-
Ρε παιδιά γιατί δεν αφήνουμε την κοπέλα να μας πει γιατί το θέλει το αυτοκίνητο; Μπορεί να μην την νοιάζουν ούτε οι τελικές, ούτε τα 0-100, ούτε τίποτα από όλα αυτά που 'καίνε' εμάς τον ανδρικό πληθυσμό. Ίσως η γυναικεία ιδιοσυγκρασία να είναι διαφορετική από τη δική μας.
Ας μας πει λοιπόν η Μαρία για ποια χρήση προορίζει το μελλοντικό της αυτοκίνητο καθώς και τι περιμένει από αυτό και τότε ίσως να μπορέσουμε να την βοηθήσουμε στην επιλογή της μεταξύ 147-116.
-
Kyan, το θέμα είναι πως η στάνταρ ανάρτηση είναι η comfort πλέον!!
Και νομίζω πως οι περισσότεροι που αγοράζουν Alfa Romeo δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα των μαλακότερων ελατηρίων και αμορτισέρ, δεδομένου μάλιστα ότι και η προ facelift δεν νομίζω ότι ήταν και κανένα κούτσουρο.. Θα μου πεις μπορείς να πάς σε after market λύσεις μετά, αλλά γιατί να υποστείς αυτό το επιπλέον κόστος;
Για το κόστος συντήρησης τι γνώμη έχεις;Το γεγονός ότι το τιμόνι είναι πιο ελαφρύ έχει να κάνει με την επιλογή των αναρτήσεων ή με κάτι άλλο;
Πάντως ρε παιδιά νομίζω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο με βάση το ποιούς έχουμε δει να το οδηγούν..Προσωπικά εμένα δε με ενδιαφέρει καθόλου αν το αυτοκίνητο μου το έχουν νεόπλουτοι ή κυράτσες..
-
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Τέλος ένα σχόλιο για την 147 fl. Στο συγκριτικό των 4τ με το focus διάβασα ότι χαρακτηριστικά όπως το τιμόνι και η ανάρτηση του κατεξοχήν ήταν δυνατά χαρακτηριστικά της 147 'χαλάσανε' κάπως στη fl!! 'Κλίσεις στις στροφές' μειονέκτημα μιας Alfa Romeo ρε παιδιά?? Μου έκανε εντύπωση! Πραγματικά ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει οδηγήσει τη fl αν έχει διαπιστώσει ότι όντως έτσι είναι γιατί μου φαίνεται ακατανόητη επιλογή..Αφού διάβασες το συγκριτικό θα διάβασες κι αυτό...
'...Eπί της ουσίας, τόσο σε αίσθηση όσο και σε αποτελεσματικότητα, η ανανεωμένη στα σημεία 147 παραμένει -χωρίς «ναι μεν, αλλά»- ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Kαι αυτό, παρά την «υποχώρηση» του μοντέλου που παρατηρείται στον τομέα της ανάρτησης (βλ. πιο μαλακή ρύθμιση). Σε γενικές γραμμές, η 147 είναι εντυπωσιακά ουδέτερη και «ακριβής» στις κλειστές στροφές της πίστας, όπου το μοναδικό στοιχείο που ενδεχομένως θα ενοχλήσει τον οδηγό είναι οι μεγαλύτερες -σε σχέση με το Focus, πάντα- κλίσεις του πλαισίου της. Tο γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί παρά... ψυχολογικό και μόνο μειονέκτημα, αφού, από εκεί και πέρα, η 147 στρίβει όπως έρχεται, ωθώντας σε διαρκώς να αναζητήσεις τα όριά της. Eντυπωσιακή είναι και η ικανότητά της εδώ να «βάζει» ομαλά τη δύναμη του Twin Spark κινητήρα στην άσφαλτο, και μάλιστα χωρίς άσκοπα σπιναρίσματα και ενοχλητικές τάσεις υποστροφής. Στις γρήγορες αριστερές στροφές, το πίσω μέρος της παραμένει πεισματικά ουδέτερο, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αποτελεσματικό αποδεικνύεται και το πολύ γρήγορο σύστημα διεύθυνσης, που διευκολύνει τον οδηγό να «σημαδέψει» ιδανικά πριν από τη στροφή, απαιτώντας σχεδόν δύο στροφές από άκρη σε άκρη. Iδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και για τα φρένα του ιταλικού χάτσμπακ, που διαθέτουν και πολύ καλή αίσθηση (άλλο ένα στοιχείο που εμπνέει εμπιστοσύνη) και ικανοποιητική αντοχή.
