισωκούνες'.
Αν εσύ τώρα έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και έχεις καταλάβει άλλα πράγματα, 'πάω πάσο', αλλά σίγουρα μπορούσες να το θέσεις με καλύτερο τρόπο... -
M3 Ε 90.Μεχρι να κυκλοφορησει η νεα, το RS4!
Μ3 vs RS4