'
...Άρα τι προβληματίζεσαι? -
Πάντως καλό είναι να μην ταυτίζουμε τύπους ανθρώπων και αυτοκίνητα που οδηγούνε.
Οι γενικεύσεις δημιουργούν απόλυτα μεγέθη που δεν είναι πολλές φορές πραγματικά (πως τα λέω ο άτιμος!!!! )
-
Kyan, το θέμα είναι πως η στάνταρ ανάρτηση είναι η comfort πλέον!!
Και νομίζω πως οι περισσότεροι που αγοράζουν Alfa Romeo δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα των μαλακότερων ελατηρίων και αμορτισέρ, δεδομένου μάλιστα ότι και η προ facelift δεν νομίζω ότι ήταν και κανένα κούτσουρο.. Θα μου πεις μπορείς να πάς σε after market λύσεις μετά, αλλά γιατί να υποστείς αυτό το επιπλέον κόστος;
Για το κόστος συντήρησης τι γνώμη έχεις;Το γεγονός ότι το τιμόνι είναι πιο ελαφρύ έχει να κάνει με την επιλογή των αναρτήσεων ή με κάτι άλλο;
Πάντως ρε παιδιά νομίζω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο με βάση το ποιούς έχουμε δει να το οδηγούν..Προσωπικά εμένα δε με ενδιαφέρει καθόλου αν το αυτοκίνητο μου το έχουν νεόπλουτοι ή κυράτσες..
Το αυτοκίνητο έχει λίγο ελαφρύτερο τιμόνι λόγω μαλακότερων αμορτισερ και ελατηρίων.
Μην ξεχνάμε όμως ότι η 147 στρίβει και πατάει καλά καθώς τα διπλά ψαλίδια που έχει μπροστά κάνουν εξαιρετική δουλειά...
Το αυτοκίνητο στρίβει το ίδιο καλά (σύμφωνα με 4Τ κάνει τον ίδιο χρόνο στα Μέγαρα με το παλιό) απλά έχουν αυξηθεί λίγο οι κλίσεις στις στροφές κάτι που είναι κυρίως ψυχολογικό μειονέκτημα...
-
Για το κόστος συντήρησης τι γνώμη έχεις;Δε μου έχει φανεί μεγάλο και δεν είμαι κανας ...νεόπλουτος. Να θυμίσω πως έχω και άλλο ένα αυτοκίνητο (την Αλίκη) οπότε αν το κόστος ήταν μεγάλο θα με είχε γονατίσει.
Το γεγονός ότι το τιμόνι είναι πιο ελαφρύ έχει να κάνει με την επιλογή των αναρτήσεων ή με κάτι άλλο;
Μάλλον ναι. Όταν έβαλα κίτρινα Koni με ελατήρια Eibach το τιμόνι βάρυνε αισθητά.
Ούτε κι εμένα αλλά άλλος το άρχισε αυτό το παιχνίδι.
-
...και μια ερώτηση που παρακαλώ να απαντήθεί ας είναι λίγο off topic...
Σαν βάρος για την προηγούμενη 147 έδιναν 1200 κιλά, αυτά στην facelift πως έγιναν 1280? Είναι δυνατόν...
Ισχύει? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τέλος ένα σχόλιο για την 147 fl. Στο συγκριτικό των 4τ με το focus διάβασα ότι χαρακτηριστικά όπως το τιμόνι και η ανάρτηση του κατεξοχήν ήταν δυνατά χαρακτηριστικά της 147 'χαλάσανε' κάπως στη fl!! 'Κλίσεις στις στροφές' μειονέκτημα μιας Alfa Romeo ρε παιδιά?? Μου έκανε εντύπωση! Πραγματικά ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει οδηγήσει τη fl αν έχει διαπιστώσει ότι όντως έτσι είναι γιατί μου φαίνεται ακατανόητη επιλογή..
Αφού διάβασες το συγκριτικό θα διάβασες κι αυτό...
'...Eπί της ουσίας, τόσο σε αίσθηση όσο και σε αποτελεσματικότητα, η ανανεωμένη στα σημεία 147 παραμένει -χωρίς «ναι μεν, αλλά»- ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Kαι αυτό, παρά την «υποχώρηση» του μοντέλου που παρατηρείται στον τομέα της ανάρτησης (βλ. πιο μαλακή ρύθμιση). Σε γενικές γραμμές, η 147 είναι εντυπωσιακά ουδέτερη και «ακριβής» στις κλειστές στροφές της πίστας, όπου το μοναδικό στοιχείο που ενδεχομένως θα ενοχλήσει τον οδηγό είναι οι μεγαλύτερες -σε σχέση με το Focus, πάντα- κλίσεις του πλαισίου της. Tο γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί παρά... ψυχολογικό και μόνο μειονέκτημα, αφού, από εκεί και πέρα, η 147 στρίβει όπως έρχεται, ωθώντας σε διαρκώς να αναζητήσεις τα όριά της. Eντυπωσιακή είναι και η ικανότητά της εδώ να «βάζει» ομαλά τη δύναμη του Twin Spark κινητήρα στην άσφαλτο, και μάλιστα χωρίς άσκοπα σπιναρίσματα και ενοχλητικές τάσεις υποστροφής. Στις γρήγορες αριστερές στροφές, το πίσω μέρος της παραμένει πεισματικά ουδέτερο, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αποτελεσματικό αποδεικνύεται και το πολύ γρήγορο σύστημα διεύθυνσης, που διευκολύνει τον οδηγό να «σημαδέψει» ιδανικά πριν από τη στροφή, απαιτώντας σχεδόν δύο στροφές από άκρη σε άκρη. Iδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και για τα φρένα του ιταλικού χάτσμπακ, που διαθέτουν και πολύ καλή αίσθηση (άλλο ένα στοιχείο που εμπνέει εμπιστοσύνη) και ικανοποιητική αντοχή.
'
...Άρα τι προβληματίζεσαι?Μα δεν διαφωνώ καθόλου ότι διαφορά που έχει η 147 με τα υπόλοιπα 1600άρια σ' αυτόν τον τομέα είναι σαφής, αλλά γιατί με αυτές τις επιλογές προσπαθούν να την αμβλύνουν;
sakiss έχεις δίκιο ότι πρέπει να οδηγήσεις για να επιβεβαιώσεις ή όχι τα διάφορα που ακούς για το κάθε μοντέλο, αλλά το θέμα είναι ότι στις περισσότερες αντιπροσωπείες κάνεις test drive που ούτε ο χρόνος ούτε η διαδρομή σου επιτρέπουν να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες (τουλάχιστον στους τομείς που συζητάμε..Οπότε τι μένει; Η άποψη των δημοσιογράφων και κατόχων του μοντέλου όπως στο forum (στο μέτρο βέβαια που είναι αντικειμενική)..
-
4 σελίδες σε 2 ώρες!
Μαρία, το καλύτερο value for money αυτοκίνητο στην κατηγορία πιστεύω πως είναι το Αudi A3. Και αν δεν συνηθίζεις τις μοναχικές ορεινές διαδρομές θα σου έλεγα να το σκεφτείς.
Με την BMW εκτός της τιμής όλα ΟΚ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ποιότητα των υλικών μέσα, δεν έχω μπει αλλά αν κρίνω από τη νέα 5άρα οι Γερμανοί έχουν κάνει αδικαιολόγητες οικονομίες (όλα μέσα, ξύλο ή αλουμίνιο είναι πλαστικές απομιμήσεις... ).
Σαν στρίψιμο σίγουρα είναι καλύτερο από την Αlfa απλά γιατί έιναι πισωκίνητο και δεν πρόκειται ποτέ να υποστρέψει πατόντας γκάζι σε μία στροφή.Η Alfa πιστεύω ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο σήμερα, αν και προτιμούσα την προ facelift. Αν δεν σου αρέσει εμφανισιακά όμως θα σου έλεγα να μην το πάρεις.
Όσο για τις επιδόσεις των Alfa, μία 156 ή GT 1,8 με τα 140 άλογα έχει την ίδια επίδοση στο 80-110 με 3η (6,5 δευτερόλεπτα) με ένα ταπεινό Corsa 1,4 83 ίππων στον τροχό. Όλα μετρήσεις των 4Τ.
Τόσο η 116 όσο και το Α3 έχουν επιδόσεις στον μέσο όρο. Και έχουν πολλά άλλα πράγματα να προσφέρουν σε σχέση κάποιο άλλο δίλιτρο μικρομεσαίο. Οι επιδόσεις είναι ένα μόνο τμήμα της αξίας ενός αυτοκινήτου
-
value for money το Α3????
τι εγινε ρε παιδια???? ολοι αποκτησαμε με μαγικο τροπο ετησιο εισοδημα πανω απο 30,000 ευρο???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
value for money το Α3????τι εγινε ρε παιδια???? ολοι αποκτησαμε με μαγικο τροπο ετησιο εισοδημα πανω απο 30,000 ευρο???
έλα ντε!
κορόλα, άστρα κλπ τι είναι τότε? -
Το ντέρμπι τελικά δεν το γλιτώσαμε, ελπίζω να μην μπουν στο τέλος οι οπαδοί....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το ντέρμπι τελικά δεν το γλιτώσαμε, ελπίζω να μην μπουν στο τέλος οι οπαδοί....οι χουλιγκανς
-
Μαρια, με τα χρηματα που σκεφτεσαι να διαθεσεις,θα σε παρακαλουσα να παρεις την 147 2.0, με μεταλλικο χρωμα, πισω tweeters, προβολεις xenon, σπορ δερματινα καθισματα, και 16' ζαντες. Και φυσικα οσοι αλλοι θελουν να ακολοθησουν με την ιδια αγορα. Επειτα να την πουλησεις μετα απο 2-3 χρονια. Για να αρχιζει δηλαδη και η αγορα να αποκτα ποικιλια 2λιτρων 147...
Φυσικα η αποψη μου ειναι εντελως αντικειμενικη και δεν κινουμαι απο ταπεινα προσωπικα ελατηρια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι εγινε ρε παιδια???? ολοι αποκτησαμε με μαγικο τροπο ετησιο εισοδημα πανω απο 30,000 ευρο???
έλα ντε!
κορόλα, άστρα κλπ τι είναι τότε?Mιλάμε για την κατηγορία των premium χάτσμπακ.
Σε σχέση με την σειρά 1 σίγουρα είναι value for money. Και η Α class όμως έχει προσγειωμένες τιμές (η Α150 κάνει όσο η Corolla 1,6) -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;
Αρχίσαμε...
Συζήτηση γίνεται. Λέμε ότι η 147 είναι πιο γρήγορη και απαντά ότι στα χαρτιά οι επιδόσεις φαίνονται περίπου ίδιες.Ακριβώς! Thanks...
Επειδή μου ΑΡΕΣΕΙ η 147, γι αυτό κάνω συζήτηση και συγκρίνω τα δυο αυτοκίνητα. Αν δεν υπήρχε αντίλογος, δεν θα είχε νόημα να 'συζητήσουμε', συμφωνώντας όλοι πάνω στο ίδιο πράγμα. Η απάντησή μου αφορά όσους κρίνουν την 147 σαν πιο 'γρήγορο' αυτοκίνητο από την 116. Θέλω χειροπιαστά επιχειρήματα, ως προς το από πού προκύπτει ως πιο γρήγορο, από τη στιγμή που τα στοιχεία που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρίες, εμφανίζουν τα δυο αυτοκίνητα ως ίδιου μήκους, βάρους, και παρομοίων επιδόσεων. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
έλα ντε!
κορόλα, άστρα κλπ τι είναι τότε?Mιλάμε για την κατηγορία των premium χάτσμπακ.
Σε σχέση με την σειρά 1 σίγουρα είναι value for money. Και η Α class όμως έχει προσγειωμένες τιμές (η Α150 κάνει όσο η Corolla 1,6)Με τη μόνη διαφορά πως η A-Class ούτε πάει ούτε στρίβει, αλλά σταματημένη είναι αντικειμενικά πολύ ωραία, αν και κάπως ψηλό αυτοκινήτο για τα γούστα μου... Και δε μιλάω για απαιτητικό στυλ οδήγησης, ούτε κανένα ξέσκισμα...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Με τη μόνη διαφορά πως η A-Class ούτε πάει ούτε στρίβει, αλλά σταματημένη είναι αντικειμενικά πολύ ωραία, αν και κάπως ψηλό αυτοκινήτο για τα γούστα μου... Και δε μιλάω για απαιτητικό στυλ οδήγησης, ούτε κανένα ξέσκισμα...Mόνο που ως αντάλαγμα προσφέρει χώρους μικρομεσαίου με πόρτμπαγκάζ από μεσαίο και μήκος όσο ένα Punto! Για το είδος της, η Α class νομίζω είναι μοναδική. Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει τη Μαρία όμως.
-
όπως ειπώθηκε μπορείς να δεις τις επιδόσεις των δύο αυτοκινήτων στο συγκριτικό των 4Τ.
-
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Λίγο-πολύ κατατοπίστηκα.
Εχω μερικά πραγματάκια όμως να πω, απαντώντας σε κάποιους φίλους
1- Οσον αφορά τον τελευταίο φίλο που ανέφερε τη Mercedes A150, όταν μιλάμε για τιμή και επιδόσεις αντίστοιχες με της 116, μιλάμε πλέον Mercedes A160 και Α170 και όχι 150. Ομως, το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά αυτό το 'αυγουλάκι' της Mercedes που ονομάστηκε Class A.
2- Συμφωνώ περί δίλιτρης Alfa 147, και δεν ξέρετε πώς 'καίγομαι' να την χτυπήσω. Ομως, αν η Fiat φαληρίσει (σαν την Rover) ή αν το αυτοκίνητο με τρέχει συνέχεια στο συνεργείο (πράγμα συχνό για Alfa), και δεδομένου ότι η Alfa ήδη χάνει τη μεταπωλητική της αξία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, τότε θα μείνω με 'χασούρα' 26.000 ευρώ. Sorry, αλλά δε λέει. Τα λεφτά αυτά σκοπεύω να τα επενδύσω, κι όχι να τα πετάξω- Γι αυτό και όλο το debate.
3- Για όσους με παρεξήγησαν. Η 147 μου ΑΡΕΣΕΙ πολύ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ.
Ολα τα υπόλοιπά της είναι που αμφισβητώ. Αξιοπιστία, επιδόσεις κλπ. Δεν χρειάζεται να με πείσετε για την ωραία της εμφάνιση. Αυτό είναι δεδομένο!!!
4- Δεν καταλαβαίνω όλη την κουβέντα περί 'κυράτσας', 'β.π', 'μαγαζιών' κλπ. Μήπως έχω μπει σε κάποιο συνοικιακό site και δεν το κατάλαβα? Και πού ξέρετε, αν και εγώ πχ είμαι ή όχι από β.π.? Είναι αυτό ντροπιαστικό και απαξιωτικό μήπως? Οσον αφορά τις 'κυράτσες'. Πώς χαρακτηρίστηκε ως 'κυράτσα' αμέσως-αμέσως η οδηγός του διπλανού σου αυτοκινήτου? Την ήξερες κι από χθες? Και πώς θα πάει αλήθεια για τα ψώνια της, αν όχι με το αυτοκίνητό της? Πρέπει να πάει με τρόλλευ, για να νιώθεις εσύ πιο άνετα με το βεσπάκι σου? Είναι μήπως τα πολυτελή αμάξια μόνο για 'αντρικές' δραστηριότητες, βλέπε γήπεδο, κυνήγι, ψάρεμα?
5- Αν ισχυριζόμουν ότι ψάχνω αυτοκίνητο για κόντρες στην παραλιακή και προσκαλούσα όλα τα 18άχρονα με τις αναστατωμένες ορμόνες να ξεκ.... μιλώντας μου για ζαντολάστιχα, αεροτομές, μάσκες και ταχύτητες που θα τους απογειώσουν και θα τους καρφώσουν στο μπαλκόνι της πρώτης πολυκατοικίας μετά τη στροφή, τότε ναι, θα περίμενα να ακούσω χαζά σχόλια γιατί θα απευθυνόμουν σε ανεγκέφαλους, ούτως ή άλλως.
Τελειώνοντας- Ευτυχώς, αρκετοί από σας κατάλαβαν τι ρωτούσα και τι με ενδιαφέρει, και με κάλυψαν απόλυτα!
Και πάλι, ευχαριστώ παιδιά!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?